![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: odwołany ślub
Cytat:
Niestety mamy wiele osób wychowanych na krzykliwych hasełkach rodem z Faktu, które nie maja pojęcia o tym o czym piszą i potem rodzą się różne demagogie. Niestety aby wypowiadac się na takie tematy trzeba coś o nich wiedzieć. I mówię tu o rzetelnych infomacjach, a nie informacjach z gazetki, której celem jest zrobienie jak największego szumu. evil? Prawnik? To witaj w klubie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Świat dzieli się na zwolennikow i przeciwników kary smierci nie od dzisiaj , nie od dzisiaj temat wywołuję gorąca dyskusję .Jednak zapewniam ze nie trzeba byc prawnikiem , by stac po tej czy tamtej stronie. Jest wielu teoretyków i praktyków prawa, którzy głosno popierają karę smierci a konwencje miedzynarodowe zapewne znaja wysmienicie , jest wielu nie - prawników , którzy są zdecydowanie jej przeciwni. Ja akurat jestem z wykształcenia prawnikiem ale przeciwniczką kary smierci byłam od zawsze odkad tylko zaczęłam mieć własne zdanie na jakies tam tematy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
BAN stały
|
przyłączam sie do postów powyżej.... jednak piszesz:kto będzie chciał kobietę z dzieckiem?.... no coż facet zrobił to co zrobił, no stało się czasu nie wrócisz, dobrze że nikt nie zginął... jednak jeśli był niekarany, dostanie karę w zawiasach i odbiorą prawko... a ty się zamartwiasz już pare dni po wypadku że nikt cię nie będzie chciał.... a jesli wyjdzie, nagle zmienisz zdanie?
dlatego w pełni przyłączam sie do postu Kiniolek... czysta prawda.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No wypadałoby przeczytać cały wątek , jesli już się wypowiadacie . Facet juz wczesniej jechał po alkoholu, spowodował wypadek , 3 osoby zginęły , prawka nie odbiorą , bo go nie ma ..Na zawiasy nie ma co liczyć..to tak w wielkim skrócie . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężka sprawa
![]() |
![]() |
#126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie obstawialabym niczego pozytywnego dla niej i dziecka konsekwencje i tak bedzie ponosic mniejsze czy wieksze ale do konca zycia wiazac sie z kims takim i dajac sie zaplodnic wciagnela tez w to kolejne pokolenie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Wróciłam dzisiaj od prokuratora widzenia nie dostałam. Kasa na kaucję została znaleziona tylko do wniosku na kaucję jak mi dzisiaj powiedziała pani prokurator zostało wniesione zażalenie a tym, samym mój wniosek na widzenie też narazie. Mam czekać na decyzję sądu i dopiero później dostanę zgodę na widzenie z nim. Tylko najgorsze jest to że jego mama teraz myśli że to zażalenie wyszło od kogoś z rodziny mojej bo mamy niby tam jakiś znajomych w policji. Chora sytuacja. Ja tu chce żeby się wszystko ułożyło a tu zamaiast mnie jeszcze wspierać chociażby na mój stan to jeszcze mnie dołują. Jak to moja mama powiedziała oni jak jej się wydaję próbują tak zrobić żeby do tego ślubu doszło i że to stanowiło by jakieś złagodzenie kary że ja stanowie przykrywke do tego żeby on wyszedł. Każdemu zależy na tym. Mi mimo wszystko też chociaż nie wiem czy będę mogła jeszcze spojrzeć mu w twarz. Mam do niego wielki żal ale i tak jak narazie staram się o widzenia bo w głębi serca sądzę że on też tego chce. Wczoraj rozmawiałam z jego rodzicami i zadałam im pytanie ćzy jakby wyszedł zagwarantują mi że on więcej tego nie zrobi nie odpowiedzieli. Tylko była kwestia że trzeba mu kolegów odseparować bo to wszystko ich wina. Tylko co mają koledzy do tego co robi jak wszystko w jego głowie się uroiło nie im.
witam Edytowane przez Mariolcia1986 Czas edycji: 2008-08-14 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Prokurator też powiedziała że bardzo żle to wygląda więc na pewno nie dostanie małej kary. Się zobaczy w każdym bądź razie ślubu nie ma. Ciekawe jak do niego to dotrze.
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Paula78 dlaczego nie obstawialabyś niczego pozytywnego dla mnie i dziecka?
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestes mloda w ciazy przed slubem z nieodpowiedzialnym,chorym czlowiekem z przeszloscia krwawa i to juz przedstawia w moich oczach pewna naiwnosc ktora kazdy kiedys mial ,jak widac jego rodzina nadal jest naiwna.i zawsze on bedzie dla nich niewinny i nigdy nie stana po twojej stronie chlopak przeprosi ,obieca poprawe a ty uwierzysz i bedziesz paczki nosila. jestem realistka chociaz dla niektorych to pesymizm. co na to twoi rodzice ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
własnie, co na to Twoi rodzice? Możesz na nich polegać?
![]() |
![]() |
#132 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
uciekaj od tego typka jaknajdalej...... nic dobrego z tego nie bedzie. juz raz miał nauczke nie nauczył sie nic to sie i nie nauczy .....
po jakie licho wogole facet włazi do samochodu nie majac prawa jazdy??? uciekaj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Nie daj sobą manipulować! tym bardziej jego rodzicom ! Przykro mi ale wkład w jego charakter zapewne mają ogromny i po części oni są odpowiedzialni za to, że wsiadał za kierownice po pijaku nie licząc się z konsekwencjami i olewając innych (CIEBIE I DZIECKO TEŻ !!!)
Dasz sobie radę i tak nie będziecie teraz razem jeśli pójdzie siedzieć. Po co Ci związane ręce. Pokocha Cie ktoś inny, Twoje dziecko także a tutaj już na zawsze będziesz wplątana w problemy prawne, towarzystwo mężusia i jego "złotą" rodzinkę.
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
I nie - to nie jest "wszystko wina kolegów". To jest wszystko JEGO WINA. Kolegów też dobrał sobie sam - najwyraźniej takich, którym nie przeszkadza przestawanie z mordercą ze skłonnościami do recydywy. Fajne "towarzycho" nie ma co... Jeśli teraz się od niego nie odetniesz to znaczy, że jesteś głupia.
![]() |
![]() |
#136 | |
BAN stały
|
Cytat:
I nie bądź naiwna, nikt Ci nie zagwarantuje, że on nie wywinie kolejny raz podobnego numeru, chyba że wymiar sprawiedliwosci zamykając go na długie lata w więzieniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Moja mama mówi że bozia nademną czuwa tak jakby wszystko się ułożyło tak żeby do tego ślubu nie doszło. Można powiedzieć, że jestem naiwna że z nim byłam tylko że było mi z nim całkiem dobrze. Moja rodzina i znajomi wspierają mnie jak tylko mogą teraz wiem że mogę na nich liczyć bo nie wiem czy już ze strony jego rodziny na cokolwiek co mi obiecali liczyć mogę. Próbowali mi wmówić że to moja wina że jakbym była wtedy u niego w domu z nim do żadnego wypadku by nie doszło. Tylko, że to nie moja wina tylko jego jest moja jest w moim mniemaniu teraz taka że jestem głupia że mu zaufałam.
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Jasne ..jakie to typowe , koledzy winni , Ty winna , tylko synalek niewinny i rodzice ,co jednak chyba coś tam mu wpoili, okazuje się ze nic dobrego ..Jak masz słuchac takich bredni to dla swojego świetego spokoju, bardzo Ci teraz potrzebnego , unikaj z nimi kontaktu .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
odgrodz sie od niego i od rodziny. Probuja manipulowac toba tylko po to zeby uratowac swoijemu zynkowi tylek. Nie badz glupia.
![]() |
#140 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Tym, że ktoś cię obwinia zupełnie się nie przejmuj. To chyba ktoś musi być ślepcem lub głupcem żeby nie zauważyć kto tutaj jest winny. Nawet gdybyś go przykuwała do łóżka to nie jest żadna gwarancja, że on nie zrobiłby czegoś złego. Jak ktoś ma patologiczny umysł to prędzej czy później to wraca.
![]() |
![]() |
#142 |
*sportaddict*
|
cieszę się, autorko, że zaczynasz przeglądać na oczy
![]() szkoda tylko, że w takich okolicznościach (dziecko, ślub itp.) jego rodzina najwyraźniej zapomniała, że miałaś być jego żoną, a nie niańką. to on powinien być odpowiedzialny za Ciebie i o Ciebie z maleństwem się troszczyć. no ale to w sumie zgodne z ludzką naturą - szukanie winnego i odsuwanie winy od własnego dziecka. pewnie w głębi duszy czują się za to wszystko odpowiedzialni - nie wychowali go jak trzeba itp. (nawet, jeśli faktycznie nie mieli na to wpływu). powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Jakoś wzceśniej autorce wątku to tak nie przeszkadziało, skoro zdecydowała się założyć z nim rodzinę, meić dziecko, być jego żoną...
![]() |
#144 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
"Próbowali mi wmówić że to moja wina że jakbym była wtedy u niego w domu z nim do żadnego wypadku by nie doszło"
o ludzie !!! szczyt bezczelności ja już więcej się tu nie wypowiem bo mnie to osłabia życzę dobrej decyzji dla dziecka dobrej i dla Ciebie
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Według nie których z was jak ja to odbieram to ja sama sobie jestem winna że będę miała z nim dziecko i że powinnam wcześniej myśleć zanim do tego doszło. Ale ok myślcie sobie jak chcecie.
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Miałam się z nie wiązać wogóle jak się dowidziałam o tym pierwszym wypadku ale dałam mu szanse. Przy bliszym poznaniu zyskiwał bo nie był taki jak większość chlopaków którzy się koło mnie kręcili. Zachowałam się podobnie jak jedna z wizażanek która w dyskusji na temat miłości do kryminlisty powiedziała że flirtowała z kryminalistą że był miły uprzejmy itd.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Kochana, to nie jest twoja wina że masz z nim dziecko. Zapewne zostało ono poczęte z miłości - bo przeciez jakby nie patrzeć chyba kochałaś swojego przyszłego/niedoszłego męża, prawda? Nie jest twoją winą że sytuacja wygląda tak jak wygląda, przecież zawsze jest tak że do końca wierzymy że coś/ktoś się zmieni, prawda? Zawsze jest ta nadzieja. Inna sprawa to to, ze ewidentnie zawiódł teraz twoje zaufanie, facet powiela własne błędy i co lepsze: nie wyciąga z nich wniosków. Ale nie ma w tym twojej winy, nikt ci tego nie wmawia i ty tez sobie na to nie pozwól.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie wtedy dałaś mu szansę, a teraz nagle się odwracasz...
![]() |
![]() |
#150 |
BAN stały
|
Po pierwsze, nie NAGLE, ale wtedy jak KOLEJNY RAZ spowodowal wypadek po pijaku.
To chyba dobrze, ze Mariolcia ma troche instynktu samozachowawczego. Nie wiem, czy Ty bylalbys taka chętna do małzenstwa z recydywistą, facetem majacym problemy z alkoholem. Nie bądźmy takimi matkami teresami, to moze mniej domowych nieszczesc bedzie w tym kraju. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.