|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent dla 12-latki
myslisz ze do odpowiednia książka dla 13latki? kurde ja juz nie pamietam co ma sie w glowie w tym wieku
![]()
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że dziewczyny w tym wieku szaleją za Zmierzchem
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
hm.. dzieki za podpowiedz, pomyśle jeszcze, mamie sie niespecjalnie podoba i zrobila wielkie oczy jak jej powiedzialam o czym to
Poza tym ta ksiązka taaka gruba.. ona nie jest molem ksiazkowym, dobrą uczennicą też nie jesli to ma jakies znaczenie :PMacie jakies inne pomuysly dla 13latki???? kurde teraz sie nie dziwie ze tyle wątkow na plotkowym o prezentach, bo tu sie nie dzieje za wiele;/
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-12-08 o 19:54 |
|
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezenty dla nastolatki
Też nie byłam molem książkowym, ale w wieku czternastu lat przeczytałam jednym tchem pierwszą część.
Z resztą, teraz w liceum koleżanki z klasy dalej za tym szaleją.
|
|
|
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
Zmierzch?Ugh...
Co do tej nastki,to dziewczyny na pewno sobie z tym poradzą a jeśli chodzi o chłopca...skoro nie lubi czytać,to książka pewnie wyląduje w kącie przede wszystkim napisz czy to typ tzw.wyzwolony (czyli czy wciąż bawi się zabawkami ogląda wieczorynki itp.) czy raczej typ maminsynka(chyba nie trzeba tłumaczyć)który wciąż ma mleko pod nosem.Tak bez rozeznania,to jeśli koniecznie chcesz kupić mu pouczającą lekturę,niech będzie to Mikołajek,są takie grube,bodajże tomy.Z tego co patrzałam na Empiku,cena wynosi 29,99,a naprawdę jest co czytać i jest to ciekawe.Napisz jaki to typ,żebym mogła ci lepiej doradzić![]() A tu masz link,jak ta książka wygląda(z Empik.com): http://www.empik.com/nieznane-przygo...prod22450140,p
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no wlasnie o to chodzi ze nie chce bratu kupować książki
![]() Nie wiem dokladnie jaki to typ:P widujemy sie raz na pol roku;p Ale jest taki troche nieśmialy...ma raczej nie wielu kolegow.. moze troche pod maminsynka podchodzi bo taki torche przywiazany do mamy.. ale w sumie jaki ma być na imieninach cioci jak wszedzie sami dorosli zadnych dzieci ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- siostrze juz kupilam książke, cos moze jeszcze malego dokupie, cos na paznokcie:P Zmierzch wydal mi sie jakis malo odpowiedni dla 13latki....jakis straszny i gruuuby (ona przed chwilą miala 13 urodziny, takze wybralam już cos lżejszego:P)no ale z bratem mam nadal problem...
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-12-09 o 20:18 |
|
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
"Felix, Net i Nika" Kosika, jak nie przekręciłam :P
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam kilka fregmencików w Internecie i muszę przyznać, że całkiem ciekawe... może się skuszę i siostrze kupię.
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
O to fajnie ze ci sie podoba
Moze siostra tez będzie zadowolona Ja to w ogole zupelnie inne ksiązki lubie także nie bylam wstanie ocenić czy fajna
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja także gustuję w innych książkach - ostatnio właściwie jedynie historyczne i podręczniki filmowe - ale wiem, że moja siostra czytała kiedyś książkę, która była pisana podobnym językiem i bardzo ją sobie chwaliła.
|
|
|
|
|
#132 |
|
Przyczajenie
|
Skoro maminsynek,to pewnie spędza w domu sporo czasu,a jak wielu ma kolegów to może coś z zabaw grupowych,np.monopoly?
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
ma niewielu kolegów
Monopoly juz maja;p wlasnie nie wiem czy w erze komputerow dzieci jeszcze graja w takie planszówki... kurczę
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
Cyska walcz z nałogiem komputerowym braciszka
![]() może po prostu będzie łatwiej,jeśli wypiszę ci,co jest dobre,a co trefne? ![]() Rzeczy na tak: -samochodziki,różnego rodzaju "ludziki",ogólnie rzeczy,którymi można rzucić o ścianę i nic im się nie stanie (czyli porcelana niewskazana)-jakieś ciekawe,wciągające książki,żeby jednocześnie były ciekawe,a nie zbyt 'dorosłe'... ![]() -a myślałaś kiedyś nad jakimś "pierwszym" Bossem czy czymś takim? twój braciszek może poczuć się jak młody mężczyzna,np.mój siostrzeniec używa Axe i jest z siebie dumny(a też ma 10 lat )-gry planszowe wszelkiej maści,rozwijające umysł(tu parę propozycji:Eurobiznes,Clu edo,a może Scrabble? )-a może zainteresują go puzzle z ciekawym motywem?zwłaszcza jeśli sama pomożesz mu je ułożyć ![]() -karty do gry(tylko nie ucz go pokera,bo zbankrutujesz Te prezenty są wg mnie na Natomiast czego nie kupuj: -nigdy,nigdy,nigdy nie kupuj rzeczy osobistych typu:bielizna,mydło,szczo teczka do zębów,bo może poczuć się urażony,lub zwyczajnie rozmiar nie ten ![]() -gry komputerowe-o nie,nie ma mowy!Po pierwsze nie powinien spędzać dużo czasu przed kompem(przy nowej grze 3h dziennie murowane),a po drugie skąd możesz się domyślić,w co gra? -nic 'słodkiego',czyli żadnych maskotek,i porcelany,jak wspomniałam.Dlaczego? Bo nie jest już dzieckiem,a za niedługo może wejść w tzw. "fazę destrukcji" -zero rzeczy pobudzających instynkty mordercy Mam nadzieję,że pomogłam
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Moskasmile ze chcesz pomóc
Bo tutaj niestety cos malo sie dzieje ![]() Ale no o grach planszowych i książkach juz pisałyśmy No a samochodziki 12latek jest juz za stary, a na dezodoranty za mlody nie sądzę zeby sie ucieszyl. No wlasnie niestety bede musiala kupic jakas gre, raczej mozna sie odmyślic w co gra, jakieś wyścigówki, samochody:P Eh myslalam ze ktos mi tu powie co jest teraz modne, za czym dzieciaki szaleją czy cuuś:P
|
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
Było mówić od razu
![]() Jeśli chodzi o gry,to modny jest Need For Speed-to jest najsłynniejsza gra wyścigowa. Tu masz linka,jakie nazwy,ceny mniej więcej itp :http://www.empik.com/szukaj?searchCa...ncharset=UTF-8 jeśli wyścigi to te są najlepsze EDIT a jeśli chodzi o coś fajnego,odlotowego,to musisz powiedzieć,co on lubi,czy wli np.muminki czy mangę itp itd
************************* ************ ![]() I am unique...♥ Edytowane przez Moskasmile Czas edycji: 2009-12-10 o 20:53 |
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo ale jak na nic innego nie wpadnę to trzeba pójść w ten banał;P I z wyborem gry to juz nie bedę mieć problemów Ale dziękuję![]() Muminki? mangę.. chyba nic z tych rzeczy;P Choć nie wiem, tak jak pisałam zadko sie widujemy, to jest cioteczny brat![]() Tak jak pisalam mam problem bo nie wiem co lubi, nie widujemy sie często, do tego jak sie widzimy, on jest raczej nieśmiały, małomówny takżee... ciężko
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-12-10 o 21:03 |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio w Smyku widziałam taką fajną grę zręcznościową. Nazywała się chyba Pallina. Wydała mi się całkiem sympatyczna. Trzeba patyczkami przekładać kulki tak żeby nie spadły na dno, czy jakoś tak.
|
|
|
|
|
#140 |
|
Przyczajenie
|
To powodzenia w wyborze
![]() I napisz na co się zdecydowałaś
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Mam 16 lat, moze komuś pomogę. Ogólnie jestem typem takiego dużego dziecka, pomieszanego z jajcarą. Lubię też modne ciuchy, także w sumie wszystko z innej bajki ;p Jeśli więc szukasz dla kogoś takiego prezentu, to:
- wyciągarka do słodyczy (na allegro 120zł, świetna zabawa ) - ciuchy z NEW YORKER'a. Niedrogo, polecam bluzki z modnymi nadrukami - wszelkiego rodzaju jajcarskie rzeczy(na allegro wpiszcie sobie sztuczna kupa, mini gilotyna, sztuczne gwoździe, pierdząca poduszka ewentualnie sztuczki magiczne. PS. Nie, nie jestem psychiczna <lol> ) - etui na telefon, kosmetyczka, etui na płytki, breloczki do telefonu - portfel (bardzo dużo ładnych, niedrogich w sklepach House oraz CroppTown ) - torebka .Firma Atmosphere ma bardzo dużo takowych, są śliczne i tanie (nawet do 20zł). Młodzieżowe, kolorowe. - seria książek o Mikołajku. Humor przede wszystkim. Osobiście nie polecam Meg Cabot, dla mnie te jej książeczki dla (pseudo)nastolatek są nudne - super śmieszna komedia na DVD. Najlepiej coś z nowości, ponieważ jeśli osoba lubi tego typu filmy, to większość tych starszych już widziała. Osobiście (znowu ;p ) nie polecam American Pie. Mnie ten film zażenował, nie rozbawił. - ładna lampka np. z Ikei - oczywiście GRY KOMPUTEROWE- ja lubię te męskie, Hitman, Tomb Raider. NIE POLECAM i nigdy nie chciałabym dostać: - figurki, które u mnie trochę się pokurzyły a i tak zostały wywalone - kubeczki, filiżaneczki- nuda, nuda niczym na reklamie Earl Grey lub w domu spokojnej starości - świeczki, kadzidełka(?) - kojarzy mi się to z cmentarzem, a zapachowe świeczki są nie do zniesienia - EMO arafatki - bo ileż można? Ostatnio ku mojemu niezadowoleniu dostałam 2 - słowniki, encyklopedie- zbyt oklepane - kapciuchy- niektórzy naprawdę mają już jedną parę. To wystarczy. Nie potrzebują 10 par piesków, miśków, kotków. Jeśli już kapcie- to te z tych mniejszych, bo o te wielkie łby to potkniecie się nie raz - perfumy z bazarku, różne marketowe Fa, Dove i inne ,,zestawy żeli i szamponów" - ramki na zdjęcia, wspólne fotki - na razie nie mam czego wspominać, bo smarkacz ze mnie Z takimi prezentami to raczej do babci lub dziadka.To się rozpisałam. Mam nadzieję, że komuś pomogę. I zaznaczam również, że nie każdemu spodobają się te same prezenty. Każdy ma inny gust. Jak coś mi się wspomni to dopiszę. Pozdrowienia
Edytowane przez Deppka Czas edycji: 2009-12-11 o 15:21 |
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
Hm...Być może się powtórze, ale cóż.
Chciałabym: Zegarek elektroniczny, Torebka, Włochata poduszka, Włochate Wielkie łapcie, Włochata opaska na oczy, Kolczyki (lody, ciasteczka, wisienki etc.), Kubek, Duuuży misiek, Kosmetyki; błyszczyk truskawkowy/czekoladowy, Kosmetyki; Żel pod prysznic truskawkowy/czekoladowy, balsam do ciała truskawkowy/czekoladowy, Pieniądze, T-shirt z fajnym nadrukiem, Komplet bielizny, Pidżama, Szlafrok, Spray do ciała truskawkowy/czekoladowy, Rexona for teen z dodatkiem, Getry do tańca i strój (gdyż na tańce chodzę), Perfumy, Podręczny kalendarz 2010/11. A czego bym nie chciała? Kolejnego portfela
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Cyska to znalazłaś coś sensownego?
![]() A może rózga? ![]()
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
hehe nie no jak nigdzie nie znajde wątku o 12 latkach
i nie dowiem sie o czyms fajnym to pewnie tę durną grę kupię
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
Nastolatki maja bzika na punkcie Hannah- montanah, czy coś w tym rodzaju. Zależy kto co lubi, fajny jest zestaw książek z milutka zakładką od Bukowskiego, albo mata do tańca, tylko nie chińska tandeta. Mała indyjska torebeczka to też fajny gadzet...
|
|
|
|
|
#146 |
|
BAN stały
|
ja bym polecała jakieś gadżety np. kalendarz ze zdjęciami śmiesznymi, mogą być jakieś przeróbki, żeby było więcej inwencji, w kolorystyce pasującej do pokoju ... tego teraz jest pełny wybór i sama mogę Ci polecić superfoto, gdyż działa sprawnie i dobrze
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
No i oczywiście Zmierzch. Przecież ostatnio znaczna część nastolatek szaleje za "Boskim Edwardem"
Książki, film, czy wielki plakat (swego czasu były w Empiku, no i na Allegro, gdzie prócz plakatów można znaleźć mnóstwo innych drobiazgów Zmierzchowych) z pewnością ucieszy każdą Zmierzchomaniaczkę. ![]() Po za tym fajnym pomysłem są też np. Smackersy, albo jakiś nowoczesny gadżet do pokoju. No i Simsy!
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Jaką grę?!
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
heh no nie wiem, jak pisalam jakieś wyścigówki. Co mnie tam zainteresuje w sklepie
|
|
#150 |
|
Przyczajenie
|
aha
![]() ale później napisz co kupiłaś,jak wygląda itp. bo inaczej mikołaj ci przyniesie zamiast prezentu
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.