|  2011-12-30, 15:15 | #121 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Dot.: Wasze ulubione miejsca do jazdy w Polsce

Oh jak cudownie, że wszyscy się "rzucili" na Białki, Szczyrki, Zakopane, a moje kochane Bieszczady zostawili w spokoju    
				__________________ Może nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę . | 
|     | 
|  2012-01-02, 10:14 | #122 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Ja w tym roku w Białce jeździłam (Kotelnica) i na Jurgowie też. Ten drugi stok zdecydowanie lepszy, mniej ludzi, stok nie za łatwy, ale trudny też nie. No a w Białce masa ludzi po świętach się pojawiła i o ile w drugi dzień świąt nie czekałam do wyciągu tylko od razu do bramek się wjeżdżało o tyle już 28 kolejka była ogromna.

| 
|     | 
|  2012-01-03, 15:42 | #123 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Tak właśnie Zieleniec - jak nigdzie nie ma śniegu to tam jest szansa, że będzie!

__________________ https://www.facebook.com/pages/smacpl/247362505306039 Konkurs na blog roku, zgłoś swój blog, zagłosuj na mój   | 
|     | 
|  2012-01-03, 20:37 | #124 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

A ja uwielbiam Małe Ciche!    | 
|     | 
|  2012-01-04, 15:58 | #125 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: zachodniopomorskie 
				 | 

a dla mnie zdecydowanie Szrenica w Szklarskiej! Trasy zróżnicowane i dobrze przystosowane, każdy znajdzie coś dla siebie   Ostatnio jeździłam na Nosalu i tam albo jeździ się na oślich łączkach, które nudzą się po pierwszym zjeździe albo jeździ się na tak stromej trasie, że człowiek ma ochotę zawrócić wyciągiem na dół  Oczywiście wszystko zależy od posiadanych umiejętności, moje są na średnim poziomie, więc trudniejsza trasa na Nosalu mnie przeraziła   
				__________________ | 
|     | 
|  2012-01-05, 23:00 | #126 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-12 
				 | 

Ja zawsze bylam, jestem i bede za Bialka, jesli chodzi o Polske.   Fajne stoki, dobrze przygotowane. Minus - ludzie. Ale jesli zna sie dobrze Bialke to wie sie w ktorych godzinach jest dosyc swobodny stok   | 
|     | 
|  2012-01-12, 13:36 | #127 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

Cytat: 
  ... Weekendami dużo ludzi, co powoduje 10-minutową kolejkę do wyciągu, ale za to przyjemny zjazd! ... Co prawda byłam w zeszłym roku i byłam bardzo zadowolona - mimo, że to był mój 4 raz na nartach   W tym roku dopiero się tam wybieram. Najpierw moi "kompani" muszą się nauczyć na mniejszej   
				__________________ " To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-01-12, 15:41 | #128 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Ja też uwielbiam Soszów, jest to mój ulubiony stok. Jeżeli jest otwarta trasa z samej góry to się sunie 1900 m w dół. Dobre nachylenie, w miarę szeroko, cudnie  Byłam w tym sezonie 4 razy i za każdym razem było pieknie, w sobotę też jadę   | 
|     | 
|  2012-01-13, 11:50 | #129 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

Też pojadę w weekend, jeśli spadnie trochę śniegu. Byłam wczoraj, warunki średnie. Da się jezdzić, ale mokry śnieg.

__________________ " To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... | 
|     | 
|  2012-01-29, 09:04 | #130 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: Pd. Polska 
				 | 

Witam witam witam, potrzebuję szybką odpowiedź  mam zamiar dziś jechać na narty, na których nie jeździłam, więc będę się uczyć, ale jest -15 stopni.....czy w takie warunki warto???please. Podobno jest duża różnica między taką dużą minusową, a znacznie niższą. Warto, czy nie? z góry dzięki   | 
|     | 
|  2012-01-29, 18:01 | #131 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Ja kochałam wręcz Białkę, zresztą pisałam tutaj o tym   Tam zaczynałam. Ale w tym sezonie wybrałam się tam tylko raz - na rozgrzewkę, jak jeszcze nic innego nie jeździło  I teraz uważam, że Białka to dla początkujących. Mnie już się tam nudzi, a jeżdżę dopiero trzeci sezon (na desce). Za krótko, za płasko i przede wszystkim za duuuużo ludzi. Skusiłam się też na Jurgów w końcu - i tam o wiele lepiej i widoki ładniejsze. Ale odkąd odkryłam przyjemność z jazdy na Słowacji, to nie mam ochoty wracać na polskie stoki ( a dziwiłam się znajomym - wielbicielom Dolomitów, że w PL nie chcą jeździć...takie to snobistyczne było dla mnie  ). Bardzo lubię teraz Chopok, a z bliższych Tatrząńską Łomnicę, Strebskie Pleso i ostatnio odkryte Rohace - tylko 30 km od granicy w Chyżnem, więc jak mam wybierać Białka czy Rohace, to bez wahania wybieram to drugie. Stok długi, szeroki i prawie pusty, ceny porównywalne do Białki (a w knajpie to nawet taniej!). Jak tak patrzę na kamerki z Białki, to aż wierzyć mi się nie chce, że mogłam jeździć w takim tłumie   
				__________________ ...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 | 
|     | 
|  2012-01-29, 18:28 | #132 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2012-01 
				 | 

No w Soszowie jest cudownie. Tylko śnieg, żeby nie był mokry... i te kolejki czasem... Ogólnie polecam Soszów i bardzo sobie chwalę.

| 
|     | 
|  2012-01-30, 01:09 | #133 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
 Rohace - nieco tańsze, zdaje się coś koło 22 e. Z tym, ze ja jeżdżę najczęściej na zorganizowane wyjazdy z grupą, z związku z czym zawsze jest jakiś rabat na karnety (5-10%) - za karnet na cały dzień na Rohacach (9-16) płaciłam ostatnio 21 euro, w tym 3 euro kaucja, więc wychodzi 18e - jak dla mnie super, bo jazda nieporównywalnie lepsza niż w Białce. 
				__________________ ...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 | |
|     | 
|  2012-02-02, 14:33 | #134 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2012-02 
				 | 

Jeśli ktoś mieszka na Podkarpaciu to polecam Przemyśl. Stok jest niemal w centrum miasta   Brak problemów z dojazdem. Stok ma trzy trasy o róznym stopniu trudności. Dla początkujących jest ośla łączka. Do tego wypożyczalnia, tor saneczkowy i gastronomia. Ceny przystępne. Polecam   | 
|     | 
|  2012-02-05, 11:07 | #135 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Czy był ktoś może w Wieżycy? Wybieram się pierwszy raz, nigdy przenigdy nie jeździłam. Cały czas się zastanawiam od czego zacząć, narty czy deska. W sumie sprzęt wypożyczany, więc nikt mi nie broni spróbować obydwu    | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-02-05, 11:36 | #136 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Wlkp 
				 | 

Ja byłam w połowie stycznia w Zakopanym i tylko zjezdzaliśmy na Szymoszkowej, warunki były ok. Załuję tylko że nie wybraliśmy się na Białkę... ale cóż,może innym razem. 
				__________________ Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty...  Kamilek  ur 18.10.13 17.05.2014- Nasz Dzień  | 
|     | 
|  2012-02-06, 09:01 | #137 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: trójmiasto 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2012-02-06, 09:33 | #138 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

ashe  dziękuje  za odpowiedź   A możesz polecić jakiś nocleg? Ofert jest sporo ale jeśli macie jakiś sprawdzony to fajnie byłoby skorzystać z czyjejś wiedzy   | 
|     | 
|  2012-02-06, 14:23 | #139 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: trójmiasto 
				 | 

ja mieszkałam jeszcze rok temu niedaleko  wiec z noclegami niestety nie pomogę. Ja za to za niecałe dwa tyg do Czech wybywam Edytowane przez ashe Czas edycji: 2012-02-06 o 15:54 | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-02-10, 20:41 | #140 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Ja lubiłam jeździć do Białki ale właśnie za dużo ludzi było. Kolejki masakryczne i zero przyjemności ze zjazdu. Potem był Jurgów gdzie z rana jest bardzo fajnie, a trasy są bardziej ambitne niż w Białce.  I w końcu z lenistwa został mi Zadział (rejon Nowy Targ). Jest tam jeden wyciąg, nie za długi stok ale mi wystarcza   
				__________________ . | 
|     | 
|  2012-02-18, 23:13 | #141 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2012-01 
				 | 

A ja najbardziej lubię Kaspro. Pojechaliśmy w pierwszym tygodniu warszawskich ferii i było puściutko. Wstawaliśmy jak biali o dziewiątej rano, zjadaliśmy śniadanko i niespiesznie udawaliśmy się do Kuźnic gdzie  pani w kasie uśmiechała się szeroko na nasz widok bo wreszcie miał co robić  . Widoczność na górze była słaba(to nawet lepiej, bo jak mniej widzisz, to się nie boisz)  za to śniegu około 2m. Nigdy w życiu nie jeździłam w takich warunkach na Kasprpo - Beskid, Pośredni, Świński Kocioł, nawet padaki na starym FIS'ie. Miałam trzy samotne zjazdy na Gąsienicowej, żywego duch nie było.   | 
|     | 
|  2012-02-22, 15:34 | #142 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2012-01 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Kasprowy Wierch- Goryczkowa i Gąsienicowa, zdecydowanie   Goryczkową to mogłabym jeździć cały dzień. Jedyne co strasznie w niej dobija to okropnie wolny i dość stary wyciąg krzesełkowy. No i ogromnym jak dla mnie plusem jest to, że są tam miejsca, gdzie zbaczając z trasy można pojeździć na świeżym śniegu, gdzie nikt wcześniej nie stąpał, cudeńko! <3 No, ale są to trudne trasy, na pewno nie dla początkujących. Strome, miejscami okropnie oblodzone, no i przede wszystkim można nabrać zabójczej prędkości!  W każdym razie, Kasprowy to mój faworyt w Polsce. A z delikatnych stoków to myślę że Białka jest w porządku, tylko te kolejki.. Wieczorami jest najlepiej, bo wtedy mało ludzi i prawie się nie czeka   | 
|     | 
|  2012-03-05, 14:52 | #143 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Dolny Śląsk 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2012-03-12, 19:57 | #144 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Cytat: 

__________________ . | |
|     | 
|  2012-03-12, 21:15 | #145 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2012-03 
				 | 

ja byłam w Wieżycy/ naprawdę fajny stok. super do rozpoczęcia nauki na nartach!!!

| 
|     | 
|  2012-03-14, 13:35 | #146 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-02 
				 | 

Kurczę ale w Polsce? Ciężko jeździ się w Polsce - tłok sporo ludzi, kolejki, niezbyt przygotowane stoki. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem było mieszkanie po polskiej stronie na przykład u rodziny w szklarskiej porębie i codziennie dojeżdzanie na stoki do czech - cena podobna warunki lepsze.  Jeśli już w Polsce to Kasprowy Wierch. Ale nie mam zbytniego doświadczenia | 
|     | 
|  2012-04-06, 13:18 | #147 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-04 
				 | 

Czarna góra i Zieleniec    | 
|     | 
|  2012-04-13, 18:40 | #148 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-04 Lokalizacja: Częstochowa 
				 | 

Białka Tatrzańska & Zieleniec.   
				__________________ Mówi się, że potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć, jednej godziny, żeby go ocenić i jednego dnia, żeby polubić, ale całego życia, by go później zapomnieć... | 
|     | 
|  2012-04-14, 18:36 | #149 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2012-04 
				 | 

Ja również Czarna Góra  i Zieleniec. Jest spokojnie a nie przepych jak w tatrach    | 
|     | 
|  2012-08-01, 14:45 | #150 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2012-08 
				 | 

Ja najlepiej czuję się na Kasprowym.

| 
|     | 
|  Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.