..::Dieta Plaż Południowych - część V ::.. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-27, 11:22   #121
agusiencja
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

jakoś sobie poradziłam tylko pilnie prosiłabym o poradę w jakiej temperaturze piec :P
aha, właśnie czy wy foremke smarowałyście oliwą, albo wykładałyście papierem do pieczenia?

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 11:43   #122
Joooanna
Raczkowanie

dziewczynyy prosze poradzcie mi co mam robic ... od jakis 6 dni jestem na i fazie (narazie jest dobrze.. bez grzeszkow :P) ale od ok 4 dni zaczelam lykac tabletki therma line II no i wlasnie niewiem czy dobrze robie bo tam pisze ze te tabletki zawieraja duzo kofeiny no i niewiem czy jedno nie przekresla drugiego... mog je lykac czy jednak powinna przestac skoro niemozna przyjmowac kofeiny w tej diecie ... kurcze jestem zalamana i jakos tak niemam energi od tych wlasnie 4 dni .. chociaz pisze na nich ze wlasnie po nich sie tryska energia ehhh

a wlasnie a co do herbaty .. mozna ?

Joooanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 11:50   #123
nask
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joooanna Pokaż wiadomość
dziewczynyy prosze poradzcie mi co mam robic ... od jakis 6 dni jestem na i fazie (narazie jest dobrze.. bez grzeszkow :P) ale od ok 4 dni zaczelam lykac tabletki therma line II no i wlasnie niewiem czy dobrze robie bo tam pisze ze te tabletki zawieraja duzo kofeiny no i niewiem czy jedno nie przekresla drugiego... mog je lykac czy jednak powinna przestac skoro niemozna przyjmowac kofeiny w tej diecie ... kurcze jestem zalamana i jakos tak niemam energi od tych wlasnie 4 dni .. chociaz pisze na nich ze wlasnie po nich sie tryska energia ehhh

Wydaje mi sie, ze kofeine wolno ale w umiarkowanych ilosciach. W ksiazce jest napisane, ze kawa itp sa zabronione glownie dlatego ze przyspieszaja trawienie i potem szybko sie robi glodnym (tak przynajmniej ja zrozumialam )
Mysle, ze jesli ograniczysz picie kawy i herbaty to powinno byc ok

EDIT: Tutaj jest post o tej kawie z poprzedniego watku:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3394

Herbatke mozna, ale nie slodzona i nie owocowa. Najlepsza czerwona i zielona.

Edytowane przez nask
Czas edycji: 2008-06-27 o 11:54 Powód: ach te literowki!
nask jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 11:52   #124
agusiencja
Rozeznanie

Myślę tak jak Nask możesz brać te tabletki, tylko zwyklej kawy nie pij, albo bynajmniej staraj się ograniczyć

Co do mojego wypieku, to przeprowadziłam monolog
Ale jakoś sobie poradziłam i teraz już się piecze i pachnie na całe mieszkanko

Stary 2008-06-27, 11:53   #125
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Joooanna Pokaż wiadomość

Kofeina nie zaszkodzi, ale z tego co czytalam to TLII nie wszystkim sluzy, zalezy od organizmu...
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:20   #126
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8020185]Kofeina nie zaszkodzi, ale z tego co czytalam to TLII nie wszystkim sluzy, zalezy od organizmu...[/QUOTE]

Ja własnie tez zastanawiałam się nad wprowadzeniem go do diety, ze wzgledu na zastoj w spadku wagi. Ale po przeczytaniu dotyczacego go watku nie wiem czy kupie ostatecznie.
Zanim zaczełam I faze i potem jeszcze troche w jej trakcie łykałam Bio CLA z zieloną herbatą, ale jakoś tak nie zauwazyłam żeby pomagał. Moze jedynie na to ze nie spadało mi z biustu (gdzie zawsze leci najbardziej).
Łykam za to cały czas Vita Femin, preparat z witaminami i minerałami dla kobiet i oil femin - mix kwasow OMEGA
Po wczesniejszych doswiadczeniach z SB i odchudzaniem wiem że dostarczanie dodatkowych witamin i minerałów jest w moim przypadku niezbedne
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 13:05   #127
Joooanna
Raczkowanie

Dziekuje za odp .. co do normalnej kawy to i tak niepijam bo nielubie:P natomiast herbatke czerwona kocham wiem ciesze sie niezmiernie ze niemusze z niej zrezygnowac ...a co do to tych tabletek to zaczelam je brac bo moja siostra bez wiekszych wyzeczen i diet chudla 1 kg tygodniowo ... to samo jej kolezanka ,wiec moze naprawde dzialają

Joooanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 13:35   #128
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Chcialabym do was przylaczyc od jutra, ale juz kiedys probowalam i nie wyszlo. Wytrzymalam gora dwa dni. Przestalam, bo wydawalo mi sie, ze jem ogromne ilosci. Pomimo ze trzymalam sie dozwolonych skladnikow, bylam ciagle glodna i jadlam. Przeciez takim sposobem napewno nie schudne, a wrecz chyba przytyje. Nie wiem jakie porcje sobie robic i co robic, zeby nie byc glodnym. Mam tez niskie cisnienie, wiec to tez moze gralo role, albo brak witamin. Nie wiem. Wody i zielonej herbaty pije dziennie litrami, wiec z tym nie bedzie problemu. Kawe bede musiala pic jak cisnienie da mi popalic. Macie moze jakies cenne wskazowki dla mnie zebym tym razem wytrzymala?
fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 13:39   #129
agusiencja
Rozeznanie

Fruity nie wiem co ci polecic, ja miałam tak, że jak zaczęłam i odstawiłam węgle, to wręcz nie chciało mi się jesc, wciąż byłam syta...

A ciacho wyszło takie sobie, gorzkie, ale rozdrobniłam slodziki i zrobilam coś a'la puder teraz jest ok drugi mankament to to, że się trochę przypaliło na krawędziach i zrobił się mały zakalec (moje pierwsze ciasto), a trzeci mankament to, to że za chiny nie chce wyjść z foremki ale mimo wszystko, smakuje mi

Stary 2008-06-27, 13:50   #130
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez faraula Pokaż wiadomość
czeeeesc kochane bikibiary po latach

kochana nedda zmobilizowala mnie, zeby wrocic. zaniedbalam sie straszne, wkurza mnie to ale powoli staram sie wrocic do dobrych nawykow sb.

waga nawet mi nie poleciala w gore (waze niecale 62) no bede teraz czesciej zagladac

buziaki

ps. prosze mi tu w skrocie napisac co u Was :}
łooo matko kto tu zawitał, witaj kochana i lepiej opowiadaj jak tam wakacje, co u córeczki no i gratuluje trzymania wagi
miło Cie widziec

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Chcialabym do was przylaczyc od jutra, ale juz kiedys probowalam i nie wyszlo. Wytrzymalam gora dwa dni. Przestalam, bo wydawalo mi sie, ze jem ogromne ilosci. Pomimo ze trzymalam sie dozwolonych skladnikow, bylam ciagle glodna i jadlam. Przeciez takim sposobem napewno nie schudne, a wrecz chyba przytyje. Nie wiem jakie porcje sobie robic i co robic, zeby nie byc glodnym. Mam tez niskie cisnienie, wiec to tez moze gralo role, albo brak witamin. Nie wiem. Wody i zielonej herbaty pije dziennie litrami, wiec z tym nie bedzie problemu. Kawe bede musiala pic jak cisnienie da mi popalic. Macie moze jakies cenne wskazowki dla mnie zebym tym razem wytrzymala?
trzeba jesc nawet 6 posiłków i to dość sporych, sczególnie duuuużo ważyw, kawe mozna pic tylko wtedy trzeba pamietać ze apetyt moze być wiekszy

naprawde warto być na SB także wskakuj do nas na plażę
Stary 2008-06-27, 13:50   #131
fruity
Wtajemniczenie

agusiencja moglabys podac mi linka do przepisu tego ciasta?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

trzeba jesc nawet 6 posiłków i to dość sporych, sczególnie duuuużo ważyw, kawe mozna pic tylko wtedy trzeba pamietać ze apetyt moze być wiekszy

naprawde warto być na SB także wskakuj do nas na plażę
Sprobuje od jutra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 13:53   #132
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agusiencja Pokaż wiadomość
Fruity nie wiem co ci polecic, ja miałam tak, że jak zaczęłam i odstawiłam węgle, to wręcz nie chciało mi się jesc, wciąż byłam syta...

A ciacho wyszło takie sobie, gorzkie, ale rozdrobniłam slodziki i zrobilam coś a'la puder teraz jest ok drugi mankament to to, że się trochę przypaliło na krawędziach i zrobił się mały zakalec (moje pierwsze ciasto), a trzeci mankament to, to że za chiny nie chce wyjść z foremki ale mimo wszystko, smakuje mi
A foremke smarowalas czy wylozylas papierem?

Fruity zaczynaj zaczynaj, bedziemy Cie wspierac
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 13:54   #133
lawenda99
Zakorzenienie

Cytat:
agusiencja moglabys podac mi linka do przepisu tego ciasta?
wystarczy wpisać w wyszukiwarkę ciasto z fasoli

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...li#post7287476
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 13:59   #134
fruity
Wtajemniczenie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8021599]A foremke smarowalas czy wylozylas papierem?

Fruity zaczynaj zaczynaj, bedziemy Cie wspierac[/quote]
Dziekuje! Chyba bedziecie musialy, bo nie dam rady.

Cytat:
Napisane przez lawenda99 Pokaż wiadomość
wystarczy wpisać w wyszukiwarkę ciasto z fasoli

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...li#post7287476
Dziekuje bardzo!
Stary 2008-06-27, 14:12   #135
nask
Zadomowienie

Cytat:

Witam i powodzenia
Co do jedzenia, to na SB sie chyba je ile sie chce - tego dozwolonego oczywiscie
Mysle ze z czasem Ci przejdzie, ja przez pierwsze pare dni potrafilam jesc 2 posilki dziennie i chodzilam taaaaaaka pelna wiec zycze wytrzymalosci
Aha, dopisz sie do naszej Slim Listy -> odezwala sie ta co sie boi wejsc na wage

Znalazlam wszystkie skladniki do sushi i jutro bedzie
A co tam, ze nie dietowo, w koncu moze kiedys trzeba zaczac ta II faze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 14:22   #136
fruity
Wtajemniczenie

Dopisze sie. Wazycie/mierzycie sie rano czy wieczorem?
Stary 2008-06-27, 14:32   #137
nask
Zadomowienie

Cytat:
Dopisze sie. Wazycie/mierzycie sie rano czy wieczorem?

Rano i na glodnego zeby jak najmniej wyszlo
Stary 2008-06-27, 14:33   #138
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Ja wieczorem ale rano zawsze jestem lzejsza
A do Slim Listy narazie sie nie zapisuje :
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 15:57   #139
Marzeniatko
Zakorzenienie

cześć Grzybki!

dzisiaj się urwałam wcześniej z pracy, bo o 13, ale później bieeegiem na ślub cywilny, do Konstantynowa Łódzkiego, więc kawałek drogi był.
Dopiero co wróciłam, bo jeszcze do tesco podjechaliśmy, bo serków nie mam

ii uwaga, pojechałam na ten ślub, a panna młoda, do mnie mówi, że wyglądam przepięknie, że dawno nie widziała mnie w tak dobrej formie więc chyba chodzi jej o wagę więc jest fajnie

a dzisiaj wieczorkiem marsze, skakanka, brzuuuszki jutro znowu do pracy, później może podjadę z koleżanką zapytać się o jeden fitness klub, a w niedzielę rajd po sklepach manufaktura/galeria łódzka/piotrkowska
i od poniedziałku znowu do pracy, aaaa

co do mojego dzisiejszego jadłospisu, to ja się wypowiadać nie będę.
Ś 7.20 grahamka + homo
II Ś 11.15 grahamka + plasterek żółtego + homo nat
O 13.20 gotowana fasolka
P 16.40 trochę lodów waniliowych, homo
Cytat:
Napisane przez lawenda99 Pokaż wiadomość
Mi waga stoi od miesiąca...
mi też już jakiś czas stoi, ale mam nadzieję, że nareszcie się ruszy!
Cytat:
upssss..... kazałam tacie kupic czerwoną fasole do tego ciasta, i kupił dwie puszki, a to miała byc czarna albo biała
ja robiłam z czerwonej.
Cytat:
Napisane przez faraula Pokaż wiadomość
czeeeesc kochane bikibiary po latach

kochana nedda zmobilizowala mnie, zeby wrocic. zaniedbalam sie straszne, wkurza mnie to ale powoli staram sie wrocic do dobrych nawykow sb.

waga nawet mi nie poleciala w gore (waze niecale 62) no bede teraz czesciej zagladac

buziaki

ps. prosze mi tu w skrocie napisac co u Was :}
hejo mnie tam chyba nie kojarzysz
ale witam ponownie

Cytat:
Przepraszam za post pod postem, ale proszę o pomoc, blender mi się zacioł, a fasola ugrzęzła jak chciałam ją zmielić, teraz z wielkim trudem, robie to mikserem tak jak robiła elffee, tyle że tej fasoli zrobiło się strasznie mało, jest okropnie gęsta i pełno kawałków skórki po niej w tej masie jest, dorzucać już resztę składników?
ja miałam hęstą, w sumie mało i kawałki skórki, ale robiłam dalej i wyszło pychota

fruity; dołączaj do nas, dołączaj warto się odchudzać dla samej siebie i dla lepszego samopoczucia życzę wytrwałości

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 16:47   #140
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

a ja glodna nie jestem prawie w ogole. zjadam teraz 2 jajka sadzone jako obiad.

najgorsze ze brzuch mi nie spada, nie chudne ubralam dzis spodnie moje stare i nic, nie moge sie dopiac. cos jest nie tak, nigdy tak wolno nie spadalam na sb...

ale co jest nie tak/ malo grzesze, malo jem
Stary 2008-06-27, 16:50   #141
agusiencja
Rozeznanie

Wiecie co wam powiem?
Dorobiłam do ciacha krem ajerkoniakowy, zaniosłam do ciotek, i one i wujek baaaardzo zachwalały, czyli nie wyszło złe, dla taty już mało co zostało, może jutro upiekę je znów

Elffee sama nie wiem co Ci poradzić, też się martwię po I faza, a waga nie spada....

Stary 2008-06-27, 16:52   #142
nask
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
ale co jest nie tak/ malo grzesze, malo jem
moze wlasnie chodzi o to ze malo jesz
w SB chodzi o to zeby jesc czesto i przez to trzymac caly czas metabolizm na wysokich obrotach. Wtedy cokolwiek nie zjesz, szybciej sie trawi i nie odklada w tluszczyk.

Mi sie wydaje ze to u mnie jest problem - zjadlam dzisiaj jedna nektarynke, dwa serki po 300g wiejskie i tyle

Gdzie Wy wszystkie jestescie?
Stary 2008-06-27, 17:01   #143
km_kl
Raczkowanie

no własnie cicho pusto i w dodatku deszcz pada

a ja jem za duzo

"Nie traćcie głowy! Życie chce was po niej pogłaskać..."
km_kl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 17:15   #144
elffee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nask Pokaż wiadomość
moze wlasnie chodzi o to ze malo jesz
w SB chodzi o to zeby jesc czesto i przez to trzymac caly czas metabolizm na wysokich obrotach. Wtedy cokolwiek nie zjesz, szybciej sie trawi i nie odklada w tluszczyk.

Mi sie wydaje ze to u mnie jest problem - zjadlam dzisiaj jedna nektarynke, dwa serki po 300g wiejskie i tyle

Gdzie Wy wszystkie jestescie?
moze masz racje, ale ja glodna nie jestem, dzis zjadlam rano 3 plasterki sera zoltego, potem w busie pilam sok pomidorowy, i teraz te jajka sadzone. no moze faktycznie malo, ale ja nie jestem glodna
Stary 2008-06-27, 17:30   #145
lawenda99
Zakorzenienie

zjadłam właśnie schabowego z ziemniakami i mizerią
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 17:51   #146
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
moze masz racje, ale ja glodna nie jestem, dzis zjadlam rano 3 plasterki sera zoltego, potem w busie pilam sok pomidorowy, i teraz te jajka sadzone. no moze faktycznie malo, ale ja nie jestem glodna
dzióbek, jak jesz mniej to spowalniasz przemianę materii. jeżeli odstawiłaś węgle, to powinnaś wrzucić inne produkty w większej ilości! koniecznie zacznij więcej jeść, aby organizm miał co spalać!

B L O G

Stary 2008-06-27, 18:06   #147
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Dziwczynki wróciłam wczoraj późno wieczorem, ale zadowolona bardzo bo przy okazji odwiedzialam galerie we Wrocku i zrobiłam duzo fajnych zakupów ... w tym nowy kostium kąpielowy

Na wyjeździe grzecznie nie było wcale - mnóstwo karkówki, szaszłyków i duuuuuużo piwa na rejsie, a nastepnego dnia w galerii oczywiście lody Grycana (nie umiem przejść obojętnie ) pyszna kawka w cofee heaven i sernik capuccino ... hmmm potem w drodze powrotnej już bardziej dietetycznie bo łosoś z grila i sałatka ....ale w sumie po tej rozpuście wieczorkiem już nic nie jadłam i na wadze rano tylko 0,2 więcej Domii masz rację pracę mam fajną i ją kocham )

A teraz dziś:
owsianka z suszonymi wiśniami
kilka czereśni
dłuuuuuugo nic i przed chwilą pstrąg wędzony (na ryby mnie wzieło) i sałatka
a zaraz upiekę ciastooo o tak!

Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Czas edycji: 2008-06-27 o 20:42
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 18:21   #148
elffee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
dzióbek, jak jesz mniej to spowalniasz przemianę materii. jeżeli odstawiłaś węgle, to powinnaś wrzucić inne produkty w większej ilości! koniecznie zacznij więcej jeść, aby organizm miał co spalać!
to co ja powinnam jesc?
ja juz sama nie wiem, chociaz nastepny tydzien jakos bardziej na jedzeniu skoncentruje.
Stary 2008-06-27, 18:24   #149
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
to co ja powinnam jesc?
ja juz sama nie wiem, chociaz nastepny tydzien jakos bardziej na jedzeniu skoncentruje.
wiesz co, wypisz sobie dzisiejsze, albo wczorajsze jedzenie i przelicz ile jesz kalorii. może się okaże, że jesz mniej niż 1000 i wtedy wiadomo dlaczego nie chudniesz

B L O G

Stary 2008-06-27, 18:28   #150
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Właśnie wstawiłam ciasto fasolowe do piekarnika

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości