![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze możliwe zatyczki do uszu.
Piankowe kompletnie nie dają rady. Polecam tylko woskowe, do kupienia w każdej aptece. Wytłumiały chrapanie mojego ex zaraz koło mojego ucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Odkąd wyprowadziłam się mam spokój. Nadal mam Bose Sleepbuds - wymienili mi i działają ale teraz nie mam potrzeby używania. Także troche ucho się od nich poci ale to normalne. Ciężko mi zrezygnować z woskowych, jak nie mogę spać to jakimś cudem mnie usypiają bo tylko słyszę siebie :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
A jak długo używacie woskowych? Po jakim czasie one się zużywają?
Ja teraz mam 3M Earsoft i na tle wielu piankowych te są najlepsze, fajnie tłumią, ale nadal są w miarę miękkie, że nie boli ucho. Ja je delikatnie skracam nożyczkami bo dla mnie są trochę za długie, ale to nie problem. Muszę spróbować woskowych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;88401724]A jak długo używacie woskowych? Po jakim czasie one się zużywają?
Ja teraz mam 3M Earsoft i na tle wielu piankowych te są najlepsze, fajnie tłumią, ale nadal są w miarę miękkie, że nie boli ucho. Ja je delikatnie skracam nożyczkami bo dla mnie są trochę za długie, ale to nie problem. Muszę spróbować woskowych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja kupuje w aptece, takie pojedyncze w srebrnych jakby saszetkach. One są po 2-3zł. Także tamtych używam takie 2-max 3 dni jednych, bo potem wosk twardnieje i już nie robi roboty. Poza tym nie oszukujmy się, tam się przykleja wszystko z uszu i zwyczajnie jest niehigieniczne dłużej. W internecie można dorwać paczki taniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
Dziękuję za odpowiedź!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Opiszę zatyczki Alpine sleep soft,
wg firmy przewyższają piankowe, woskowe i silikonowe. Stopery mają określoną liczbę użycia na 100, ale w moim przypadku nie doszedłem do 30, kiedy z uszu wyciągałem nie całą zatyczkę, a jedynie tę zieloną część, za którą się wyciąga. Tak, te stopery składają się z 2 elementów - musiałem ratować się pensetą, co w przypadku uszu nie jest genialnym pomysłem. Rozwiązaniem jest sklejenie jakimś super klejem tych obu części, w taki sposób, aby nie zakleić otworu wentylacyjnego. Produkt nie tłumi całkowicie hałasu - ponad 20 dB, o ile pamiętam, co wystarcza - dźwięki nie przeszkadzają w zaśnięciu. Stopery często w nocy wypadają - kwestia, kto jak głęboko wsadza. Są wygodne, nie cisną, po wyjęciu uszy nie bolą. Są 2 wersje tych zatyczek, nowsza ma tę zieloną część przedłużoną, bo rzeczywiście jest za krótka i czasami ciężko jest złapać i wyjąć z ucha, szczególnie przy głębokim włożeniu. Można się jeszcze przyczepić do ceny, bo płacić kilkadziesiąt zł za 3 miesiące używania, no nie wiem... (w końcu nie tylko do spania się ich używa). Niektórzy mają problem z myciem - bierzemy słoiczek, trochę ciepłej wody, kilka kropel mydła w płynie, ewentualnie płynu do naczyń, zakręcamy i wstrząsamy kilkukrotnie, w podobny sposób płuczemy. Produkt fajny, jednak teraz rozglądam się za czymś tańszym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.