|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() ma miec na brzuszku skrzyzowane raczki, ale lezy na pleckach tak?? bede musiala to wyprobowac moze sie uda ![]() a ja ostatnio zasypaim podczas karmienia i nawet nie wiem ile i jak dlugo je... i nawet nie biore jej w tym przypadku do odbicia ![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
ja jestem po 3 nocy. jest luzno, szkoda tylko ze mloda w dzien spi jak powinna w nocy, a w nocy ma ochote swiat ogladac
cycka traktuje jak smoczek, co mnie coraz bardziej boli karmie ja na razie ja na zadanie, ale trzeba bedzie to zmienic, jakies regulacje chyba wprowadzic, bo ja tak dlugo nie pociagne idziemy na spacer. taki szybki, ile mnie sie uda |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
na brzuszku kladziemy dziecko.. a rączki ma skrzyzowane pod brodą ![]() katakumba juz na spacer? my jeszcze nie wychodziłyśmy.... dopiero po skończonych 2 tyg zaczniemy werandowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
wyszlysmy, cieplo jest, zaliczylysmy zakupy
mala nawet jednym okiem nie mrugnela, to bardziej ja przezywalam, rece mi sie trzesly teraz ciezko to odprawcowuje, placze od pol godziny nie moge sie uspokoic ohhhh |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() hmm interesujące....aczkolwie k mojhe dziecie obrócone na brzuch też się budzi ![]() sorry za wcięcie w wątek ale trzeba podczytać szersze grono mamusiek ![]() gratulacje dla rozpakowanych ![]()
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
hehe te krasnale z rożka to będa mi się po nocach śnily ![]() ![]() ![]()
#127 |
Zakorzenienie
|
heh,
macie sposoby na starsznie bolace sutki? jak mysle o karmieniu to mnie az odrzuca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#129 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czesto krzyczy ze niby chce jesc, szuka piersi, a jak jej daje to bierze do buzi i sie bawi tylko ![]() Cytat:
ja myslalam, ze nie mozna i zawsze staralm sie odczekac chociaz 1/2h. Ale Karolka i tak sie pewnie lekko wybudzi przy przewracaiu na brzuszek i na plecki ![]() My zaczelysmy wietrzenie jak Karolina miala gdzies 11 dni chyba z tego co pamietam. Cytat:
Niestety trzeba przetrwac ten pierwszy okres... mozesz jeszcze sprobowac smarowac sutki wlasnym mlekiem i biegac toples po domu zeby powietrzyc piersi ![]()
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ucałowania dla Waszych maluszków!!!!!!!!!!!! i czekam na zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Tak Was czytam i zazdroszczę, że możecie karmić piersią! Ja strasznie bym chciała a mały już wcale nie chce ssać bo przyzwyczaił się do butelki a pokarmu mam tak mało, że jak odciągam to po pół godzinie jest tego 20ml...i to tylko raz dziennie bo nie leci
![]() Muszę Kajtusiowi pobrać mocz do badania, czy wiecie jak go do tego przygotować? Wystarczy umyć siusiaka samą wodą czy może zdezynfekować wodą utlenioną?Jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
mnie ból sutków ominął na szczęście a 10 doba za nami
![]() mnie położna w szpitalu uczyła by dziecko do sutka przystawiać a nie odwrotnie.. a po drugie wpychać jej do buźki jak najwięcej sutka (polozna palcem sutka malej w buzi upychala) i to chyba dziala bo mamy mleka ze hej, mala dlugo je bo duza (wyrasta z ciuchów 62) a ja mam maly sukces ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Witam!!
![]() Melduję się oficjalnie z Filipkiem na wątku!! Pozdrawiam wszystkie mamusie i maleństwa!! |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Filipek prawdziwy przystojniacha ![]() mala82 - dziewczyny na watku wrzesniowym pisaly o takich homeopatycznych globulkach wzmagajacych laktacje. Zaraz poszukam nazwe... Boiron Ricinus Communis 5 ch gran. 4g moze je wyprobuj?
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zakupilam te wkladki i probujemy od dzis, widze ze pierwsze dwie piersi je z wkadek, ale potem chce jeszcze na chwile sama piers. ale cos dziala, tylko... ja nigdy nie wiem czy ona dostaje tyle ile powinna. ![]() Cytat:
moja dzis spala ze mna popoludniu na lozku, jakos tak zsunela sie w zaglebienie poscieli i lezala na brzuszko - boku, podparla sobie glowke lapkami... a mnie az dech zabralo, sie wystraszylam. ale dziecko nie zrobilo sobie krzywdy ![]() Cytat:
![]() wlasnie mnie jutro polozna bedzie pewnie na nowo instruowac, bo co to bylo jedno karmienie w szpitalu mi pokazaly i zaraz do domu nas wypchneli, wiec to co ja wiem, to z notatek i dvd. masakra mam wrazenie ze przez te 5 dni, bo polozna byla u nas w pn (pola sie urodzila w nd) to mialam sobie zanotowac wszystkie moje pytania, zazalenia i watpliwosci, co dalo mi 5 dni strasznej meczarni, zeby ona jutro miala z gorki i mogla mnie odfjakowac wspominalam ze mam doly jak kopalnie glebokie? no to mam... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
gratuluje
![]() ja jak na razie mieszcze sie w jedne dzinsy i to te najszersze ![]() reszte boje sie nawet przymierzyc, bo wczoraj po Twoim poscie otworzylam szafe i chcialam przymierzyc koszule, ktora kupilam w lumpku jak juz mialam lekki brzuszek. Wtedy byla dobra, tylko sie nie dopinala na brzuchu. A teraz nie dopina sie nigdzie :P No ale nie zaluje sobie slodkiego - wczoraj upieklam placek to zjadlam praktycznie caly sama ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
moja paniusia stekajaca cos sie kwasi dzisiaj..
jak bedzie tyle na cycu wisiala to bede je miala do pasa ![]() a jak wasze brzuszki? bo mój taki miękki i wystający jeszcze.. ale nie oczekuje plaskiego bo takiego nawet przed ciążą nie mialam ![]() dzwonil kurier ze wiezie karuzelke dla malej to sie pobawię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co z tym pobraniem moczu? Nikt nie wie?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
no i ja w końcu się melduje na odchowalnie
![]() Kacperkowi juz całkiem odpadł pepuszek i bardzo ładnie si goi , ładnie spi po 3-4 godzinki i jest bardzo grzeczniutki, prócz przebierania pieluszek , bardzo tego nielubi i krzyczy wtedy strasznie ale juz i z tym jest coraz lepiej, pożniej wkleje jakieś nowe zdjęcia małego , pozdrawiam Mamusie śliczne wasze wszystkie Maluszki |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
przystawiaj dzidziola jak najczesciej do piersi a takze pij z herbapolu srodek mlekopedny, ohydny w smaku ale u mnie wyjatkowo dziala nawet do tej pory
![]() a co do pobrania moczu to u nas na watku dziewczyny zakladaly specjalny woreczek na siusiaka, wiesz co? zadaj to pytanie na dlodkich wyjcach lipcowo sierpniowych, napewno ci odpowiedza te ktore musialy lapac mocz.
#142 |
Raczkowanie
|
a oto mój szkrabek
![]() musze sobie też z Kacperkiem zrobic zdjęcia bo z tatusiem ma pełno a z mamusią ani jednego ![]() Edytowane przez KaSiaEG Czas edycji: 2009-01-28 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny ten twój maluch.. ![]() aha zaczeła jej się skóra na ciałku łuszczyć.. kazałam tz kupić oliatium.. pomoże jak myślicie? a może sa jakieś inne sposoby na to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
KaSiaEG ale Kacperek jest śliczny! wygląda jak mały pączuś superrrrrrrrrr!!!!
scorpionec powinno pomóc oilatum... koleżanki mała miała taką suchą skórkę i próbowała wielu kosmetyków nic nie pomagało a po 2 kąpielach w oilatum skórka była już rewelacyjna ja teraz się zastanawiam czy też sobie raz na jakiś czas do kąpieli nie dodawać bo mam problemy z suchą skórą ![]() mała82 ja też czytałam o tym woreczku do pobierania moczu dzidziolka... ja myśle że najlepiej żebyś zadzowniła do labolatorium i zapytała jak pobrać czy powinnaś wcześniej siusiaczka umyć itd i tam powinni Ci wszytko powiedzieć, albo do pediatry małego też można dziewczyny ja chce więcej zdjęc dzidziolków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Woreczki już kupiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() KasiaEG dzidzia super ![]() A to mój mały przystojniak ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Scorpionec Kacperkowi tez sie łuszczy skórka i smarujemy ja oliwka z aloesem i ładnie skórka schodzi
mała sliczny przystojniaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie! Dziękujemy za komplementy!!
Mamusie Wasze maleństwa też są prześliczne!! Scorpionec pytałaś o brzuszek, ja też mam jeszcze lekko wystający, jutro będzie tydzień po porodze, zakładam sobie czasem takie majtki z pasem bardzo mocno ściskającym, nie wiem czy juz mogę.. jak myślicie? Na razie spodni sprzed ciąży nie przymierzam, po co mam mieć doła, jeśli się nie zmieszczę ![]() Co do łuszczącej się skórki, to Filipkowi też schodzi z brzuszka a od początku stosujemy Oilatum, zobaczymy jak będzie dalej.. Pozdrawiam wszystkich!! Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A kapiel na poczatku to tez byla masakra, wygladalo jakbym jej krzywde robila. Ale odkad pepuszek sie zagoil i leje wiecej wody to jest o wiele lepiej. Podczas samej kapieli nie krzyczy, gorzej jest przy wyciaganiu z wody, oliwkowaniu i ubieraniu ![]() KasiaEg - jakie fajne pulaski ma Twoje szczescie ![]() mala - jakie spojrzenie ma Twoj przystojniaczek ![]() wogole nie pokazuje jeszcze zdjec naszych kawalerow Karolinie bo czasem po nocach spac by nie mogla ![]() moj brzuchol sie w miare wessal, ale pozostalo troszeczke co pewnie bedzie trzeba zbic cwiczeniami ![]() ale nadal mam ta ciemna kreche na brzuchu - kiedy ona zniknie ??? no i pepek mam nadzieje, ze sie zmniejszy bo na razie to dziura jak w d... i to w dodatku czarna ![]() dobrze, ze do lata daleko ![]() smarujecie czyms piersi, zeby nie sflaczaly po zakonczeniu karmienia? wogole czyms mozna smarowac? no i brzuch? jakis sposob/ krem/ masc zeby szybciej odzyskal dawna jedrnosc?? A oto Karola z lalka jak na razie wieksza od niej ![]()
...zabij wszystkie moje demony, a moje anioły też mogą umrzeć... Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2008-11-14 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Niobe super ma minkę Twoja mała
![]() A mnie też ta krecha denerwuje! Pytałam gina ostatnio i powiedział, że zdarza się, że zostaje takie przebarwienie... ale mam nadzieję, że do lata nam to zniknie i pępki też będą wyglądać bardziej sexy;p |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki dajecie maluchom smoka??
Iga zaraz skończy dwa tyg i jeszcze nie dostała.. ale jestem juz tego bliska bo potrafi chciec cyca co 0,5 h ![]() ![]() kreski na brzuchu nie ma i nie mialam.. tak jak rozstępów ![]() ![]() mam krem do biustu daxa jeszcze z serii ciazowej.. a na brzuch planuje kupić cos ujędrniającego jak tylko bede mogla sie wyrwac z dom.... niobe i karolcia sto lat z okazji miesiąca iduzo zdrówka wam obu ![]() ![]() aha moja mla spieta 2 dzien i nie spi wcale.. tz ma opryszczke wiec nie moze jej nawet ponosic... buu nie mam sil.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.