sprzedaż na allegro legalnie i wszystko o niej pomóżcie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-01, 10:07   #121
AmericanGirl
Zadomowienie

Dot.: sprzedaż na allegro legalnie i wszystko o niej pomóżcie

Cytat:
Napisane przez Haneczka Pokaż wiadomość
Fajnie by było!!!nie spodziewam się większych zysków

Niby jest ta wolna kwota od podatku ale zus i tak trzeba opłacić

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez foczildka Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie

Bardzo sie ciesze ze trafilam na ten watek bo widze że macie dużą wiedzę w tej kwestii... mam mnóstwo konkretnych pytań i liczę że może znajdziecie trochę czasu aby cierpliwie wytłumaczyc mi różne kwestie po jestem totalnie zielona.

cała sytuacja wygląda następująco:
obecnie pracuję na umowę o pracę i to się niezmieni
jestem samotną matka, i tak też się rozliczam, z dzieckiem
widzę że jest spory potencjał w sprzedaży uzywanych ubranek dziecięcych na allegro bo mam też w tym spore doświadczenie - regularnie co jakiś czas wyprzedaję wszystko po moim synku

chcę rozpocząć swoją działalność gospodarczą i zająć się sprzedaża ubranek na trochę większą skalę, nie tylko po moim dziecku...no i chcę robić wszystko legalnie

wiem że są 3 sposoby rozliczania: VAT, ryczałt i zasadu ogólne...
myślę że VAT odpada, nie chcę się bawić w kasę fiskalną rownież...
rozmawiałam wstępnie z biurem rachunkowym ale chyba źle trafiłam bo nic mi nie chciała babka wytłumaczyc...
którą opcję wybrać?
wiem że będę płacić ZUS-ubezpieczenie zdrowotne 200ilestam zł

towar będę kupować w sklepach z odzieżą używana, raczej na sztuki ale również na wagę... niestety w sklepach tych nie zawsze jest kasa fisklana co się równa brakowi paragonu na zakup...może w niektórych doproszę się faktury na moją firme...zobaczymy
inne koszty jakie mi przychodzą do głowy ewentualnie to podłączenie do internetu na firmę, chociąz mogę mieć na siebie
no i ewentualnie opłacanie biura rachunkowego jeśli dużo będzie tych całych papierków i pracy

teraz pytanie:
jaki procent podatku muszę zapłacić?
od dochodu czy od przychodu?

slyszałam też że w pierwszym roku nie mogę przekroczyć 20tysiecy PLN bo będę musiała przejsc na kase...ale o to się nie martwię bo mysle że miesięcznie sprzedam za ok 2000zl, moze 3000zl.

a więc co sugerujecie?
na co powinnam zwrócic uwage?
o czym pamiętac?

czy to prawda że cała ta działalnosc to pikuś ??
jedynie chodzi o spisywanie sprzedamych ubranek w pliku excelowskim i po sprawie...hehe jakoś mi się nie wydaje...

za wszelkie rady, porady i sugestie ogromnie dziękuję

Z tego co ja się orientuję to paragon na zakup towaru nie jest wystarczającym dowodem by wpisać go do KPiR . Jeśli nie mają kasy to zapewne mogą wystawić ci fakturę .
CO do rozliczania to wg mnie najlepszym rozwiązaniem dla takiej działalności są zasady ogólne . Ja wybrałam opodatkowanie 18% (skala podatkowa) prowadzę KPiR i jestem vatowcem . To ostatnie niezbędne było do zakupów zagranicą - w UE .

Podatek oblicza się następująco :
Przychód - koszty = Dochód
Dochód x 18% (lub 19% jesli wybierzesz podatek liniowy) = podatek , który trzeba zapłacić do US .
W koszty wrzucasz składkę na ub. społeczne
Od podatku odejmujesz kwotę wolną od podatku ponad 500zł i od tego 7.75% składki na ub. zdrowotne.
Stary 2010-05-12, 06:33   #122
cytrynowa0panna
Raczkowanie

Może jest ktoś kto pomoże jak się ma mój problem do tych wszystkich podatków i cła jeśli zamawiam towar z zagranicy USA/ UNIA : a więc :

A więc mój problem a zarazem pytanie polega na tym : jeśli zamawiam kosmetyki ze strony internetowej z USĄ i zamawiam małymi pączkami tak że urząd celny nie naliczył mi vatu bo cła za kosmetyki się nie płaci... To jak miałabym zarejestrować działalność gospodarczą czy jest jakiś wymóg że musiałabym zgłosić do urzędu celnego że te kosmetyki idą na sprzedaż ? Czy tylko zarejestrować działalność gospodarczą i przy zakładaniu wybrać e-handel czy może jest tam właśnie do wyboru import? Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem jak się do tego zabrać żeby było to legalnie dodam też że skoro firma jest z USA to oni nie wystawiaja faktur czy się mylę, najbardziej martwi mnie ta sprawa z urzędem celnym... Bo myślałam tylko żeby założyć działalność gospodarczą i wybrać jako wpis e-handel i zamawiać te kosmetyki i sprzedawać bez żadnego kontaktu z urzędem celnym a jeśli by mi narzucili vat to co... Proszę wytłumaczcie co i jak trzeba by było zrobić aby to było legalne zgodnie z prawem gdybym założyła działalność i jaką właśnie to w takim wypadku ma być działalność i co z urzędem celnym, czy z nimi się podpisuje jakąś umowę żeby te paczki przychodziły legalnie??
cytrynowa0panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 20:57   #123
allesi
Zadomowienie

Pomocy!
Przez prezypadek kupiłam dwie aukcje po jednej tunice. napisałam e-maila z informacją o pomyłce. jeśli zapłacę tylko za jedną rzecz, będzie wszytsko w porządku?

_______
aha, czy taki formularz, trzeba wypełnieć:

''Zapłać teraz lub przy odbiorze – wypełnij formularz i poinformuj Sprzedającego o sposobie zapłaty i dostawy.''?

Czy wystarczy zaksięgować wpłatę na ich koncie i wtedy wyślą paczkę na pocztę, gdzie bedzie trzeba ją odebrać, po Paczka pocztowa priorytetowa

12,00 zł

??
allesi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 21:08   #124
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allesi Pokaż wiadomość
Pomocy!
Przez prezypadek kupiłam dwie aukcje po jednej tunice. napisałam e-maila z informacją o pomyłce. jeśli zapłacę tylko za jedną rzecz, będzie wszytsko w porządku?

_______
aha, czy taki formularz, trzeba wypełnieć:

''Zapłać teraz lub przy odbiorze – wypełnij formularz i poinformuj Sprzedającego o sposobie zapłaty i dostawy.''?

Czy wystarczy zaksięgować wpłatę na ich koncie i wtedy wyślą paczkę na pocztę, gdzie bedzie trzeba ją odebrać, po Paczka pocztowa priorytetowa

12,00 zł

??
Moze byc problem z tym, ze zamówilas 2 tuniki, a zaplacisz za 1, gdyz Sprzedajacy zaplaci prowizje Allegro tak, jak gdyby sprzedal 2, wiec masz 2 wyjscia - normalnie zaplaic za 1 i w tym przypadku Sprzedajacy najprawdopodobniej wypelni formularz z prosba o zwrot prowizji za niesprzedana sztuke i wskaze tam powod, ze Kupujacy nie chcial zaplacic za zamowiony przedmiot, co moze dla Ciebie skutkowac w ten sposob, ze dostaniesz od Allego ostrzezenie, lub moga nawet zawiesic w takich sytuacjach konto. Albo mozesz napisac do Sprzedajacego o tym, ze popelnilas blad, ale zaplacisz te pare zlotych dodatkowo za tamta niekupiona bluze czyli wartosc tej prowizji, ktora Sprzedajacy bedzie musial zaplacic Allegro za druga tunike
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 21:09   #125
allesi
Zadomowienie

okej. zawieszone konto? ;/ a parę złotych? to znaczy ile?

jeśli zapłacę za jedną tunikę, to czy przyślą do mnie tę jedną sztukę?
Stary 2010-05-16, 21:13   #126
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
okej. zawieszone konto? ;/ a parę złotych? to znaczy ile?

jeśli zapłacę za jedną tunikę, to czy przyślą do mnie tę jedną sztukę?
Moga zawiesic o to co poda jako powod Twojej rezygnacji (nie moze tam nic wpisac tylko wybrac powod z ich listy-gotowce). Kilka złotych to zazwyczaj za wystawienie np.2,50 + prowizja od sprzedazy - zalezna od ceny koncowej , czyli np 2,50 + 10 zł (przy sprzedazy przedmiotu o wartrosci 200 zł ), jesli kosztowala 100 zł to pewnie zapłci okolo 5 zl , jesli 50 zl to zapłaci gdzies 2,50 itd.

A na czym stanie to juz musisz bezposrednio ze sprzedajacym sie dogadac. My nie wiemy czy wysle Ci 1 czy dwie. Napisz ze zwrpcisz mu pieniadze za wystawienie tej drugiej +prowizja (niech Ci poda ile), a Ty tyle wplacisz mu wplacajac za ta jedna tunike +przesylka.

Edytowane przez kycia1
Czas edycji: 2010-05-16 o 21:14
kycia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 21:17   #127
allesi
Zadomowienie

Czyli zadzwonię do niego, lub pocztowo się dogadamy (mam nadzieję, że sprawdza codziennie pocztę), a na jego konto zapłacę po prostu cenę za tunikę + przesyłkę+te kilka złotych dodatkowo, tak?

Dzięki wielkie. Jutro zadzwonię, chociaż wolę się e-mailowo dogadać. Mam nadzieję, że nei będzie problemów.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-16, 21:19   #128
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli zadzwonię do niego, lub pocztowo się dogadamy (mam nadzieję, że sprawdza codziennie pocztę), a na jego konto zapłacę po prostu cenę za tunikę + przesyłkę+te kilka złotych dodatkowo, tak?

Dzięki wielkie. Jutro zadzwonię, chociaż wolę się e-mailowo dogadać. Mam nadzieję, że nei będzie problemów.
Spokojnie, nie dzwoń-poczekaj na wiadomosc od niego. Ale napisz mu , ze jestes swiadoma dodoatkowych opłat (wystawienie+prowizja) i ze chcesz to zapłacic-wtedy na pewno nie bedzie robił problemów. Tak czy siak masz regulaminowo 7 dni na zapłate, wiec poczekaj, az Ci odpisze, ale nie zapomnij w mailu uwzglednic tego co Ci napisalam.
Stary 2010-05-16, 21:21   #129
allesi
Zadomowienie

już wysłałam mu 2 meile. jak wyślę trzeci to wexmie mnie za uperdliwą babę.
poczekam, jak odpisze, wtedy wszytsko to mu streszcze.

Dziękuję ci bardzo. chociaż wolałabym mieć to już głowy.
Stary 2010-05-16, 21:23   #130
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
już wysłałam mu 2 meile. jak wyślę trzeci to wexmie mnie za uperdliwą babę.
poczekam, jak odpisze, wtedy wszytsko to mu streszcze.

Dziękuję ci bardzo. chociaż wolałabym mieć to już głowy.
Nie ma za co. Dzisiaj niedziele, wiec moze odpoczywa - na bank odezwie sie jutro . Trzymam kciuki.
Stary 2010-05-16, 21:26   #131
allesi
Zadomowienie

Tym ''trzymam kciuki'' to już mnie przestraszyłaś. Tak źle to chyba nie będzie

Ja to zawsze taka roztrzepana jestem. No trudno, teraz musy si mecyzc.
napisye, na pewno jak ju cođ bdyie wiadomo.

EDITŁ Pryeprasyam + kopotz y klawiatur.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-16, 21:32   #132
kycia1
Wtajemniczenie

Spoko loko. Zawsze tak pisze hehe.
Nacisnij ctr+shift 1 +shift 2
Stary 2010-05-17, 13:51   #133
allesi
Zadomowienie

Cytat:
witam
jedna bluzka zostala anulowana
niby tylko 5 słówek, a jak cieszą
Stary 2010-05-17, 14:01   #134
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
niby tylko 5 słówek, a jak cieszą
No widzisz, wiedziałam, ze dobrze sie kończy. Pozdrowionka
Stary 2010-06-22, 09:28   #135
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
Moze byc problem z tym, ze zamówilas 2 tuniki, a zaplacisz za 1, gdyz Sprzedajacy zaplaci prowizje Allegro tak, jak gdyby sprzedal 2, wiec masz 2 wyjscia - normalnie zaplaic za 1 i w tym przypadku Sprzedajacy najprawdopodobniej wypelni formularz z prosba o zwrot prowizji za niesprzedana sztuke i wskaze tam powod, ze Kupujacy nie chcial zaplacic za zamowiony przedmiot, co moze dla Ciebie skutkowac w ten sposob, ze dostaniesz od Allego ostrzezenie, lub moga nawet zawiesic w takich sytuacjach konto. Albo mozesz napisac do Sprzedajacego o tym, ze popelnilas blad, ale zaplacisz te pare zlotych dodatkowo za tamta niekupiona bluze czyli wartosc tej prowizji, ktora Sprzedajacy bedzie musial zaplacic Allegro za druga tunike
przecież wystarczy, że sprzedający wystąpi do Allegor o zwrot prowizji my tak często robimy bo nieraz zdarzy się, że ktoś kupi podwójnie

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 18:47   #136
lasiczkaa
Raczkowanie

legalna sprzedaz na allegro to zalozenie dzialanosci i odprowadzanie podtakow. inaczej zawsze bedzie to szara strefa
lasiczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 01:13   #137
Szakiraaa
Przyczajenie

Cześć,
widzę że na forum jest kilka osób, które się znają na rzeczy, więc chciałabym się o coś zapytać.
Jeżeli będę na ryczałcie, i będę sprzedawać rzeczy na allegro, to w jaki sposób tą sprzedaż się dokumentuje?
Do ryczałtu są różne programiki, i jak się ma normalnie faktury, to się wprowadza w ewidencje, a jak jest to sprzedaż na allegro (a kasy sie jeszcze nie ma-bo nie potrzeba), to jak to wtedy działa?
Sprzedam 3 rzeczy, kasa mi na konto wpłynie, i wbijam do ewidencji, każdą rzecz osobno, czy oddzielnie? i na jakiej podstawie skoro nawet paragonów nie drukuje?? Nie wiem czy rozumiecie moje zapytanie, ale prościej wytłumaczyć chyba nie potrafie... Chodzi mi o to, ze jak sprzedam coś i wystawie fakture, to wprowadzam, że fv nr1, kwota 300, data itpe.
A jak sprzedam coś na allegro, faktury ani paragonu nie wystawiam, to jak to sie wprowadza??

A drugie pytanie, jak się prowadzi karte podatkową? Do tego też są jakieś programy??

Proszę o pomoc, i z góry dziękuję.
Szakiraaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 21:04   #138
Tigressa
Rozeznanie

Jeśli zakupię towar w cenach brutto, a później sprzedam go od razu za granicę poza unię w cenach tych samych tylko netto to czy coś przy tym zgubię? Dziękuję z góry za pomóc

Edytowane przez Tigressa
Czas edycji: 2010-10-15 o 21:06
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 18:20   #139
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lilak Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam ogromne! za odpowiedzi (jakoś tak na duchu lżej sie zrobiło). Boję się, bo będzie to moja pierwsza działalność i może te obawy właśnie przez brak wiedzy (w kwestiach związanych z księgowością) są niepotrzebnie tak duże.
Dzięki!!!
Czytam was i czytam bo sama planuję ale w dalszej przyszłosci założyć DG i tak sobie mysle:
KURCZE , dlaczego w gimnazjach i we wszelkich szkołach średnich nie ma jakiegoś obowiązkowego przedmiotu z tym związanego... wiem, że są jakieś kierunki księgowych ale w sumie wiele osób, które nagle zakładają DG dowiaduje się, że potrzebna jets taka wiedza.... w tych szkołach na prawdę mało przydatnych i zyciowych rzeczy uczą. A ni księgowości i zakładania firemek ani języka migowego (ja mimo że mam najzwyczajniejszą prace w świcie często amm doczynienia z głuchoniemymi RODZINAMI, i użalam się nad soba, że nawet "DZIEŃ DOBRY" nie możemy sobie jakos zrozumiale powiedzieć)
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 15:22   #140
allesi
Zadomowienie

Witam.
Kupiłam telefon przez allegro i niby weszystko jest pięknie, zgodny z opisem, ale brak w nim baterii. Napisałam juz wiadomość do sprzedawcy, ale co, jeśli odpisze, że to nie jest sprawa/wina?

Czy ewentualnie mogłabym mu odesłać sprzęt i poprosić o zwrot gotówki? Pisze EWENTUALNIE, bo jeszcze mi na maila nie odpisał, także na razie nie wiem jeszcze co i jak, ale wolę się upewnić i sprawdzić wszystkie opcje.

Bo niestety, nie sprawdziłam czy paczka jest kompletna zaraz po odbiorze.
Stary 2011-01-18, 15:33   #141
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam.
Kupiłam telefon przez allegro i niby weszystko jest pięknie, zgodny z opisem, ale brak w nim baterii. Napisałam juz wiadomość do sprzedawcy, ale co, jeśli odpisze, że to nie jest sprawa/wina?

Czy ewentualnie mogłabym mu odesłać sprzęt i poprosić o zwrot gotówki? Pisze EWENTUALNIE, bo jeszcze mi na maila nie odpisał, także na razie nie wiem jeszcze co i jak, ale wolę się upewnić i sprawdzić wszystkie opcje.

Bo niestety, nie sprawdziłam czy paczka jest kompletna zaraz po odbiorze.
Przeczytaj najpierw dokładnie opsi aukcji . Moze jest napisane, ze telefon bez baterii (nigdy nie wiadomo). Moze po prostu zapomniał.

teoretycznie mogłabys prosic go o zwrot gotowki , ale jesli jest osoba prywatną i kupilas w opcji :kup teraz" nie ma On obowiazku przyjmowac zwrotu.

Jesli jest to firma - jak najbardziej mozesz sie o to starac, ale wiem, ze roznie sprzedajacy do tego podchodza. Jesli ma on stronie " o mnie" przeczytaj dokladnie. Moze jest napisane, ze brak zwrotow.
Stary 2011-01-18, 17:12   #142
allesi
Zadomowienie

W opisie jest napisane, że są w nim wszytkie elementy, że jest nowy, irp. więc niestety, ale bateria powinna być w zestawie

To osoba prywatna, kupiłam przez Kup teraz. W sumie koszt takiej baterii to 35 zł, ale ona powinna być w tym zestawie.

Poczekam, aż coś odpisze, potem najwyżej sobie z nią ostrzej pogormawiam.
Stary 2011-01-18, 17:14   #143
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
W opisie jest napisane, że są w nim wszytkie elementy, że jest nowy, irp. więc niestety, ale bateria powinna być w zestawie

To osoba prywatna, kupiłam przez Kup teraz. W sumie koszt takiej baterii to 35 zł, ale ona powinna być w tym zestawie.

Poczekam, aż coś odpisze, potem najwyżej sobie z nią ostrzej pogormawiam.
To faktycznie powinna byc w zestawie
Stary 2011-06-13, 09:19   #144
Alexandre
Zadomowienie

A w którym momencie trzeba założyć firmę? Chciałabym zacząć sprzedawać różne diy, jednak widzę, że niektórzy wystawiają np. po 3 pary kolczyków i firmą nie są. To jest tak, że od iluś produktów się zaczyna wymóg żeby być firmą?

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 12:10   #145
enii
Wtajemniczenie

O ile się nie mylę to roczny przychód nie może byc wiekszy niz 1000 zł.

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 12:26   #146
Alexandre
Zadomowienie

Dziękuję. Jeśli się przekroczy tę kwotę to jakieś pismo odnośnie działalności przyjdzie? W końcu chyba ktoś to wszystko kontroluje.

Stary 2011-06-13, 14:19   #147
enii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Dziękuję. Jeśli się przekroczy tę kwotę to jakieś pismo odnośnie działalności przyjdzie? W końcu chyba ktoś to wszystko kontroluje.

Na 100% pewna nie jestem tej kwoty.Poszukaj na necie--cos powinno być... Jezeli bedziesz miała duzy przychód < czyli bedziesz tzw. szara strefą, która nie jest mile widziana na Allu> i konkurencja to wyczuje to moga zgłosic Ciebi do skarbówki-->>> a wtedy pismo przyjdzie, ale na spotkanie i tłumaczenie sie z tej działalności ( wtedy wszystko zliczaja i dokładaja kase do zapłaty).. Gdzies juz na ten temat było--- jak znajde ten watek to go Tobie wkleje tutaj

Tu masz jeden watek --drugiego nie moge znależć(jak skarbówka jcapneła)
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=allegro

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)

Edytowane przez enii
Czas edycji: 2011-06-13 o 14:35
enii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 14:42   #148
Alexandre
Zadomowienie

Jeszcze raz dziękuję.

Stary 2011-06-14, 13:04   #149
babuba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
KURCZE , dlaczego w gimnazjach i we wszelkich szkołach średnich nie ma jakiegoś obowiązkowego przedmiotu z tym związanego... wiem, że są jakieś kierunki księgowych ale w sumie wiele osób, które nagle zakładają DG dowiaduje się, że potrzebna jets taka wiedza.... w tych szkołach na prawdę mało przydatnych i zyciowych rzeczy uczą.
Bo rozmnażanie chrabąszczy, szczegółowa historia starożytna albo Francji, chemia organiczna (którą ja na studiach miałam na poziomie LO - więc po co??) itp. itd. są ważniejsze od NAPRAWDĘ istotnych życiowych problemów (procenty żeby sobie kredyt albo lokatę policzyć, ułamki żeby procenty i zakupy ogarnąć, umiejętność czytania ze zrozumieniem). A po co to? Po to żeby otępiałym i niezaradnym społeczeństwem łatwiej manipulować. Wczoraj podali w wiadomościach, że przeciętna emerytura kobiety, za 20-30 lat będzie wynosiła 18% jej wynagrodzenia! Szkoda słów żeby to skomentować.
babuba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 20:14   #150
olcia 810
Wtajemniczenie

Ja jestem na ryczałcie. Jak cos sprzedam poprzez internet to czy suma jaką dostaje od klienta na wysłkę przedmiotu to tez mój przychód?
Przeciez ja na tym nic nie zarabiam tylko wszystko wydaje na wysyłke towaru.
Pozdrawiam
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości