Najlepsze możliwe zatyczki do uszu. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-12-26, 14:04   #121
92Lisica
Raczkowanie

Dot.: Najlepsze możliwe zatyczki do uszu.

Piankowe kompletnie nie dają rady. Polecam tylko woskowe, do kupienia w każdej aptece. Wytłumiały chrapanie mojego ex zaraz koło mojego ucha.
92Lisica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-28, 18:11   #122
Czarnaroe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madeleine_7 Pokaż wiadomość
Myślisz, że skutecznie wytłumią dźwięk grającego za ścianą telewizora? Bo próbowałam zwykłych piankowych i niestety nie zdały egzaminu:/
zdecydowanie woskowe pomogą!

Odkąd wyprowadziłam się mam spokój. Nadal mam Bose Sleepbuds - wymienili mi i działają ale teraz nie mam potrzeby używania. Także troche ucho się od nich poci ale to normalne. Ciężko mi zrezygnować z woskowych, jak nie mogę spać to jakimś cudem mnie usypiają bo tylko słyszę siebie :P
Czarnaroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-01, 21:37   #123
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

A jak długo używacie woskowych? Po jakim czasie one się zużywają?

Ja teraz mam 3M Earsoft i na tle wielu piankowych te są najlepsze, fajnie tłumią, ale nadal są w miarę miękkie, że nie boli ucho. Ja je delikatnie skracam nożyczkami bo dla mnie są trochę za długie, ale to nie problem. Muszę spróbować woskowych

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 13:33   #124
92Lisica
Raczkowanie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;88401724]A jak długo używacie woskowych? Po jakim czasie one się zużywają?

Ja teraz mam 3M Earsoft i na tle wielu piankowych te są najlepsze, fajnie tłumią, ale nadal są w miarę miękkie, że nie boli ucho. Ja je delikatnie skracam nożyczkami bo dla mnie są trochę za długie, ale to nie problem. Muszę spróbować woskowych

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ja kupuje w aptece, takie pojedyncze w srebrnych jakby saszetkach. One są po 2-3zł.
Także tamtych używam takie 2-max 3 dni jednych, bo potem wosk twardnieje i już nie robi roboty. Poza tym nie oszukujmy się, tam się przykleja wszystko z uszu i zwyczajnie jest niehigieniczne dłużej. W internecie można dorwać paczki taniej.
92Lisica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 19:02   #125
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Dziękuję za odpowiedź!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-19, 12:40   #126
Mandriva
Przyczajenie

Opiszę zatyczki Alpine sleep soft,

wg firmy przewyższają piankowe, woskowe i silikonowe. Stopery mają określoną liczbę użycia na 100, ale w moim przypadku nie doszedłem do 30, kiedy z uszu wyciągałem nie całą zatyczkę, a jedynie tę zieloną część, za którą się wyciąga. Tak, te stopery
składają się z 2 elementów - musiałem ratować się pensetą,
co w przypadku uszu nie jest genialnym pomysłem. Rozwiązaniem jest sklejenie jakimś super klejem tych obu części,
w taki sposób, aby nie zakleić otworu wentylacyjnego.
Produkt nie tłumi całkowicie hałasu - ponad 20 dB, o ile pamiętam, co wystarcza - dźwięki nie przeszkadzają w zaśnięciu.

Stopery często w nocy wypadają - kwestia, kto jak głęboko wsadza. Są wygodne, nie cisną, po wyjęciu uszy nie bolą.

Są 2 wersje tych zatyczek, nowsza ma tę zieloną część przedłużoną,
bo rzeczywiście jest za krótka i czasami ciężko jest złapać i wyjąć z ucha, szczególnie przy głębokim włożeniu. Można się jeszcze przyczepić do ceny, bo płacić kilkadziesiąt zł za
3 miesiące używania, no nie wiem... (w końcu nie tylko do spania się ich używa).

Niektórzy mają problem z myciem - bierzemy słoiczek, trochę ciepłej wody, kilka kropel mydła w płynie,
ewentualnie płynu do naczyń, zakręcamy i wstrząsamy kilkukrotnie, w podobny sposób płuczemy.

Produkt fajny, jednak teraz rozglądam się za czymś tańszym
Mandriva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości