![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
sesja zdjęciowa zimą
Hej, mam do was pytanie. Niedługo zamierzam zrobić sesję zdjęciową zimą.
1. Jakie rekwizyty? 2. Gdzie? (miejsca, pozycje itp.) Mam parę pomysłów, ale są banalne, a chciałabym zrobić coś oryginalnego ![]() Możecie wysyłać zdjęcia jeśli widzieliście jakieś interesujące. Z góry dziękuję i czekam z niecierpliwością na wasze odpowiedzi ![]() Edytowane przez kokosowe dropsy Czas edycji: 2010-11-07 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sesja zdjęciowa zimą
Obsadź modelkę w pługu śnieżnym.
![]() Pokaż miasto z góry. Wyobrażam sobie modelkę w stroju łyżwiarskim, bądź po prostu body + rajstopy, uczesaną w gładziutkiego koka z łyżwami na nogach. Super by było gdyby przechodziła się w nich przy krawędzi jakiegoś budynku (w bezpiecznej odległości oczywiście), albo żeby przyjęła jedynie pozę jak do spaceru, z nogą wysuniętą w przód. Mam na myśli zdjęcie na jakimś dachu. ![]() Ale to tylko zadziałała moja wyobraźnia.Nie znam się na fotografii. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2010-11-07 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pytam znajomych i patrze w necie wszystkie strony związane ze zdjęciami. Mam mnóstwo pomysłow, ale to za mało, aby zrobić album na urodziny mojej koleżanki. Skoro nic o mnie nie wiesz to może lepiej się nie wypowiadaj ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie - co to za album? ![]() ![]() Po trzecie - przeglądałaś strony typu DeviantArt, Digart, galerię PLFOTO, fora fotograficzne, fotoblogi dobrych fotografów? ![]() Swoją drogą, zawsze myślałam, że na oryginalny pomysł trzeba samemu wpaść, bo jak się go zjedzie od kogoś, to już przestanie być oryginalny ![]()
![]() |
![]() |
#126 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Fela Von Helvete;23103201]Chyba jednak niespecjalnie chcesz, bo próbuję Ci pomóc, a Ty ignorujesz moje pytania
![]() Chcę zrobić mojej koleżance prezent jak fotografuje inna modelke, bo jej zawsze sie to podobalo. Bo ona nie chce pozowac. Nie bede jej do tego zmuszac. Zawsze mowi, ze moje zdjecia sa genialne, wiec zrobie album ![]() Tak przegladalam te wszystkie strony. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- I w niczym mi nie pomogłaś pytając o to mnie :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
![]()
Pooglądaj na Flickr
Albo poszukaj stylistki i wizażystki które będą miały dobre pomysły |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam. Czaiłbym zrobić sobie jakąś ciekawa sesję zdjęciową. Fotografa, a w zasadzie Panią fotograf już praktycznie mam. Jedna brak mi pomysły a nie chciał bym robić czegoś banalnego (np.. zdjęcia w parku). Chciałbym aby było w tym dużo elegancji, męskości i trochę seksu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomysł na sesję zdjęciową z facetem w roli głównej :
Jakiś czas temu byłam z TŻ na spacerze, zrobiłam mu kilka zdjęć pod wpływem impulsu ('Kochanie, jaki Ty jesteś piękny !
![]() ![]() ![]()
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
nie ma kto mi zrobić takiego buziaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
W listopadzie robiłam mini sesję koledze, padał deszcz więc były także krople wody na twarzy
![]() ![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Poproś fotografkę.
![]()
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
a gra swiatel? polmrok? czern i biel.
uwielbiam zdjecia plecow mezczyzn ramiona najwiecej zabawy byloby ze swiatlem, cieniami.... akty? odwazne, mniej odwazne? pokazywanie tego, co chcesz pokazac, a ukrywanie tego, co chcesz ukryc.... zreszta..jesli juz masz pania forograf, to chyba jej glowa w tym co z Tobá zrobi, jak Cie widzi, a nie Twoja...hm? ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sesja zdjęciowa -> pomysły, inspiracje
Zna ktoś może jakieś ciekawe miejsca na sesję w Wa-Wie (nie plenerowe)> jakieś stare ruiny itp ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Jeśli nie plener to studio
![]() ![]() Z darmowych miejscówek: Ja uwielbiam Fort Bema daje wiele możliwości zabawy światłem i cieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
ja tek sobie dzisiaj kombinuje może jakaś taka sesja typu na kowboja? Kapelusz, koszula związana pod biustem jakies fajne szorty i szpiki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
zapytaj w miejscowym teatrze. czasem takie suknie wypożyczają za grosze, braliśmy z teatru na szkole przedstawienie taką z okresu XVIII wieku, szeroka, z bufami i gorsetem.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Odświeżam
![]() 1. Szukam pomysłów na ciekawą sesję zdjęciową na śniegu. W sumie mam jakiś pomysł, ale nie potrafię zrealizować. Może Wy poradzicie mi co ciekawego mogę stworzyć ? W sumie to mam 16 lat i robię za fotografa. Tak wiem, fotograf powinien mieć wyobraźnię ;/ Pomysły mam, ale w szczególności na ciepłe dni, wiosna/lato. Także liczę na Was i czekam na propozycje ![]() 2. A drugie pytanko to takie, jak mogę dobrze oświetlić pokój, żeby wyszły dobre zdjęcia np. na tle ściany ? Tak w ogóle, jeśli ktoś by pytał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Oglądaj dużo zdjęć, wtedy łatwiej wpaść na swoje pomysły.
Oświetlenie pokoju ![]() Jaką masz cyfrówkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Sony dsc h70
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Chociaż tyle dobrego, że mieści się do kieszeni
![]() Czy możesz go jakoś umocować? Najlepszy byłby statyw (jeśli od dołu ma gwint do statywu). Jeśli postawisz aparat na statywie, a modele nie mają adhd, to można próbować z długimi czasami naświetlania. Z ręki nie utrzymasz np. 1/2s, ze statywu da się, zabawisz się w fotografa sprzed wielu lat "uwaga, nie ruszaj się, nie oddychaj, robimy zdjęcie - gotowe, ej, ODDYCHAJ wreszcie!" ![]() Może brzmi zabawnie, ale często to jest najprostszy i najtańszy sposób na zdjęcia: postawić aparat i robić zdjęcia z długim czasem. 2x dłuższy czas daje tyle, co 2x więcej światła. Jak do zdjęcia z 1/40 sekundy byłyby potrzebne 4 żarówki 100W, to do 1/20 dwie, do 1/10 jedna, do 1/5 wystarczyłaby 60W, do 1/2 żarówka 25W (przy takiej samej przysłonie). Możesz sama sprawdzić-wyłączyć lampę błyskową, ustawić dłuższy czas, ustawić samowyzwalacz (krótki czas wystarczy), postawić aparat na stoliku i zrobić zdjęcie pokoju. Jak będzie ok, wiesz, że światła Ci wystarczy. Dodatkowe światło to nie taka prosta sprawa. Oprócz tego, że musi być, liczy się bardzo to, jakiego jest rodzaju (temperatura barwowa i stopień poprawnego oddawania barw) i w jaki sposób świeci (ostre, punktowe, albo miękkie, rozproszone, kształt źródła światła, jego wielkość itd itd) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Dziękuję, na pewno spróbuję tak zrobić
![]() A może jakiś pomysł wam chodzi w główkach na sesję z chłopakiem ? Chłopak elegancko ubrany, jakie pozy ? Edytowane przez czeekoladowaa Czas edycji: 2012-01-30 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Widzę że ktoś szuka pomysłów na sesję. Nie ważne czy z fotografem, czy koleżanką. ;D Może komuś się przyda. ![]() 1. Proponuję sesję na placu zabaw. Z krótkimi włosami nie można wiele zrobic, ale np. przy pomocy zwykłego suszenia włosów głową w dół można nadac im dużej objętosci (tak, wiem to zalezy od włosów ale u mnie działa ![]() ![]() Makijaż? Lekki? Rzekłabym że wręcz codzienny. Dzieci się nie malują ;P Jeżeli ktoś chce sie wbic w klimat to musi się ubrac w jakąs sukienkę w kwiatuszki xD ...ogólnie sama sesja na placu daje mnóstwo możliwości. Zjeżdżalnie, huśtawki...itd. Wystarczy wyobraźnia ![]() Do akcesoriów polecam dużego lizaka. ![]() 2. Ruiny. Do ruin pasuje wiele stylizacji ale ja podam tylko jedną... Glany, rajstopki z dziurkami(zależy od pogody!) ewentualnie jakieś moro spodnie, albo czarne... bluzka? czarna.szara.... ![]() Błyszczyka nie polecam. ;p Akcesoria? Papierosy, butelka po piwie. ... ![]() 3.Studentka Podaję ale to chyba każda z Was kojarzy chociażby z American Pie. Mini w kratkę, biała koszula, krawat. Buty? trampki czy szpilki to jest mało ważne. Poważnie ;D ..do tego jakieś podkolanówki, albo nad kolanówki. Akcesoria? Okularki zerówki, jakiś słownik. Makijaż? Błyszczyk, lekki róż, i rzęski. Ogólnie to mi się wydaje najbardziej wyuzdane. ... :/ polecam dla osób nie przejmujących się PLOTKAMI. Bo otoczenie uwielbia się wtrącać w nieswoje sprawy. ..a zdjęcia przecież trafią np. na maxmodels, to prędzej cz później ktoś zauważy i ..bęc. ![]() 4. Hmmm...coś innego. Tutaj trzeba wykazac się kreatywnością. Polecam kupic brystol + czarny marker. Naszkicowac ołówkiem KONTUR "chmurki" która jest w KOMIKSACH, gdzie znajdują się dialogi. ;D Mocno zaznaczyc kontury markerem, a w środku coś nabazrgac... nawet zwykłe #!*(@ będzie wyglądało oryginalnie. ;D Z tyłu tej chmurki dialogowej xp przykleić jakąś deseczkę na całą długosc, aby można bylo ją wygodnie złapac, i aby kartka się wyprostowała. ![]() makijaż i ubiór dowolny. 5. Faaarbki! Uwielbiam zabawę farbkami. Można zrobic odcisk dłoni na koszulce, plus na spodniach. Makijaz? twarz usmarowana kolorami tęczy! ubiór...pfff.. najzwyklejszy. Ok. To na tyle. JAK COŚ to pisac do mnie, z chęcią coś wydukam nowego. ![]() .... jeszcze mi wpadło do głowy ...zabawa z płytami winylowymi. ..ufff... jeżeli ktos wczesniej napisal o podobnych sesjach...to przepraszam. Nie czytalam calego wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
polecam z całego serca! mnóstwo możliwości! ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Ostatnio miałam pomysł na sesję z maską, taką teatralną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Poszukuję sesji zdjęciowej dla przyjaciółek
Witam,
planuję przeprowadzkę do nowego mieszkania i chciałabym aby chociaż jedno ze zdjęć/obrazów było związane z moimi przyjaciółkami. Jesteśmy zgraną paczką już dobry czas, dla mnie to najważniejsze dziołchy na świecie. Chciałabym zaproponować dziewczynom sesję zdjęciową dzięki której powstaną min. 4 dobre zdjęcia nadające się na prezent dla każdej plus przyozdobienie mojego nowego mieszkania. Myślę, że byłby to super pomysł na spędzenie wspólnie czasu w naszym zapracowanym życiu. Nie wiem czy to dobry wątek, ale może jest tu jakiś fotograf z warszawy który mógłby mi coś zaproponować? Najbardziej lubię zdjęcia czarno białe, myślałam o jakiejś sesji retro albo po prostu my. Nigdy nic takiego nie planowałam, więc wszelkich pomysłów i uwag wysłucham. Edytowane przez justz Czas edycji: 2012-02-12 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Dot.: Poszukuję- sesji zdjęciowej dla przyjaciółek
Jeśli nie masz sporego budżetu, to musicie same wszystko przygotować, wybrać miejsce, stroje i makijaże. Ale zabawa przy tym przednia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Centrum inspiracji
Cześć, czeka mnie niedługo wykonanie pare sesji zdjęciowych. Nie jestem fotografem, ale interesuje mnie ta dziedzina, jednak po wykonaniu paru sesji brak mi inspiracji na kolejnie. Będą to sesje plenerowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.