Prezenty dla taty - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-18, 16:39   #121
Alicjazwawy
Przyczajenie

Dot.: Prezenty dla taty

Hej, ktoś tu wspominał o 50 rocznicy ślubu rodziców, to z doświadczenia wiem, że bardzo dobrym pomysłem jest zrobienie kolażu zdjęć, najlepiej w sepii, lub czarno-białe, w dużym formacie. W każdym programie graficznym to można zrobić, a radość rodziców-bezcenna! A jeśli chodzi o tatę, to ja od niedawna wyszukuję prezenty na stronie www.prezenty-i-zyczenia.pl , tam maja prezenty z każdej półki, na każdą okazję i gotowe życzenia , więc już całkiem full service.
Alicjazwawy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-20, 20:07   #122
Atoska
Zakorzenienie

GG do Atoska

23 dzien taty, a 24 imieniny mojego taty wprost bosko bo w ogole nie mam pomyslu Moj tata w zasadzie nigdy nie cieszy sie z prezentow - jakos tak bez entuzjazmu do nich podchodzi))
Nie je slodyczy, nie moze zbytnio pic alkoholu. Wiec takie rzeczy odpadają. Nie czyta ksiazek, na filmy nie ma zbytnio czasu ...
co mam kupic?;/

Wymianka
Atoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 16:33   #123
volleygirl
BAN stały

Ja w tym roku składam się na prezent dla Taty wraz z siostrą i postanowiłyśmy kupić coś porządnego. Tata często wyjeżdża i dużo pracuje przy komputerze. Pomyślałyśmy, że stacjonarny komputer - a raczej jak to Tata nazywa - "kolubryna" jest już przeżytkiem i należy coś zmienić Szukając nowego laptopa natknęłam się na promocję w mixelectronics - <ciach>
Jest niedrogi - w na prawdę znacznej promocji i myślę, że będzie spełniał wszelkie wymagania

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2009-10-16 o 21:33
volleygirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 21:03   #124
summershine
BAN stały

Atoska możesz zabrać Tatę na wspaniały obiad lub kolację do jakiejś restauracji. Możesz mu również kupić bilety do teatru lub do kina na ulubiony film. Niekoniecznie musi iść tam 23 czt 24 czerwca, może pójść w weekend, kiedy będzie miał znacznie więcej czasu. Możesz zakupić ulubione perfumy, które Tata lubi. Ja swojemu zamówiłam Carolina Herrera 212 Men w e-zapachy.pl Zestaw jest przeceniony o 100zł, więc zaoszczędziłam sporo pieniędzy. Będzie również na jakieś dobre winko lub likier do kawy, co Tata uwielbia
summershine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 00:05   #125
kierokierowniczka
Raczkowanie

możecie się śmiać, ale ja mojemu tacie na dzień ojca kupiłam mini-blender, bo uwielbia działać w kuchni http://www.moderni.pl/show.php?id=319 takie maleństwo, a tyle radości
kierokierowniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 23:26   #126
miskawiska
Przyczajenie

mojemu tatusiowi oczywiscie ksiazke historyczna warto wybadac czym sie dokladnie interesuje, czy jest to II wojna swiatowa czy moze I...? ale naprawde fajny i zadowalajacy prezent
miskawiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 19:47   #127
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Dziewczyny, widzę, że jesteście pomysłowe, więc mam nadzieję, że pomożecie
Nie mam pojęcia, co kupić tacie na urodziny. Chciałabym aby było to cos wyjątkowego ( kończy 50 lat). Problem w tym, ze wszytsko wydaje mi sie takie... banalne. Moze Wy na cos wpadniecie?
Tato uwielbia spędzac czas na świeżym powietrzu.
Majac wolną chwile od razu zabiera nas z miasta i jedzie na działkę lub do swojego taty na wieś.
Fan sportu i krzyżówek
Stary 2009-08-06, 09:41   #128
guziczek007
Przyczajenie

Mój Tata ma 50tkę w październiku. Przygotowuję dla niego kalendarium pół wieku.
Na każdej stronie będą daty i wydarzenia najważniejsze z ostatnich 50 lat, a między to wplecione będą wydarzenia z jego życia, np ,że się pobił z kolegą, skończył pierwszą klasę albo pierwszy raz pocałował mamę, że został tatą, zmienił pracę itp. Wszystko poprzeplatane zdjęciami taty jak zdjęciami lub grafikami pasującymi do jakiegoś wydarzenia, np zdjęcie kartek na mięso, albo zdjęcie zwierzaków z ulicy sezamkowej przy dacie pierwszej emisji odcinka. Wydarzenia z Polski i ze świata są fajnie opisane na wikipedii.
Może któraś z Was skorzysta
Pozdrawiam
guziczek007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 11:51   #129
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guziczek007 Pokaż wiadomość
Mój Tata ma 50tkę w październiku. Przygotowuję dla niego kalendarium pół wieku.
Na każdej stronie będą daty i wydarzenia najważniejsze z ostatnich 50 lat, a między to wplecione będą wydarzenia z jego życia, np ,że się pobił z kolegą, skończył pierwszą klasę albo pierwszy raz pocałował mamę, że został tatą, zmienił pracę itp. Wszystko poprzeplatane zdjęciami taty jak zdjęciami lub grafikami pasującymi do jakiegoś wydarzenia, np zdjęcie kartek na mięso, albo zdjęcie zwierzaków z ulicy sezamkowej przy dacie pierwszej emisji odcinka. Wydarzenia z Polski i ze świata są fajnie opisane na wikipedii.
Może któraś z Was skorzysta
Pozdrawiam

Swietny pomysł, mam nadzieję, że się nie pognieważ, że go skopiuję
Stary 2009-08-06, 14:32   #130
guziczek007
Przyczajenie

Nie ma sprawy, kopiuj!!
A drukować będę w drukarni. Koszt jedej książki to ok 100zł.
Pozdrawiam
guziczek007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-09, 23:09   #131
Pom pom
Przyczajenie

witam Wizazanki
mój Tat kończy za miesiąc 40 lat... od pół roku chodzę po sklepach i dopytuję go co chciałby dostać a on niezmiennie powtarza, że ma już wszystko
jest to człowiek praktyczny, uwielbia góry i motocykle do wspinaczki kupowałam mu już prezenty na poprzednie urodziny, motocykl sprawił sobie sam
wspierał mnie przez całe życie i w każdej sytuacji więc chcę żeby prezent zrobił na nim wrażenie...
macie jakieś oryginalne pomysły...? byłabym baaaaaaaardzo wdzięczna za pomoc [w grę wchodzi składka z Mamem ]
Pom pom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 18:19   #132
Ekspert
BAN stały

Fajnym pomysłem na prezent na drobniejsze okazje czy rocznice jest elektryczna golarka (jeżeli tata się goli ) Albo może być jakiś dobry trunek.
Ekspert jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 22:36   #133
shortwildbeast
Raczkowanie

moj tata interesuje sie historia z okresu II wojny swiatowej. czesto kupuje sobie sam ksiazki o tej tematyce, wiec mysle ze najlepszym prezentem dla niego bylaby kolejna ksiazka

"Walcz, bo jeśli walczysz to możesz przegrać.
Jeśli nie walczysz to już przegrałeś.''
shortwildbeast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 10:56   #134
Aanulek
Raczkowanie

Ja tacie kupiłam pasek do spodni, a że go nie nosi 'bo za dobry' to inna sprawa Ale książki o odpowiedniej tematyce zawsze mile widziane
Aanulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 10:43   #135
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

ja mam wlasnie pewien problem, po za miesiac ma urodziny, za 2 miesiace imieniny, a za 3 miesiace Gwiazdka ;/
kupilam mu na spolke z tz nowa koldre i poszewke na nia z harley-davidsonem, bo moj tata kocha choppery.
i nie wiem, co dalej.
alkoholu mu nie kupie, bo sam robi nalewki lub sobie kupuje, jak w zeszlym roku dostal na mikolajki jakis super-hiper likier co kupilam w Niemczech to do dzis stoi w barku nieotwarty.
portfel dostal na gwiazdke, ale i tak kupil sobie inny ;/
na Gwiazdke dostal tez piekna rzecz: na all zamowilam, najpierw jedna przemila Wizazanka pomogla mi polaczyc w programie graficznym 4 zdjecia [taty ze mna i siora] na pieknym tle i zamowilam je w takim ogromnym formacie, jak obraz, normalnie na ramie takiej drewnianej. tata powiesil na scianie i pieknie sie prezentuje, to fakt

mam problem, bo on wszystko co chce, to sobie sam kupuje, i po prostu musze wyprzedzac jego zachcianki /jak z ta posciela/
perfum nie uzywa, nie goli sie, dezodorant moglabym mu kupic, ale on uzywa zwyklego adidasa, a on jest tani, to co, mam mu caly karton kupic?
kawa tez jest tania ;/
myslalam tez o maszynce do wlosow, bo narzeka na swoja, ale boje sie, ze sam sobie wczesniej kupi ;/ moze jakas ksiazke o motocyklach znajde... ale w zeszlym roku dostal piekny album o historii ciezarowek /pasjonuje sie tym/, obejrzal i odlozyl. ;/
ktoras z was wspomniala o prenumeracie, moze mu zaprenumeruje jakies czasopismo zeglarskie, bo tez uwielbia zeglowac... tylko nie wiem nawet czy by chcial ;/
i ten pomysl z prezentacja ze zdjeciami jest niezly... jak bede w domu to poskanuje co trzeba i sprobuje cos sklecic... choc nie wiem czy mi sie uda
Stary 2009-09-18, 20:23   #136
wisherka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
myslalam tez o maszynce do wlosow, bo narzeka na swoja, ale boje sie, ze sam sobie wczesniej kupi ;/
myslę że z tą maszynką to fajny i niedrogi pomysł (np. masz tutaj całkiem dobry sprzęt, który możesz kupić w bardzo korzystnej cenie), a do tego dodać taką właśnie prezentację ze zdjęciami (nie ma to jak prezent składający się z czegoś praktycznego jak i z czegoś pomysłowego)
wisherka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-23, 11:04   #137
martynika78
Przyczajenie

jeśli tato jest łasuchem, jak mój na przykład, to fajnym pomysłem są czekoladki z ułożonym napisem: Dla Ciebie Tato lub Słodkiego miłego życia
martynika78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-23, 19:51   #138
effulla
Zakorzenienie

Hmmm dobry alkohol, ciasto z dedykacją < oczywiscie handmade xD> i bilety do teatru/na koncert etc - krawaty, koszule i inne takie juz odpadają
Stary 2009-09-26, 08:05   #139
kierokierowniczka
Raczkowanie

Czy wypada?

Nigdy nie sądziłam, że napiszę w tym dziale wątek... Ale jak się okazuje, i ja mogę mieć do Was pytanie. Mianowicie...wpadłam na pomysł, by kupić dla taty tusz do drukarki. I tutaj zaczynają się schody, bo ojciec nie używa oryginalnych kardridży, tylko tych niefirmowych zamienników Doktora Tusza. Czy wypada mu kupić coś takiego? Nie wiem dlaczego, ale mam jakieś obiekcje, choć wiem, że to przecież pełnowartościowy produkt, no i mam pewność, że tego właśnie używa. Podpatrzyłam ostatnio, że mu się kończy atrament i wpadłam na ten właśnie szatański pomysł, czy dobry?
kierokierowniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 00:37   #140
CinderellaGirl
BAN stały

W sumie taki tusz mu się przyda, więc pomysł całkiem fajny Możesz go opakować wielką czerwoną kokardą żeby było bardziej wzniośle
Wystarczy sprawdzić model i markę drukarki. Załączam linka do spisu tuszy:
<ciach>

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2009-10-16 o 21:33
CinderellaGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 12:37   #141
tekla22
BAN stały

też mam zawsze problem z prezentem dla taty. Kosmetyki dostaje na każdą okazję. Co do książek to czyta tylko Trylogię. Ubrania kupuje mu mama, a jedyne z czego się cieszy to gadżety związane z wędkarstwem, a to dla mnie czarna magia. Na początku listopada ma 50-te urodziny i znowu nie wiem co kupić :/ Cinderella dała link do electro.pl. Znalazłam tam duży wybór maszynek do strzyżenia i też wydaje mi się, że to niezły pomysł. Tata do fryzjera chodzi raz na miesiąc i zawsze ścina się na krótko więc miałby problem z głowy Tylko sama nie wiem czy nie lepiej kupić coś mniej praktycznego. Chyba, że dodam jeszcze jakiś spławik i będzie miał swój ulubiony akcent "rybny"
tekla22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 09:00   #142
Yoostii
Zadomowienie

ja tez mam zawsze problem z prezentem dla taty ;(. on ma 44lat.
- zestaw kosmetykow - na kazde imieniny dostaje i marudzi, ze kolejny komplet do kolekcji
-cos do golenia - zbyt oklepane. co roku mam to dawac? ;/
-pytalam jaka jego ulubiona ksiazka to powiedzial ze duzo lubi. a te ksiazki ulubione to takie stare co juz czytal wiele raz np. krzyzacy - nie chche mu kupywac ksiazki
-plyta z muzyka - nieslucha
-filmy dvd - nie mamy dvd
-alkohol - nie jestem pelnoletnia
-pizama - dostal w tamym roku od mamy
-ubrania - nie umiem wybrac co mu sie podoba, a sam nie kupuje sobie

moim pomyslem to tylko szlafrok i slodycze ;/. rozmawialam z mama na temat prezentu dla taty. powiedziala ze ten szlafrok co ma to kupila mu na poczatku ich małzenstwa czyli 18 lat temu. moze koszula albo krawat bo nie kupuje se ale mama powiedziala ze tata sam se moze kupic, a ja na to, ze on se nie kupuje wogle. wogle nie wiem co mam kupic. z pieniedzmi tez jest ciezko ;/
Yoostii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 14:10   #143
wanitatywna
Wtajemniczenie

Mam taki sam problem co roku.
Filmów nie ogląda, książek nie czyta.
Alkoholu nie pije w ogóle...

Kupię mu chyba książkę związaną z jego zawodem. Ostatnio szukał jakieś o Photoshopie. Na pewno dostanie paczuszkę ze słodyczami.
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 19:51   #144
Agnesik_
Raczkowanie

Hmm...ja planowałam na początku żeby kupić mu gwiazdę z www.kupgwiazde.pl ale to jako taki gadżet...Sama mam problem. Kupowałam już na zeszłe gwiazdki :
- drzewko szczęścia
- portfel
- Kubek
- Płytę z muzyką klasyczną i z jego ulubioną piosenkarką ( dwie oddzielne )
- Kalendarz z pejzażami polski
- Plaster na telefon gekon do samochodu..żeby przyczepić telefon na tapicerkę
-Zrobiłam kalendarz ze zdjęciami naszej rodziny
A w tym roku nie mam pomysłów za dużo.
Planuję :
-Mu mikser ( taki kubek który od razu miesza napój )
- T-shirt z napisem : Kochany tatuś
- Odkurzacz do klawiatury

Ale to może nie wypalić...mogłybyście mi jakoś pomóc? nic do jedzenia, nic z alkoholi, z kaw ani herbat, nic z krawatów czy coś, żadnych kalendarzy, biżuterii, zegarków, GPRSów, nic drogiego..max do 50 zł. Bo fundusze nie pozwalają na więcej
Agnesik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 22:03   #145
ellish
Zakorzenienie

ja daje 2 książki Cejrowskiego z autografem Pana Wojtka. Akurat w piątek idę na spotkanie z nim, wiec od razu mi podpisze
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 19:21   #146
Agnesik_
Raczkowanie

Książki z autografem? No ciekawy pomysł...wiem że jeśli chodzi o autografy, to można jeszcze zdobyć Julii Kamińskiej i Filipa Bobka z "Brzyduli" na płycie z serialem w sklepie merlin.pl
Stary 2009-11-02, 19:39   #147
ellish
Zakorzenienie

wiem, ze w Krakowie jakos w weekend w Galerii Kr, w Empiku ma podpisywac ksiazki Julia Kaminska.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 21:15   #148
Agnesik_
Raczkowanie

Ale autografu Julii Kamińskiej raczej mu w prezencie nie dam xD....Potrzebuję jednak coś jeszcze bardziej, bardziej praktycznego...macie jeszcze jakieś pomysły? ( przypominam że raczej nie alkohol, kawa, herbata, książka, muzyka, film, słodycze ubranie...no i poniżej 50 zł ) Najlepiej coś ciekawego, przydatnego.
Stary 2009-11-06, 21:13   #149
Lucy1111
Zakorzenienie

a ja na gwiazdkę w ubiegłym roku podarowałam tacie kalendarz książkowy na 2009 rok w skórzanej oprawie. Ale aby nie był to taki zwykły kalendarz, zleciłam (na allegro) wygrawerowanie imienia taty i logo ze stronki internetowej, którą stworzył Ale był zachwycony
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 21:59   #150
malenstfo24
Rozeznanie

Ja myślę nad jakąś wypasioną krzyżówką, chciałabym coś lepszego niż te kioskowe, ale nie wiem czy takie są i do tego jakiś fajny długopis

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości