Teksty, motta, Powiedzenia, sentencje etc.. ;) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe wyliczanki

Notka

Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-24, 08:08   #121
ygga8
Rozeznanie

Dot.: Teksty, motta, Powiedzenia, sentencje etc.. ;)

junona1 boskie!! jak masz wiecej to prosze

moja wymiana książek!!
ygga8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 15:03   #122
junona1
Zadomowienie

jak tylko bede miala czas to dodam

junona1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 15:45   #123
junona1
Zadomowienie

Udawaj, że mnie kochasz, nie rozczarowujmy świata ....

"To wszystko jest do chrzanu. Kiedy ktoś cię opuści, poza tym, że za nim tęsknisz, poza tym, że rozpada się cały ten mały świat, który razem stworzyliście, i że wszystko, co widzisz albo robisz, przypomina Ci o tej osobie, najgorsza jest myśl, że była to próba jakości i teraz wszystkie części, z których się składasz, noszą stempel ODRZUT przystawiony przez kogoś, kogo kochasz. Czy to dziwne, że masz pewność siebie zleżałej kanapki z dworcowego bufetu?"

"Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu i szybko odchodzą. Niektórzy zostają przez chwilę i zostawiają ślady w naszych sercach. A my już nigdy, przenigdy nie jesteśmy tacy sami."

Miała nadzieję, że już go nie kocha, że to minęło. Tak bardzo się starała, żeby to minęło. Ostatnie pół roku to był właściwie odwyk. Odwyk od niego, od jego wariackiej miłości, od pocałunków, jego fantazji, jego wygłupów, jego napadów melancholii, jego niezwykłości. Nie udało się. Owszem, może i o nim zapomniała, ale wcale nie przestała go kochać.

"Nie kocham ciebie. Nigdy cię nie kochałam i nigdy nie byłam dla ciebie dość dobra. Nigdy nie usiłowałam sprawić ci radości. A jednak jesteś mi równie bliski jak moje własne serce. Przywykłam do twoich słów, do tonu twojego głosu, do myśli, które były zawsze moimi. Przywykłam do ciebie."

"Boisz się że ta wieczność będzie krótka."

"Wychodząc na powierzchnie trzymaliśmy się za ręce. Ręka jest czymś niezwykłym. Nie angażuje specjalnie osoby, która ją daje, a bardzo uspokaja tę drugą, która ją otrzymuje..."

(...) od dzisiaj jestem wolna
od dzisiaj już cię nie kocham
...tylko muszę to jeszcze zapamiętać...

Stałam wpatrzona nieruchomo w Ciebie i patrzyłam jak odchodzi moje szczęście. Cichutko modliłam się żebyś jednak wrócił, obrócił się i zrobił jeden mały krok... I chociaż mówiłam "odejdź" myślalam zostań przy mnie, tak bardzo Cię potrzebuję... Nie usłyszałeś moich myśli,może byłeś już za daleko, może już tak się ode mnie odsunąłeś... Łza spłyneła, nie pierwsza, nie ostatnia... a jednak boli (...)"

" Bo gdy Ty jesteś, to dni tak uciekają, jak ziarnka maku z dziurawego wiadra. A potem wyjeżdżasz i to wiadro się nagle zatyka, i mam wrażenie, że ktoś w nocy w tajemnicy przede mną przychodzi tutaj i dosypuje mi maku do tego wiadra."

"Czuję to każdym porem skóry, każdą komórką, opuszkami palców, całą sobą, że nie mogłam lepiej wybrać. Nikt inny nie dałby mi tyle szczęścia, miłości, tyle pewności we wszystkie jutra świata. Nasze jutra. Moje i Jego. Wspólne."

" (...) i zapadła całkowita cisza... nawet nasze serca na chwile zamilkiły. Zrobiło się szaro, jakoś dziwnie zimno... Stałeś przygnębiony. Eufenizmy zostawmy dla siebie. Stałeś zły na mnie, na siebie, na mnie... Widziałam nigdy już nie będzie tak jak wtedy. Za dużo powiedziałam, za mało zrozumiałeś, źle zrozumiałeś. (...)"

Stary 2008-11-24, 16:20   #124
kontrowersyjna19
Zadomowienie

"To mianowicie, że nadchodzi taka chwila, kiedy tracimy całkowicie panowanie nad naszym życiem i zaczyna nim ządzić los. W tym tkwi najwieksze kłamswto świata"
Coelho

KAROLina
kontrowersyjna19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 16:43   #125
pepsiara
Przyczajenie

"Zacznij od robienia tego, co obowiązkowe, potem zrób to, co możliwe, a na końcu to, co niemożliwe."
Św. Franciszek z Asyżu

Będę walczyć tak długo aż kiedyś powiem sobie skromnie - wszystko czego chciałam należy już do mnie
pepsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 17:08   #126
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Zawładnąłeś mą duszą, zmysłami, uczuciami, ciałem, myślami. Jesteś we mnie, leczy gdy mnie zostawiasz ogrania mnie smutek kwiatu zerwanego przypadkowo, który szybko więdnie. Uważaj bywam niepoczytalna, spalam się, kiedy trzeba dać z siebie wszystko. Możesz nie utrzymać ciężaru mojej miłości. Bycie kochanym to wielka odpowiedzialność za tego, którego się kocha. Za każde słowo, jest nie wypowiedziane myśli, za rękoczyny; każde przytulenie, dotknięcie spontaniczne-nie można tego wyważyć, dozować, trzeba w tym istnieć w całości, nie cofać się w obronnym geście, uciekać w fałszywe wyobrażenia.
Nie kochaj mnie postaci z Twojej wyobraźni. Kocham mnie taką jaką jestem a będę stawać się lepsza.

Istnieją na tym świecie ludzie pełni radości, którzy wydają się mieć więcej energii niż inni. Dzieje się tak dlatego, że nie zużywają jej na hamowanie się, tłumienie i oszukiwane samych siebie. Bycie nieszczęśliwym to nie hobby, to ciężka praca w pełnym wymiarze czasu.

"Kocham ziemię, po której On stąpa; powietrze nad jego głową;
wszystko, czego dotknie Jego ręka, każde jego słowo, każde spojrzenie, każdy postępek i Jego całego bez zastrzeżeń"

Piękny? Nie wiem. Ma około 1.80 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i zielone oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia..."

„Były i dobre dni, kiedy chodziła zatopiona w snach na jawie, z uśmiechem na ustach, przyłapywała się na chichotaniu gdy szła ulicą i kiedy nagle przypomniał jej się jakiś wspólny żart..”
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 21:04   #127
syygita
Raczkowanie

jakoś tak to było ' Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro '
Stary 2008-11-24, 21:07   #128
linaya
astro-loszka

"Tylko niekochani nienawidzą"

"Może kiedyś będziesz szedł przez piękną łąkę. Może na jednym źdźble trawy dostrzeżesz kroplę rosy inną niż wszystkie - to ja..."

"Dziewczyny niedorosłe do seksu bawią się w miłość, faceci niedorośli do miłości bawią się w seks..."

"Mówi się, że potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć, jednej godziny, żeby go ocenić i jednego dnia, żeby polubić, ale całego życia, by go później zapomnieć"

"jeśli kochasz to wybacz
jeśli wybaczysz to nie wypominaj
jeśli nie masz sił to odejdź od niego
jeśli odejdziesz to już nie wracaj
jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj
zestarzeje się i już nie będzie zdradzał
lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość"

"Szukając idealnej miłości, można przegapić prawdziwe uczucie..."

"Kobieta jest jak lilia: subtelny nie ośmieli się jej dotknąć - ale przyjdzie osioł i ją zeżre."

"tańcz, jakby nikt nie patrzył,
pracuj, jakbyś nie potrzebował pieniędzy,
kochaj, jakby Cię nikt nigdy nie skrzywdził,
śpiewaj, jakby Cię nikt nie słuchał,
żyj, jakby to było niebo na ziemi"

"Gdybym wiedziała, że mogę Cię zabić
I cofnąć czas...
Zabiłabym Cię tysiące razy."

"Znajomi przychodzą i odchodzą. Przyjaciele pozostają..." Ludwig Feuerbach

Boże, błogosław tym którzy nas kochają, Odmień serca tych którzy nas nienawidzą, A jeśli Ci się nie uda, Niech skręcą nogę bym mógł ich rozpoznać (Zakazany owoc)

"Nikt nie zasługuje na twoje łzy, a ten, kto na nie zasługuje, nigdy nie doprowadziłby cie do płaczu"

"Nie trać czasu z kimś, kto go nie ma, aby go spędzac z tobą"

"Kobieta nie umiera z miłości, lecz z jej braku"

"Dzielone cierpienie jest połową cierpienia. Dzielona radość jest podwójną miłością"

"Szanuj szczęście. Jest tylko wypożyczone..."

"Nim powiesz >>kocham<<, pomyśl, czy potrafisz..."

"Wolę spać z problemem niż z facetem, który ma problem"

"Jeśli dasz komuś swoje zaufanie, a on wyrzuci je do kosza, idź dalej, to jego problem"

czy to tylko chwila ?? o nie !!
dziś wiem że to miłość na pewno to wiem
rozświetliło nas światło wszystkich gwiazd
i już żyć bez siebie przestaliśmy umieć
czy to tylko moment?? o nie !!
było nam sądzone by znów spotkać się
w takiej chwili serce się nigdy nie myli
kiedy mówi kocham cię

"Jeśli któregoś dnia poczujesz, że chce Ci się płakać. Zadzwoń do mnie...
Nie obiecuję, że Cię rozbawię, ale mogę płakać razem z Tobą...

Jeśli któregoś dnia zapragniesz uciec, nie bój się do mnie zadzwonić...
Nie obiecuję, że Cię zatrzymam, ale mogę pobiec z Tobą...

Jeśli któregoś dnia nie będziesz chciał nikogo słuchać. Zadzwoń do mnie....
Obiecuję być wtedy z Tobą i obiecuję być cicho...

Ale jeśli któregoś dnia zadzwonisz i nikt nie odbierze...
Przybiegnij do mnie bardzo szybko. Mogę Cię wtedy potrzebować"

"Dzis nie domykam okien pokoju
pozwole swobodnym myslom moim wybiec przez nie
aby gdzies na styku nieba i ziemi odnalazły Ciebie.."
Stary 2008-11-25, 15:27   #129
moodygirl
Raczkowanie

Genialny wątek dziewczyny
trochę ode mnie:
wszystkie cytaty pochodzą z książki "Pod powiekami"

Po co dawać ludziom nadzieje, zadał sobie pytanie, skoro bez niej nieobecność jest łatwiejsza do zniesienia?

Nosił to zdjęcie przy sobie przez długie lata, jako symbol i talizman. Chroniło go przed fałszywym krokiem, błędem, którego mógłby żałować.

Uzależnił się od widoku jej oczu i ust.

Błąkała się po piętrach szukając wspomnień.

A przecież była pewna, że nigdy wcześniej się nie spotkali. Był tu obcy, dostrzegała to aż nazbyt wyraźnie. Nie pasował. Jego inność odbijała się w spojrzeniu, w postawie i w każdym geście. Prowokowała do pytań. Oczy miał ciemne, piwne. Wydawały się bardzo ciepłe i pełne światła.

Czas nigdy nie był po mojej stronie, myślał. Mogłem poznać ją już wtedy. Ale zamiast mnie pojawił się tutaj zupełnie inny człowiek.
-Mogłabym być tematem, który pomoże ci wrócić do zawodu?
-Mogłabyś-potwierdził. Patrzył na nią urzeczony, myśląc że mogłaby być nie tylko tematem, ale sensem jego życia, gdyby poznał ją odpowiednio wcześnie.

Wiedział tylko, że znów mu coś odebrano. Tym razem bezpowrotnie.

Nie chciałem jej uwieść, rozumiesz? Chciałem ją kochać, zawsze, każdego dnia, do końca życia.

Bo mężczyźni, tak zresztą jak wszyscy ludzie, bardziej pragnął tego, czego nie mogą mieć, a zdobywszy to, w końcu otaczają większym szacunkiem i troską.

W tym pudełku jest prezent doskonały, coś, co najbardziej chciałbym mieć. Mogę go wymyślać w nieskończoność. Pod warunkiem, że go nie rozpakuje, bo wtedy czar pryśnie.

jeśli zacznę jej szukać, będzie bolało jeszcze bardziej.

Emocjonalny bankrut pozbawiony złudzeń i chęć do walki o życie, w którym choćby pozornie wszystko byłoby na swoim miejscu,

Tym razem jednak uśmiechała się do swoich myśli, bezwiednie, a jemu wydało się nagle, że ją traci.

Przez chwilę zazdrościł umarłym ciszy, w jakiej leżą, i tego spokoju, który miały im zapewnić modlitwy żywych.

Stary 2008-11-25, 16:52   #130
loveshy
Przyczajenie

Jestem przy Tobie tak jak Ty jesteś przy mnie
Ja i Ty,rozumiesz? - Intymnie
(..) Zrozumienie,spokój,cisza, plusk
Nie musisz słuchać słów,czytaj z moich ust
Dobrze jest mieć do kogo wyciągnąć rękę
A oczy mieć szeroko zamknięte
Stary 2008-11-25, 17:12   #131
AniiiaxD
Raczkowanie

"Stukłam lusterko- to dobry znak..
Miałam być nieszczęśliwa całe życie,
a tu tylko siedem lat.. "

"Szlachetny kamień to ten, który inne szlifuje. Szlachetny człowiek, to ten, który raczej siebie zrani niż innych zadraśnie."

'Najtrudniejsze w samotności są wieczory, kiedy zdasz sobie sprawę, żę kolejny dzień tracisz nie mając dla kogo go wykorzystać.."

"Nieważe co myśli świat. świat przecież nie żyje za Ciebie"

'Serce ludzkie bywa czasem tak zgłodniałe, że rzuca się na kamienie nie czując ich martwoty i chłodu."

Jan Twardowski: "Można kochać i chodzić samemu po ciemku. Z przyjaźnią jest inaczej, ta zawsze wzajemna.."

AniiiaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 15:37   #132
kontrowersyjna19
Zadomowienie

Nikt nikogo nie traci, bo nikt nikogo nie może mieć na własność. I to jest najważniejsze przesłanie miłości - mieć najważniejszą osobe na świecie, ale jej nie posiadać...

KAROLina
Stary 2008-11-26, 16:35   #133
junona1
Zadomowienie

"Ból po części mija, spotykasz nowych ludzi, ale pustka nigdy się nie wypełnia"

Nie spodziewałam się, że potrafisz czytać dotykiem. Przetłumaczyłeś mnie i napisałeś własną książkę"

Coś w Twoich oczach sprawia, że chcę się zatracic
Chcę się zatracić w twoich ramionach
Jest coś w Twoim głosie co sprawia, że moje serce bije szybciej
Mam nadzieję, że to uczucie bedzie trwało do końca mojego życia

"Koniec miłości nie daje o sobie zapomnieć. Nawiedza snami. Nawiedza ciszą. nawiedzani przez upiory, stajemy się jak one. Życie odpływa. Słabnie tętno. Nic cię nie rusza. Niektórzy to aprobują i twierdzą, że to leczy. To wcale nie leczy. Martwe ciało nie czuje bólu."

"..nikt oprócz Ciebie,
nie mówił tak pięknie,
tak pięknie,
że się boi miłości.."

Kiedy mnie dotykasz, zapadam się, ginę i wynurzam się z Ciebie w innej formie.

`Dlaczego miałabym
teraz odchodzić kiedy jestem taka szczęśliwa.? Rozumiem, że to Twój lęk o mnie. Może nie mam prawa wymagać od Ciebie zrozumienia. To jest trudne wiem. Od kogo mogę tego oczekiwać jak nie od najbliższej mi osoby.

Zanurzyłam się w Tobie zbyt mocno, zbyt niebezpiecznie. Dopaliłam w upale smogu, namiętnościach poezji.`

`Przez lata byłam uśpiona, a kiedy zaczynam się budzić, mogę nie zdążyć. Mogę nie zdążyć dogonić życia.`

`Jestem nie nasycona Tobą. Miłość to także opętanie.`

chociaż pogodziłam się z tym, że mnie odtrącił,
to jednak moje serce nadal się buntuje, szukając wyjścia...zaspokajając
tęsknotę-wypatrywałam go w każdym autobusie."

Edytowane przez junona1
Czas edycji: 2008-11-26 o 16:40
Stary 2008-11-26, 21:37   #134
moodygirl
Raczkowanie

człowiek , który nie przeszedł piekła namiętności, nigdy ich też nie przezwycięży. Zamieszkują one gdzieś w sąsiedztwie i nim się obejrzy , już wybucha płomień, który w okamgnieniu przenosi się na jego własne domostwo. Jeśli ze zbyt wielu rzeczy się rezygnuje, zaniedbuje je i o nich niejako zapomina, powstaje niebezpieczeństwo, że to, czego zaniechaliśmy i cośmy zaniedbali, powróci ze zdwojoną siłą.

C.G Jung "wspomnienia, sny, myśli

pierwsze wrażenie liczy się najbardziej, skoro zwróciłaś na niego uwagę, to znaczy że cię zainteresował i że chciałaś go mieć.

Jeśli chcesz coś, czego nie masz, musisz zrobić coś, czego jeszcze nie robiłeś.”

Mów tylko i wyłącznie o tym czego chcesz od życia”.

Uśmiechnęłam się, słowo „pamiętasz” wyciąga z zakamarków mózgu miliony rzeczy, które na co dzień są całkiem nieprzydatne, a jeśli zaczynasz o nich mówić, nabierają barw, ożywają, mienią się i pachną. Nagle kuchnia zaludniła się osobami, które pamiętałyśmy, i zdarzeniami sprzed lat.

a tu kilka z "Ja Wam pokaże" Pani Grocholi

Kochana Judyto,
tylko dzisiejszy dzień się liczy, wczoraj minęło, jutro jeszcze nie nadeszło. Rozejrzyj się wokół siebie i znajdź choć parę rzeczy, które mogą cię ucieszyć. Najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku. Szklanka może być do połowy pusta lub do połowy pełna. Bądź cierpliwa, w czekaniu też można znaleźć przyjemność... pomiędzy przyjściem listu a zdjęciem pieczęci z pośpiechem śpi szczęście, co najwyższą rozkosz daje łonu...
Trzy tygodnie to nie wieczność, zajmij się czymś...
Jestem z Tobą, Judyta

przecież nie ma rzeczy nieodwracalnych

czuję, że bolały mnie oczy, ponieważ nie widziałam go tyle miesięcy i to był jedyny powód. Widzę, jak staje, jaki jest inny po tej Ameryce – jakiś smutny? – widzę, jak nie uśmiecha się na mój widok, i czuję, jak więdnę na tych paru metrach, które dzielą mnie od niego, i jak moja radość ucieka gdzieś i groźny niepokój, z którym walczyłam tak długo, zwycięża. Zatrzymuję się przed Adamem, staję jak słup, tak bym chciała, żeby mnie przytulił, ale on nie robi żadnego ruchu. Tak bardzo się zmienił przez tych parę miesięcy? To możliwe?

Chcę być sama! – krzyczę – chcę być sama, zawsze jestem sama, nic mi się nie udaje, nie ma nic stałego w moim życiu, nie chcę teraz z tobą rozmawiać, bo zacznę wyć z rozpaczy, a ty będziesz mi mówić, jak to wspaniale przeżyć życie z jednym mężczyzną, i jaki wspaniały jest Eksio, nie chcę tego słuchać! Twoje życie nie jest moim życiem!

Wkrótce przestanie boleć serce albo się przyzwyczaję, że boli. Ponieważ takie jest życie.

Czy można kochać kogoś, kto nas nie kocha? Można. Tak właśnie będzie ze mną. Nie będę się złościć na los, może takie jest moje przeznaczenie? Po co z nim walczyć? Mogę sobie przecież przechowywać te wszystkie wspaniałe rzeczy, które mi się przydarzyły. Niektórym w ogóle nie zdarza się kochać. Mnie się zdarzyło. I tak mnie los obdarował. Będę się umiała jeszcze cieszyć z tego, że spotkałam Adama, kiedyś będę się umiała z tego cieszyć. Wiem to.
Przynajmniej umiem kochać. To nie szkodzi, że bez wzajemności. Za parę lat przestanie to mi przeszkadzać.

A ja żyję. Nie rozpadłam się, nie rozchorowałam, tylko mniej mnie bawią różne rzeczy.

Mamo, mamo – mówi bezradnie – to jeszcze da się naprawić...

Patrzy na mnie z nadzieją. Właśnie tego jej zazdroszczę, jej i wszystkim nastolatkom. Nie ma rzeczy ostatecznych, wszystko można odwołać, naprawić, jakoś to będzie, dziś jest tak, a jutro może być inaczej, wystarczy jeden ekskjuż, żeby świat odwrócił się do góry nogami...

Może z przyjaźnią jest tak jak z miłością, to, co nas drażni, nie może być odsunięte na potem?

.Jakie to fajne, że można sobie po prostu pobyć, bez zbytniego starania się o cokolwiek.

I bardzo dobrze, kochanie, bardzo dobrze. Najważniejsze to trwać przy swoich poglądach. Wszystko się u nas tak szybko zmienia... Nie warto się przywiązywać.

Nigdy nie wiemy, kiedy dzień, który się zaczął fatalnie, skończy się dobrze.

Nie traktować trudności jako kary, tylko jako dar i rozwijanie możliwości.

Głęboko wierzę w to, że człowiek ma to, czego potrzebuje, a nie to, czego chce. Choć wydaje się to na początku mocno niesprawiedliwe, spróbuj zmienić tok swojego myślenia, zastanowić się nad tym, co lubiłabyś robić, i nad sposobem dotarcia do tego.

Stary 2008-11-28, 02:41   #135
czarnnaa
Raczkowanie

Kiedy kobieta postanawia przespać się z jakimś mężczyzną, nie ma takiego parkanu, którego by nie przeskoczyła, fortecy, której by nie zdobyła, ani jakiejkolwiek normy moralnej, której nie byłaby gotowa złamać: i nie ma takiego Boga, który by ją powstrzymał.

Gabriel Garcia Marquez
czarnnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-28, 09:40   #136
moodygirl
Raczkowanie

Może nie najważniejsze jest chcieć iść z kimś do łóżka, ale chcieć wstać następnego dnia rano i zrobić sobie nawzajem herbatę?

samotność w sieci

Stary 2008-11-28, 15:12   #137
kontrowersyjna19
Zadomowienie

It's not easy but simple

KAROLina
Stary 2008-11-28, 17:38   #138
oOoCzarnulkaoOo
Przyczajenie

Zawsze pojawia sie w naszym życiu takie wydarzenie, ze przestajemy sie rozwijac

Miłosc jest dzika sila.
Kiedy probujemy ja okielznac, pozera nas.
Kiedy probujemy ja uwiezic, czyni z nas niewolnikow.
Kiedy probujemy ja zrozumiec , miesza nam w glowach.

Miłosc jest choroba, z ktorej nikt nie pragnie sie wyleczyc.Ten, kogo dotknela nie chce wrocic do zdrowia, kto cierpi z jej powodu, nie szuka lekarza.

Zahir Paulo Coelho

Wiesz ? To, że wolno mi. Wcale nie znaczy, że wolno też Tobie. [;

Bo czasami jest kolorowo
ale tylko czasami..
Ważne, żeby wziąść kretki, zastrugać je i od nowa pokolorować świat
Bo nikt za Ciebie tego nie zrobi .
Mimo wszystko warto żyć i przeżyć życie jak najpiękniej ..

bo jak byłam mała to caały czas myślałam ,
że chmury smakują jak bita śmietanaaa

Jeśli ktoś cię kiedyś nienawidził, to tylko dlatego,
że chciał być taki jak Ty - a nie mógł ...

... Masz coś do mnie ?
... Trudno xD
... Ja mam do Ciebie jeszcze więcej ! ! !

"Ona ma to w sobie
Siłę, światło, ogień
Ona jest niebezpieczna
Ona w ogóle nie boi się piekła
I będzie tańczyć na swoim pogrzebie"

Masz osiedle ? No to bomba .!
Masz chłopaków ? No i dobra .!
Masz problem ? No to czekam .!
Przyjedz do mnie a nie przez neta szczekasz ..
oOoCzarnulkaoOo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 19:10   #139
jagoodka92
Raczkowanie

Umykał z jej głowy i desperacko próbowała temu zapobiec. Celowo myślała o nim każdego wieczoru przed pójściem spać, w nadziei, że jej się przyśni. Kupiła nawet jego ulubioną wodę po goleniu i rozpylała ją po domu. Czasami zdarzyło się, że jakiś znajomy zapach albo piosenka przenosiły ją do innego czasu. Szczęśliwszego czasu.

Gdy skończył pisać, siedziała nadal nieruchomo w fotelu i myślała o tym, że spotkała, zupełnie przypadkowo, niezwykłego człowieka. Że chciałaby, aby był zawsze. Na wieczność. Czuła się przy nim wyróżniona i tak jedyna, jak przy nikim innym na świecie. Po raz pierwszy, skulona na tym fotelu, ZACZĘŁA SIĘ BAĆ, ŻE ON MÓGŁBY PRZESTAĆ BYĆ CZĘŚCIĄ JEJ ŻYCIA. Nie wyobrażała sobie tego. Zastanawiała się, dlaczego poczuła to akurat teraz...

Tyle jesteś wart
ile od siebie możesz dać.
jagoodka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 15:01   #140
behindblueeyes
Zakorzenienie

a ja mam pytanko a mianowicie co oznacza w męskim wydaniu zwrot 'Ale mnie ładujesz ' ? bo prawdę mówiąc pierwsze słyszę i nie bardzo wiem o co chodzi
Stary 2008-12-03, 15:23   #141
ygga8
Rozeznanie

jeden z ulubionych :
" Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żąłował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyslne wiatry. Podróżuj. Śnij. Odkrywaj. " Mark Twain

moja wymiana książek!!
ygga8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 23:32   #142
nastychick
Zakorzenienie

- Kochasz mnie - powtórzyła. Obiema dłońmi przygarnęła do piersi te dwa słowa i trzymała blisko przy skórze, aż poczuła, jak wkradają się w głąb jej ciała, przenikają do krwi i razem z nią podążają w kierunku serca.

Ale wiedziała na pewno, że uwielbia brzmienie jego głosu, kiedy mówił jej, że on ją kocha; rozkoszowała się jego wzrokiem, gdy na nią patrzył, podobał jej się własny wizerunek , odbity w jego oczach.

Moja droga, nie jesteś w stanie rozpoznać prawdy nawet wtedy, gdy przypadkiem spadnie Ci prosto na głowę.

rsmt
nastychick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 14:38   #143
loveshy
Przyczajenie

Miłość to jest takie coś, czego nie ma.
To takie coś co sprawia, że nie ma litości...
To tak jakby budować dom i palić wszystko wokół...
Miłość to jest słuchanie pod drzwiami,
czy to jej buty tak skrzypią po schodach,
miłość jest wtedy, jak do czterdziestoletniej kobiety
wciąż mówisz Moja Maleńka i kiedy patrzysz jak ona je,
a sam nie możesz przełknąć...
Wtedy, kiedy nie zaśniesz,
zanim nie dotkniesz jej brzucha...
Wtedy, kiedy stoicie pod drzewem,
a ty marzysz, żeby się przewróciło,
bo będziesz mógł ją osłonić.
Stary 2008-12-12, 19:12   #144
bbaasstt1331
Raczkowanie

już zbyt wiele się stało, co się stać nie musiało, a to co miało nadejść nie nadeszło....

jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można

historia nas uczy, że niczego się nie nauczyliśmy

bbaasstt1331 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 15:58   #145
pragnienie
Rozeznanie

Nie chcę miłości, która pochodzi od czarów. Jeśli nie mogę go dostać bez nich, to znaczy, że jestem zbyt słaba, nie warta go.

Gwiazdy na niebie to szczeliny, przez które można zajrzeć wprost do królestwa Bożego.

Zasiej niepewność w obozie wroga, a wygrana będzie twoja.

Marzenia i tęsknota, to one nadają naszemu życiu sens.

Czym jest miłość? Czy wystarczy lubić kogoś bezgranicznie, potrzebować drugiego człowieka w taki sposób, o jakim nie mówi się głośno?

Szczęście nie jest przecież stanem wiecznym, zresztą tez nie okresowym. Szczęście to po prostu skurcz serca, którego doznaje się czasami, kiedy człowieka przepełnia taka radość, że wprost trudno nią znieść. Znika równie szybko jak się pojawia. I nie ma go, dopóki nie nadejdzie znowu, by sprawić, że człowiek uzna życie za najwspanialszy dar.

Miłość nigdy nie jest zaprzepaszczonym uczuciem. Miłość czyni człowieka silnym i czystym. Nawet, jeśli się kocha niegodziwca.

Nic nie czyni człowieka równia ślepym, jak chęć chronienia kochanej osoby.

Większość dobrych uczynków to postępowanie egoistyczne, bo chcemy czuć się szlachetni i bardziej wartościowi.

Ludziom wiara jest potrzebna dla stłumienia lęku przed śmiercią.

Potrzebujemy czegoś, w co byśmy wierzyli. My biedne ziemskie istoty, potrzebujemy czegoś lub kogoś silniejszego od nas, do kogo można się zwrócić, gdy wszystko inne zawodzi.

Niepamięć to dobra wróżka. Litościwie zarzuca całun zapomnienia na człowiecze myśli. Czas leczy rany. Zło odchodzi w dal.

Samotność – to uczucie, że pod stopami są tylko bezdenne mokradła.

Nie wiedziałam, że istnieje miłość, taka jak ta. Nie zmysłowa, lecz czysta, bez namiętności. Taka, która nie zważa na wiek i fizyczne ułomności, nie patrzy na to, co powierzchowne, lecz wypływa z głębokiej, prawie nieziemskiej więzi.

Słońce smutku wypali ziemię, mróz w lód przemieni nocy łzy, księżyc roziskrzy śniegowy puch, w końcu wiosna wróci, ale nie ty.

Ślepiec patrzy głębiej niż inni.

Człowiek rzadko bywa piękny w czasie snu.

Szczęście, to nie jest coś, co możesz schować i wyjąć, kiedy Ci znowu będzie potrzebne.

fantastyczna "Saga o Ludziach Lodu" Margit Sandemo

pragnienie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 16:02   #146
pragnienie
Rozeznanie

ciąg dalszy

Zawsze cierpi się bardziej z powodu swoich bliskich, niż z powodu własnych zmartwień.

Nic nie jest tak martwe, jak umarła miłość.

Słowa mogą być niebezpieczniejsze od miecza.

Szczęśliwy jest ten, kto potrafi zachować dziecięcą chłonność umysłu, pozostawać otwarty na wrażenia i cieszyć się drobiazgami.

Serce potrzebuje czasu, by zaakceptować wyroki losu, a gdy to się stanie, najgorsze mamy za sobą.

Ktoś, kto nie ma przed sobą przyszłości, nie ma powodu lękać się tego, co nastąpi.

Człowiek ma obowiązek stać przy swoich bliskich i wspierać ich niezależnie od tego, ile problemów nam sprawiają.

To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.

Człowiek, który nigdy nie doświadczył miłości do drugiego człowieka, może być szczęśliwy albo nieszczęśliwy, zadowolony albo niezadowolony, ale otrzymał on tylko niewielką część życia.

Łzy nie mają nic wspólnego ze słabością.

pragnienie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 20:20   #147
asienkaaa
Zadomowienie

GG do asienkaaa Send a message via Skype™ to asienkaaa

To może ja coś od siebie

"Nie ten szczęśliwy co wszystkie kwiaty zrywa, lecz ten kto zerwie jeden i szczęściem go nazywa" ... .

Nowy : )

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408593 Stary
Zapraszam
asienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-20, 20:55   #148
pingwinek=]
Zakorzenienie

superowate
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 16:54   #149
powinnam
Raczkowanie

JestemAngel
Angela,Angelika?
Angel,nic więcej
Skąd się tu wzięłaś ?
Z nieba
Chciałem spytać gdzie byłaś wcześniej.
W piekle.

Rok temu, staliśmy na plaży, a ja mówiłem ci jak bardzo cię kocham i że zawsze będę się tobą opiekował. Tamtego dnia nikt nie wierzył, że to się uda. Ale myślę, że wtedy nikt nie| rozumiał miłości, jaką cię darzę, bo jeśli by ją rozumieli, nigdy nie wątpiliby w nas. Więc pragnę poślubić cię jeszcze raz przed wszystkimi tu obecnymi. Bo dziś, kiedy patrzę w twoje oczy, moja miłość ciągle rośnie. Nigdy nie była silniejsza niż teraz i nigdy się nie zachwieje. Ślubuję ci dzisiaj, kochać cię zawsze i na wieki

Któregoś dnia ta plaża może zostać zmyta, ocean może wyschnąć, a słońce zgasnąć, ale tego dnia ja ciągle będę ci kochać. Zawsze i na zawsze.
Prawdziwe życie, od którego pieką dłonie i policzki.
Pokażę więcej niż przypuszczać możesz, wszystkie swoje myśli.

Edytowane przez powinnam
Czas edycji: 2008-12-22 o 17:25
powinnam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 16:57   #150
Paajkaa
Zadomowienie

' W życiu często bywamy poniewierani,
deptani, upokarzani i obrażani,
a mimo to jesteśmy tyle samo warci. '

' Co jest najśmieszniejsze w ludziach:
Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do
dorosłości, a potem wzdychają za utraconym
dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze,
potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie.
Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej
i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli. '

Lepiej,żeby mnie nienawidzili taką jaka jestem,
niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę...

' Nigdy nie przestawaj się uśmiechać,
nawet jeśli jesteś smutny. Ponieważ nigdy nie wiesz
kto zakocha się w Twoim uśmiechu. '

Paulina jestem !

Paajkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości