![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Douglas - ale się wkurzyłam :(
Ja jeszcze w Douglasie nie byłam nigdy, przechodziłam tylko koło niego w Galerii Krakowskiej. Może kiedyś zajrzę tam.
Za to pare razy odwiedzałam Sephorę w G.Krakowskiej i obsługa bardzo miła, nikt za mną nie łaził natrętnie, gdy ekspedientka chciała mi doradzić w wyborze cienia, podziękowałam i ona odeszła, nie stała nade mną i nie była nachalna ![]() Co innego Sephora w G.Kazimierz, ile razy koło niej przechodzę to prawie nikogo w środku nie ma(z klientów), poza tym jakoś tam dziwnie, nie ma takiej atmosfety jak w Sephorze z Krakowskiej. Lubę jeszcze zaglądać w Kazimierzu do Marrionaud, można spokojnie niuchać testery perfum, panie sprzedające nie narzucają się ani też nie patrzą na mnie jak na potencjalną złodziejkę ![]()
![]() |
#122 |
BAN stały
|
A ja wam powiem, że zjednuje sobie ochroniarzy mówiąc im przy wejściu "dzień dobry" a przy wyjściu "do widzenia"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...że też nigdy o tym ne pomyślałam. Co za wstyd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wypowiadając się w kwesti tematu- już tyle razy byłam w Sephorze/Douglasie (w róznych miastach) i nigdy nie zdarzyło mi się być niemile potraktowanym. Edytowane przez evangeline Czas edycji: 2007-09-20 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
dokladnie a Ci faceci stoja tak w miesiacu po 240 godzin i biora za to 1200zl.
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Mieszkam w Łodzi bardzo blisko Manufaktury, wiec siłą rzeczy często odwiezam manufakturowego Douglasa i Sephorę. Moje refleksje na temat obsługi są takie:
Sephora - całkowita olewka klienta. Bez względu na to jak byłam ubrana i o co pytałam zwykle aktywność pań ograniczała się do pokazania tylko kosmetyków z najbliżaszej półki, a jeśli przypadkiem znałam nazwę czegoś, co hipotetyznie mogło mi odpowiadać to w wielkich bólach pokazywały gdzie jest półka z tymi kosmetykami. Douglas - pełen profesjonalizam. Za każdym razem kiedy tam wchodziłam i o coś pytałam byłam tak miło obsługiwana (bez względu na to czy w końcu kupowałam ten kosmetyk czy nie), że postanawiałam sobie zapamiętać panią ekspedientkę, żeby następnym razem od razu iść do niej. Ale....następnym razem znów byłam bardzo miło traktowana przez zupełnie inną panią i w końcu doszłam do wniosku, że w tym sklepie pracują po prostu właściwe osoby na właściwych miejscach. Obsługa jest dokładnie taka, jaka powinna być - miła, uśmiechnięta, nienachalna, profesjonalna. A teraz moja historia z manufakturowym Douglasem. Ostatnio szukałam dobrej prostownicy do włosów. Pilnie przeszukiwałam dział KWC, zwiedzałam sklepy, pytałam znajomych. W końcu trafiłam i do Douglasa. Zaczęłam sobie oglądać prostownice. Od razu podeszła miła pani, zrobiła krótki wywiad, pobiegła na zaplecze i przyniosła jej zdaniem KWC wśród prostownic. Potrafiła uzasadnic dlaczego poleca właśnie ten model właśnie mnie (słuchała mnie ze zrozumieniem, więc wiedziała na czym mi zależy). Niestety, było to tuż przed końcem roku, egzemplarza do sprzedaży nie mieli, a dostawy dopiero w nowym roku. W domu zaraz zweryfikowałam opinię pani z Douglasa z opiniami wizażanek i faktycznie wyglądało na to, że ta prostownica Remingtona to naprawdę doskonała sprawa. Po nowym roku byłam kilka razy w Douglasie, ale prostownic wciąż nie było, za to udało mi sie nabyć kilka kolorowych kosmetyków, których od dawna szukałam. Za każdym razem byłam bardzo uprzejmie obsłużona. Panie proponowały mi przetestowanie cieni na powiekach, podkładów na twarzy a zapachów na skórze - czyli w miejscach docelowych. Nie namawiały na najdroższe marki, nie krzywiły się kiedy z dwóch kosmetyków wybierałam tańszy. W końcu pojawiła sie i moja prostownica! Dokonałam zakupu i czym prędzej pognałam do domu wypróbowac nowa zabawkę. Niestety, prostownica nie działała. Na drugi dzień przyniosłam ją spowrotem do sklepu z duszą na ramieniu (ja z tych nieśmiałych klientów, co nie cierpią reklamacji i upominania sie o swoje). Pani ekspedientka ogromnie się przejęła tym, że zostałam narażona na taki dyskomfort jak reklamacja. Przeprosiła, że pewnie musiało mnie to zdenerwować. Zadzwoniła do drugiego oddziału i zamówiła taki sam model, który mogłam od nich odebrać na drugi dzień. Nie muszę chyba dodawać, że Douglas jest moją ulubiona perfumerią w Łodzi ![]() Edytowane przez Verdina Czas edycji: 2008-02-15 o 21:07 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
zielony stworek
|
Dot.: Traktowanie klientek w markowych perfumeriach
Verdina, w Manufakturze w Sephorze sprzedawczyni podeszła do mnie dopiero jak zaczęłam przeszukiwać stand z najdroższymi kosmetykami.A jak stałam przy L' oreal to już nie
![]() No więc ostatnio podeszłam do Diora i zaczęłam poszukiwania a na pytanie sprzedawczyni czego szukam odpowiedziałam,że kredki L' oreal ![]() ![]() W Galerii w Sephorze jakaś inna obsługa jest i od razu się obsługa znajduje jak jest potrzebna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Douglas - ale się wkurzyłam :(
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
A co sądzicie o obsłudze w Drogeriach Natura?? Nie jest ekskluzywna, a jeśli wypowiedź nie jest w słusznym temacie, proszę przenieście ( i z góry przepraszam). Chciałabym poznać opinie na ten temat.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie zawsze Panie miło trakują tzn tak obojętnie ale ja nielubie pomocy przy wyborze kosmetyku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
zawsze mnie zastanawiało, dlaczego panie w polskich drogich sklepach uważają że jeśli ktoś ma dużo pieniędzy żeby robić u nich zakupy, musi być ubrany jak 10 000 zł...Gdy ktoś wchodzi w adidasach a nie na szpilkach, przeważnie (bo przecież nie możemy generalizować zupełnie) jest ignorowany a wręcz zniechęcany do oglądania czegokolwiek.
Gdy mieszkałam w Stanach bardzo dużo czasu spędzałam chociażby w Sephorze, gdzie panie były miłe, odbywało się mnóstwo darmowych pokazów makijażu na klientkach, zawsze był ktoś kto pomógł ci dobrać kosmetyki i można było wejść ubranym w koc, a i tak otrzymałoby się z uśmiechem pomoc (osobna sprawa że Amerykanie są wytrenowani do bycia jak małpki zawsze uśmiechniętym i miłym, choć w głębi mogą cię nienawidzić, taki już ich urok, jak nasz narzekać). Myślę więc, że to kwestia kultury polskiej, że panie w sklepie wciąż nie potrafią zrozumieć, że niekoniecznie ten ma pieniądze, kto ma na sobie piękny kostium i szpilki, najlepiej na dodatek kapelusz ![]() Przykre jest to, że czasem ludziom wydaje się, że pracując w bardziej markowym sklepie, złapali Pana Boga za nogi. Tylko realia się zmieniają i wydaje mi się, że w najbliższym czasie przyjdą poważne zmiany jeśli Polska będzie chciała być traktowana jak poważny partner w Europie. Podkreślę jeszcze raz, że są zawsze dwa rodzaje obsługujących "tych miłych" i "tych niemiłych", ja pisałam o jednej grupie, co nie znaczy że wszędzie jest to samo. Panie w urzędzie też czasem bywają miłe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi pani próbowała znaleźć perfumy, ale ich u nich nie było, to poleciła, żebym się przeszła jeszcze do Sephory, bo może u nich to znajdę. Nigdy nie widziałam patrzenia z pogardą na klientów jak w tych "luksusowych" drogeriach
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Kochana !
Spotkałam się z czymś TAKIM. A właściwie to spotykam i to nie w drogiej perfumerii, ale w zwykłym ROSSMANIE ! ostatnio bylam z koleżanką nakupić sobie błyszczyków .. wchodzimy, podchodzimy do kosmetyków kolorowych, ogladamy błyszczyki.. W pewnym momęcie zorientowałyśmu się, że śledzi nas baba i ochroniarz . Agnieszka zastanawiala się nad zakupem błyszczyka, włopżyla go do koszyka. ochroniarz patrzył na nas znad naszych ramion i mówił coś tej babie . Wkrzurzyłyśmy sie i zaczełyśmy chodzić szybko dookoła rossmana, a babka goniła nas XD złapala nas na zakręcie i powiedziala "biegoś to sobie możecie w innym sklepie" nieodwróciłyśmy sie do niej i postanowiłyśmy, że nic tu nie kupimy. jak wychodziłyśmy zatrzymala nas przy wejściu i zapytala, czy przypadkiem nie mialayśmy błyszczyka . wkońcu wyszlyśmy, a przez szklane drzwi (może niezbyt grzecznie) pokazałyśmy jej faka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Wiesz co, w Rossmanie za kolorówkę płaci się od razu, przy osobnej kasie - pewnie po to za wami szła i chciała wam to powiedzieć.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Magrat16
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Sama Pani opisała się tak jakby to Pani czuła dyskomfort, że nie ma Pani pewnych atrybutów, które moga być kojarzone ze statusem społecznym. Zachowanie ekspedientki - karygodne, ale skoro Pani poswieciła kilka dobrych minut na opisanie tej sytuacji, to być może warto by sie zastanowić, czy to Pani nie nadinterpretuje sytuacji. Mogła nie podejść, bo - jak Pani napisała - zajeta była ochroniarzem, a nie Pani wygladem, a próbki nie zawsze są... To troche tak jak ze spinaczami w biurze... pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
mnie babka w Naturze ostatnio bardzo mile zaskoczyła, natomiast ten ochroniarz czy kto to był, bo chudzinka jak nie wiem, to jeszcze gorszy od kultowej już ochrony z Rossmana
![]() Sephorę mam w mieście tylko jedną, ale nie lubię tam bywać, własnie ze względu na ochonę. I nikt nam nigdy do mnie nie podchodzi więc nie mogę sobie wyrobić opinii ![]()
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
mi się coś przypomniało -zdarzenie z końca ubegłych wakacji!!!
byłam w Rossmanie ,łaziłam miedzy pólkami z kolorówką... Chciałam iść do innych działów ,ale zatrzymał mnie ochroniarz i wskazał kasę (nie wiedziałam,ze to osobno jest) i dalej jak zapłaciłam stał przy kasie i razem z tą cała ekspesientką gapił się na mnie i nie wiadomo dlaczego (!) wyminieniał z nią uśmiechy... Jak wyszłam z tej drogerii dopiero skapłam się,że odpiął mi się pasek od spódnicy i "wisiał" na pewnej wysokości... Ło matko ... a ja myślałam,ze ochrona mnie podrywa!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() PS.Najlepsze jest to,że później jak płaciłam,ten facet podszedł po "głowna kasę" i dalej się uśmiechal...!!! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.