![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Re: swietna gra
Niestety to chyba nie to...juz dwa kolejne razy od początku przeszłam cały pierwszy epizod i nic, jak error był tak jest.po prostu mam chyba pecha do tej gry.
![]() jak ktoś będzie miał jakąś koncepcje czemu tak mi się robi i jak sobie z tym poradzić, to proszę o rady. ![]() koko napisał(a): > o cholera! jeszcze tego mi brakowało! ![]() ![]() > no coż, spróbuję jeszcze raz, to faktycznie nie będzie już teraz trudne.dzięki za wskazówkę. ![]() > tylko że ja nic a nic nie robiłam w swoim komputerze, nie zmieniałam. ![]() > no to biorę się do roboty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Podróżniczka
|
magdziaS napisał(a):
> dziewczyny co zrobić żeby babka z biura podróży dała mi parasol?? Oooo już wiem, niedokładnie przeczytałam wątek , ale już znalazłam ! < eureka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Miałam ten sam problem....
Musisz po prostu wejs do gry jako gość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, proszę, gdzie jest ten cholerny młotek???????????????
![]() ![]()
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Właśnie go znalazłam. Jest na lotnisku pod samolotem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Ines_ napisał(a):
> Właśnie go znalazłam. Jest na lotnisku pod samolotem. Jesteś wielka! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jedno małe pytanko: co trzeba położyć na tym podeście oprócz:
-podpalonych patyczków -kłosów zboża -wody ??????????????/ ![]()
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Oprócz tych rzeczy trzeba położyć kamień. Po zejściu ze schodów zobaczysz go po lewej stronie
![]() A skąd wzięłaś popalone patyczki?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Ines_ napisał(a):
> Oprócz tych rzeczy trzeba położyć kamień. Po zejściu ze schodów zobaczysz go po lewej stronie ![]() Dzięki ![]() > A skąd wzięłaś popalone patyczki?? są na lotnisku przy samolocie, ale od drugiej strony, niż był młotek ![]()
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Ines_ napisał(a):
> Oprócz tych rzeczy trzeba położyć kamień. Po zejściu ze schodów zobaczysz go po lewej stronie ![]() No dobra, już to zrobiłam, i co dalej? Mam już wszystko poukładane, na głowie sfinksa otworzyłam tą klapkę, włożyłam tam baterię, a tunel nadal się nie otwiera ![]() Jakaś niekumata dzisiaj jestem ![]()
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Ja chyba też mam dzisiaj pecha do tej gry. Jestem na lotnisku, na samolocie leżą dwie rzeczy ale nie mogę ich zabrać, ponieważ stoi tam pilot... nic więcej nie widzę... a może po prostu jestem ślepa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Dzięki!!! faktycznie weszłam jako gość i się udało!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Ines_ napisał(a):
> Ja chyba też mam dzisiaj pecha do tej gry. Jestem na lotnisku, na samolocie leżą dwie rzeczy ale nie mogę ich zabrać, ponieważ stoi tam pilot... nic więcej nie widzę... a może po prostu jestem ślepa ![]() Nie, sorry! Patyki były przy tej przewróconej beczce z lewej strony ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! ale jak złożyć te parasolki? tzn.w jakiej kolejności, co i z czym to już wiem, ale jak z technicznego punktu widzenia? nic mi nie wychodzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
Wiecie co, ta gra zaczyna mnie poważnie stresować. Już myślałam, że kończę Egipski epizod, a tu jeszcze jakiś tunel ma się otworzyć, i jakiś młotek mam znaleść. Może niech jedna z tych szczęściar co przeszła ten epizod napisze po koleji mniej więcej co trzeba zrobić, bo ja tego raczej sama nie skończę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
bo na oltarzu trzeba polozyc jeszcze diament i w glowie tez trzebba wsadzic diament
![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
Czy te gałązki trzeba podpalić przed położeniem na tej tablicy. Jeżeli tak to jak to zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Mam powsadzane te diamenty. Mam poukładane te rzeczy na płycie (patyczki nie są podpalone). I nie wiem co dalej. Chyba jestem za mało sprytna i cierpliwa jak na takie gry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ecru! proszę powiedz mi co trzeba zrobić z tymi parasolkami, bo juz mi ręcę opadły...tzn.nie co,ale jak? gdzie mam to robić, w co klikać, co do czego?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Ja też się z nimi nieźle namęczyłam. Musiałam zaczynać epizod od nowa, bo jak się okazało je można ułożyć tylko w określony sposób. Musisz wsiąść najpierw jedną tą z rogu, potem podchodzisz do tej następnej i też ją bierzesz. Potem klikasz na plecaczek i jak ci się pokaże jego zawartość to je łączysz biorąc jedną i najeżdżając nią na drugą. Potem dopiero możesz wziąść następną i od razu połączyć, a potem ostatnią i też od razu połączyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Do Koko:
Z tymi parasolkami to jest tak: nie ważne gdzie je składasz. Masz cztery parasolki. Składasz je dokładając wszystkie po kolei do pierwszej. Czyli: drugą nakładasz na pierwszą, potem dokładasz do tego trzecią, a na końcu dokładasz czwartą. Kolejność jest taka, jak masz ułożone w plecaku (przynajmniej u mnie tak było). Jeśli to nie wyjdzie, to popróbuj różne kombinacje. Bo u mnie też się nie dało przyczepić np. pierwszej do czwartej, tylko musiałam w odpowiedniej kolejności ![]() Do Estelki: Mam już wszystko położone na tym podeście, również diament. Na głowie Sfinksa też już umieściełam diament. A tunel nadal jest zamknięty ![]() ![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczynki!
![]() zauważyłam dziwną prawidłowość, że jak coś mi nie wychodzi i poproszę Was o pomoc, to zawsze udaje mi się za pierwsym podejściem, chociaż często robię dokładnie to samo, co wcześniej, zanim sie do Was zwróciłam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
Cholera jasna, a ja tego nie wyniuchałam i zaczynałam epizod od początku. Nawet nie wyobrażacie sobie ile czasu na to straciłam. A wystarczyło je poukładać w odpowiedniej kolejności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Karola a te patyczki to ty je czymś podpaliłaś, bo ktoś tu wcześniej coś wspominał o podpalonych patyczkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
ecru napisał(a):
> Karola a te patyczki to ty je czymś podpaliłaś, bo ktoś tu wcześniej coś wspominał o podpalonych patyczkach? Tam gdzie na początku stał wielbłąd są takie kamyki. 2 są do podniesienia ![]() ![]() Jak dojdziesz co dalej, to skrobnij, bo ja już wszystko (chyba) zrobiłam a tunel mi się nie otwiera ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
ja też już raczej wszystko zrobiłam, ale co z tym dłutem? gdzie mam je wsadzić? i coś o jakiejś baterii chyba wyczytałam? czy ja coś takiego mam? raczej nie.skąd to wziąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
Karola ja po zapaleniu tych badyli poszłam tam za ten podest do tablicy i przyjżałam się jej z bliska. Kliknęłam na nią bo mi się kursor zmienił w "rękę do brania" i jakaś wiązka światła otworzyła mi tunel.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Baterie są w latarce. Musisz nią najechać na bohaterkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
koko napisał(a):
> ja też już raczej wszystko zrobiłam, ale co z tym dłutem? gdzie mam je wsadzić? i coś o jakiejś baterii chyba wyczytałam? czy ja coś takiego mam? raczej nie.skąd to wziąć? Wiesz co? Ja już otworzyłam tunel ![]() Dłuto jest w misce czy wiadrze tam gdzie stał wielbłąd ![]() Włazisz na głowę sfinksa i tam jest taki kamień odróżniający się kolorem. Użyj dłuta na tym kamieniu i potem młotka. Otworzy się. Włóż tam baterię. (Baterię masz z latarki - trzeba użyć latarkę na bohaterce). Jak już to wszystko zrobisz, to idź do sfinksa, tak gdzie jest ta ściana z hieroglifami. Trzeba na tej ścianie najechać na jakiś punkt (niewidoczny, po rpostu na chybił trafił szukałam) i nacisnąć jak kursor zamieni się w łapkę ![]() Wtedy otworzy się tunel ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
hehe.i znowu stał sie cud.jak tylko to napisałam, to od razu udało mi się z tym dłutem i resztą.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.