![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
wcześniej brałam cilest i była masakra bóle brzucha głowy jakies takie ogólne przmulenie i rozdrażnienie-gin zmienil mi na yasminelle no i do osmiu mięsiecy było super a potem sie zaczeło chudniecie-jedyne co dobre to to ze waga teraz stoi w miejscu ze nie chudne...rozmawiałam na ten temat z lekarzem (na wizyty chodze co pól roku-tak jest w mojej przychodni)-robie badania próby watrobowe dobre morfologia dobra wiec nie ma powodów do zmian (specjalnie byłam ostatnio u innego lekarza by sie skonsultowac-tez nie widzi potrzeby-z reszta nie wiem czy nie zmienie na gorsze i nie nadrobie z nadwiazką wagi-chce przytyc jedynie 5-6kg ale 10kg to juz za duzo;wczesniej paliłam ale nie za duzo do 10 fajek dziennie i było ok odkąd rzucilam palenie czyli ponad rok temu mam kłopoty z utrzymaniem wagi...;-(
a suchośc wystapiła u mnie po ponad roku stosowania i z tego co wiem to jest raczej norma przy braniu pigulek; |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
no to jak wyniki masz dobre to ok- co do suchosci bralam rozne pigulki i NIGDY nie mialam takiego problemu- mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie
a jesli chcesz przytyc zacznij poprostu cwiczyc- mozesz umiesnic cialo dzieki czemu nie bedziesz wygladala na koscista i wychudzona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
przyjmuje te pigułki juz rok i musze stwierdzic ze zaczeło mi przybywac troche kilogramow;( czego wczesniej po innym tabletkach nie zaobserwowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
pierwszy dzien jak na razie bez bólu brzucha
![]()
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to by nie miało najmniejszego sensu 9mies tabletki - 6mies przerwa - 9mies tabletki i tak w kółko. głupota ;p Cytat:
super ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,piszecie o suchości pochwy...no właśnie ,jak dla mnie to jest tragiczne! Zaczynam teraz 4 opakowanie "y" i od samego początku brania tabletek mam sucho ,gęsto i śluz jest zółtawy po zaschnięciu. Nic mnie nie piecze i nie swędzi. Nie mogę nawet określić bądź przypuszczać,czy moze nie nabawilam się grzyba ,bo ten mój śluz juz od 1 opakowania był gęsty,grudkowaty,wręcz nawet serkowaty,żółtawy i o kwaśnym zapachu. Wybieram się do ginka za tydzień...Moja przyjaciółka po y ma taki sam problem,co ja i lekarz zapisal jej clotrimazolum,ale nie stwierdził jednoznacznie,czy ma grzybice,czy zapalenie...powiedział,że tak czasami sie reaguje i podrażnienia trzeba smarować własnie w/w maścią...Miała ktoraś z was podobny problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wiec ty nie masz zadnych objawow poza tym sluzem, co moze ale nie musi oznaczac grzybicy lub zapalenia ![]() a clotrimazolum warto miec zawsze pod reka ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Też racja
![]() My kobitki to nie mamy łatwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
dziewczyny wiem ze mam banalne i pospolite pytanie..ale.. prosze Was o pomoc, poniewaz jestem własnie po pierwszym opakowaniu yasminelle. Skonczyłam w sobote, wiec dzis jest 3 dzien bez tabletki... a okresu dalej brak. oprócz tabletek bylismy zabezpieczeni prezerwatywa wiec najgorsze raczej wykluczam... podczas brania tabletek codziennie po kilka sekund dosłownie bolał mnie brzuch, to byl taki ostry ból. Prosze uspokujcie mnie i powiedzcie w którym dniu zazwyczaj dostajecie okres... i błagam nie wkurzajcie sie:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na krwawienie masz 7 dni - i na to nie ma reguły. ja dostają krwawienie w 4 dniu. choć przez pół roku dostawałam w 3cim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
bardzo dziekuje za odpowiedz. oczywiscie ze czytałam ale pewnie wiecie jak to jest w stresie... człowiek sobie potrafi wszystko ubzdurac... bardzo dziekuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem dopiero po trzech opakowniach. W czasie tych pierwszych trzech miesięcy, kiedy to nasz organizm przyzwyczaja się do tabletek, raczej nie ma co liczyć na to, że krwawienie pojawi nam się zawsze np. 3 dni po ostatniej tabletce z blistra. Ja na "okres" w pierwszym miesiącu czekałam 2 dni, w drugim- 5 dni, w trzecim- 4 dni. Mam nadzieję, że już od tego (czwartego) opakowania mi się wszystko ładnie unormuje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
brałam yasminelle 1,5 roku i tydzień temu wziełam ostatnią tabletke - jak narazie nie mam zamiaru do nich wracac.
Skutki uboczne które miałam: - suchość pochwy: na tak duzą skale, że w pewnym czasie musialam robic duze przerwy między stosunkami zeby bardziej nie podraznic pochwy, preparaty nawilżające stosowałam ale działały tylko chwilowo. - przytyłam po 1,5 roku około 5 kg - przypływy ciepła i ogólne zmeczenie Teraz po ponad tygodniu odkąd zmienilismy metodę na mechaniczną duzo lepiej się czuje, problem suchości zniknął po kilku dniach i teraz mogę bez stosowania srodkow nawilzajacych kochac sie kiedy chce i bez tego bólu jaki jest podczas stosunku gdy jest sie sucha
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No już teraz zgłupiałam ![]() Dziewczyyynyyy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najczesciej sie pojawia w tym samym dniu, ale nie zawsze. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi sie pojawialo miedzy 4 a 6 dniem przerwy ![]()
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
no to uff
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
YASMINELLE a cera
Czesc
![]() Mam 21 lat i rozpoczelam kuracje anty tab. yasminelle Interesuje mnie fakt po ilu tab. czy opakowaniach zauwazylyscie poprawe cery? i czy w ogole sie poprawia? Bo mecza mnie te "syfy" wyskakujace ![]() Dzieki za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: YASMINELLE a cera
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276712 poprawa cery jak wszelkie inne skutki uboczne to kwestia indywidualna. Proponuje poczytac wiecej na temat antykoncepcji hormonalnej.
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() mam pytanko. może trochę "niekłopotliwe" ale ja się tak zastanawiam nad jedną rzeczą... Wiadomo, zawsze pierwszą tabletkę zaczyna się przyjmować pierwszego dnia @. Ale... ja zawsze zaczynałam przyjmowanie zaraz po tym, jak zobaczyłam, że @ się pojawił. Moje pytanko brzmi następująco, czy mogę tabletkę wziąć np. na wieczór, jeśli, załóżmy, @ pojawił się rano? Wydaje mi się, że można, jeśli 1 dzień okresu, to chyba nie powinno mieć znaczenia jaka to będzie godzina, prawda? Ale wiecie, wolę się upewnić ![]() Dziękuję z góry za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od pojawienia się okresu masz 24godziny by zażyć tabletkę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
czyli dobrze myślałam
![]() ![]() dzięki dziewczyny za zainteresowanie i odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Ah te tableetki, dlaczego faceci nie mogą ich brac
![]()
Nasze szczęście Julia ![]() Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2009-04-01 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj od rana mam cały czas mdłości...
a sie cieszyłam, że już mnie jajniki nie bola;/
#149 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
jakiś czas temu pisałam,że zaczęłam się obserwować i notować moje "sztuczne cykle" z Y. I chyba mi to na dobre wyszło. Ubzdurałam sobie,że @ powinna wystąpić ZAWSZE w 3 lub 4 dniu. I szału dostawałam,że ja dostaję o wiele wcześniej. Już myślałam,że może mi cyklu nie trzymają, za słabe są czy coś. Ale jednak chyba wszystko w porządku. Wychodzi na to,że ja dostaję w pierwszy dzień odstawienia. Czasem mam minimalne plamienie ok 2 dni wcześniej, czyli tak przy 20 tabletce. Ale miesiączka i tak i tak jest o połowę krótsza (!!) ![]() ![]() ![]()
#150 |
Przyczajenie
|
Dot.: YASMINELLE a cera
tylko watkow jest az 150 stron i czasami nie chce sie szukac....
Odpowiem Ci jak było u mnie ja od grudnia 2007 biore YASMINELLE...mi po opakowaniu znikły problemy z "syfami" czy to na twarzy czy na plecach bo tez takowe mialam...gdy jest ta przerwa 7dniowa to znowu mi wychodza..zaczne brac znowu to jestem "czysta"....Jesli chodzi jeszcze o "nie trzymanie wody w organizmie" to hmn...jesli chodzi o to napewno nie przytyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.