|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Re: szukam pieska
Popieram Keskese. Zajrzyj do schroniska, właśnie stamtąd wzięłam moją jamniczkę z serduszkiem większym niż ona sama
![]() Nie chciałam nakręcać interesu jakiemuś hodowcy, skoro tyle psów szuka właściciela. |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Hodowca jak hodowca... akurat nie mam nic przeciw PRAWDZIWYM hodowcom, którzy w kontrolowany sposob rozmnażają zwierzęta. Gorzej z takimi, którzy stoją pod wystawami lub na rynku i ekspolatują swoje suczki na maxa (dlatego nigdy nie pokazują matki sczeniąt/kociąt, bo te wyglądają tragicznie). Prawdziwy hodowca to raczej hobbysta i wielokrotnie dokłada do "intetresu", dlatego też tak wiele kosztują rasowe zwierzaki.
Nie dajcie się nabrać na "rasowe bez rodowodu" bo takie zwierzaki są często chore (wady genetyczne) i słabe a ich włascicielom zalezy tylko i wyłacznie na pieniądzach. Działam troszke na rzecz zwierząt, widzialam już wiele ich krzywdy, wiec z całego serca namawiam na wzięcie psa/kota ze schroniska. Jesli jednak koniecznie chcesz rasowego psa to może zainteresuje Cię ogłoszenie: Własciciel hodowli niedawno zmarł ![]() " są dwa szczeniaczki (suczki), po 300 zł, bez rodowodu, zgłoszone do metryki. Pies 7 lat Maciek, przepiękny rodowodowy Champion Polski, świadecwto reproduktora. Cudowny charakter. Suka Nuka, 2 lata, płochliwa, rodowód. Suka 6 lat Frunelka, grzeczna, łagodna. Champion Polski. Suka 5 lat Buba, biało - brązowa, b. dobry rodowód, Championka Polski w klasie młodzieży i dorosłych. I miejsce w Polsce w rankingu suk. Kontakt: Wiesława Skulimowska, w razie problemów może dowieźć pieski. tel. (23) 693 00 62, kom. 606 72 82 62" pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
boje sie isc do schroniska, bo nie bede mogla zabrac wszystkich a przeciez kazdy z nich szuka domu. peknie mi serce. moja korcia nie miala metryki a byla najpiekniejszym jamnikiem wszechswiata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
No własnie... kazdy z nich szuka domu. Skoro masz wolny dom i duże serce...
Może nie wchodź do schroniska, tylkow branie poproś o pieska, określ jego gabaryty, charakter (doradzam starszego psa, w te już w ogóle mają marne sznase na adopcje). Teraz, w wakacje, wielu ludzi wyrzuca psy. To jest horror. Uratuj życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
wera napisał(a):
> boje sie isc do schroniska, bo nie bede mogla zabrac wszystkich a przeciez kazdy z nich szuka domu. peknie mi serce. Wiesz, ja też tak myslałam, i cóż, rzeczywiście, jest to trudne, spłakałam się tam, no ale to ludzkie. Ale za to jakie szczęście, że przynajmniej jednemu uratujesz życie, ze tak powiem ![]() Ja swoją wizytę w schronisku pamiętam b. dokładnie, szłam po psa konkretnego, zabranego z osiedla, sąsiad obiecał nim się zająć, no i zrobił to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Keskese napisał(a):
> Hodowca jak hodowca... akurat nie mam nic przeciw PRAWDZIWYM hodowcom, którzy w kontrolowany sposob rozmnażają zwierzęta. Chodzi mi ogólnie o prawo rynku: Nie ma popytu, nie ma podaży. Jesli coraz więcej ludzi będzie zainteresowanych wzięciem psa ze schroniska, to być może mniej będzie chętnych na psy od hodowcy (również od pseudohodowcy), a tym samym mniej szczeniaczków się będzie rodzić, za to psy pokrzywdzone przez człowieka znajdą swoje miejsce w przytulnym domu z ukochanym właścicielem. To taka moja pokręcona filozofia ![]() ![]() Jakiś translator by się przydał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
masz racje. bede dzwonic do tej pani ale na razie nie odbiera kom. a jak nic z tego to rzeczywiscie pewnie sie wybiore do schroniska, ale musze sie zebrac w sobie. dam znac jak cos sie ruszy. powodzenia na obronie. ja juz po
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Re: Dom dla wyrzuconych kociąt
up!
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Re: Dom dla wyrzuconych kociąt
up!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Kotki z Konstancina :(
Kochane dziewuszki i nie tylko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#131 |
Wtajemniczenie
|
Re: Kotki z Konstancina :(
Na stronie adopcyjnej ,do ktorej link podalam jest na dole stronka Azylu.
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
A to dowod na to jak sa wytesknione za ludzkim cieplem
![]() ![]()
#133 |
Wtajemniczenie
|
Mam jakies klopoty z wyslaniem zdjecia(technika
![]()
#134 |
Wtajemniczenie
|
#135 |
Raczkowanie
|
Jezuniu, jakie One sa przecudowne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Nio
![]() ![]() ![]() ![]()
#137 |
Zadomowienie
|
Jeśli szukasz prawdziwej miłości...
Jeśli szukasz prawdziwej miłości i oddanych przyjaciół, to spójrz w te oczy! Dwa cudowne, ciepłe i łagodne psiaki czekają właśnie na Ciebie. Wypatrzyłam je wczoraj w Allegro i ... nie mogłam spać. Pomyślałam, że być może jest pośród nas choć jedna, która mogłaby przyjąć do siebie oba pieski. Proszę zajrzyjcie do Allegro i poszukajcie aukcji pt. OWCZAREK PODHALANSKI I JEJ PRZYJACIEL! ZOBACZ Jeśli możecie, Drogie Wizażanki, to roześlijcie tą wiadomość do swoich bliższych i dalszych znajomych. Może wspólnie uda nam się odmienić zły los tej dwójki przyjaciół. Wiem, że ukcję w imieniu schroniska prowadzi pani Kamila, bo sama przed chwilą dopytywałam się w mailach do niej o los piesków. Na pewno odpowie na Wasze maile.
Gdybym dysponowała choć ciut większym mieszkaniem, natychmiast zabrałabym je do siebie. Załączam zdjęcia: 1 - nierozłączna dwójka, 2 - pani Kamila i Nela.
#138 |
Rozeznanie
|
2 psiaki szukają domu !!!!
Podciągam wątek, bo wiem, ile piesek schroniskowy potrafi dać miłości i radości...
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Re: 2 psiaki szukają domu !!!!
Komi napisał(a):
> Podciągam wątek, bo wiem, ile piesek schroniskowy potrafi dać miłości i radości... To prawda. To zadziwiające, że psy ze schroniska, często tak ciężko doświadczone przez los, ciągle potrafią być ufne, ciągle mają dla nas ludzi tyle ciepła! Mam nadzieję, że Wizażanki nie zawiodą i jeśli nawet nie znajdzie się na tym forum nowa właścicielka tego wzruszającego duetu, to przynajmniej przekazana zostanie dalej ta wiadomość . Bardzo proszę.
#140 |
Rozeznanie
|
up !
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
podciagam !
![]() moze znajdzie sie jakas dobra dusza.... |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Kraków - szukam mamki dla kociaka- pilne!!!
Parodniowy kociak szuka mamki kociej lub ludzkiej
![]() Jak byłam u weta z Luckiem, przyniósł go, w pudełku, mężczyzna, który go znalazł. Nie wiadomo dlaczego kociak był sam. Ten pan nie ma możliwości odchowania go (próbował podrzucić go swojej kotce, ale ta jest kilka dni po sterylizacji i nie ma mleka. Niezbyt chętnie też się nim zajmuje.) bo pracuje cały dzień. Na razie, na moją prośbę i z dobroci serca, kociakiem zajęła się recepcjonistka - będzie u niej do poniedziałku. W poniedziałek kota trzeba przygarnąć. Weterynarz mówi że warto spróbować koteczka odchować... Nie wiem za bardzo jakiej jest maści - chyba grafitowy albo czarny. W pudełku bardzo miauczał ale wydaje mi się (choć w życiu nie widziałam tak maleńkiego kotka) że dość intensywnie się poruszał w poszukiwaniu jedzenia i ciepła... Może ktoś ma mleczną kotkę? Albo pracuje w domu i mógłby się maleństwem zająć? Ja ze swojej strony mogę obiecać że znajdę mu potem dom. |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
mskladaczek napisał(a):
> podciagam ! > > ![]() > moze znajdzie sie jakas dobra dusza.... Oby! Dlatego raz jeszcze serdecznie proszę - popytajcie swoich znajomych, może któryś z nich szuka czworonożnych przyjaciół? Wczoraj pani Kamila ze schroniska napisała mi, że pieski zostały umyte, odpchlone i wyczesane. W oczasch suczki Neli pojawił się blask. Były właściciel zwierząt głodził je i potwornie zaniedbywał... Dla Neli i jej towarzysza czyszczenie, nie mówiąc już o pogłaskaniu, to wspaniała nagroda. Już dawno nikt nie okazywał im tyle czułości. No, ale schronisko, to schronisko. Pieski czekają na dom. Odpowiem na wszystkie maile w tej sprawie. Wszelkie pytania przekażę pani Kamili. Robię to z własnej woli, nie jestem związana z tym schroniskiem. Będę czekała!
#144 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Jeden piesek znalazł już prawdopodobnie dom (ktoś zgłosił chęć przygarnięcia). Biała suczka Nel wciąż czeka! Czy ktoś pokocha Nel?
#145 |
Zadomowienie
|
Re: KRAKÓW - SZUKAM MAMKI DLA KOCIAKA- PILNE!!!
Odwołuję - na razie będziemy go niańczyć w domu. Potem poszukam mu właściciela (o ile przeżyje...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Re: KRAKÓW - SZUKAM MAMKI DLA KOCIAKA- PILNE!!!
Donia - trzymam kciuki ...
![]() szkoda że nie mam warunków, żeby go zabrać ... ![]() ![]()
#147 |
Raczkowanie
|
Mały czarny biedny kotek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Witam !!
Mam do oddania małego czarnego kotka Ma ona(bo jest to dziewczynka) pare m-cy Jest on troche obolaly bo napadly go psy . Zostal uratywony od ich zebow Niedomaga troszke na jedna nozke ale jest to do wyleczenia Mam nadzieje ze ktoras z Was okaze swoje dobre serce bo w innym przypadku kotek wyladuje w schronisku a0 tam go pewnie uśpią POMOZCIE !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Re: MAŁY CZARNY BIEDNY KOTEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
mam nadzieję że znajdziesz dla niego domek
<IFRAME width=110 height=145 frameborder=0 src=http://www.vastnet.co.uk/~777/dragons/dragons.php?id=aga_zg name=dragon_ramka ></IFRAME> |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Re: MAŁY CZARNY BIEDNY KOTEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
mam nadzieję że znajdziesz dla niego domek
<IFRAME width=110 height=145 frameborder=0 src=http://www.vastnet.co.uk/~777/dragons/dragons.php?id=aga_zg name=dragon_ramka ></IFRAME> |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Ogólnoposki Dzień Sterylizacji Zwierząt
Witam serdecznie.
Wszystkich kochających swoich psich i kocich pupili zapraszam do skorzystania z Ogólnopolskiego Dnia Sterylizacji Zwierząt, który odbędzie się 19.03.2005 r. W tym dniu dniu będzie można wysterylizować kotkę/sukę lub wykastrować psa/kocurka po niższej cenie w wybranych klinikach weterynaryjnych w całym kraju. Dokładne informacje o akcji oraz ceny zabiegów i listę lecznic, które biorą udział w akcji znajdziecie pod adresem: http://arka.strefa.pl/Akcja-2005/akc...acji_2005.html Pokażcie, że jesteście odpowiedzialnymi opiekunami swoich zwierząt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.