![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: :*:*:*Dla tych, które się doczekały... (z wątku zazdrośnic:D):*:*:*
sprzeczka z Tż, nic mi się nie chce, posprzątałam swój pokój, a jutro znów do pracy ;(
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
chilanes czyżby sprzeczka dotycząca "planu" ceremonii zaślubin ?
![]() zdarzają się każdej parze takie życie.. A ja jutro do lekarza idę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Chilanes jedyne co moge napisać, to pogodzicie sie
![]() ![]() Oliwka co do tych terminów, to może warto na ten 2010?to jeszcze dużo czasu, więc kase zdążycie nazbierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak 2 dni temu ustaliłam sobie datę 7 sierpnia 2010 , mówię wczoraj TŻ a on ,że za długo... więc mówie ,że może 6 marca a on ,że OK ale 13 marca 2010 ![]() ![]() A TŻ chce się o dziecko starać w przyszłym roku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale za to z tej złości to mam pokój wypucowany, że hej! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ollliwka czy ja o czymś zapomniałam? Ty już po zaręczynach jesteś?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-12-15 o 09:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chilanes będziemy się stresować razem bo ja też zaprosiłam teściową na drugi dzień świąt ![]() Edytowane przez nestka Czas edycji: 2008-12-15 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Ojjj boję się
![]() ![]() ![]() Na obiad wymyśliłyśmy z mamą: rosół/flaczki schabowe/kurczaka/mielone+ziemniaczki+surów ka/mizeria/ćwikła kompot z brzoskwiń, czereśni, wiśni, ananasów, kiwi, bananów Na podwieczorek: ciasta świąteczne owoce kawa/herbata Myślę, że może być ![]() Do tego tak sobie myślę, że wypadało by, by Tż kupił mojej mamie kwiaty, skoro takich oficjalnych zaręczyn nie będzie. Na pewno byłoby jej miło ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Chilanes wypada, żeby Tz przyszedł z kwiatami. U mnie też nie będzie oficjalnych zaręczyn, zobaczymy kiedy moi rodzice zdecydują się zaprosić rodziców Tz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
ooo to widzę, że na odwrót zrobiliście
![]() ![]() ![]() Także w sumie to ja chciałam mieć takie spotkanie już za sobą ![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
A my w sumie popytaliśmy sie o nauki (zaczynamy od przyszłej niedzieli) oraz o poradnie
![]() ![]() Nie stresuj się, wszystko będzie dobrze...tzn. ja napewno też stresowałabym się ![]() Kurcze a ja sie musze uczyć, a siedze na wizażu i przegladam wątki ślubne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Kochane chwalę się Wam, że mamy sale na 24 październik. Ujeździlismy się po róznych salach i terminy są tak zajete na październik, że normalnie głowa mała
![]() ![]() ![]() Tu nasza sala ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1229367688 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
sala bardzo fajna , i z tego co widze chyba duży parkiet ?
![]() chyba nigdy mnie nie doścignie ta fascynacja salami weselnymi - zaklepywaniem dat,oglądaniem ich ![]() zaczynam się martwić moim brakiem zainteresowania w tym kierunku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie i mojego Tż oświadczyny oznaczały przygotowania do ślubu ![]() ![]() Nie martw sie, jeszcze poczujesz "intuicje" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |||
Zakorzenienie
|
Wydawało mis ię, że nie jesteś zaręczona, ale może coś ominełam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No właśnie, Twój pytał, a my oznajmilismy, że Tż właśnie poprosił mnie o rekę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
domi7ks ale nie chodzi o "intuicje", ja chce ślubu jak najbardziej i pisałam zresztą,że jak zaręczyny to i planowanie... więc idę do Kościoła wyznaczam datę i to się dla mnie liczy a nie zamawianie sal weselnych 2 lata czy 1,5 roku wcześniej
![]() ![]() chilanes to,że jeszcze nie mam podpisu w profilu nie oznacza ,że nie jestem zaręczona. A swoją drogą dziwie się... pisze już na tym wątku któryś dzień z koleji i nie zastanawiałaś się dlaczego? ![]() ![]() Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2008-12-16 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czego nie masz humoru ![]() My też chemy, żeby to był nasz WYJĄTKOWY dzień, a co za tym idzie były najpiekniejsze dekoracje, najładniejsza sala, najlepsze atrakcje oraz jedzenie. I nie mamy zamiaru brać ślubu byle jakiego. Idż sobie na wątek PM 2009 i zobaczysz, że KAŻDA DZIEWCZYNA dba tam o najmniejszy szczegól i nie odniosłam wrażenia, żeby to były materialistki, dla których suknia ślubna czy bukiety były ważniejsza sprawą od Narzeczonego. Poza tym każda mężatka Ci powie, że jest to najlepszy okres w życiu, okres Narzeczeństwa i to całe planowanie, ten szał przedślubny ![]() Nie dziwie się, że Chilanes zauważyła brak suwaczka i nie pamiętała, że jesteś zaręczona. Bo z Twoich postów wynika jakbyś była nieszczęsliwa i miała nas za idiotki, że robimy przygotowania. Zreszta ja się tłumaczyć nie będę. Ja akurat zauważyłam na wątku Twoje zaręczyny. Chilanes właśnie sala nam się też podoba, przecież nie zrobimy w stodole, to ważne jaka będzie sala ![]() ![]() A ja pokazywałam mojemu Tż linka z tymi salami, które Ty wkleiłaś, gdzie są stoły okrągłe i najbardziej nam się podobała ze wszystkich, ale u mnie w okolicach nie ma takich ![]() PS:Oliwka może i to dziwne zamawianie sal dwa lata wcześniej, ale co mają zrobić ludzie, kiedy wszystko jest już zajete?????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nie sprzeczajcie się proszę. Ollliwka z Twojego postu można było wywnioskować, że martwii Cię brak takiego wielkiego zainteresowania przygotowaniami i myślę, że chilanes chciała Cię w jakiś sposób pocieszyć a nie dogryzać.
Co do zamawiania sal, zależy od regionu kraju bo moje znajome miały problem faktycznie już rok przed ślubem. Natomiast siostra mojego Narzeczonego zamawiła salę 5 miesięcy przed i bylo dobrze. Ollliwka, każdy ma prawo do własnego zdania, tak jak Ty, ale też każdy ma prawo do własnych planów, możliwości itp Jeszcze raz Domi7ks, Chilanes, Ollliwka po co psuć atmosfere na wątku, szanujmy swoje przekonania ![]() Chilanes, jeśli masz dyplom ukończenia nauk przedmałżeńskich z LO to nie musisz robić tych w Kościele, te dokumenty są ważne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To teraz my mamy rozmieć, że jesteśmy "nierozumne", bo zamawiamy/kupujemy/załatwiamy/planujemy i po prostu cieszymy się z przygotowac? To, że zamawiam salę na 1,5 roku przed ślubem, to nie moja zachcianka, czy chęć zrobienia ze swojego wesela "szopki", wypraszam sobie! Ty na swoim ślubie zrobisz, jak zechcesz, ale ja nie zaserwuję gościom rosołu na trawniku pod blokiem. Nie moją winą jest, że większość sal jest już na 2010r pozajmowana, a jakby nie patrzeć po części duchowej, chcę też świętować swe zamążpójście "cieleśnie" tańcząć i weseląć się z bliskimi do rana. Teraz to ja się poczułam, jak jakaś idiotka, której bardziej zależy na samej imprezce, niż na ceremonii. Wyszło też w Twojej wypowiedzi na to, że te, co chcą mieć przyjecie po ślubie, to jakieś materialistki nastawione na kasę! Grr... Przykro mi, ze poczułaś się urażona (zupełnie niepotrzebnie), bo nic złego na myśli nie miałam, po prostu zapomniałam ot co! nestka ![]() ![]() domi7ks ta sala z okragłymi jest piękna, ale nie wiem, czy nie byłaby za duża ![]() ![]() Kurczę, a mi przyszło teraz do głowy, że ja tak o tych kwiatkach dla mamy, a przecież... kwiaciarnie będą chyba zamknięte w 2 dzień świąt ;/ Kurczę! Nie klapną od Wigilii, jak myślicie?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-12-16 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
domi7ks czy ja krytykuje Twoje podejście do sprawy? przeczytaj,pomyśl,napisz. ..
Dokładnie,wyrażam swoje własne zdanie. I nie napisałam żeby wogóle nie zajmować się wyborem sali,sukni ślubnej czy menu tylko napisałam ,że ludzie tak się czasami tym przejmują ,że zapominają z jakiej okazji ta impreza będzie. I tak macie rację , jestem bardzo nieszczęśliwa. A teraz koniec głupich kłotni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Koniec nie kłocimy sie już, ja z Chilanes wyraziłysmy swoje zdanie, Ty Oliwko swoje. Na tym poprzestańmy, bo slub to ma byc coś pięknego i nie powinna tego psuc żadna kłotnia!Madzia to hasło z rosołem na trawniku mnie rozbroiło
![]() ![]() Chilanes to mówisz, że już masz nauki,o Ty spryciaro ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie ja mam coś takiego, Tż też to robił, musimy poszukać zaświadczeń, ale nie wiem, czy mój ksiądz to zatwierdzi, bo dośc trudny z niego człowiek ![]()
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
chilanes , domi7ks ja nie pisałam o Was ! ,że wy robicie szopki , po prostu cieszycie się tym wszystkim , trochę Was "znam" i wiem jakie akurat Wy jesteście. I nie uogólniam ,że wszyscy tak robią ale mam wrażenie ,że niektórzy owszem.Nie wyobrażam sobie sali zaklepywac 2 lata wcześniej ale już rok jak najbardziej bo jakoś gości przyjąć trzeba.
Baby , baby ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
chilanes wydaje mi się, że w parafii powinny być jakieś zapiski, że taki kurs ma zrobiony ale głowy nie dam sobie uciąć :P nam ksiądz mówił, żeby tych dyplomów pilnować. Co do kwiatów, to myślę, że pani w kwiaciarni doradzi, który model będzie się ładnie prezentował po 2 dniach i jak go pielęgnować by dotrwał
![]() Ollliwka ja też póki co nacieszam się pierścionkiem, myślę, że planowanie dokładne czeka mnie dopiero po nowym roku. domi7ks dopiero zobaczyłam Twoją sale, bardzo elegancka, tak się zapytam dużo kosztuje wynajem ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybaczamy ![]() Cytat:
Jak narazie jest to 130 zł za os, ale facet mówił, że zawsze te 10 zł może urosnąć. W sumie i tak z Tz nastawialiśmy się na 150 zł za os. wiec jest dobra cena. Musimy tylko kupić swój alkohol oraz ciastka, reszta rzeczy jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Czyli cena taka standardowa
![]() U mnie na tej sali z okrągłymi jest wszystko prócz alkoholu i napoje trzeba dokupić, bo bardzo mało ich dają.
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak wzrosnie te 10 zł, to będzie i tak dobra ![]() ![]() Wesele robimy jednodniowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
no ja właśnie się skłaniam ku 1 dniowemu weselu, bo... w związku z tym, że na weselu ma być alkohol, to nikt sam raczej do domu się nei zawiezie, w związku z tym trzeba będzie wynająć pokoje, to też koszt... ten koszt chcę pokryć z pieniążków, które poszły by na poprawiny.
My też liczyliśmy 150/os, do tego ozcywiscie alkohol ;/ Nie zamierzam natomiast bawić się w podarki dla gości, żadnego rozdawania alkoholu, itp, bo wg mnie to duże i niepotrzebne koszty!
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-12-16 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że tak ![]() Własnie jak sie chce robic poprawiny, tym bardziej w restauracji, to pokoje niestety są konieczne do zarezerwowania. Moja koleżanka za dwudniowe wesele zapłaciła 190 zł od osoby, w tym noclegi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.