|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 21:50 |
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj miałam zakładany dolny łuk
oj bolały mnie ząbki aż do szkoły dziś nie poszłam eh już bym chciała zdjąć ten aparat i mieć równe zęby ![]() Zastanawia mnie dlaczego większość z was ma aparaty z gumkami, a ja właśnie nie mam. Zapomniałam spytać się o to ortodontki. Czy jest jakaś różnica w prostowaniu zębów z aparatem z gumkami?
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
ewciaa92aa to normalne że obrastają, dziewczyny pisały o tym już. Po zdjęciu aparatu dziąsła wracają na swoje miejsce
izusiaa93 prawdopodobnie masz aparat bezligaturowy, Damon, (ligatury to właśnie gumki lub druciki wokół zamków). A może masz własnie druciane ligatury (to też normalne). Na temat damona tutaj miliard postów było :P A ja wam sprzedam newsa...miałam na milion pińcet procent nie mieć wyciągów i co? I orto "zmiana planu" jednak trzeba ...i tak oto stałam się "szczęśliwą" posiadaczką wyciągu po jednej stronie...narazie grzecznie noszę, bo dopiero dziś zaczęłam. Na noc mam jakieś mocniejsze, aha i moje nie są zwierzakami oznakowane Ponadto, mam piękne błękitne gumki, nie sądziłam że na moich zębach tak mi się spodobają :P Foty jutro ![]() p.s. Siedzę tydzień w domu na zatoki, a teraz posiedzę drugi bo nabawiłam się zapalenia krtani...masaaakra. Moje narzędzie pracy wysiadło I w ogóle fatalnie jest jak sie nie da mówić.. pzdr
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
|
#126 |
|
Kokon pro
|
a ja mam dalej rozwalone podniebienie nie wiem czemu szlag mnie juz trafia sachol nic nie daje yh normalnie brak slow
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i za to jestem jej wdzięczna :PP 29.10 ide na wizyte. zastanawiam się nad zielonymi gumeczkami .
|
|
|
|
#128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
A ja tak trochę z innej beczki - jak wam się podoba nasza polska brzydUla? Moim zdaniem aparat dodaje jej uroku i to wcale nie aparat sprawia że jest brzydka. Bo tak naprawdę to w tej charakteryzacji ona wcale tak brzydko nie wygląda
No sami powiedzcie czy wygląda brzydko na tym zdjęciu? (no może gdyby tylko pominąć tą grzywkę )
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Okularki też odpowiednio "niedobrane" ![]() A aparat...no jednak mnie razi-bardzo go widać, ale specjalnie tak zrobili-ciemny, duże zamki...No ale przyznam, że na tym zdjęciu akurat włosy i okulary rażą mnie bardziej
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
U pani Szarmach miałam mieć zakładany ale jednak zrezygnowałam. Moja ortodontka to pani Grygorczuk i jakoś zawsze mi sie one mylą ;p Do tej pory nawet myślałam że ta moja to Szarmach a ta poprzednia to Grygorczuk aż musiałam mame spytac ;p
Edytowane przez izusiaa93 Czas edycji: 2008-10-25 o 22:03 Powód: pomyłka |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Kamil.o wizyta już we wtorek, co?
![]() Też będę, ale nic nie wskazuje na to, że się zobaczymy, bo ja będę później
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
Witam ponownie.
![]() 20 dołączyłam do grona aparatek. Przez pierwszy dzień wszystko mnie obcierało, zęby bolały no i bez przerwy miałam wrażenie, że mam pełne usta. Jednak z dnia na dzień było już coraz lepiej. Już trzeciego dnia po założeniu jadłam normalnie i zrezygnowałam z wosku. Dziś mija piąty dzień i zapominam, że mam aparat! Cieszę się, że ból tak szybko minął. Z gumkami separacyjnymi było podobnie.Pozdrawiam Wszystkie Aparatki, a osoby, które zastanawiają się nad założeniem aparatu namawiam żeby to zrobiły. Naprawdę, nie ma czego żałować aparat świetna rzecz!
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Fotek nie dam, bom nie zrobiła jeszcze, ale zrobię w końcu ;> A wyciągi? Te na dzień spoko - a własciwie jeden, nawet jeść z nim potrafię już :P Ale ten nocny dał mi czadu nieźle...zobaczymy co będzie dziś. Bo rano się obudziłam ze zdrętwiałą twarzą po tej stronie gdzie go zamontowałam
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was, jestem nowa w wątku
![]() Sama ostatnio zastanawiam się nad założeniem aparatu, denerwują mnie to moje "kiełki". Jednak wiadomo, koszty.. ile kosztował Wasz aparat? I ile przeważnie trzeba nosić?
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszt jednego łuku metalowego-ok 1500zł(najczęściej zakłada się dwa łuki, czyli w sumie ok 3000zł) Wizyty kontrolne co miesiąc z dwoma łukami-ok 100-150zł(zależy od gabinetu, miasta) Ja już niedługo zdejmuję górny(dolny już zdjęłam), jeszcze tylko za retencyjny 270 muszę dać i finisz. W sumie cała impreza kosztowała mnie 7,5 tysiąca-ale licząc już z wcześniejszym leczeniem, wymianą starych plomb, ekstrakcjami, zdjęciami, wyciskami, konsultacjami, piaskowaniami w trakcie leczenia-full service... Samo prostowanie wyniosło mnie gdzieś ok 6 tys.
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 21:51 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
aaaa to juz jutro! tak sie ciesze no trudno Moze jeszcze kiedys bedzie dane nam pogadac ![]() tak sobie myslalem, jakby wygladał taki schemat gumek. lewa strona: czerwone siekacze: białe prawa strona: niebieskie albo naprzemian te kolory
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
czesc ludziska!
pisze bo nudno mi ;( w ogole to mam dołka;(( pół dnia prezpłakałam ehh...moje zeby stoją jak stały..pobolewają...chce juz zdjąć te cholerne druty, działają mi na nerwy tylko wrr!! o i ponarzekałam. Syncronize LiPS wysłama pw ale nie wiem czy doszła to daj znac...bo jakis błąd mi wyskoczyl;/ Maricken wspolczuje;/ wiem jak to jest z krtania ja rok temu na tydzien wysiadłam i nie byłam w stanie mówic;/poki co odpukac nic sie nie dzieje powazniejszego.. aaa i moje łancuszek i gumki błękutne jakby zzieleniały
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Kokon pro
|
mnie tez calosc kolo 7-8 tys wyszla ;] ale coooooo tam raz sie zyje ^^
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
NiejakaBeznadziejna - też mieszkam w niedużym mieście na Południu Polski :p
Za jeden łuk płacę 1200 zł, za haasa na podniebienie 600 lub 800 zł (nie pamiętam dokładnie), dodatkowo 200 zł za wypożyczenie maski do spania. Nie wiem, ile kosztuje wizyta ze zmianą łuków, bo na takową idę dopiero w przyszłym tygodniu. Moja koleżanka chodziła do tej samej orto co ja i wydaje mi się, że płaciła 60 zł. |
|
|
|
|
#145 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() a leczę się dopiero od lutego...Normalnie z torbami człowiek pójdzie. ewciaa92aa naprawdę masz przystępne ceny ![]() Cytat:
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ja teraz już się nie zapisuję, tylko wpadam między pacjentami na małe poprawki. Jutro będę na pewno wieczorem, wcześniej się nie wyrobię. A barwy...No opowiadała raz dr o takim pacjencie, co wybrał gumki w kolorach Wisły a jak to wyglądało, to Ci nie powiem, bo nie widziałam![]() Na pewno białych gumek bym nie polecała ze względów czysto praktycznych-zaraz się przebarwią ![]() Cytat:
zapodaj czekoladkę![]() będzie lepiej
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
No cóż wg mnie macie tanio
Moje koszty to 10 tys 4800 aparaty (porcelana +metal) 200zł płyta Nancea, 4000 wizyty/2 lata reszta - zdjęcia, leczenie, konsultacje, piaskowanie...Zostaje jeszcze retencja
|
|
|
|
|
#148 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() pewnie ze barwy Wisły z drugiej strony chciałbym je miec całe ![]() Cytat:
![]() Białe pewnie zaraz zrobia sie zołte, niebieskie stana sie zielonymi a czerwo bedzie rozowe ![]() i tak pewnie wezme rozowe |
||
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie żałuję ani trochę![]() Autko też kupię i to niedługo ![]() Co do gumek-czerwone w ogóle mi się nie przebarwiały, no nic a nic
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

oj bolały mnie ząbki aż do szkoły dziś nie poszłam
eh już bym chciała zdjąć ten aparat i mieć równe zęby

3/3/6-22/7/8
ale ból przechodzi z jednego zęba na inny...

)

Moze jeszcze kiedys bedzie dane nam pogadac