![]() |
#121 | |
czyli Endżi
|
Dot.: Scent Bar V
Cytat:
![]() Taka skrytka jest chyba bardziej opłacalna jeśli chowa się tam coś na krótszy czas ![]() ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2008-07-25 o 20:08 Powód: bo się pisze "bardziej ekonomiczną" a nie "ekonomiczniejszą" ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Mój ojciec nigdy się o nic nie awanturował, nigdy się nie czepiał, totalnie sobie odpuścił ( takie mam wrażenie) udział w wychowywaniu mnie. Od tego była mama. Nigdy nic nie zaproponował, żebym np. spędziła z nim czas, poszła do kina, na spacer - jak już to zrobił to widać, że się strasznie męczy ( no bo o czym tu rozmawiać
![]() A najbardziej mnie rozśmiesza, jak mówi,żebym się nie wtrącała albo nie odzywała ![]() ![]() A najbardziej bolało mnie to ( teraz już to olewam), jak np. mówił moim kuzynkom, że ładnie wyglądają, mnie - nigdy. Miałam wrażenie, że to inne dzieckaki są fajniejsze. Brakowało mi po prostu tej akceptacji, nie wiem jakiegoś ciepła, które córka powinna otrazymywać także od ojca.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już na pewno myślę sobie:" Po co mi aż tyle tych zapachów?" Cóż, mija po kilku dniach siedzenia na forum i czytania o perfumach ![]()
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siostrze pojechal, byc moze wpedzil w ED... 'Jakie ona ma grube nogi... wez z nia cos zrob' do mamy. W poczatkowym stadium dojrzewania... No to sobie moja sis wziela to do serca. Ja sie zawsze czulam jak tluk, nieuk, debil i kompletny ignorant. Zawsze moi kuzyni byli tymi mega inteligentnymi. I to na kazdym kroku mi wypominal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Największym zaskoczeniem było dla mnie, gdy uświadomiłam sobie po iluś tam latach, że pomimo odżegnywania się, że mój facet będzie przeciwieństwem ojca, podświadomie wybierałam ....jego kopie. Dotarło to do mnie zupełnie niedawno. Kochałam się lub próbowałam być z facetami małomównymi, egoistycznymi, mającymi problemy z wyrażaniem własnych emocji, oziębłymi a przy tym... byli pracoholikami lub ludźmi dla których praca jest pasją największą z wszystkich
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w 1szym bylym widzialam malutka czastke ojca. Reszta facetow - nie zauwazam podobienstwa. Na szczescie, zreszta nie sadze, ze dalabym rade tyle wytrzymac z takim facetem. Dziwuje sie z jednej strony matuli, z drugiej - rozumiem. Ja takiego faceta bym zwyczajnie tlukla pewnie w napadzie histerii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Hecate...
czy my czasem nie mamy jednego ojca? jakbym czytala o swoim. PAN i WLADCA. tylko jego zdanie sie liczy tylko on ma zawsze racje. myslalysmy ze po zawale bedzie lepiej,ale jest coraz gorzej. naprawde nie da się wytrzymac. czepia sie i robi awantury o wszystko,ale to oczywiscie nasza wina. zawał tez mial przez nas. martwie sie o mame bo nerwy ma w strzepach. rodzina sie od nas odwrocila. nikt go nie lubi ani on go nie lubi. mojego faceta wołami do mnie do domu nei zaciągnę. wcale sie nie dziwie. przykład pierwszy z brzegu,dziś rano: moja mama szła z psem a ja miałam robić obiad, ale NIE, panu sie to nie podobalo, bo on sobie umyslil inaczej, ze to ja pojde z psem. i awantura na pół bloku. dacie wiare? brzmi smiesznie ale niestety wcale smiesznie nie jest. czlowiek czuje sie caly czas jakby siedzial na bombie,nigdy nie wiesz. jak przyjezdzam, to slysze ciagle czepianie sie, docinki, wysmiewanie mojego TŻ. czuje sie jakby mnie nienawidzil. nigdy nie powinien miec dziecko. zal mi mamy. opowiada mi co dzieje sie jak mnie nie ma, ale ja wcale nie chce tego sluchac!mam wrazenie ze to wszystko zmierza w bardzo zlym kierunku az nastapi wybuch i nie wiem co sie wtedy stanie. boje sie tego. bo nerwy w koncu komus puszcza... mialam nie opowiadac, ale ja juz naprawde sobie z tym nie radze;( |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
agnysko81 witaj!
Ja muszę przyznać, ze takich kryzysów zapchowych nie mam, chociaż zdarza mi się czasami (rzadko, bo rzadko ![]() Szczerze mówiąc- nie wiem, a wiadomości z Ebay ba ten temat już pokasowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Yoono
![]()
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedobre kobiety, odebrałyście mi taką piękną nadzieję ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Yoono...
Bardzo chyba podobny typ. Moj stary tez nie ma nikogo, nawet jego siostra z jakis powodow z nim nie rozmawia. Kumple? nie ma takich ludzi. Do tego moj stary ma problem z alkoholem. Duzy problem. A co do umyslania sobie... eh. Ja nawet ostatnio nie mam ochoty z mama rozmawiac bo mi wlasnie opowiada co on zrobil, co powiedzial... a ja nie mam sil tego wysluchiwac. Do tego wyzej sra jak dupe ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
i to równiez się zgadza...i mysle ze to jest glowna przyczyna calej sytuacji. w koncu alkohol tez jakos tam oddzialowuje na charater. ale on juz jest niedouratowania.
dobrze wiedziec ze nie tylko ja nie mam normalnej szczesliwej rodziny. ale strasznie to smutne ![]() moj ojciec nie zdaje sobie sprawy chyba, ze kiedys zostanie sam jak palec... |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
S. Sssss. SSSSS.
|
Dziewczyny to strasznie smutne o piszecie
![]() Ja mam rewelacyjny kontakt z rodzicami, zawsze miałam. I bardzo to doceniam ![]() Ehhh co za pogoda ![]() ![]()
#135 | |
Zadomowienie
|
Hecate, Yoono, strasznie mi przykro, że na takich ojców trafiłyście. Znam ten typ, mam podobnego osobnika w dalszej rodzinie (z tym, że bez problemu alkoholowego) i widzę, jaki terror sieje w swojej rodzinie.
Cytat:
![]() U mnie tą "potrzebą" był fakt, że rodzice zamierzali wyjechać na kilka dni, a ja w tym czasie miałam się zająć firmą taty, która znajduje się 10km od domu. Stwierdziłam, że nie mam zamiaru męczyć się autobusem ani rowerem, skoro w garażu stoi samochód ![]() A instruktor z lepkimi łapami... Grrrr! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mame mam za to swietna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Jestem jestem melduje sie ze wrocilem z jazdy caly i zdrowy
![]() Dziekuje wszystkim ktorzy trzymali kciuki za mnie i napisali troche slow otuchy ![]() W gruncie rzeczy bylo bardzo fajnie nie bylem zestresowany mam super instruktora ktory nie krzyczal ani sie nie denerwowal tylko spokojnie tlumaczyl ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
hecate, yoona - co mogę Wam powiedzieć dziewczyny, rozumiem
![]() ![]() ale jestem zakochana ![]() ![]()
#139 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak tam reszta mieszkańców Twojej miejscowości? ![]() ![]() Żartuję. Gratulacje! Pierwsze koty za płoty. ![]() Cytat:
![]() Agnysko, witaj z powrotem. ![]() My też myślałyśmy o Tobie (my - Sabbath ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Chciałam zgłosić do KWC zapach Pussy Deluxe(którego próbką zostałam obdarzona) niestety nigdzie nie doszukałam się nut w naszym ojczystym języku. Natomiast w niemieckim owszem, może ktoś wspomoże.
Der Duft von PUSSY Deluxe ist der Inbegriff der edlen Fruchtigkeit für verwöhnte Naschkatzen. Unverwechselbar setzt die fruchtig-orientalische Komposition von PUSSY Deluxe neue innovative Duftakzente: Die Kopfnote wird von Bergamotte und Akazienblüte bestimmt. Die Herznote verwöhnt mit Madagaskar Jasmin, Tiare, Erdbeeren und Iris die Sinne. Den Fond bilden Patchouli, Heliotrop, Moschus, Splitter von Gourmet Praline und Tonkabohnen. Der Duft von Pussy Deluxe verwöhnt die Katzen der Luxusklasse und macht sie absolut begehrenswert. Grazil und selbstbewusst stolzieren sie durchs Leben und wissen ihre Reize mit dem Duft von Pussy Deluxe bewusst und überzeugend einzusetzen. Die edle Komposition setzt innovative Akzente mit fruchtiger Akazienblüte und Bergamotte. Blumig-köstliche Nuancen, Jasmin und Erdbeere bilden das Herz des unverwechselbaren Duftes. Patchouli, Heliotrop und sinnlicher Moschus runden ihn glamourös ab.
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A udanego zwiazku gratuluje!! Cytat:
A teraz nie ma do kogo... Wiecie co jest smutne... ze nawet w naszym, malym gronie znalazlo sie tyle nas z podobnymi odczuciami. Ja spora czesc zycia uwazalam, ze ze mna jest cos nie tak. Ze to tylko ja mam pecha i ojca takiego... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Kochane, przepraszam, że znów się wcinam w wątek (nie bijcie
![]() ![]() Czy urząd, np. Zarząd Dróg i Transportu ma jakiś ustawowo określony czas na odpowiedź na oficjalnie złożone (na tzw. sekretariat) pismo petenta? Po perturbacjach z dowodem dziecka, który -nie uwierzycie - po wtorkowej awanturze w urzędzie w piątek był już na biurku właściwej urzędniczki, teraz zmagam się z Zarządem Dróg właśnie. I nie zamierzam odpuścić. Może i jestem naiwna, ale uważam, że to urząd jest dla obywateli, a nie odwrotnie.
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Art. 35. § 1. Organy administracji państwowej obowiązane są załatwiać sprawy bez zbędnej zwłoki.
§ 3. Załatwienie sprawy wymagającej postępowania wyjaśniającego powinno nastąpić nie później niż w ciągu miesiąca, a sprawy szczególnie skomplikowanej - nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od dnia wszczęcia postępowania, zaś w postępowaniu odwoławczym - w ciągu miesiąca od dnia otrzymania odwołania. Art. 36. § 1. O każdym przypadku niezałatwienia sprawy w terminie określonym w art. 35 organ administracji państwowej obowiązany jest zawiadomić strony, podając przyczyny zwłoki i wskazując nowy termin załatwienia sprawy. § 2. Ten sam obowiązek ciąży na organie administracji państwowej również w przypadku zwłoki w załatwieniu sprawy z przyczyn niezależnych od organu."
![]() |
#144 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
btw skad miałaś nuty oscara violet? bo one sie w ogole nie zgadzały ![]()
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Annmarie, dzięki, kochana jesteś ![]() ![]() ![]() Czyli, jeśli dobrze zrozumiałam, jeśli urząd odpowiedział 35 dni po złożeniu przeze mnie odwołania w sprawie mandatu za nieuiszczenie opłaty za parkowanie, to mam rozumieć, że nie muszę płacić tego mandatu? Żeby nie było ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zauważyłam ze poprawiłaś na inne. Z jednej ze stron w języku ang. Teraz nie mam tej stronki. Pussy Deluxe w poniedziałek już się z nimi pobawię bo na komputerze w pracy mam jego zdjęcie i chyba najpierw producenta trzeba będzie zgłosić.
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co za kraj... Ja też jestem na etapie wścieklicy na rozmaite urzędy i banki, bo usiłuję skredytować i zarejestrować auto i chyba prędko na kolejny taki zakup, wymagający kontaktu z różnymi urzędami, się nie zdecyduję. Nie wiem dla kogo te urzędy są, ale na pewno nie dla petentów. Asiu, dobrze, że udało Ci się załatwić sprawę z dowodem córki - miłych wakacji!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Czekam na Ragnarok
|
Rzadko boli mnie głowa, ale dzisiaj bardzo :/ Nie wiem czy to ciśnienie czy co.
Brat zabiera mnie do kina na "Dorwać Smarta" - myśleliśmy nad Kung Fu Pandą, ale nie wiem które lepsze. Btw... Widziałyście zapowiedź filmu "Czarna Owca"? Ale żałosne... Krwiożercze owce atakują ![]() ![]() ![]() ![]() Pozatym kupuję buty na koturnie w Pull&Bear. W końcu. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
S. Sssss. SSSSS.
|
szał wyprzedazy?
![]() ![]() ![]()
#150 |
Czekam na Ragnarok
|
Niestety nie. Buty są po 149zł, ale szukam od jakiegoś czasu ładnych koturn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.