|
|
#121 |
|
BAN stały
|
Dot.: Znowu w życiu mi nie wyszło - sfrustrowane zapuszczalskie z nędznym przyrostem.
[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;9691636]Ja gdzieś na wizażu wyczytałam, ale dziewczyny bardziej zamiast majonezu polecaly nakładać to co jest w majonezie np. zółtko, olej z oliwek. Bo bez chemii.
Też za bardzo nie wiem do czego ten majonez, polecany był na zniszczone włosy. Ale i na niezniszczone pewnie i nie zaszkodzi, najwyżej łupieżyk przybędzie [/quote]parwie nigdy nie mam łupieżu iu lepiej by błyło gdyby tak zostało ise biegć, br zimno dzisiaj milego dnia dziewczynki![]() |
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Znowu w życiu mi nie wyszło - sfrustrowane zapuszczalskie z nędznym przyrostem.
No jak to nie ma co
- marnie rosną w końcu ![]() Dziś mam kucyk-i nie imponuje mi długością-zdaje mi się, że od roku jest taki sam
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
moje włosy z każdym dniem mnie dobijają
kucyk też od dłuższego czasu tej samej długości |
|
|
|
|
#124 |
|
Konto usunięte
|
Żeby u mnie chociaż był ten kucyk... jeszcze wszystkie włosy się związać mi nie dadzą.
Madelajnn wklej zdjęcie swoich włosów
|
|
|
|
|
#125 |
|
BAN stały
|
właśnie, niech kazda pokaze jaką ma długość
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
wkleję jak będe miała co wklejać
bo narazie to bida ze zdjęciami
|
|
|
|
|
#127 |
|
BAN stały
|
ja tu mam takie jedno. teraz są w sumie jeszcze kilka cm krótsze, bo fryzjerka mnie dopadła
:cry ze dwa lata sobie poczekam na włosy..
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę włosy do połowy pleców! Teraz, natychmiast! Nie obchodzi mnie jakim cudem to się stanie, ale ma się stać
Jestem dzis mega sfrustrowana długością swoich kłaków i mam dzień do bani....
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo, przyłączam się. Zapuszczam włosy już od dawna i ciągle mam tę samą długość! Poza krótkim okresem czasu, kiedy sobie przedłużyłam włosy (ale to na pewno nie dla mnie). Była mowa o kucykach- jak zwiążę włosy w kitkę, to jest taka krótka i cienka!
W dodatku zauważyłam dzisiaj, że końcówki są w coraz gorszym stanie i trzeba będzie podciąć... a po podcięciu to ja już mam zawsze wrażenie, że moje włosy nigdy nie będą długie
|
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
ElisabethBathory - ja jakbym miała taką długość to już bym była bardzo szczęśliwa, na razie jest marnie
, chyba się nie doczekam, końcówki też już muszę ściąć .Może wcierka Jolie mi pomoże - jutro pierwszy raz zastosuję i czarną rzepę znowu powitam na swoim skalpie - ale co bym nie robiła to progu 1,5 cm miesięcznie chyba nie przekroczę -ale mam jeszcze tyci tyci nadzieję, która się tli
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Elisabeth, takie włosy to i tak dla mnie marzenie.
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Boioooooże. Zwierzęta a nie ludzie !!!!!!!! Wróciłam od fryzjera, wiecie dlaczego? Na przerwie mi chłopak podszedł i obciął kawałek włosów. Tak z środka że miałam taką szczelinę we włosach. Co prawda jakieś tylko 2 cm ona miała, ale musiałam iść ściąć , bo nie lubię kucyków. Jestem mega wkurzona ! Po prostu yhhhhhhh . Nie wiem tylko który to jeszcze ale ja zobacze jakie to kurde klasy miały wczoraj koło mnie lekcje i jak się dowiem to ja nie wiem c mu zrobie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#133 | |
|
BAN stały
|
nie są krótkie, ale mi sie marzą do pasa a do tego mi jeszcze dużo brakuje Cytat:
a drożdże pijecie? ja ostatnio zaczęłam, moze coś dadzą plus bellissa, wcieram sok z cebuli i robię maseczki z żółtka(chyba też na porost są???? :confused wiec mam nadzieje że mój wysiłek nie pójdzie na marne
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
A może zamiast cebuli sok z czarnej rzepy
Załamałam się trochę-korzystając z czasu że jestem dziś sama odświeżyłam pamięć i znalazłam stare zdjęcia, i się załamałam. Te w avie jest z lutego 2007 - nie dość, że ładnie lśniły, to długość jest praktycznie taka sama jak teraz - a zapuszczam od lutego 2008 - wydałam prze ostatnie kilka miesięcy moc kasy na regenerację i piękny wygląd włosów, ale jak spojrzę na wcześniejsze to bez tej pielęgnacji wyglądały też bardzo dobrze i co ważniejsze nie interesował mnie wtedy porost włosów, szłam co jakiś czas do fryzjera - podcinałam kilka cm i było dobrze, a tu człowiek zapuszcza kombinuje a rezultatu ni ma tylko sie pochlastać
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez kosmarka Czas edycji: 2008-11-14 o 18:48 |
|
|
|
|
#135 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mam znajomą która rozjaśnia włosy na platyn blond(coś jak ja) ma je do pasa, jak widzisz ją z daleka to Ci sie wydaje że ma śliczne zadbane włosy, Jak ich dotkniesz to sypią sie garściami, sa szorstkie jak papier ścierny, dziewczyna w życiu odżywki nie używała (głupota!) takze wierz mi, moze tak Ci sie wydaje, że to nie skutkuje, albo jeszcze nie znalazłaś swojego KWC, ale takiego prawdziwego, co zamieni Twoje włosy w idealne ja dzis kupiłam odżywkę z apteczki babuni, smaruję nią włoski i przy tym wykonuje masażA Twoje włosy mogą sie wydawać krótsze, albo takie same bo podstępnie wykorzystują każdy centymetr to mocniejszego skrętu EDIT: coś tu znalazłam na jakieś angielskiej stronce o poroście włosów ![]() może wyłuskamy z tego coś nowego i przydatnego dziewczynki? ![]() Making Hair Grow Increase blood flow by gently massaging the scalp. Eat plenty of leafy green vegetables and plenty of protein. Soy (ie., tofu) and a variety of beans is a good source of protein. Drink plenty of water. Stay away from drugs and alcohol. Keep a healthy diet. This regimen should be followed for several months as hair only grows approx. One-half inch per month. Do not comb or brush hair when wet as this causes breakage. If hair has been damaged, (perm or coloring) use a good conditioner. Try to air dry versus using a blow dryer. Make some dietary changes. Hair consists of protein (because hair is keretinized protein) so be sure that you are getting enough. Incorporate foods from all food groups - especially protein. Nuts, poultry, vegetables, fruits, grains, eggs, etc. all contribute to hair health też uważam, że dieta jest b. wazna przy poroście i podobno jak nerki są zdrowe i oczyszczone to szybciej rosną, wiec trzeba duzo wody pić ![]() ![]()
Edytowane przez ElisabethBathory Czas edycji: 2008-11-14 o 19:35 |
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn. ja widzę różnicę jak zaczynałam nawilżać w lutym-a teraz, ale jak spojrzę na włosy z lutego 2007 to nic im nie brakło a niczym ich nie odżywiałam . Na pewno kilka kosmetyków po trochu mi pom0ogło .
|
|
|
#137 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
napewno coś dla siebie znajdziesz, trzeba tylko testować i próbować. Co do szamponu to mam dwa KWC: dove i pantene, uwielbiam i pomagają moim włoskom ![]() a co do żółtek, to stosowane jako maseczka przyspieszają porost czy nie? bo sie pogubiłam |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
maska serowego żelka z jajkiem drożdżami oliwa i sokiem z cytryny chyba zrobiła swego czasu furorę-pomogła niejednej na porost, ale nie uzyłam jej to nie wypowiem się
|
|
#139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#140 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
geny są najważniejsze:/ mojej mamie np włosy rosną masakrycznie wolno, tacie średnio i wyszłam ja- też ze słabym porostem ale nic nie ma co sie poddawać, ale jak widze laski z długimi włosami, to sie tak zazdrosna robie... ![]()
|
|
|
|
|
|
#141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za połaczenie w bólu Nissim przekreśliłam z uwagi na konieczność przy nim mycia włosów codziennie, mi wystarczy co 3-4 dni Cytat:
|
|
|
#142 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
może założymy mafię obcinającą długie wlosy wszystkim dziewczynom? |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Gorzej jak się same nie rozpoznamy i sobie nawzajem potniemy kudełki- wtedy to by była masakra
![]() Dziś mi Tulippana uświadomiła, że mój kryzys może zginąć dopiero po ok. 5 miesiącach lub zapuszczeniu ok. 10 cm włosów - no to trzeba się uzbroić w cierpliowść
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez kosmarka Czas edycji: 2008-11-16 o 17:18 |
|
|
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zauważyłam nawet, coś ty kobieto robiła
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
Co tu tak cicho? Czyzby wszystkie byly zadowolne z włosów? Tylko ja zostałam zeby dalej marudzic? :P 35 dni od ostatniego pomiaru i wynik 1,2-1,5 cm. MAŁOOO
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi rosły 1,2-1,3 też mało
, teraz zobaczę za niecały miesiąc (15 grudnia) po używaniu wcierki zobaczę czy się coś zmieniło
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam postanowienie, żeby nie ścinać przynajmniej do końca roku, a jak by się dało to i dłużej. Niech sama sobie cieniuje! |
|
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
Chce ci pewnie na złość zrobić
, nie idź do fryzjera jak nie ma potrzeby ![]() Potem będzie tylko żal i płacz
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

[/quote]
milego dnia dziewczynki

- marnie rosną w końcu

:cry 

.

:confused
tylko sie pochlastać
.