![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Farba Evolution of the color Alfaparf
do kathy579
Właśnie mi też się wydaję że powinny być dwie ja myślałam że wystarczy jedna i się przeliczyłam, właśnie muszę kupić sobie maskę bo włosy zrobiły mi się słuche a jaką ty zalecasz ?? Edytowane przez blizniaczki09 Czas edycji: 2010-06-23 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
do bliżniaczki09: Ostatnio kupiłam bardzo fajną maskę - dałam się zamówić pani ze sklepu fryzjerskiego i jest to bardzo dobry zakup i na bardzo długo ok 500 ml maski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Do Blizniaczki09: wyglądasz fantastycznie w tym odcieniu
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
do piaseczek:
1 tuba jak najbardziej, ponieważ kładziesz tylko na odrost a na resztę włosów wystarczy przeciągnąć farbę na 10 min lub zmalaksowac, a jeśli chodzi o pierwsze farbowanie z blondu na rudy - to przy tej długości 2 tuby ![]() ![]() słyszałam że 7.44 z Revlonu pięknie wychodzi ![]() Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-06-25 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, chyba zmienię kolorek włosów - w załączniku zdjęcie, czy mogłybyście określić jaki to kolor?
Ja stawiam na 8.33 z Alfy, kusi mnie ten kolorek ponieważ - rudości strasznie nierówno wychodzą na moich włoskach - zawsze bardzo ostre u nasady..końce inne Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-06-28 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
ten kolor też fajny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba następne farbowanie zaszaleje, 2 dni temu farbowałam włosy i do końca nie jestem zadowolona - ten sam problem od lat, nie do końca równo zafarbowane włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Cześć, ja niedawno zaszalałam na całego...ponieważ tak jak cały czas wspominam istnieje u mnie problem w nierówności koloru..mam ten problem jak pamiętam od zawsze (włosy od połowy mają trochę inny kolor bardziej złoty spłowiały odcień) postanowiłam sama w dom zrobić sobie pre-pigmentację, miałam książkę Artego i cały opis zabiegu - który jest bardzo prosty (przed koloryzacją mieszamy farbę z ciepłą wodą 1:1 a potem od razu nakładamy farbę tak jak zwykle) dodam jeszcze że w całym procesie pomagał mi facet (no cóż tylko on był pod ręką), wszystko było by dobrze gdyby nie to że jak położył mi farbę z wodą na końce włosów to dostęp do odrostów był bardzo kiepski (więc gdyby ktoś kiedyś chciał to zrobić to najpierw normalnie odrost potem pre-koloryzacja na końce włosów i farba na całość) - efekt wyszedł dość intensywny ale różnica w kolorze jeszcze trochę była, ale już nie tak wielka - co do odrostu to istna szachownica (do dziś się do chłopiny nie odzywam
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
witam, czy ktoś może mi doradzić gdzie w krakowie dostanę farbę alfaparf ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
ja kupilam na szlaku.
konkretnie na skrzyzowaniu szlaku i dlugiej. za 26 zl mam pytanie zakupilam odcien 1010ss i do tego ekspedientka dala mi wode 12% chce ufarbowac tylko odrosty. kazala dac cala tubke i 1/2 wody do tego jeszcze 3 lyzki wody z kranu.i nie przeciagac na calosc czy ta woda nie jest za mocna? wklejam zdjecia wlosow. przepraszam za slaba jakosc ale sa robione laptopem.
Edytowane przez extassy Czas edycji: 2010-08-05 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Wody nigdy się nie dodaje do farb tylko farbę + utleniacz, myślę że ekspedienta nie miała w sklepie utleniacza 6% - więc dała ci 12% i poleciła żebyś rozmieszała go z wodą pół na pół właśnie po to żeby z 12% zrobić 6%, właśnie tak się robi z 12% - 6%, dodam jeszcze że wodę używamy przegotowaną i schłodzoną.
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
mam scandic line oxydant creme 12%
http://szalonenozyczki.org/index.php...page.tpl&pop=0 tylko ze 12%.
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
a powinno byc 6%, maximum 9% na odrost
![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
zrobilam farbee. dalam tubke farby 1/2 oxydantu 12% i 3 lyzki wody.
tzrymalam troche duzej bo 60 min +10 min na całosc i mam sliczny bezyk. wlosy sa mieciutkie i blyszczace. gorco polecam farbe ![]()
Edytowane przez extassy Czas edycji: 2010-08-10 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
piaseczek:
jak tam włoski, nadal ruda?
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() A moje wrażenia z Artego - delikatniejsza od Alfy, włosy mi się wreszcie wyrównały, bo mieszanki było więcej niż przy użyciu jednej tuby z Alfy (użyłam 2/3 tuby). Włosy są błyszczące i miłe w dotyku, zobaczymy, co będzie dalej...Kupiłam też krem ochronny, wygładzający z Alfy - dla mnie genialny. Dajesz na końce wilgotnych włosów i modelujesz. W moim przypadku, ale też u siostry i mamy, których włosy także sporo przeszły (moje są tak wytrawione, że nie da się zrobić spulchniania - nie skręcają się wcale<szok>). Ja modeluję tylko kosmyki przy twarzy, bo są najbardziej suche, ale krem nałożyłam na całość, efekt - włoski sypkie, nie czuć porowatości i jakby łuska wreszcie domknięta! Polecam ![]() Nie pisałam długo, bo usilnie szukam pracy, ale jak na razie nieciekawie;/ Pozdrawiam serdecznie ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- I jeszcze jedno - ten krem sprawia, że włosy są jakby delikatnie wyprostowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() ![]() Ja w czwartek nałożyłam Revlon 7.44 - bardzo podobny do Majirel tylko łagodniejszy. Cały czas jestem zainteresowana tym kolorkiem 8.4 z Alfy, więc pisz kochana jak tam Arti i różnice pomiędzy Alfa i Arti po chyba mamy podobne włosy ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Ja ze swojej strony polecam farby Lecher
![]() ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam dobre opinie na temat tej farby ale jest okropnie niedostępna
![]() a czy farbowałaś na jakieś rudości?
![]() |
#141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Kathy579, powiem Ci, że zaskoczyła mnie jedna rzecz przy Artego. Kolor 7,40 to najostrzejszy odcień rudości, ma najwięcej pigmentu miedzianego i w nazwie "pomarańczowy", a wyszedł bardzo łagodny i, jak mówią wszyscy znajomi i rodzinka, w nim mi najlepiej. Wg mnie rudości z Alfy są znacznie ostrzejsze. Popełniłam też błąd, bo użyłam na odrosty wody 6%, a ostatnimi czasu robiłam tak - 9% na odrost, 2,7 na resztę. Po tej 6-ce odrosty są po prostu mniej intensywne, 9 dałaby radę wtopić odrost w całość
![]() Odezwę się, jak już będę miała materiał porównawczy ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- I jeszcze pytanko - Kathy579, jaki kolor miałaś przed rudością Artego i w ogóle przed rudością? Jeśli ciemny to czy ściągałaś, by dojść do rudego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
piaseczek:
przed rudością Artego miałam Majirel 7 + 7.44 co dało dość ciemny kolorek z poświatą rudego a wcześniej jasny rudy na poziomie 8 końce 9, a mój naturalny kolorek to ciemny brąz między 6 a 5. Nie ściągałam koloru po prostu mam straszną tendencję i podatność na rozjaśnianie - farbowane włosy bardzo szybko rozjaśniają się a przy odroście czasami robiłam 9% ale potem żałowałam bo po 9% włosy jeszcze szybciej mi się wypłukują..a i jeszcze jedno, pamiętam co mi maxymalnie rozjaśniło włosy - używałam farbę framessi z wodą 9% i po tym miałam prawie złoty blond bez ściągania koloru (po co ściągac jak kolor wypłukuje się z prędkością światła), zanim zastosowałam framesi (chyba 9.04) po informowano mnie że jest to farba rozjaśniająca - 1:2 (na 50 ml farby 100 ml wody), i chyba po tej farbie tak mi się zaczął kolor wypłukiwać. ps:wczoraj ci pisałam że woda Artego 6 to tak jak 9% bardzo rozjaśnia i szczypie - więc się nie myliłam ![]() Ciekawa jestem jak u ciebie będzie z 7.40 - u mnie był to efekt blondu po paru myciach, pozdrawiam ![]() wcześniej nie ściągałam koloru dopiero niedawno 4 tyg temu po nieudanej wizycie u fryzjera byłam zmuszona żeby ściągnąć kolor - oczywiście kobieta która ufarbowała mi włosy - nie tak jak ja chciałam bo wyszedł ciemny mahoń a nie jasny rudy, zrobiła mi kąpiel rozjaśniającą zamiast dekoloryzacji i też sknociła (na mokre włosy położyła/wymyła: rozjaśniaczem+woda9%+szam pon +maska, i to ok 5 do 10 minut, potem na mokre włosy położyła farbę na ok 10 min - efekt początkowy tragedia kurczaczek żółciutki)
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-08-24 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Do Kathy579:
WOW, a ja myślałam, że moje ciemne się łatwo rozjaśniają ![]() ![]() A propos rudości, czytałam na forum sporo dobrego o szamponetce Delii, moja siostra (miała jasny blond) chciała zobaczyć, jak jej będzie w rudym. Kupiłyśmy 3 szamponetki, miały się zupełnie wypłukać po kilku myciach. Niestety tak się nie stało, włosy nadal były RYŻE po paru myciach. Postanowiłam ściągnąć kolor decolorem z Matrixa, włosy zrobiły się tak żółte jak kamizelki ochronne! Prawie się popłakałam...nałożyłam na to jasny beżowy blond z Garnier Nutrisse i Bogu dzięki wyszedł beżowo - złotawy blond...Tak więc odradzam ciemne szamponetki Delii nakładane na blond, TO NIE SCHODZI... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
A widzisz widocznie wszystko zależy od włosów
![]() Piaseczek: Jak tam włosy i kwestia wypłukiwania się, czy jeszcze masz rudy czy już złoty blond ? Czy możesz już dzisiaj porównać Alfe z Arti? Ja mam przy odroście miedź a reszta blond, więc teraz chcę się pozbyć tej miedzi z góry co radzisz? Chyba wejdę w złote blondy widocznie włosy tego chcą.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-09-04 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie, jeśli zdecydowałabym się na tę farbę, zastanawiam się nad blondami, to czy jesli farbując odrosty użyłabym wody 9% i chciałabym lekko odświeżyć kolor reszty włosów to mogę użyć reszte tej farby czy dla moich zniszczonych włosów będzie to za mocne i lepiej w tym celu rozrobić farbę ze słabszą wodą? Z góry dziękuje za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
ja też tak będę robic, myślę że wtedy kolor nie będzie się tak wypłukiwał.
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Już 2 raz farbowałam 7,40 z Artego, za pierwszym razem użyłam nieoryginalnej wody 6% na odrost i się nie zrównały. Kupiłam 9% z Artego i zrobiłam jeszcze raz, wyszły superrówne (na odrost woda 9% rozrobiona na pół ze zwykłą wodą). Kolor mi się wcale nie wymywa, jestem już 2,5 tyg. po drugim farbowaniu. Włosy ciągle w lepszej kondycji niż po Alfie, miękkie i zdrowe. Teraz choruję na tel kolor A. Włodarczyk (ten ze zdjęcia, które wkleiłaś na forum)...ale sama nie dam pewnie rady...cóż, zobaczymy ![]() A jak Twoje włoski Kathy579? Robiłaś kolorek z Alfy? Pozdrawiam serdecznie ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Przepraszam Cię Kathy579, że tak długo nie odpisywałam...ale o dziwo, na maila nie przychodziły mi informacje, że są nowe wpisy na forum ![]() Może Twoje włoski same chcą blondu...moja mama robiła ost. 9,4 z Artego, fajny blond rudawy. Mój 7,40 jest ciemniejszy od rudości na poziomie 8 z Alfy i jakoś tak mi dziwnie, bo włosy nie "blondzieją", wydają mi się dość ciemne (po 2,5 tyg, od farbowania). Jak spróbujesz z blondem i nie będzie fajnie, zawsze możesz wrócić do rudości. Może uda Ci się osiągnąć ten odcień Włodarczyk? Pewnie wtedy zniknąłby problem ciemniejszej góry...Może spróbuj zrobić dekolor od nasady (polecam saszetkę matrix z gorącą wodą) i na to ładny blond, który nie będzie jaśniejszy od wypłukanych z rudości końców? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.