|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta oczywszczająca jelita
A do tego wszystkiego szwagier przyjechał i przywiózł cukierki ukraińskie (jak ktoś jadł to wie, że można je porównać do Wedla) i jak tu sie nie powstrzymać?? Ja uwielbiam słodycze a to jest ponad moje siły...
|
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Hej jestem na pierwszym dniu, mam za sobą 1,5l kefiru i suchary ale czuję się taka napchana, w ogóle nie jestem głodna, do kibelka też nie latam
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i co?? udała sie dieta?? Ja już ja stosowałam raz i byłam bardzo zadowolona o czym pisałam w tym wątku wczesniej. Niestety atmosfera świąteczna dała się we znaki i nieźle sie napchałam. Chyba przed sylwestrową zabawa nie ma sensu, więc od 2 stycznia ww. dieta pójdzie w ruch, a potem trzeba zejsc na ziemie i wziąć się za siebie ograniczajac jedzenie. Ktoś jest ze mną od 2.01 na ww diecie? Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2008-12-27 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy kefir to to samo co jourt ( naturalny bez cukry) Bo ja nie mieszkam w Polsce i nigdzie nie moge znalezc nic o nazwie ,,kefir".
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojj nie, jogurt raczej nie zastąpi kefiru. Podobne właściwości (choć słabsze) ma maślanka - w ang. "buttermilk" - może chociaż to będzie?
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
sss7, ja sie dolaczam, ale zaczne dietke 3-go, bo mam wolne w niedziele, to akurat bede miala czas na wyciskanie jabluszek
Shockwaves dzieki za rade, na szczescie juz znalazlam kefir w rosyjskim sklepie (o ile kefyros to to samo co kefir)
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc 2 start
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
super !!! czyli mam kompanie !!! ja juz terazograniczam jedzenie, jutro sylwek wiec chyba nie ma sie co oszukiwac - dietować nie będę, 01.01 detox i łóżko, dlatego początek oczyszczania wyznaczylam na 02.01. Po ww. diecie rozpoczynam dietę niełączenia, którą już kiedys z powodzeniem stosowałam.
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już przynajmniej ja jestem z tych leniwych ![]() Ja z kolei po tej 3-dniówce planuję dietę MM, czyli w pewnym sensie również dietę niełączenia
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
O własnie !!! trzeba sie zaopatrzyć !!! jutro musze znaleźć czas zeby zakupic kefiry, pieczywo i jabłka.
A co to takiego dieta MM?? na czym polega?? |
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=89506
|
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Teresko zapoznalam sie z podrzuconym przez Ciebie linkiem dot. Montignaca. Brzmi bardzo przekonujaco noi z tego co pamietam znielubiane przeze mnie zajecia fizjologii tak wlasnie dziala trzustka. Troche mneij sympatyczna jest ta dieta w zastosowaniu. Sprawdzanie caly czas IG yloby wkurzajace.
Kasiu z dieta o ktorej wyzej pisalam mozesz zapoznac sie tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117667 i ewentulanie dolaczyc - juz zebralo sie kilka chetnych na start z poczatkiem stycznia ![]() W skrocie mowiac polega ona na nie laczeniu w posilku produktow weglowodanowych z bialkiem. Musisz zapoznac sie z trzema grupami ktore wyrozniamy w tej diecie ( bialka, weglowodany, neutralne) i tyle. Prof. Tombak pisze o tym sposobie odzywiania w swojej ksiazce dorzucajac pare regul dot. picia itd. Dieta jest prosta musisz tylko wiedziec co do jakiej grupy nalezy. Porcje moga byc naprawde spore wiec nigdy nei ejstes glodna. Moja mama bardzo schudla na tej diecie, bo byla bardziej wytrwala niz ja - stosuje ja caly czas i potrafi zjesc np. 6 parowek na kolacje ale z pomidorkiem zamiast chlebka. Ja wytrzymalam tylko miesiac, bo jestem bardzo nieszdyscyplinowana. To prawda, ze cieply sloneczny klimat sprzyja sylwetce. Od lutego chce tez zaczac biegac bo mam tu plaze, aczkolwiek nieprobowalam i nie wiem ile wytrwam z tym bieganiem. Nie zamienilabym sie z Toba na Londyn, ale ten tez jest bardzo fajny jednak drogi cholera.... |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
SSS-ko i jak pierwszy dzień dietki? Ja aktualnie jestem na etapie 3 dozy kefirku
I nawet mi smakuje
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Dziedobry,
Watku nie przeczytalam calego, ale od siebie dodam co wiem o oczyszczaniu organizmu. 1) Maka orkiszowa podobno pomaga oczyscic jelita z nagromadzonych nieczystosci. Musi cos w tym byc, bo po ostatniej orkiszowej pizzy kupkam jak nigdy, co u mnie ze sklonnosciami do zaparc jest niespotykane (wybaczcie te detale...) 2) Herbatka z pokrzywy pomaga oczyscic organizm z toksyn, takze flaczki 3) Zurawiny pomagaja oczyscic uklad moczowy. Najlepiej dolewac wyciag z zurawin do herbatki itd. Mozna kupic wyciag z soku bez dodatku cukru etc. Wslazane sa tez suszone (NIE dosladzane) zurawiny 4) Herbatka z bratka pomaga oczyszczac cere. Czy jelita - nie wiem.
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Teresko no mi kefir juz bokiem wychodzi, ale ciesze sie, ze tobie kefir nie zawadza.
Santos oczywiscie to prawda co piszesz i na pewno warto uwzglednic to w naszej codziennej diecie, jednak na tej konkretnej o ktorej piszemy nie przejdzie
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Noi drugi dzien dobiega konca, wole sok jablkowy niz kefir, ale juz chcialabym do ust wlozyc cos pyszniutkiego, jakis obiadek..... jutro latwiej, a wy jaktam dziewczyny???
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba wolę kefirek
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
jutro ogory kiszone !!!!mniam mniam mniam.....
ale jest tak: siedze w lozku z laptopem na kolanach a obok mnielezy moj chlopak i gra w jakies gry. Wlasnie rpzyniosl sobie wielka torbe chipsow i talez jakiegos placka. Z plackiem jest ok bo ja neicierpie plackow, ale te chipsy... pachna tak cudownie cebulka. Pozatym mam piekielna ochote na domowe pierogi, tymbardziej ze przejrzalam wigilijne zdjecia i na wigilijym stole zobacyzlam przepyszne podsmarzone pierozki... normalnie juz nie moge, ratunku bo zaraz rzuce sie na te chipsy |
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie daj się, pokaż mu kto tu rządzi
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
ok!!! udalo sie i nie pochlonelam tych chipsow, ale pierogi po glowie non stop kraza do tego doszedl czerwony barszczyk....
no ale nic! jak sie ladnie kupka to widac efekty diety, a jak widac efekty to to wystarczajaca motywacja
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, raportuje ukonczenie diety w dniu wczorajszym.
Musze przyznac, że dieta po raz drugi wykonała swoje zadanie. Dzis lepiej sie czujaca moglam zainaugurowac pierwszy dzien diety niełączenia. A jak tam Teresko po diecie?? teraz Montignac??
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2009-01-05 o 23:02 |
|
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam dzisiaj pierwszy dzien. To juz drugi raz jak robie sobie ta dietke
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za często nie ma mnie w domku żeby tak sobie układać jedzonko Montignacowe Często jestem u rodziców i trudno od mamy wymagać by robiła mi osobne jedzonko skoro jestem gościem, wiec jem to co rodzinka tylko, że mniej i omijam ziemniaczki, chlebek, pierożki i inne tuczniki
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Hm,dobry pomysł. Może od jutra sobie zrobię.. Uwielbiam kefir
3 dzien tez obiecujaco wyglada, najgorzej z tymi jablkami bo nie mam sokowirowki wiec bede pila zwykly sok z kartonu..moze mniejsze efekty beda,ale chyba nie bedzie tragedii
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
kochana ja bym przy oczyszczaniu, tych soków z kartonu nie piła. Raczek skoncentruj sie na tych jednodniowych sokach jabłkowych z lodówki typu Marvit. Są bez konserwantow, cukru i innej chemii. Oczywiscie ekonomiczenie wyjdziesz na tym gorzej ale jak dieta to dieta. Powodzenia na dietce !! i zdawaj nam relacje jak Ci sie podoba.
Teresko jatez teraz u rodziców, staram sie nei łączyc ale średnio idzie. Na jutro mama zapowiedziala pierogi... na pewno sie skurze, nie dam rady... uwielbiam pierozki.
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2009-01-08 o 14:45 |
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
No zobaczę... Jutro chyba zacznę.
A czy ktoś posiada tę książkę w wersji elektronicznej i mógłby mi ja wysłać na maila ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

Shockwaves dzieki za rade, na szczescie juz znalazlam kefir w rosyjskim sklepie (o ile kefyros to to samo co kefir)
Więc 2 start

Często jestem u rodziców i trudno od mamy wymagać by robiła mi osobne jedzonko skoro jestem gościem, wiec jem to co rodzinka tylko, że mniej i omijam ziemniaczki, chlebek, pierożki i inne tuczniki