![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się chce - to się da!!! Pociążowe odchudzanie i nie tylko.30kg mniej od por
wg mnie twój problem polega własnie w zbyt małej ilości kalorii, w braku grzechów itd... powiem Ci tak... na pewno niejedzenie wieczorem to jest zabóstwo i w taki sposób może i schudniesz szybko,ale bez przesady, wróci jeszcze szybcie... zacznij jeść normalnie... ok 5-6 posiłków, dużo białka ogólnie, to polecam... rano pamiętaj że podstawą jest śniadanie, porzadne a nie pół kromeczki chleba i mega cienki plasterek szynki, no bez przesady... potem za 3 godziny przekąska jakaś, konkretny owoc, a nawet i dwa, czy co tam lubisz, sałatak aowocowa, warzywna jakaś,ale np bez majonezu itd... potem w zależności czy pracujesz czy nie, jakieś drugie śniadanko jesli pracujesz,albo obiadek w domu... i tak do wieczora, jesc normalnie... na poczatku waga moze skoczyc do gory a potem spadnie... serio..
ja np jak mam zastoj... to przez dwa dni pozwalam sobie na wszystko, slodycze i nie tylko... jem troche inaczej, mniej regularnie, pozwalam sobie na bardzo duzo grzeszkow... a potem wracam do tego co wczesniej i kryzys wagi zazegany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak się chce - to się da!!! Pociążowe odchudzanie i nie tylko.30kg mniej od por
dzięki Basiu, postaram się zastosować - i dam znać jak rezultaty. postanowiłam teraz dodatkowo zapisać się na basen - może to też jakoś wpłynie...
będę tu często zaglądać ![]() 89 kg..............76....74....72....70....68. ...66....64....62....60kg?(to by było cudownie) było |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
no ruch tez jest bardzo wazny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
dobra.. postanowiłam się wziąć za tą dietę south beach plus 3x w tyg fitness.
z tym ze mam pytanie w tej diecie je sie ile razy dziennie? czytałam na internecie o niej ale nie znalazłam owej informacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Na początku stycznia czytałam Twoj poprzedni wątek- pamiętam, że zrobiłaś na mnie ogromne wrażenie i dodałas wiary i motywacji. Ja sama wtedy postanowiłam zrzucić kilka kg ktore uparcie sie mnie trzymaly po porodzie. W porownaniu z Twoim wspanialym wynikiem to malutko, bo z 58,2 zeszłam do 51,5 ALE jest to dla mnie olbrzymi sukces bo nie wazylam tyle od wieeeelu lat ( osmiu to napewno)
![]() W dodatku nie martwie sie juz grzeszkami bo nawet gdy sie zdarzaja to waga stoi w miejscu a nie leci do gory jak kiedys ![]() Jedynym moim problemem jest straszny len do cwiczen ![]() No ale koncze juz na swoj temat... Dzis o Tobie pomyslalam- ile udalo Ci sie osiagnac do teraz- i znalazlam ten watek. Tym razem zrobilas jeszcze wieksze wrazenie na mnie ![]() ![]() ![]() Jestes naprawde wielka i dzieki CI za to ze jestes i ze swoim dzialaniem pokazujesz innym ze MOŻNA. Ps. Wcale się nie dziwię, że Twoj mąż tak Cię wspiera i uwielbia w każdej postaci ![]() ![]() Jeszcze raz GRATULUJĘ ![]()
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Basiu, gratuluję Ci serdecznie. Przeczytałam od deski do deski Twoje 2 wątki - ten i poprzedni i zaczęłam od wczoraj moją walkę z kilogramami. na razie burczy mi w brzuchu, bo po 18 obiecałam sobie nic nie jeść i tylko piję wodę, ale muszę się trzymać i wierze, że mi się uda!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Gratuluję Basiu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Oo super, gratuluję założycielce wątku!!
I również polecam SB z całego serca! Świetna dietka, schudłam na niej sporo nie głodząc się wcale. Teraz się zaniedbałam, ale trzeba będzie wrócic do SB i to pewnie na stałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Basieńko gratuluję bardzo. Przeczytałam Twoją "historię z kilogramami"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2009-03-21 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Basiu,
mam pytanie, czy karmiłaś piersią po porodzie? Bo ja właśnie bardzo bym chciała schudnąć, ale obawiam się, że jak zacznę ciąć po kaloriach to mleka będzie mało... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja co prawda jeszcze nie urodzilam......ale juz mam wizje zrzucania 20 kg po porodzie!! poki co jestem w 25tc a mam juz 13kg na plusie!!! moja waga zawsze byla na stalym poziomie 52 kg plus-minus i tak bardzo chcialabym znowu miec figure z przed ciazy- nie tyle kg co figure bo wiadomo ze po ciazy mozna wazyc mniej ale propocje moga juz sie nieco zmienic..... czy jesli bede karmic piersia to moge stosowac jakas diete?? wiadomo ze ruch robi swoje-zamierzam kupic orbitrek jak nic nie pomoze!! w zeszlym roku nie bylam na zadnej diecie ale namietnie korzystalam z orbitreka i mialam ladne cialo- miesnie i zero tluszczyku!! podziwiam cie Basiu i gratuluje!!
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Basia nie odpisała. A ja już wiem, że nie dla mnie dieta. Mój synek ma za dużo fosforu we krwi i nie mogę jeść wielu rzeczy, właśnie tych odchudzających: jajek, kasz, ryżu itd. Za to kupiłam gorset wyszczuplający...
Oj... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
![]()
Basiu jestem godna podziwu! i za jednym razem dziekuje Ci, bo po przeczytaniu Twoich wypowiedzi jestem gotowa na ''walke z opuchlizna''! obiecuje, ze nie poddam sie bez walki o siebie! i to wszystko dzieki Tobie, zmobilizowalas mnie na maxa!!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Basia
![]() ![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
nie karmiłam piersią, kiedy walczyłam z kg...
krótko karmiłam... a nie odpisywałam, bo miałam odpoczynek od wizażu... teraz znowu walcze... bo waga mi skoczyła przez moje zaniedbania do prawie 74kg.... teraz już jest 69,5kg... ale powoli powoli ![]() dziekuje wszystkim za miłe słowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Basia powiedz mi co zrobić...żeby pozbyć się przepaskudnej opnki po ciazy
![]() ![]()
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Iza a jaki czas jestes po porodzie? Ile wazysz? chcesz cos zrzucic w kg, czy tylko oponke?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
po porodzie jestem prawie 20 miesięcy...i najlepsze(albo najgorsze)jest to,że po porodzie byłam szczuplejsza niz teraz...przytyłam z 8-9 kg ogólnie NAJBARDZIEJ chciałabym pozbyc sie opony...nogi tez mogłabym mieć szczuplejsze...ale ta opona...a waże 75kg ![]() miałam kilka podejsć do róznych diet,ale ta kończyła sie po tygodniu dwóch...ostatnio była SB.Bezskutecznie oczywiście,poddałam sie tuz przed zakończeniem I fazy,nie wytrzymałam bez ......chleba... najgorszym moim problemem jest to że nie potrafie z diet wyeliminować własnie chleba bo niestety nie moge jeść ciemnego,ziarnistego,bo mam po nich piekielne zgagi i bez przerwy biegam do toalety... ogólnie wszyscy mówia mi że wyglądam ok bo jestem wysoka,mam sporawy biust i ogólnie wszystko się jakos "rozkłada"ale jak ja patrze na siebie to widzę słoooonicę i kropka mam rowerek stacjonarny,twister obrotowy,ale nie mogę się zebrać,co poćwiczę jeden dzień to 2 tyg przerwy... może to mnie gubi,że bardzo lubie gotować,piec ciasta(to niejako moje hobby)i zawsze coś podjadam ... w lipcu jadę z rodziną nad morze...jestem przerażona... chciałabym zrzucić z 10 kg na początek ( a w planach nawet 15)ale jak sama pisałaś "małe kroczki" ![]() a jeszcze dodam,że maż niezbyt jest zachwycony tymi dodatkowymi kg i co raz mi napomni,żebym cos schudła... pozdrawiam
D&A Edytowane przez iza251 Czas edycji: 2009-06-02 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
po pierwsze zastrzeliłabym męża na dzień dobry... chamstwo
![]() a co do kilogramów i brzucha, to wiesz wydaje mi sie, ze po prostu jak zrzucisz kilka kg to i oponka spadnie, a potem poprzez cwiczenia w yrobic mięsnie brzuszka ![]() a jak nie mozesz wyrzec sie chlebka, to moze nie jedz na kolacje, jedz tylko na sniadanie... i nie koniecznie codziennie, a co drugi dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
BasienkaW czekamy na nowe fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
nie będzie nowych, bo wygladam gorzej niż wtedy gdy założyłam ten wątek... jest prawie 10kg więcej na wadze ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
juz niedlugo dolącze do watku z moim ponad 20 kg ciezarem
![]()
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Witaicie dziewczyny ja jak narazie sie nieodchudzam bo jestem w ciazy bede miala 2 malenstwo i jestem szczesliwa jestem w 10 tygodniu ciazy pozdrawiam serdecznie i zyczemilego i przyjemnego odchudzania
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
O jej Martusia, serdeczne gratulacje... i to jeszcze z dwójką, bezproblemowej ciąży życzę, jak najmniejszej ilości kg przybranych na wadze, zdrowia dla maleństw i dla Ciebie jak najwięcej siłY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Slicznie jak narazie to nic nie przytylam malo jem i zadurzo niemoge bo zaras jestem w ubikaci i wymiotuje zreszta w tej ciazy strasznie wymiotuje mam nadzieje ze to niebedzie tak trwac przes 9 miesiecy bo to meczace sa te czeste wymioty dzidzius jest zdrowiutki dziekujemy jeszcze ras a wam zycze duzo sily i zeby sie udalo schudnac pozdrawiam cieplutko Marta
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Martunia zagladaj tutaj, wklejaj zdjecia brzuszka i maleństwa... i chwal sie... z checia poczytam co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Dziekuje napewno bede odwiedzac was i zdiecia bede wklejac pozdrawiam cieplutko
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.