Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-12, 10:52   #121
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!

LadyM - trzymaj sie dzielnie i dbaj o siebie teraz. To teraz dietka obowiazkowa, ale czego sie nie robi dla naszych pociech w brzuszkach
Nasluchalas sie sreduszek chopakow Najwazniejsze, ze sa zdrowi
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 12:00   #122
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

ladyM odpoczywaj.. i dbaj o chlopaków.. faktycznie wyrzeczenie ds slodyczy to nie latwa sprawa ( w końcu to jedna z niewielu przyjemności która nam pozostala ) ale dla maluszków wszystko

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość

podaj tych pare wskazowek, moze sie przydadza, bo czasem tez cos mnie boli i nie wiem jak sie ulozyc.

Wczoraj zapomnialam Wam napisac.
W czwartek bylam u kolezanki, ktora miala termin na 15 pazdziernik i juz ostro zabrala sie za wykurzanie Malej. Tal rozmawialysmy, ze chyba przenosi i wogole, bo nic a nic sie nie dzieje, a w paitek mi napisala, ze chyba sie zaczyna No i wczoraj o 14,45 urodzila zdrowa Karolinke 3320g i 54 cm.
Mala byla 2 razy owinieta pepowina, ale wszytsko w porzadku.
Teraz czeka na mnie i razem na spacerki bedziemy biegac bo mieszka 2 bloki dalej
a jak ją wykurzała ? przytulankami czy jeszcze jakoś inaczej?

co do sposobów leżenia..

szukałam pod kątem kręgoslupa i pachwin (nie skurczy czy bólów porodowych).. więc tak;

np jeśli boli lewa pachwina (lub ból od kręgoslupa promieniuje na te stronę)

to kładziemy sie na prawym boku, nogi podciągamy tak aby tworzyły kąt prosty z ciałem (w miarę możliwości) i uginamy w kolanach między nogi wkładamy spory wałek lub zwinięty koc, lewą rękę odciągamy do tyłu i kladziemy za plecami.. ja dodatkowo wkladam jaśka pod brzuch bo inaczej mala sie buntuje i kopie strasznie..

mi pomaga... no i przy bólach z kregoslupa nalezy jak najmniej dzwigac i siedzieć.. najlepiej spacerować (jesli sie da) albo wlaśnie leżeć...
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 12:47   #123
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyM Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki po tygodniowej nieobecności W poniedziałek wylądowałam w szpitalu i dopiero wczoraj wyszłam. Niestety mam cukrzycę ciążową, więc ledwo przebrnęłam przez posty o brownies, bo na razie mogę tylko pomarzyć o słodyczach No i muszę sprawdzać cukier 4 razy dziennie, więc opuszki mam już całe obolałe od kłucia. No ale najważniejsze, że z dzieciakami wszystko ok, KTG miałam codziennie, USG też mi zrobili. Tylko anemię mam, ale to w miarę "normalne" podczas ciązy. Całuje Was mocno
Odpoczywaj kochana, duże buziaki dla Was!!!
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 14:21   #124
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
a jak ją wykurzała ? przytulankami czy jeszcze jakoś inaczej?
przytulankami, herbatka z lisci malin, duzo chodzila, czasami nawet porywala sie z wchodzeniem na pieszo na 6 pietro i pila jeszcze jakis olejek tylko nie pamietam teraz jaki... jak mi sie przypomni to napisze.

dzieki za opis pozycji

edit:
ten olej to olej z wiesiolka, ale w jakich dawkach to nie mam pojecia.
I jeszcze na pilce skakala
Stary 2008-10-12, 15:24   #125
scorpionec
Zakorzenienie

cos mi sie o uszy obiło ze ten olej z wiesiołka jednak nie najlepszy pomysł

ja ledwo na 3 piętro wchodze a co dopiero na 6

hihi miałam dziś 3 skurcze
Stary 2008-10-12, 16:00   #126
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
przytulankami, herbatka z lisci malin, duzo chodzila, czasami nawet porywala sie z wchodzeniem na pieszo na 6 pietro i pila jeszcze jakis olejek tylko nie pamietam teraz jaki... jak mi sie przypomni to napisze.

dzieki za opis pozycji

edit:
ten olej to olej z wiesiolka, ale w jakich dawkach to nie mam pojecia.
I jeszcze na pilce skakala
Ja chodze codziennie co najmniej godzine, ale to akurat nie dziala na razie. Fakt, ze brzuszek mi sie obnizyl jak zaczelam.

Co do olejkow to jest sporo takich, ktore reguluja hormony i wywoluja skurcze. Najpopularniejsze to lawendowy i cynamonowy. Cynamon rowniez spozywany w ilosciach wiecej niz 2 lyzeczki dziennie moze wywolac skurcze porodowe. Polecam zainteresowanym. Ja daje mojej malutkiej jeszcze czas. Niech sobie posiedzi w brzuszku jeszcze.

Poza seksem, masaz piersi moze wywolac porod, a nawet obecnosc niemowlaka (szczegolnie kwilacego) podobno pobudza organizm kobiety do porodu. Takze jak chcecie szybko rodzic to radze sie wybrac do kolezanki, ktora ma malutkiego dzidziusia i przytulic go, podobno czesto pomaga. Ta rada to szczegolnioe dla Niobe (jak juz bedziesz chetna i gotowa ).

A zapomnialabym - niektore kobiety odczuwaja bole porodowe w pachwinach.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 19:18   #127
mała82
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam czy wy też dostałyście kartę ruchów dziecka, gdzie 3 x dziennie przez godzinę macie liczyć ruchy maluszka? Podobno jest to potrzebne do porodu, ale powiem szczerze, że albo zapominam albo mi się nie chce i nie wpisuję tego:/ A Wy?
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-12, 19:42   #128
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam czy wy też dostałyście kartę ruchów dziecka, gdzie 3 x dziennie przez godzinę macie liczyć ruchy maluszka? Podobno jest to potrzebne do porodu, ale powiem szczerze, że albo zapominam albo mi się nie chce i nie wpisuję tego:/ A Wy?
ja mam wklejalam na I części wątku i od dwóch tyg liczymy ruchy...

lekarz kazał zabrać do porodu razem z kartą ciąży i książeczka ubezpieczeniową.. jest przydatne w ocenie aktywności dziecka..

można porównać zwykła aktywnośc dziecka z tą kontrolowaną podczas porodu..

tabelka jest na 4 tyg więc daje poggląd sytuacji...

z tymi wywoływaczami porodu to mi wygląda jak sytuacja jak z przesądami w ciąży.. (większość z kosmosu )

niektóre dziewczyny mają skurcze przepowiadające czy obniżony brzuch już na 3 tyg przed a inne dopiero w dniu porodu albo wcale...

dzieci i tak wyjdą kiedy chcą.. a my głownie możemy czekać
Stary 2008-10-12, 19:43   #129
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
W jaki sposob ma to byc potrzebne do porodu?

Ja rozmawialam z polozna na temat ruchow dziecka i powiedziala, ze dzieci sa bardzo rozne. Jedno bedzie bardzo aktywne drugie malo aktywne. Tak dlugo jak czujesz ruchy w ciagu dnia jest ok.

Skurcze przepowiadajace mozna miec juz od poczatku ciazy (od okolo 6 tygodnia), to nie sa skurcze ktore rozpoczynaja porod. Wiekszosc kobiet odczuwa je w drugim i trzecim trymestrze. Ja mam je juz od czwartego miesiaca gdzies, dosc nieregularnie, ostatnio czesciej. To jedynie taki "trening" macicy przed porodem. One nie sa bolesne, objawiaja sie twardnieniem brzucha i tyle.

Co do "wywolywaczy" skurczy to mity to nie sa - chemia sie klania . Niektore zwiazki chemiczne dzialaja w okreslony sposob na gospodarke hormonalna organizmu.
Stary 2008-10-12, 19:51   #130
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
W jaki sposob ma to byc potrzebne do porodu?

Ja rozmawialam z polozna na temat ruchow dziecka i powiedziala, ze dzieci sa bardzo rozne. Jedno bedzie bardzo aktywne drugie malo aktywne. Tak dlugo jak czujesz ruchy w ciagu dnia jest ok.
Tez sie wlasnie zastanawiam

Jak bylam w ciazy z corka, nie musialam niczego liczyc, wiec wydaje mi sie ze nie jest to konieczne. Tak, jak pisze Aaliyah kazde dziecko jest inne, co za tym idzie jedno aktywne a drugie odrobine mniej...
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 19:53   #131
scorpionec
Zakorzenienie

napisałam wam wyżej po co jest potrzebne liczenie ruchów...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-12, 19:54   #132
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
napisałam wam wyżej po co jest potrzebne liczenie ruchów...
Mysle, ze i bez tej kartki potrafilabys ocenic aktywnosc dziecka
No, ale co kraj to obyczaj...
Stary 2008-10-12, 20:00   #133
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
Mysle, ze i bez tej kartki potrafilabys ocenic aktywnosc dziecka
No, ale co kraj to obyczaj...
oj zdziwiła bys się..

tez mi się tak wydawalo ale dopiero jak zaczelam liczyc to okazalo sie ze wygląda to inaczej...

zawsze wiedzialam mniej więcej w jakich porach sie rusza... ale nie licząc nie wiesz jaka to intensywność..

a róznice są spore czasem 50 czasem 100 ruchów (licząc to wiem) a tak poprostu zauwazalam fakt ze sie rusza..

a tu chodzi o intensywność wlaśnie a nie sam fakt aktywności..
Stary 2008-10-12, 20:06   #134
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
oj zdziwiła bys się..

tez mi się tak wydawalo ale dopiero jak zaczelam liczyc to okazalo sie ze wygląda to inaczej...

zawsze wiedzialam mniej więcej w jakich porach sie rusza... ale nie licząc nie wiesz jaka to intensywność..

a róznice są spore czasem 50 czasem 100 ruchów (licząc to wiem) a tak poprostu zauwazalam fakt ze sie rusza..

a tu chodzi o intensywność wlaśnie a nie sam fakt aktywności..
Nie sadze bym sie zdziwila, tym bardziej ze to nie jest moja pierwsza ciaza

Wiem doskonale, ze w godzinach porannych rusza sie mniej intensywniej niz pozno wieczorem. Rano jest o niebo spokojniejsza, natomiast wieczorem potrafi tak mocno i intensywnie kopac, ze czasami ciezko na czym innym sie skupic. Tych ruchow wieczornych jest znacznie wiecej niz w dzien.

Stary 2008-10-12, 21:09   #135
xandra78
Zakorzenienie

ladyM,współczuję Ci Kochana-ja mam teraz taką fazę na słodycze,że nikt by mnie od nich nie odciągnął.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 21:30   #136
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
ladyM,współczuję Ci Kochana-ja mam teraz taką fazę na słodycze,że nikt by mnie od nich nie odciągnął.
Ja cala ciaze tak mam Dlatego juz +20 kg ...

Jest jeszcze jakas mamusia, ktora nie ma imienia dla swojego dzidziusia ??
Ja cos sie nie moge zdecydowac
Stary 2008-10-13, 00:24   #137
xandra78
Zakorzenienie

Sniezynka21, ja też nie mam imienia dla swojej córci.Może i byłoby już wybrane, gdyby mój mąż się nie upierał przy jednym (Julka).On bardzo chce to imię, ja bardzo nie chcę i nie możemy dojśc do kompromisu.Tylko,że ja nie mam swojego tak wyraźnego typu-po prostu bardzo nie chcę Julki.Nasza pierwsza córcia miała miec tak na imię(już było postanowione),ale w pierwszej dobie po porodzie mąż zadzwonił na salę(nie było wtedy odwiedzin) i mówi mi,że jeszcze Angelika jest fajne(a wcześnie w ogóle to nie był nasz typ) i dopiero,jak spojrzałam na swoje maleństwo,to mi jakoś włąśnie to drugie imię przypasowało najbardziej. Więc nigdy nie jest za późno hihi.

Dobranoc Dziewuszki
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 00:30   #138
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Sniezynka21, ja też nie mam imienia dla swojej córci.Może i byłoby już wybrane, gdyby mój mąż się nie upierał przy jednym (Julka).On bardzo chce to imię, ja bardzo nie chcę i nie możemy dojśc do kompromisu.Tylko,że ja nie mam swojego tak wyraźnego typu-po prostu bardzo nie chcę Julki.Nasza pierwsza córcia miała miec tak na imię(już było postanowione),ale w pierwszej dobie po porodzie mąż zadzwonił na salę(nie było wtedy odwiedzin) i mówi mi,że jeszcze Angelika jest fajne(a wcześnie w ogóle to nie był nasz typ) i dopiero,jak spojrzałam na swoje maleństwo,to mi jakoś włąśnie to drugie imię przypasowało najbardziej. Więc nigdy nie jest za późno hihi.

Dobranoc Dziewuszki

Xandra to podobnie jak u nas, moj TZet tez sie uparl przy jednym Hannah i tez nie za bardzo chce isc na kompromis. Mnie sie to imie podoba tak srednio, nie jest najgorsze. Wolalabym Sarah albo Lena i tym sposobem jestem w kropce...
Przy pierwszej corci ustalislismy, ze bedzie Vanessa a na drugie Olivia i jak sie okazalo, podal najpierw Olivia a pozniej Vanessa, wiec tym razem ja musze wybrac

Tez zmykam spac. Dobranoc.
Stary 2008-10-13, 09:02   #139
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Poza seksem, masaz piersi moze wywolac porod, a nawet obecnosc niemowlaka (szczegolnie kwilacego) podobno pobudza organizm kobiety do porodu. Takze jak chcecie szybko rodzic to radze sie wybrac do kolezanki, ktora ma malutkiego dzidziusia i przytulic go, podobno czesto pomaga. Ta rada to szczegolnioe dla Niobe (jak juz bedziesz chetna i gotowa ).

A zapomnialabym - niektore kobiety odczuwaja bole porodowe w pachwinach.
dzieki coraz bardziej zaczynam byc chetna a strach jak nadal jest, tak odchodzi powoli na drugi plan Chyba dojrzewam do porodu
Ale jeszcze chcialabym donosic do konca tego tygodnia (38tc)

Cytat:
ja ledwo na 3 piętro wchodze a co dopiero na 6

hihi miałam dziś 3 skurcze
ja wczoraj musialam na 6 tez sie wskrabywac, winda nie dziala
masakra...
mam nadzieje, ze juz dzis ja naprawia, bo chcialam sie wybrac na spacer

gratuluje skurczy
moze to juz niedlugo

U mnie chyba w szpitalu karta ruchow plodu jest nie potrzebna, bo ja takiej nie dostalam. Moze tez czesciowo to zalezy od lekarza.
Kazal mi liczyc, ale nic nie mowil o zapisywaniu, wiec sie nie trudze
Mam tylko jechac do szpitala jak aktywnosc bedzie odbiegala od standardowej.

Dziewczyny macie jakies takie listy co mozna jesc, a czego lepiej unikac w czasie karmienia piersia?
Stary 2008-10-13, 09:34   #140
scorpionec
Zakorzenienie

ja karmiąc nie zamierzam przechodzić na specjalną diete..

wiadomo jakieś wzdymające rzeczy typu kapusta czy długo smażone odpadają...

zamierzam jeść normalnie... jesli cos bedzie nie tak to zaczne sie martwić...

czytając wrześniówki utwierdzam sie w przekonaniu ze wywoływacze porodu to pic na wodę
Stary 2008-10-13, 09:53   #141
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny macie jakies takie listy co mozna jesc, a czego lepiej unikac w czasie karmienia piersia?
W zasadzie mozna jesc normalnie, oprocz ostrych i kwasnych rzeczy. Nalezy tez unikac bardzo aromatycznych jak np. cebula i czosnek oraz wydymajacych zeby dzidziusia nie wzdelo. No i rzecz jasna odzywiac sie racjonalnie, ale to juz teraz robimy, nie?
Stary 2008-10-13, 10:06   #142
drobciaa
Raczkowanie

Witam Mamusie po weekendzie
an.ka.b, Lady M - trzymajcie się dziewczynki!!!!!! Już niedużo zostało!! Odpoczywajcie ile wlezie, polecam dobra książkę w parze z ciepłym kocykiem
poisone pytałaś o pępek, u mnie oprócz tego, że wywalony na zewnątrz, żadnych innych zmian nie zauważyłam, ale ogólnie to cały brzuszek jakiś taki mocno ukrwiony, takie czerwone naczynka przebijają od spodu..
O i temat golenia był poruszany, a też podobnie do większości dziewczyn raczej golonko regularnie, nie cierpię ,,tam" włosków
xandra 78 widzę, że mnie zastąpiłaś w weekendowym nocnym dyżurze
Byli u mnie rodzice, więc chciałam z nimi troszkę posiedzieć W sobotę poszliśmy na spacer i później jeszcze w odwiedziny do rodzinki pojechaliśmy i chyba za dużo miałam jak na jeden dzień, bo w niedzielę rano nie mogłam się ruszyć, tak mnie coś na dole w podbrzuszu kuło, straszne to było uczucie, na szczęście około południa trochę puściło, nie wiem co to mogło być..
A dziś od rana miałam okropnego doła mój mąż musiał wyjechać na cały tydzień i zostałam sama.. Ale już parę osób się o tym dowiedziało i już koleżanka się zaoferowała, że przyjedzie do mnie jutro i zostanie na noc, siostra dzwoniła, że będzie u mnie w środę, przed chwilą szwagier dzwonił, że wleci do mnie, cieszę się, bo nie cierpię być sama, a jeszcze w strachu, że Filipkowi zachce się wcześniej wyjść..

A, dziewczynki!!! Zapraszam dziś do mnie na obiadek mama mi wczoraj cały gar gołąbków zrobiła, pycha!! Wystarczy dla wszystkich
buziolki
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 10:18   #143
nelijka
Raczkowanie

Cytat:
W zasadzie mozna jesc normalnie, oprocz ostrych i kwasnych rzeczy. Nalezy tez unikac bardzo aromatycznych jak np. cebula i czosnek oraz wydymajacych zeby dzidziusia nie wzdelo. No i rzecz jasna odzywiac sie racjonalnie, ale to juz teraz robimy, nie?
Racja najważniejsze to odzywiac sie racjonalnie. Ja tez sie zastanawiam jak to bedzie i juz sobie wyobrazilam chleb z masem i banany i jablka, ale teraz mysle ze tak zle nie powinno byc. Nie dajmy sie zwariowac. U nas najczescie polozne mowia ze nie wolno jesc cytrusow itd, znajoma rodzila w UK i jej wlasnie polozna przynosila cytrusy do jedzenia

Milego slonecznego dzionka zycze
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 10:38   #144
poisone
Rozeznanie

drobciaa to ja pierwsza się piszę na te gołąbki
straaaaaaasznej ochoty mi narobiłas, tym bardziej, ze później nie będzie mozna kapusty
oj, będę niedługo gołąbki jadła moze w weekend hihi
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 10:43   #145
kafetka
Zadomowienie

ja od 3 dni ma opuchniete nogi i rece i jutro ide do lekarza...zaczynam sie martwic...
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 10:51   #146
Paula Szyszka
Zadomowienie

witam mamusie!

u mnie piękna pogoda! świeci słoneczko! jest tak przyjemnie! właśnie wróciłam ze sklepu i tak leniwie kulałam się do domku a jakoś dzisiaj mi to ciężko szło to kulanie weekend minął mi bardzo fajnie bo z mężusiem cały i troszkę posiedzieliśmy to u jednych to u drugich rodziców! a wczoraj to nawet mój mężuś zrobił mi pyszny koktail na wieczór mniammmmmm już dzisiaj też sobie taki zamówiłam ( banany, mleko i lody waniliowe wszytko zmiksowane mówię wam pychotka)

a i Igorek znowu dostał ciuszki tym razem od mojej 2 sistrzyczki dostał taki super zestaw zwykłych białych body z krótkimi i długimi rękawkami na różny wrost cała paczka nie wiem gdzie to wypatrzyła ale naprawdę super! już mam tyle ubranek dla niego że niedługo trzeba będzie 2 szafę dokupować ciągle cos dostaje! jeszcze nie porobiłam zdjęć ostatnich ubranek bo aparat u znajomych jest bo potrzebowali ale mam nadzieję że jutro już będe miała!

ladyM biedactwo teraz musisz mieć dietkę ale będzie wszytko dobrze uważaj na siebie i chłopaków!

drobciaa ja chętnie na gołąbki bym wpadła !!!!!!!! uwiebiam !!!! a ty niedobra jeszcze o nich wspomniałaś muszę zrobić też któregoś dnia na obiadek! a dzisiaj robię cammeloni z wołowinką i pieczarkami na obiad ! wytrzymasz ten tydzień dobrze że cię wszyscy odwiedzają i nie będziesz sama!

mi też lekarz nie kazał zapisywać ruchów tylko poprostu kontrolować a co do pępka to mam taki śmieszny wystający i też jest taki jakiś biedny siny w dodatku nie wiem czy też tak macie ale wieczorami czesto mnie bardzo w koło pępka boli to jest takie jakby kłócie w dodatku kiedyś miałam głupi pomysł i miałam kolczyka wpępku a teraz mam przez ten rozciagnięty brzuszek takie brzydkie sine te dziurki no ale trzeba płcić za głupie pomysły!
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 10:52   #147
Paula Szyszka
Zadomowienie

kafetka to może dzisiaj lepiej zadzwoń do lekarza żeby się nie denerwować do jutra! mam nadzieję że wszytko będzie dobrze
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-13, 10:55   #148
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kafetka Pokaż wiadomość
ja od 3 dni ma opuchniete nogi i rece i jutro ide do lekarza...zaczynam sie martwic...
Pod koniec ciazy taka opuchlizna jest normalna, znaczy nie musi wystapic, ale jesli wystepuje to nie ma powodu do niepokoju. Ja tez zaczelam troche puchnac, pytalam poloznej i w 9 miesiacu moze tak juz byc. Po prostu zatrzymujemy duzo wody w organizmie i gdzies ona sie musi gromadzic.
Stary 2008-10-13, 11:18   #149
aniak2888
Raczkowanie

witam dziewczynki po weekendzie
u mnie dziś piękne słoneczko
laydyM an.ka.b kafetka dbajcie o siebie i maluchy
drobcia ja mam najbliżej na te gołąbki ale nie lubie ryżu chyba że zjem samą kapuchę
ja serwuje dzisiaj pierogi moje dziecko sobie zazyczyło i co zobić trzeba lepić zaraz biorę się do roboty
karmiąc też nie zamierzam wariować już karmiąc Kingę zachowywałam się jak wariatka ciągle jadłam chleb z dżemem z czarnej porzeczki i gotowane piersi kurczaka teraz zamierzam metodą prób poszerzyć ten jadłospis
aniak2888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 11:43   #150
drobciaa
Raczkowanie

poisone to może Ci DHL-em prześlę co??
kafetka faktycznie opuchlizna w końcowej fazie ciąży jest często się zdarza, ja też mam opuchnięte nogi, zwłaszcza wieczorem, ale pewnie, że idź do lekarza, na pewno Cię uspokoi i lepiej się poczujesz, daj znać, jak będziesz już coś wiedziała.

aniak2888, no witam wreszcie sąsiadeczkę to zapraszam, zapraszam, weź ze sobą kilka pierogów na wymianę

Paula Szyszka świetny i prosty pomysł na koktajl mniam mniam
No jakoś muszę ten tydzień bez mężusia wytrzymać, przemawiam do Filipka w brzuszku, żeby grzecznie tam jeszcze sobie posiedział
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości