|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: miejsce na kosmetyki
Cytat:
Kiedyś kupiłam tam zestaw długopisów (kilkadzisiąt ich było) za grosze . Całkiem nieźle piszą.A w Warszawie to zawsze muszą wszystko drożej sprzedać. Od 5 zł?! Phi...
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Niektore kremy trzymam w lodowce(lubie nakladac jak sa zimne) tak samo probki kosmetykow w lodowce
balsamy itp trzymam w szafce w lazience,maseczki niektore w lodowce niektore w kuferku takim fioletowym(byl kiedys taki z Clear and clean
|
|
|
|
|
#124 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
te ktorych uzywam na weekend
trzymam w puedłku z ikei, osobno do depilacji, osobno kolorowke krem do rak, i takie ktore uzywam na codzienn sa w zamykanej szafce w moim pokoju, natomiast "drogeria" jest w łazience
|
|
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
kosmetyki w lazience
szampony balsamy oliwki -na wannie owalnej na polce pod lustrem krem do rak zeby byl zawsze widoczny zele do buzki, roll-on`y itp w szafce pod umywalka kolorowka-podlklad w kosmetyczce na pralce
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Kosmetyki pielęgnacyjne na półce w łazience, kolorówka w takiej kosmetyczce-kuferku, lakiery do paznokci w drugiej kosmetyczce w szafce, w tej samej szafce trzymam też perfumy i wszelkie rzeczy kupione na zaspas, niestety cała już jest zapełniona.
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis nawet kosmetyki z tej serii oglądałam ![]() ------------------------------ a odpowiadajac na pytanie: mam straszny syf w kosmetykach, teraz sie ich troche pozbywam, ale codzień dochodza nowe Poluję na jakiś koszyczek lub pudełeczko, bo teraz nie moge sie połapac w tym wszystkim, nawet nie wiem jakie mam cienie, bo leża w szufladce od mojej kosmetykowej szkatułki ostatnio w JSKU w Niemczech widziałam fajną "szkatułkę-szafeczke" dośc dużą, pojemną i bardzo ładną, ale poskąpiłam 8 euro, a w Polsce ich nie mogę dostać! Jutro idę czegoś znowu poszukać
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
🦄
|
Ja, walcząc z ogromnym syfem w moich kosmetykach, zakupiłam dwa koszyczki wiklinowe, w których trzymam kosmetyki pielęgnacyjne do ciała włosów i takie rzeczy jak maszynki, szczotki, dezodoranty, podpaski itp. Kosmetyki do twarzy trzymam w jednym pudełeczku, kolorówkę w kolejnym, i mam jeszcze jedno, w którym trzymam perfumy, kulki do kąpieli, różne maści itd. Ale zdecydowanie kolorówki mam mniej niż np Ines stąd mieści się w tych pudełkach. A to, co jest typowo "łazienkowe" jak np. żel pod prysznic, żel do mycia twarzy, szampon itd. trzymam w łazience, ale nie na zadnej specjalnej półeczce tylko na wannie (półeczka jest w planach jak tylko opłytkujemy wreszcie łazienkę
)
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam sobie w ikei zestw wiklinowych koszyczkow i tam ulokuje swoje kosmetyki :P
|
|
#130 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
U mnie jest kilka miejsc
aczkolwiek wszystkie blisko siecbie.Przede wszystkium mam taką klasyczną toaletkę - czyli lustro, blat, szufladka, 2 wnęki po bokach. W szufladce trzymam większość kolorówki. Mam taki hmmm... koszyczek z rączką, taki "otwarty", dół jest wiklinowy, góra metalowa w kształcie winorośli (od jakiegoś prezentu) - w nim stoją takie większe rzeczy używane na codzień - balsamy, pianka do włosów, płyn do soczewek... i częśc kolorówki typu tusz do rzęs. Ten koszyk stoi na blacie toaletki Mam też taki duzy zamykany wiklinowy koszyk - kiedys dostaliśmy w nim wino, jest taki podłuzny, otwierany do góry - tam jest to, czego używam rzadziej, maseczki, jakieś próbki, zapasowy płyn do soczewek... W jednej wnęce toaletki są kremy, w drygiej szczotka do włosów, mała kosmetyczka, tampony. Suszarka i prostownica w szafie - na takich zawieszanych półeczkach z ikei. Generalnie prawie wszystko trzymam u siebie, jestem strasznie zadowolona z toaletki
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Ja cienie i inne drobiazgi trzymam w białym kuferku Avonu, a na tubki i małe pojemniczki mam prześliczny koszyczek wiklinowy przedzielony tak, że ma 4 części. Mam tam mgiełkę do ciała, antyperspiranty, kremy w tubkach, zmywacz do paznokci, perfumy i próbki perfum. Bardzo poręczne, polecam.
|
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
A to mój kacik na kosmetyki.Inne rzeczy typu kremy,toniki,żele trzymam na półce w łazience.Fajnie że powstał wątek na ten temat bo zastanawiam się nad zmianą miejsca dla moich skarbów
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam w swoim pokoiku toaletkę z wielkim lustrem i szufladką, więc wszytskie moje kosmetyki tam trzymam
Obok jest różowa lampeczka, a w lustro jest wetknięte różowe strusie pióro, więc wszyscy mówią, że ta toaletka wygląda jak z garderoby w Hollywood
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Ja wszystkie mazidła trzymam w takich tekturowych szufladkach z Ikei,stoją pod lustrem.Dobra rzecz bo jak sie znudzi kolor czy wzór po kilku miesiącach to zawsze można niedrogo kupić nowe. Na szufladkach stoi jeszcze zwykły słoik po dżemie
w którym trzymam pędzelki i kredki.
|
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
Moje kosmetyki są rozlokowane w różnych miejscach.... w łazience pod prysznicem stoją żele, szampony i maseczki do włosów. Natomiast w szafce pod umywalką trzymam maseczki (w żółtej kosmetyczce avonu) oraz pianke i lakier. W pawlaczu nad drzwiami schowałam suszarkę i prostownicę a na automacie stoi wiklinowy koszyczek z 3 przegródkami:
w 1 gumki i spinki do włosów, w 2 błyszczyki i pędzle a w 3 najczęściej używane cienie. A obok umywalki mam taką potrójną szklaną półkę i tam stoją balsamy, kremy, tonik i w wiklinowym zamykanym koszyczku lakiery do paznokci. Natomiast perfumy, roletki itp. oraz krem do rąk + emulsje do opalania w szafeczce w sypialni. Troche to skomplikowane (pewnie tak to opisałam)Najważniesze, żeby wszystko mieć pod ręką jednak nie lubię mieć bałaganu... W przyszłości marzy mi się właśnie toaletka.... Pozdrawiam- muszę przyznać, ze kreatywne z was babeczki Wieeeeeeeelka |
|
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja większość kosmetyków trzymam w dwóch szafkach-jest tam wszystko do pielęgnacji,poza kremem do rak i pomadka ochronną,które leżą na stoliku.Kolorówkę trzymam w kosmetyczce,a szampon,żele pod prysznic i do twarzy,które akurat są w użyciu stoja w łazience na wannie bądź na półce pod umywalką.
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
ja kosmetyki najczęsciej używane mam w 2 kosmetyczkach, a resztę w plastikowych pojemniczkach po Danone (kiedyś były w promocji-mieściło się w nich 9 jogurcików)
|
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
U mnie wygląda to tak:
-najczęściej używane balsamy, wszystkie żele pod prysznic, szampony, odżywki, peelingi, kremy, zmywacze do buzi oraz maseczki stoją w łazience -nie tak często używane kosmetyki pielęgnacyjne plus lakiery do paznokci zajmują jedną szafkę w pokoju - w kolorówce mam względny porządek, ponieważ trzymam w kuferku (prezent od mojego Misia) część leży pod lustrem w łazience Uffff to chyba byłoby na tyle
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
A czy ja mogłabym prosić o zdjęcia Waszych koszyczków wiklinowych?? Bo a nóż się skuszę na wyprawę do Ikei. Chyba, że znacie inne miejsca gdzie takowe można zakupić?? Od zawsze podobały mi się takie wiklinowe koszyczki (chcialabym też podobne, acz bez wieka, na ubrania), nigdzie jednak takowych nie wypatrzyłam. I jaka cena? Proszę pięknie o info i jeszcze jakby zdjęcia, to już cud-miód
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Up
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam zamiar zrobić porządek w kosmetykch i powkładac je do koszyczków z Ikei
. Bede je miala juz w niedziele. Dołączam fotke
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Fajny jest .
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szampony, odżywki, żele do mycia trzymam na półeczce nad wanną albo na wannie. Kremy do rąk, balsamy itp. na pralce. A wszystko inne w szafce w łazience- kolorówka w koszyczkach wiklinowych, a reszta luzem.
Ines, co to takie fajne co zaznaczyłam tak ładnie na zdjęciu? |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
ja ma wlasnie takie koszyczki ojakich napisala magdalenka
![]()
|
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w jakiej cenie sa te koszyczki? |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
ja wszystko trzymam w pokoju w szafce ktora juz sie nie domyka
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez w nich trzymam kosmetyki
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Swoje kosmetyki typu kolorówke i kremy mam u siebie w pokoju kolorówka w kuferku (ale już w nim brakuje miejsca) a kremy itp. na półce koło lustra. Wszelkie balsamy mam w łazience bo są wspólne.
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w w najwiekszym koszyczku balsamy, pianki do wlosów, w nastepnym maseczki kremy i zmywacze do paznokci, w nastepnym antyperspiranty, a w najmniejszym mam puder podlkady i pedzelek do pudru
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Mam specjalna szuflade na kosmetyki. Oczywiscie w srodku jest wszystko porozrzucane. Wiekszosc i tak fruwa po pokoju
![]() Przewaznie wszystkie rzeczy leża tam gdzie ich najczesciej uzywam: Żel dp mycia, szampon itd - w lazience oczywiscie, zawsze jakis lakier na biurku itd,
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

. Całkiem nieźle piszą.

: