![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: odkryłam kilkuLETNIĄ Z D R A D Ę TŻ-a - RATUJCIE przed głupimi pomysłami! RAD
Cytat:
![]() bbkk - faktycznie dobrze byłoby się dowiedzieć do czego faktycznie między nimi dochodziło ( i czy w ogóle), ale zdrada psychiczna boli tak samo jak fizyczna....
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: odkryłam kilkuLETNIĄ Z D R A D Ę TŻ-a - RATUJCIE przed głupimi pomysłami! RAD
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obecnie wcale nie jest tak wiele wiecej zdradzających mężczyzn. Osobiście śmiem twierdzić, ze w tej dyscyplinie mamy remis. A mężczyźni sa na coraz bardziej straconej pozycji. edycja: Wiecie co byłoby najlepsze? Gdyby ci wszyscy zdradzający łączyli sie w pary ze sobą..., A potem się niech sie wzajemnie zdradzają...
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2008-10-29 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z tym łączeniem się w pary: good idea. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
BBK-ja na twoim miejscu zadzwoniłabym i przedstawiła się jako zona pana X.
powiedziałabym,że pani mnie nie zna,bo mąż o mnie nie opowiadał z ze znanych powodów.chciałabym,żeby pani wiedziała,że TEN człowiek to oszust i śmieć grający na kobiecych uczuciach. wiem,że pani ciężko,bo nie wiedziała pani,że istnieje drugie życie pana X,ale jeśli bedzie pani chciała w malutki sposb się zemścić to moge pani pomoc. najlepszym rozwiązniem bedzie osobista konfrontacja pani i moja przed mężem. on nie wie,że się znamy i wiemy o jego oszustwach.niech on nam się tlumaczy. prosze rozwarzyć moją propozycje.nic do pani nie mam ,bo wiem,że nie wiedziała pani o moim istnieu,a ja o pani.winny jest ON. to moja propozycja.ja postąpiłabym w ten sposob. jeśli ona wiedziałaby o twoim isnieniu to próbowałabym złapać ich na gorącym uczynku,wtedy najbardziej to boli,kiedy musi się tłumaczyć Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2008-10-29 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
bardzo ciezko postawic sie w Twojej sytuacji...ja bym chyba najpierw troche pograla. zostawila wlaczonego maila, smsa lub okienko gg tak zeby mogl przeczytac ze sie komus zwierzam.napisalabym ze tz jest jakis nieswoj, ze niby chce dziecka, ale cos kreci i takie tam.ze podejrzewam zdrade... a tydzien pozniej powiedzialabym ze drazylam drazylam i wiem o zdradzie.zrobilabym to z czystej ciekawosci czy wiedzac ze cos podejrzewam dalej bedzie brnac w klamstwa i mowic jak bardzo chce ze mna dziecka.i czy bedzie mi mydlil oczy.taka czysta babska ciekawosc
![]() niestety znam w rodzinie podobny przypadek.ona sprawdzila maila i odkryla zdrade.wyjechala mu z tym prosto w twarz.ja zostawila w spokoju.rozeszli sie. co prawda pozniej znowu zeszli, ale to inna historia
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytając większość wypowiedzi (nie wszystkie, dlatego nie wiem czy nie powtarzam tego co wcześniej zostało napisane) dałabym taką radę: Za każdym pytaniem o źródło maili, zdecydowanie odmawiaj odpowiedzi i trzymaj się zdania, że nie o to w tej sprawie chodzi. Jeśli już miałabyś się przełamać i powiedzieć- powiedz, że dostałaś z pewnego nieznanego Ci źródła na swojego maila informacje, które mogą Cię zainteresować. Nieświadoma, co to będzie- otworzyłaś i zobaczyłaś dowód zdrady. I tyle. Myślę, że takie małe kłamstwo jest na miejscu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem, naprawdę nie mam pojęcia o co chodzi mężczyznom ![]() Niestety mam to 'nie' szczęście, że wielu znajomych, starszych dużo ode mnie, zdradza swoje żony jakby to było umycie zębów. Ci natomiast, który nie mogą czy nie mają tyle odwagi, bardzo by chcieli to samo robić. Porządni faceci, o których myślałam "Na poziomie, fajny i normalny, ma super żonę, miło widzieć, że są szczęśliwi" nagle zmieniają się nie do poznania. Czy to nie jest obecnie cichy wymóg pomiędzy facetami, że jeżeli nie masz kochanki/nie zdradzasz żony/nie podrywasz innych to jesteś dupa nie facet? Czytając te wątki na wizażu, widząc co się dzieje dookoła mnie powoli wpadam w jakąś paranoję ![]() To nie jest ze mną aż tak źle ![]() Cytat:
To też jest dowód na problem tych mężczyzn (andropauza? kompleksy? chęć sprawdzenia się?). Luba (przepraszam, że tyle Ciebie cytuję, ale uważam, że masz bardzo trafne spostrzeżenia) trafiłaś w samo sedno...
![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Autorce siły i wytrwałości, z jednoczesnym ukłonem szacunku za spokój i równowagę.
![]() |
![]() |
#130 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Backie i proszę o częściej ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Wspólczuję Ci bardzo.
Nie wiem dlaczego sie tak męczysz? Kto powiedzial ze masz byc spokojna, rzeczowa i postępować z klasa?. Lykasz tablety na uspokojenie, dusisz to w sobie i po co? Przychodzisz do domu, i co?... pytasz normalnie jakby sie nic nie stalo "kochanie chcesz herbatkę?" Kobieto zwariujesz. Idz do domu i pogadaj z nim..jak masz ochotę zrób awanturę. Masz prawo. Gdyby zechciał Ci zarzucić inwigilację i zacząć zbaczac na inny tor (czyli rozmowę o Twoim przekroczeniu jego granic prywatnosi) no coz to swiadczyloby tylko o tym, ze jest skonczonym dupkiem i wybaczać nie ma co. Nie wiem czy wybaczysz czy nie..jedno wiem to on powinien teraz lykac tabletki uspokajające i kajac sie przed Tobą. Powodzenia.
![]() |
#134 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Muszę powiedzieć, że temat bliski memu sercu, mimo, że nie byliśmy małżeństwem.
W podobny sposób dowiedziałam się o zdradach(!) mego Ex i też to, czego się dowiedziałam można było od biedy podpiąć o znajomości wirtualne, również były to osoby (że to były osoby, a nie osoba, napawa mnie przerażeniem), relacje nacechowane emocjonalnie, a nie czysto fizyczne. No, ale nie o tym mowa. Ja to rozegrałam tak: Najpierw spytałam, czy jest coś o czym chce mi powiedzieć. Na odpowiedź przeczącą zapytałam, czy kiedykolwiek uczynił coś przeciwko mnie. Patrząc w oczy powiedział "Nie" Dowody wzbudziły najpierw rozpacz i zaskoczenie, potem agresję. Puentę tej znajomości doskonale opisuje nri, dlatego pozwolę ją sobie zacytować: Cytat:
NIGDY nic już potem nie było takie samo Z osoby wszechufającej stałam się psem gończym. Programy szpiegujące komputer miałam opanowane do perfekcji. Dzięki temu odkrywałam coraz więcej i więcej. W końcu...po pół roku walki, gdzie oprócz poległej mojej wiary w człowieka, 10 kg i garści włosów na placu boju zostałam sama. Bo z partnerki IDEALNEJ (wspólne zainteresowania, długie rozmowy itd...) stałam się węszącą, nieszczęśliwą, płaczącą i żebrającą o miłość kobietą. Nie polecam Ale są też historie z happy endem. Pozostaje wierzyć, że u Ciebie takowy będzie. ![]() Edytowane przez Nina_84 Czas edycji: 2008-10-29 o 19:05 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że zazwyczaj tak jest iż facet zdradzający czy partnerkę czy żonę tej drugiej opowiada, że tamten związek to nic, to przez dzieci, to z przyzwyczajenia, kredytów bla bla.
I najgorsze w tym wszystkim jest to, że kochanka to łyka jak młody pelikan. Żonie opowiada, że nigdy by nie tknął żadnej innej a to zwykła zabawa była. I tym sposobem oszukiwane są dwie osoby. Nie wiem jak można w sobie wyrobić tę postawę pokerzysty i tak w oczy kłamać. Z jednej strony podziw- ja bym nie umiała a z drugiej obrzydzenie, z jakim to fałszywym człowiekiem dzieliło się łóżko. To są sprawy, które ciągną się latami. Zaufanie owszem wróci, ale nigdy pełne, zawsze w oczach zdradzonego będzie widać tę przeogromną, najostrzejszą ranę. Bo jakby nie patrzeć, zdrada to pokazanie drugiej osobie, że nie jest najważniejsza, że nie jest wyjątkowa, ze każdy jest w stanie nam ją zastąpić. I to chyba boli najbardziej, jak się kocha do cna. Przepraszam z góry za te dywagacje ale im częściej spotykam się z takimi sytuacjami, z różnych stron, tym bardziej nie mogę się nadziwić jak wszystko może być ulotne i jak wazne jest aby nigdy nie zdradzić siebie samego, równiez podczas wybaczania zdrady właśnie. I tego życzę Autorce.
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Może i żyć się da, ale co to za życie w paranoi zdrady i węszenia wszędzie, szukania na siłę, dopatrywaniu się we wszystkim kolejnej zdrady...
![]() |
#139 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To Twój mąż Ciebie zdradzał, nie ona. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trochę godności i szacunku do własnej osoby. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Szugarbejb, nie zrozumialas mnie, ja bym z chłodną rozmową zwróciła sie do męza, co ma do powiedzenia na temat "pani X" a nie do tej kobiety. Czytaj uwaznie wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, ze uważam, ze tak zaargumentowane pytanie (do rozwodu) jej nie ponizy. Do mnie tez zadzwoniła jakas kobieta kobieta, z pytaniem co robi moj nr telefonu w komorce jej meza (umowilismy sie na randke, oczywiscie nie pochwalil sie zona). Bardzo uprzejmie jej wyjasnilam, jakie byly nasze relacje, skad się wzięly i zapewnilam, ze jej telefon wszystko mi wyjasnil i bardzo dziekuje za ostrzezenie. Facet powtem wydzwanial i twierdzil, ze "kolezanka" zrobila mu taki zart, ale poprosilam by nigdy juz do mnie nie dzwonil i "naprostowal" kolezanke, skoro takie kawaly mu robi, zeby nie mial wiecej takich niespodzianek. Wcale nie uwazalam, ze jego zona zrobila cos zlego i upokarzajacego, ani, ze ja mam cos do ukrycia. Jak inczej ma uzyskać wiarygodną informację? Od meża ktory ja od lat oklamywal?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2008-10-30 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pytanie: po co autorce wątku prawda od kochanki? Żeby się dołować jeszcze bardziej ? Wysłuchiwać gdzie, kiedy, ile razy ... ? Przecież to okrutny ból, po co sobie wymierzać taka karę ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Chociazby po to by przeprowadzic rozwod z orzeczeniem o winie.
To bardzo bolesne dla drugiej strony rozwiazanie, bo w przypadku, gdy ona nie bedzie miala z czego zyc po rozwodzie, jej byly musi jej placic alimenty ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
No tak tak, jeśli chodzi o rozwód to się zgadzam, ale autorka jeszcze nie posunęła się do tego kroku z tego co zrozumiałam. Jeśli konfrontacja z kochanką będzie koniecznością w sądzie to ok, ale po co samej sobie teraz fundować takie imprezy, jakieś wypytywanie przez telefon, szantaże, wyzywanie męża od "śmieci" (cokolwiek by zrobił - nie wolno tak mówić, przecież to będzie świadczyć o nas ! ) i pomysłu "paktu z kochanką" ... Bzdury. Szkoda nerwów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ja paktu nie polecalam
![]() Moze jestem za ciekawska, ale chyba jakby zadzwonila jakas laska z pretensjami dlaczego spotykam sie z jej męzem (którego uwazam za swojego TŻ) tez bym dązyła do wyjasnienia sprawy a nie rzuciła w słuchawke "g...cie to obchodzi".
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
są ludzie i ludzie.jeśli ty zadzwoniłabyś do mnie z taką historią,pomogłabym.pewni e miałabym ochotę sie zemśić. Cytat:
lepsze to,niż zrobienie mu krzywdy fizycznej. ja wiem,że lepiej jest krytykować czyjeś pomysły.może ty masz lepszy pomysł. ![]() cytat "Miałabym tez ochotę na mały szantaż (wiem wiem jest karalny). Jednak przed takim anonimowym szantażem powstrzymuje mnie chęć obserwowania jego miny gdy zaskoczę go jakimś 'ciężkim' pytaniem oraz to, że w razie szantażu musiałabym wcześniej przedstawić mu "dowody" więc miałby czas na przygotowanie argumentów... Generalnie przygotowuję w głowie różne alternatywne scenariusze rozmowy i oswajam się z nimi. W tym przypadku wolę uniknąć pójścia na żywioł poniewaz u mnie żywioł = łzy (wiem wiem niepotrzebne!), krzyk, demolka i ew. uszczerbek na zdrowiu rozmówcy. Tym razem chcę być zimna, wyrachowana, bez łez i mazania dlatego muszę sobie wszystko dokładnie poukładać. Bardzo pomaga mi to co w kółko powtarzacie: że nic nie usprawiedliwia taakiej zdrady i że (mimo, że niekoniecznie fizyczna?) jest to zdrada. Dobry pomysł na rozmowe miała też vadi. Obawiam się jedynie, że zamiast skupiać się na meritum czyli winie i przyznaniu się do niej, on będzie dociekał skąd wszystko wiem i jakim prawem ble ble ble... Jego niedoczekanie!!! Dziś lub jutro skończe robić archiwizację z print screenami." |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Lepszym pomysłem na pewno jest rozmowa z mężem niż pakt z jego kochanką, jakieś zemsty, szantaże itp. I głęboka, spokojna refleksja nad całą sytuacją. Ja nic innego poradzić niestety nie mogę, bo stosuję w życiu zasadę czarnobiałości; dla mnie ta sprawa jest ewidentna i ja nawet nie chciałabym z mężem rozmawiać. Mam zbyt duży szacunek do swoich nerwów i czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Bbkk, rozmawiałaś z mężem o tym odkryciu? postanowiłaś coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Jej naprawdę Ci współczuję teraz widzę że moje problemy przy Twoich to pikuś. Napisałaś: "A teraz co?
Najprościej rozstać się.. A jeśli nie rozstać się to co? No właśnie, co?" wydaje mi się że nie ma sensu ratować tego bo to nie był jednorazowy wyskok jednorazowa chwila słabości tylko on robił to z zimna krwią wszystko sobie planował udawał że jest cudownie i tylko myślał jak się z nią spotkać. Potrafiłabys mu jeszcze raz zaufać?? A jesli nie to jak można tworzyc związek bez zaufania. Być może się mylę ale powinnaś go zostawić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.