![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nastolatki
A ja chyba tyję. Nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Ja wagi w sumie nie mam, ale mam świetną szkolną pielęgniarkę i mniej-więcej kontroluję swoją wagę.
![]() Prawie codziennie na długiej przerwie do niej chodzę. Nie wiem czy ją to męczy. Ale kto miałby za złe, kiedy taka dziewczyna jak ja, zaszła do gabinetu i zapytała się " co u pani słychać " ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
U mnie niestety tak nie ma, bo pielęgniarki nie są zbyt miłe
![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
no u mnie też zawsze pielęgniarki chamskie były :P a nowej jeszcze nie znam
![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
moja w gimnazjum a właściwie podstawówce (gdyż moje gimnazjum własnej się niedorobiło i jest połaczone zpodstawówką i do podstawówki chodizmy (chociaż mnie do tej podstawówki za bardzo nie wpuszczają
![]() Ale dziewczyny się źle czuję. Kupiłam dzisiaj sobie spodnie i bluze. Nałożyłam spodnie na podwórko. Wyszłam, było fajnie .. I byli nasi koledzy (bo byłam z koleżankami) no i oni mieli piłkę i ta piłka do nas (dziewczyn) z tego boiska dziwnym trafem ciągle docierała i ja i kol. z dwóch stron do tej piłki pobiegłyśmy bo chciały,śmy złapać. I jakie zderzenie było, omgg.. Koleżanka chciała tak dla żartów, ale podstkoczyła normalnie jak chuck norris i tak noge do przodu wzięła .. i mnie tą nogą między żebra, tam wiecie na środku tułowia... to chyba mostek czy coś . Mnie odrzuciło. I tak nagle film mi się urwał i na ziemi leżę ![]() ![]() Spodni na szczęscie nie porwałam. Zachodzę do domu, idę do kibelka, zdejmuje gacie a cała noga rozwalona .. Normalnie to tak wygląda paskudnie że szok . ![]() To możliwe żeby przez spodnie się skaleczyć nienaruszając spodni ? ![]() Normalnie mnie zatkało. A jak jadłam kolację to mnie mostek bolał, masakra . I jeszcze kolega mi w piszczel zasadził . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
xdd
a ja sie dzisiaj zapisalam to bierzmowania. a wcale mi sie nie chcialo ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
olasia - współczuję
![]() Eh...a ja się źle czuję, a matka mnie do szkoły wysyła. Wprawdzie na pierwsze 2 lekcje tylko, ale ja nie wiem jak ja wstanę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
No ja też miałam kiedyś mały wypadek w jeansach (na skuterze) i rozwaliłam sobie pół uda a spodnie całe
![]() ![]() A ja juz po bierzmowaniu ![]()
![]() |
#134 |
BAN stały
|
Przyłączam się. Ja rocznik 92
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Ma któraś z Was jakieś rozeznanie jeśli chodzi o fizykę? :P
Bo jutro mam test sprawdzający wiadomości wyniesione z gima i nie mam pojęcia co tam może być bo w gimie ani razu z książką od fizyki nie siedziałam a wyszłam z 4... Jakieś wzory podstawowe? Prawa? Podpowiedzcie coś ![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Foizyka to najgorszy przedmiot, który kiedykolwiek widzoiałm.
Zawsze mam z niego najgorsze oceny . Mimo, że notatki pilnie na lekcjach robię - to nic nie pomaga. Jestem z tego noga i tyle. Może to wina nauczyciela? Mamy panię po 50ce . Wiecie jak ona temat dyktuje? "No to pysiaczki zapiszmy sobie temat" tu: podchodzi do tablicy, bierze kredę, swoją długa i bladą rękę ze szponami zamiast normalnych paznokci, zapisuje :lekcja, temat: bla bla ... " i nagle oznajmia "a może ja najpierw sprawdzę obecność ? " ![]() ![]() Mogę Ci jakies wzory itp podsunąć . Mam wszystko w zeszyciku ; ) Problem w tym że tego nie rozumiem .. ; ((
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
No jak byś mogła to bardzo chętnie
![]() Ja też z fizyki noga straszna, z chemii jeszcze gorzej :P
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
jak między liczbami jest kropka albo x albo słowo razy to chodzi o mnożenie ; ))
klasa I No to to, co jest najwyrażniejsze to to : Ciężar obliczamy mnożąc masę ciała w kilogramaCH PRZEZ wspólczynnik o wartości 10N/KG . czyli Q=m.g Moment siły jest to iloczyn ramienia siły i wartości siły czyli M= r (albo i n ? ;P ) razy F . Prędkość = droga / czas czyli v=s:t Przyśpieszenie obliczamy dzieląc przyrost prędkości przez czas, w którym ten przyrost nastąpi a= jakiś trójkócik v : jakiś trójkącik t. ten jakiś trójkącik to chyba delta i to się nazywa zmiana . jednostka przyśpieszenia to metr na sekundę do kwadratu (m/s2) Prędkość obliczamy dzieląc drogę przez czas v=s:t I zasada dynamiki: jeżeli na ciało nie działą żadna siła lub działają siły równoważące się to ciało pozostaje w spoczynku lub porusza się ruchem jednostajnym prostoliniowym. II zasada dynamiki jeżeli na ciało działa stała niezrównoważona siła to ciało porusza się ruchem jednostajnym przyśpieszonym. przyśpieszenie jest proporcjonalne do tej siły i odwrotnie proporcjonalne do masy ciała. II zasada dynamiki Jeżeli jedno ciała działa pewną siła na drugie to drugie ciało również działa siłą na pierwsze. Obie siły mają taką samą wartośc i działają w przeciwne strony. I zasada bezwładności jeżeli cialo jest w spoczynku to nadal chce pozostać w tym samym miejscu. Jeżeli ciało jest w ruchu to nadal chce się poruszac w tym samym kierunku z taką sama prędkością. (głupie, nie ![]() V=s:t Częstotliwość wyrażamy w Hercach. Pracę mechaniczną obliczamy jako iloczyn wartości działającej siły i drogi. W=FxS Ek=EPC Energia położenia zmienia się w energię ruchu mxgxh=(m x v do kwadratu podzielone przez dwa Moc obliczamy P=W:t Moc wyrażamy w watach (W) , kilowatach (KW) - 1 000 W , megawatach (MW ) 10 do potęgi szóstej W czyli milion Watów i koniach mechanicznych . KM = 736W Gęstość = d Masa = m objętość = v d=m:v m=d x v V=m:d Ciśnienie obliczamy szieląc siłę nacisku przez pole powierzchni P=f:s Jednostki ciśnienia: pascal 1Pa= 1N (jeden niuton) : 1m2 hektopascal 1hPa=100Pa delta p = ciśnienie hydrostatyczne wywierane przez ciecz naczynia d= gęstośc cieczy h= wysokość słupka cieczy g= przyśpieszenie ziemskie delta (ten trójkącik) p=d x h x g Prawo Pascala W każdej cieczy, w każdym gazie Pascal stwierdził oczywiście że ciśnienie rozchodzi się równie i promieniście Siła wyporu=ciężar wypartej cieczy Fw = d razy v razy g II klasa Prawo Columba Siła wzajemnego oddziaływania dwóch naelektryzowanych ciał jest wprost proporcjonalna do iloczynu ich ładunków i odwrotnie proporcjonalna do kwadratu odległości między środkami kuleczejk. i dziwny wzór. F=k obok K jest kreska ułamkowa na górze Q1Q2 a na dole R2 gdzie Q1Q2 te liczby są na dole a w R2 liczba jest na górze Napięcie elektryczne = praca pola elektrycznego : ładunek elektryczny U=W:Q Pojemnośc elektryczną kondersatora obliczamy dzieląc zgromadzony na nim ładunek przez napięcie między jego okładnikami. C=Q:U Natężenie prądu = przepłyewający ładunek : czas przepływu I=Q:t Opór elektryczny = napięcie : natężenie prądu R=U:I Obliczanie prądu elektrycznego jest ze wzoru W=U razy I razy t Moc prądu P=U razy I III klasy nie mam, niestety. jestem w II . ![]() Mam nadzieję, że jak nie Tobie, to komuś pomogłam. ![]() Może trochę niezrozumiale, więc przepraszam, ale sama tego nie rozumiem więc nie wiem czy jest dobrze. No ale pisałam z zeszytem z I klasy i z Podręcznikiem do II ..
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
dzieki Ci straszne
![]() ![]() Pewnie że pomogłaś ![]() ![]()
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie przypomniec ? xD Bo my przecież jesteśmy dobre z fizyki, wystarczy że sobie przypomnimy ![]() Ahh., jaki cenny nabytek ma ten wątek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
ta przypomnieć, tfu, pomyłka
![]() żeby chociaż zacząć ten rok szkolny 2 a nie 1... mm marzyciel ![]()
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
No u mnie z fizyką straasznie źle dlatego mam lekkie obawy
![]() Av- Ostry. Słucham rapu pl ![]()
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesteś jedną z nielicznych osób która na muzykę mówi rap a nie hip hop. Bo ktoś, kto rapu słucha ma trochę o tym pojęcia. Tzn., ten kto słucha prawdziwego rapu a nie hiphopolo tj. doniu, 18l, verba ... etc. ![]() A prawda taka, że każdy mówi że slucha hip hopu, a hip hop to cała subkultura przecież, łącznie z tańcem, rapem, miksowaniem, graffiti .. ![]() Ja słucham tez polskiego HH. Oprócz białostockich składów ("a moje miasto to białystok.." ![]() ![]() Dobra, ja spadam bo nigdy się nie umyję ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Masz rację
![]() Ja to przede wszystkim Ostry, od jakiegoś czasu jestem nim podjarana na maxa, mogę go słuchać i słuchać, jego głos melodią dla serca, teksty dla duszy ![]() a tak poza tym wwo, pfk, k44, bc, jwp no i pojedyncze kawałki jakieś.. ![]()
![]() |
#147 |
BAN stały
|
ja z tego co wymieniłaś to PFK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
no to patrzę że podobnie .
![]() a te bc to cóż to ![]() ja się jaram WWO. taką piosenkę z takim za***i...stym przekazem mam że szok . każdy ponad każdym. eh . cała prawda. dwie części . kurdę . no ide ja bo się w życiu nie umyję faktycznie ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
olasia - to się bardzo przyda! Zalinkuję w pierwszym poście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha no idź idź ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.