|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pies w domu
moim zdaniem warto rozważyć też wilekość psa. z mniejszymi rasami nie ma problemu, bo dużych często nie chcą w hotelach i nie można wejść do restauracji. a niewielkiego (takiego do mniej więcej 15 kg) nikt się nie czepia. trzeba też wziąć pod uwagę, że jeśli poważnie zachoruje to olbrzyma nie weźmiesz na ręce jak sam nie będzie mógł iść. a nie wszystko weterynarz może zrobić na wizycie domowej.
mieliśmy w domu (jak mieszkałam z rodzicami) pit bulkę (ważyła ok 35kg), jak zachorowała, a nikogo nie było w domu, to mama nie mogła sobie z nią poradzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Szczerze mowiac juz sobie nie wyobrazam zycia bez psa
![]() ![]() Chyba przez rok rodzice nie chcieli slyszec o psie, no ale potem zmiekli, tylko postawili warunek, ze musi byc taki co sie nie leni. No i wybor padl na Yorka, ktory teraz jest juz jak najmlodsza corka mojej mamy, rozpuszczona przez nia strasznie :cfaniak: No ale coz, jest taka kochana, ze nie da sie na nia gniewac, jest juz z nami 5 lat, nawet nie wiem kiedy to zlecialo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie przepadałam jakoś fanatycznie za psami, kochałam koty , dopóki nie zjawił się w moim domu bokser Tysonek...Zawładnał moim sercem..
![]() To nakukochańsza i najbardziej rodzinna rasa psów ![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ja zastanawiam się nad owczarkiem Collie, dość dobrze znam tą rasę
![]() Moja ma Collie już 9 lat, babcia też miała, więc ta rasa towarzyszy nam już od pokoleń |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Miniaturka to Sheltie - owczarek szetlancki, jest bardzo podobny tylko wielki z niego rozrabiaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o tak ! ja tez jestem milosniczką bokserow, sama mam dwie suczki tej rasy w domu. Obowiazkow duzo.. ale nie wyobrazam sobie zeby ich nie bylo. Nie moge sie na nie napatrzec, sa takie sliczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
BAN stały
|
hey
przy zakupie psa trzeba wziąść pod uwage rase - moze nie az tak szczegolowo tylko po prostu niektore rasy wymagaja bardzo duzo biegania (np.husky, seter irlandzki) inne mniej,jedne są agresywne inne nie.Jedne mogą spedzic pol dnia w domu i specilanie tego nie odczują inne przez takie spedzaniu czasu samotnie w domu od sp[aceru do spaceru bedą smutne i osowiale (np.labradory,goldeny) dlatego jednak rasa ma znaczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej wuielbiam jak mój "tańczy sambę" ; ) na powitanie każdego wchodzącego do domu domownika ![]() ![]() Uwielbiam też to, że on lubi się przytulać, praktycznie nie zaśnie bez przytulenia do kogolwiek z nas.. A dzieciaki? Traktuje jak rodzeństwo, nie da zrobić im "krzywdy", broni ich jak lwica ![]() Naprawdę niesamowicie się do niego przywiązałam ![]()
![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A potem to już nie da się nic zrobić, pies nie wie co może a co nie, zachowuje się jakby to ON BYŁ PANEM DOMU a właściciel się go boi... Takiego psa to trzeba porządnie wychować, nauczyć dyscypliny, to nie maskotka dla dorosłego dzieciaka..
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
oo a ja jeszcze o moim piesku musze powiedziec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
hehe mój robi identycznie
![]()
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Ja oczywiście za pieska rodzinnego polecam labradorka
![]() Osobiście nie pamiętam, żeby kiedyś mój dom był bez psa. Jak jakiś umierał ( ![]() ![]() ![]() Buziaki
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Nie wyobrażam sobie domu bez psa
![]() ![]() ![]() Obecnie nastała w moim domu era obgryzionych dywanów, zjedzonych chodników, obżartch ścian. Wysadzonych z doniczek kwiatków i kompletnej dewastacji podwórka. Era spacerów cztery razy dzienne (labradory naprawdę uwielbiają spacerować, nie mówiąc o bieganiu), era rozmów z obcymi ludźmi zachwyconymi "przepieknym labradorkiem", zaśmiewającymi się do łez kiedy tarza się w ochłapach choćby śniegu. Era biszkoptowej sierści na moich ukochanych czarnych ubraniach. Era wstawania wczesnego. Nawiasem mówiąc, spacery z psem nieźle robią na figurę, obojętnie o jakiej porze ![]() Labrador wkrótce dorośnie, zrobimy remont ![]() Kiedy zamieszkam już z TŻ, mamy w planie co najmniej dwa psy. Pod tym względem dobraliśmy się doskonale... Jednym słowem - jeśli przemyślałaś wszystkie obowiązki związane z psem, nie zastanawiaj się dłużej ![]()
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę, że nawet avatarki mamy tematyczne ![]() buziaki ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
ja mam sunie od ponad 5 lat i czasem sie nastanawiam, jak ja mogłam wczesniej mieszkac bez psa... Powiem jedno, psy to najwierniejsi przyjaciele, nigdy Cie nie zostawią, zawsze kochaja pomimo wszytsko...
Tylko pogratulowac Tobie przemyslanej decyzji, a nie kupna psa-zabawki. A moze chciałbym uratować jakąs schroniskową bidę.... ![]() Polecam www.dogomania.pl/forum a potem Psy w potrzebie. Jesli będziesz zainteresowana konkretną rasą i chciałabyś uratowac jedno choc psie stworzenie, bardzo proszę możesz napisac do mnie, gg: 117505...a na pewno cos znajdziemy... Pzodrawiam!
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Labradorka w avatarze - prześliczna ![]() Natomiast 7 labradorzych niemowląt - to chyba przekracza moją wyobraźnię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Twój psiunio to ile ma latek i to przystojniak czy ślicznotka? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Jak ja bym chciała, żeby moja Arga ( golden) miała małe
![]() ![]()
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() licząc, miałam przez 5 tygodni 8 labków w domu, czasami 9 jak tatuś przyszedł odwiedzić żonkę i dzieci ![]() ![]() Dodaję kilka zdjęć dzieci Buziaki ![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
wybaczcie, że na zdjęciach jest "brudno", ale dzieciaczki miały wtedy dzień, w związku z czym pozostałości po porodzie jeszcze widać.
![]() P.S. na zdjęciu jest moja siostra, nie ja ![]()
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Paula_d... coś cudownego
![]() ![]() A to moja psina, ta brązowa, jak jeszcze była malutka.
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja "zaadoptowalam" 6 letnia jamniczke. Jej wlasnicielka musiala ja oddac bo urodzila dziecko uczulone na siersc...
Do tej pory nie wiem jak mogla takiego cudowanego psa oddac! Ja bym szybciej oddala to dziecko ![]() Ale wrocmy do tematu... dzieki temu ze przygarnelam dorosolego psa ominely mnie wszelkie nieprzyjemnosci zwiazane ze szczeniakiem w domu - czyli wszyostko poogryzane, zasiusiane, wieczne piski po nocach itd. Chociaz nie jest to nic takiego strasznego, niedawno z Tz goscilismy przez tydzien ok miesiecznego szczeniaczka (znajda, znalezlismy jej nowy,dobry domek. psinke znalazl moj Tz w zime,kiedy byly mnozy ok -10stopni, ktos musial malenstwo wyrzucic ![]() Psinka grzecznie roila siuisiu na gazete, do mebli sie nie dobierala, a ile radosci z patrzenia jak stawia swoje niepewne kroczki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrowienia i buziaki ![]()
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo dlugo "chorowalam" na jakiegos psiaka. Koniecznie chcialam rasowego. Najlepiej labradora. Bo jest madry,wrazliwy itp.
Ktoregos jednak dnia, zajechalam do schroniska. I jak zobaczylam tam, te wszystkie biedne, szarobure kundelki, ktore tak strasznie chca, bo ktos je stamtad zabral i dal im nowy dom, to dlugo sie nie zastanawialam i wzielam pieska ze schroniska. I oprocz przyjemnosci z posiadania takiego uroczego stworzenia, mam jeszcze safysfakcje, ze chociaz jeden bezdomny psiak dzieki mnie znalazl kochajacy dom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze 2,5 roku temu na temat - "mamo kupisz mi pieska", reagowałam niemal furią i twierdziłam, że nigdy w życiu itd, itd. Mąż i syn urabiali mnie parę miesięcy. W końcu pękłam i zgodziłam się. To cudo, które widać w avatarku mieszka z nami juz dwa lata. Nigdy nie myslałam, że takie włochate, merdające stworzenie może dać tyle radości. Oczywiście to ja na początku byłam dla niego "mamusią", sprzątałam zasiusiane podłogi, i wściekałam się znajdując kolejny zjedzony obcas. Uczyłam go, że nie wolno skakać na panią kiedy wraca z pracy, tylko trzeba poczekać, aż się przebierze, że po przyjściu ze spaceru trzeba najpierw wytrzeć łapy w łazience zanim wskoczy się na łóżko. Wcześniej na naszych podłogach było niemal sterylnie, teraz niestety, nawet bezpośrednio po sprzątaniu można znaleźć trochę sierści tu i tam. Nigdy wcześniej nie miałam psa, ale teraz wiem, że już na stałe będzie mi jakiś towarzyszył.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oby wszyscy tak mysleli.... bo te "kundelki" niechciane i niczyje, nieraz nie takie piekne jak rasowe potrafią być 100000razy bardziej wierne, kochające, wrażliwe i mądre!
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
To ja też Wam pokażę mojego futrzaka
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.