Samotnosc ciagla monotnia emigrantek - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-07, 19:57   #121
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983
Dot.: Samotnosc ciagla monotnia emigrantek

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
hehe ja naszczesacie takiego problemu nie mam ..
ale u mnie z przytyciem ciezko..
w sumie u mnie juz 6 miesiac ciazy a ja na plusie mam tylko 2,5 kg..
takze jak sama widzisz..

i nie przesadzaj ze wygladasz jak mops.. mi sie oosobiscie bardziej podobaja kobiety z kraglosciami..i ksztaltami niz wieszaki

Wieszakiem byłam w podstawówce , ale dużo czasu juz od tego mineło i za dużo zjadłam .No oczywiście tak źle to ze mna jeszcze nie jest.
No rzeczywiście tylko 2,5 kilo tylko pozazrdościć, widocznie ciąża Tobie służy.A brzusio juz duże??
Katie1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 09:47   #122
senecja
Przyczajenie

witam Was i pozdrawiam z Bulgarii! gratuluje szkrabow! tez mi sie zaczyna maly pędrak marzyc, choc najpierw wolalabym stabilna prace znalezc. poki co wrastam w komputer i costam probuje sie nauczyc jezyka, bo bariera jezykowa do przyjemnych nie nalezy...

choc z TŻ nie jestesmy jeszcze nawet zareczeni to juz zdazylismy sie o imiona dla dzieci poprztykac, haha. wymyslil sobie, ze dziewucha powinna byc Ivanka, tak jak jego mama i babcia (co drugi Bulgar/-ka jest Ivan lub Ivanka...). Wybilam mu z glowy, bo mi to sie kojarzy z Ivanem Groźnym carem Rosji! dla chlopczyka upatrzyl sobie Hrabrin (akcent na ostatnia sylabe). Powiem Wam, ze nie mam nic przeciwko pomyslowi na bulgarskie imiona, choc dla mnie wiekszosc brzmi po prostu dziwacznie
a Wy jakie imiona rozpatrujecie? ciekawa jestem w szczegolnosci tych niepolskich

senecja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 11:12   #123
poiglot91
Zakorzenienie

brzusio juz nawet spore mam w galeri
Stary 2009-01-08, 15:14   #124
meghann
Raczkowanie

czesc dziewczynki - widze,ze fajny watek

ja mieszkam w Szwecji,jestem zareczona i wlasnie sie dowiedzialam dzis ze na chwile obecna nie ma dla mnie wiecej pracy,w maju czeka na mnie caly etat ale na razie nic wiecej nie maja...pracowalam od listopada i liczylam sie z taka mozliwoscia,lecz gdzies tam cichutko liczylam na to ze moze jednak...

moj TZ pracuje jak szalony,nie mamy dzieci na razie,wiec szykuja sie samotne godziny w szare ciemne dni zimowe.
Oczywiscie szukam pracy chocby na te pare miesiecy,ale Szwecja jest krajem ktory zostal wyjatkowo dotkniety kryzysem swiatowym,mnostwo ludzi stracilo prace w ostatnich miesiacach (Volvo,Saab,Electrolux),o gloszen pracy jest tyciunko (styczen i luty) i troche sie martwie. No i poza tym bylam tak zajeta praca i nauka szwedzkiego,ze nie zdazylam sobie ''narobic'' przyjaciol. I teraz wlasnie czuje ich brak...
czy ktoras z Was tez tak sie czuje? Co prawda,mam np karnet na silownie ale czasem to az sie nie chce,jak wieje,leje ciemno za oknem a Ty sama w domu a rodzina i znajomi daleko...pocieszcie mnie jakos

tylko nie kocha się nigdy jak przedtem...''
meghann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 15:34   #125
poiglot91
Zakorzenienie

meghann

uwierz mi ze mi tez smutno i wogole..
wiesz ja siedzie 24/24 w domu , doslownie
nawet ne wiesz jak to otrafi zamulic czlowieka..
Kazdej z nas tu brakuje przyjaciolki.. itp dlatego zalozylam ten watek.. zebysmy my.. emigrantki (bez przyjaciol, czujace sie zle i czesto samotnie)mogly sobie tu pogadac, poplotkowac
bo przeciez kazda z nas jest w dosc podobnej sytuacji

glowka do gory
Stary 2009-01-08, 16:55   #126
meghann
Raczkowanie

jak sobie radzisz...? ogladasz seriale,wychodzisz na spacery...co robisz...?

ja sie miotam...

tylko nie kocha się nigdy jak przedtem...''
meghann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 17:13   #127
poiglot91
Zakorzenienie

nic nie robie nawet nie wychodze na spacery..
siedze na wizazu. albo gg..
albo skype..
a to ugotuje a to posrzatam..
Stary 2009-01-08, 20:50   #128
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
meghann

Kazdej z nas tu brakuje przyjaciolki.. itp dlatego zalozylam ten watek.. zebysmy my.. emigrantki (bez przyjaciol, czujace sie zle i czesto samotnie)mogly sobie tu pogadac, poplotkowac
bo przeciez kazda z nas jest w dosc podobnej sytuacji

glowka do gory

Mnie też czasami taki smęt dopada.

Poiglot, ja nie rozumiem dlaczego siedzisz w domu 24/24

Przecież mieszkasz w Londynie
Dziwię się, bo właśnie w Londynie jest wiele możliwości
Masz POSK, zabytki, galerie, parki (oczywiście zimno ostatnio).
Na pewno spotykają się polskie mamy lub przyszłe mamy.
Rozejrzyj się zanim cię zmuli do końca.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 22:25   #129
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
meghann

kochana dlaczego nie wychodzisz z domu chocby po sklepach pochodzic?? Ja bym nie dała rady bo mnie od razu depresja dopada. Ja tu znajomych nie mam , pracuje popoludniami wiec z rana staram sie wyjsc gdzies na sklepy , cos ugotuje itp. Wczesniej jak nie mialam pracy przez misieac to doły miałam takie ze tz mial juz dosc - normalnie na placz mnie zbieralo 5 razy dziennie. Teraz juz jest ok bo mam prace.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 22:27   #130
Judysia
Zadomowienie

Witajcie

Ja tez mieszkam w Londynie i doskwiera mi samotność TŻ mam w PL jeszcze W tygodniu pracuje zazwyczaj od rana do wieczorka i jakoś tego nie odczuwam ( no może lekko wieczorem, kiedy nie ma z kim się podzielić wrażeniami z dnia minionego), ale weekendy są nudne Fajnie, że powstał ten wątek, może w ten sposób troszeczkę tą samotność usuniemy.

Dobrej nocki życzę

NASZE LATKA♥ ♥

Jesteśmy zaręczeni...

Judysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-09, 09:40   #131
desti
Zakorzenienie

w ostatnich dniach przekonalam sie o tym co jeszcze dotyka emigrantki (im dluzszy staz tym gorzej ) ... przyjechalam do polski i nie mam sie z kim spotkac... wszystkie moje kolezanki gdzies poznikaly ... kontakty gdzies sie tam pourywaly... spora czesc wzwialo za granice... a te przpadkowo spotkane znajome osoby... hmmm... widze, ze nie za wiele wspolnych tematow mamy...

meghann ja tez mam karnet w silowni ale pomjajac, ze teraz zima w ogole nie chce mi sie wyjsc z domu to jakos mnie samotne cwiczenie tez nie bawi
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-09, 11:14   #132
poiglot91
Zakorzenienie

judysia witamy **

No wlasnie.. musze zaczac wylazic.. napoczatku wylazilam potem.. juz sie odzwyczailam.. a teraz to wam powiem ze mnie tak zmulilo ze juz nie odczowam potrzeby wychodzenia.. ale zaczne wylazic od nast. tygodnia
chociaz po skleach ;pochodze
Stary 2009-01-09, 12:26   #133
indywidualistka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senecja Pokaż wiadomość
witam Was i pozdrawiam z Bulgarii! gratuluje szkrabow! tez mi sie zaczyna maly pędrak marzyc, choc najpierw wolalabym stabilna prace znalezc. poki co wrastam w komputer i costam probuje sie nauczyc jezyka, bo bariera jezykowa do przyjemnych nie nalezy...

choc z TŻ nie jestesmy jeszcze nawet zareczeni to juz zdazylismy sie o imiona dla dzieci poprztykac, haha. wymyslil sobie, ze dziewucha powinna byc Ivanka, tak jak jego mama i babcia (co drugi Bulgar/-ka jest Ivan lub Ivanka...). Wybilam mu z glowy, bo mi to sie kojarzy z Ivanem Groźnym carem Rosji! dla chlopczyka upatrzyl sobie Hrabrin (akcent na ostatnia sylabe). Powiem Wam, ze nie mam nic przeciwko pomyslowi na bulgarskie imiona, choc dla mnie wiekszosc brzmi po prostu dziwacznie
a Wy jakie imiona rozpatrujecie? ciekawa jestem w szczegolnosci tych niepolskich
mnie się podoba Nadya

Rok temu byłam w Anglii, pracowałam bardzo ciężko (praca fizyczna). I mimo to, że miałam tam pare znajomych to strasznie tęskniłam... Nigdy nie pomyślałabym, że kiedykolwiek będę tak tęskniła za domem. Do tego dochodziła ta ciężka praca od rana do wieczora...eh..straszne to było. Ale na szczęście to już za mną
Życzę wszystkim Wizażankom emigrantkom wytrwałości

indywidualistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 00:24   #134
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
w ostatnich dniach przekonalam sie o tym co jeszcze dotyka emigrantki (im dluzszy staz tym gorzej ) ... przyjechalam do polski i nie mam sie z kim spotkac... wszystkie moje kolezanki gdzies poznikaly ... kontakty gdzies sie tam pourywaly... spora czesc wzwialo za granice... a te przpadkowo spotkane znajome osoby... hmmm... widze, ze nie za wiele wspolnych tematow mamy...

meghann ja tez mam karnet w silowni ale pomjajac, ze teraz zima w ogole nie chce mi sie wyjsc z domu to jakos mnie samotne cwiczenie tez nie bawi
Ja mam to samo, za kazdym razem jak jade do Polski to nie zabardzo mam sie z kim spotkac, a jak juz to zrobie to nie ma o czym rozmawiac.Kazdy ma juz swoje zycie, w ktorym nie mam juz jakiegokolwiek udzialu - nie jestem w temacie.Takze jak juz jestem w Polsce to siedze w domu i ciesze sie rodzinką.
Stary 2009-01-10, 08:40   #135
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katie1983 Pokaż wiadomość
Ja mam to samo, za kazdym razem jak jade do Polski to nie zabardzo mam sie z kim spotkac, a jak juz to zrobie to nie ma o czym rozmawiac.Kazdy ma juz swoje zycie, w ktorym nie mam juz jakiegokolwiek udzialu - nie jestem w temacie.Takze jak juz jestem w Polsce to siedze w domu i ciesze sie rodzinką.
ja przywiozlam, jeszcze ze soba angine co tez mnie troche ogranicza ... dobrze, ze mam w domu net to prznajmniej na wizazu posiedze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 08:54   #136
liwii
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Katie1983 Pokaż wiadomość
mam tak samo. wszyscy już mają inne sprawy...nie ma już wspólnych tematów... jednak te kilometry dzielą i to naprawdę.
dlatego w Polsce cieszę sie rodzinką bezgranicznie.
i czasem wolę posiedzieć nawet nic nie mówiąć z rodziną przed telewizorem, mogę milczeć ale w doborowym towarzystwie.
liwii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 09:01   #137
desti
Zakorzenienie

Pierwsze dni sie ciesze ale potem, rodzinka tez ma prace i swoje sprawy do zalatwienia (tym bardziej, ze moi rodzice sa po rozwodzie) ... i musze przyznac, ze nie czuje sie tu jak u siebie... owszem tu sa moje korzenie ale moj dom jest tam gdzie moj maz, moja codziennosc...
Stary 2009-01-10, 10:46   #138
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
Pierwsze dni sie ciesze ale potem, rodzinka tez ma prace i swoje sprawy do zalatwienia (tym bardziej, ze moi rodzice sa po rozwodzie) ... i musze przyznac, ze nie czuje sie tu jak u siebie... owszem tu sa moje korzenie ale moj dom jest tam gdzie moj maz, moja codziennosc...

Ja w sumie to czuje sie też dziwnie i tutaj w Anglii w domu bo nie czuje sie u siebie , a w Polsce czuje ,ze to już nie to co było.Czuje jakieś takie rozdarcie.Jak jestem w Uk to chce do Polski ale jak juz jestem tam to chce wracac bo nie moge sobie miejsca znaleźc.Jakies takie to wszystko dziwne.
Nawet lece do Polski za 2 tyg. ale tylko na tydzień, na początku jak latalam to sie cieszylam i nie moglam sie doczekac, a teraz jakos nie czuje takiego podniecenia.
Stary 2009-01-10, 11:01   #139
desti
Zakorzenienie

Ja w sumie nigdy nie tesknilam za Polska i na poczatku bylam rzadziej jak teraz Czasami czuje sie w rodzinnym miescie jak turystka... bo nie mam juz swoich ulubionych miejsc... co przyjade to tyle zmian. Wczora jak wsiadlam do taksowki i powiedzilalam, ze chce do centrum handlowego... to kierowca sie zasmial i powiedzial... ze przewaznie to ci Niemcy, ktorzy przyjezdzaja do kliniki dentystycznej potem jada do tego centrum na zakupy... no coz... ja przyjechalam dokladnie do tego dentysty. Poczulam sie dosc dziwnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 11:29   #140
poiglot91
Zakorzenienie

tak to juz jest.. ja wam powiem ze jak bylam ostatnio w Pl.. to kurde balam sie chodzic po moim miescie wieczorem :O
nie wiem czemu.. jakos tak sie czulam niepewnie... a przed emigracja
moglabym isc i o 3 w nocy zzaden problem

a co do znajomych... racja

duzo ludzi tez sie ode mnie odwrocilo...

Jak sa czasem gadki na gg czy co to rozmawiaja z takim ''zalem zazdroscia#'
huk wie o co im chodzi, ale ja juz to olewam,,..
zawsze soobie tlumaczylam
ze kto byl orawdziwym przyjacielem,. to zostanie
Stary 2009-01-10, 11:59   #141
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

A wiecie co mnie jeszcze wkurza, to że jak jestem w Polsce i spotkam kogos znajmomego to zaczyna sie : dlaczego sie nie odzywasz??.Ale kurcze wszyscy maja internet.Ile razy jak jestem na Naszej Klasie i widze,że ktos jest to oczywiscie nikt sie nie odezwie nikt nic nie napisze, tylko zawsze ja to musze robic.Jak ja sie nie odezwe pierwsza to nikt tego nie zrobi.grrrr
Stary 2009-01-10, 12:02   #142
poiglot91
Zakorzenienie

no dlatego ja juz sobie to olewam...
trudno.. moge i nie miec tych znajomych pseudo przyjaciol itp..
i tak nacodzien jestem tu.. i tak sie z zadnym z nim nie widze..
Stary 2009-01-10, 12:03   #143
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

poiglot91 - wyciąnełabym Ciebie dzisiaj na zakupy bo sie właśnie sie wybieram, a tak smutno samej .
Stary 2009-01-10, 12:18   #144
poiglot91
Zakorzenienie

oj z checia bym poszla

Stary 2009-01-10, 12:45   #145
Judysia
Zadomowienie

Katie1983 nie tylko Ty tak masz z tymi znajomymi. Do mnie też się nie odzywają, tylko czekają aż ja pierwsza się odezwę. A ja no cóż nie zawsze mam czas, same wiecie jak tu życie pędzi. A potem albo są pretensje, że "oh już zapomniałaś o Polsce, tak Cię ten Londyn pochłonął". Mam wrażenie, że ludzie myślą, że ja tu siedzę sobie i nic nie robię, nie mam swoich problemów - pełen luz i beztroska. Cóż poradzić... nie zrozumie ten, kto tego nie przeżył - tak sądzę. Wydaje mi się, że część osób też jest zazdrosnych, tylko nie wiem o co, bo przecież ja tu normalnie żyję - pracuję, mieszkam - normalne życie, tyle że nie w PL a w UK.

Widzicie tą piękną zimę w Londynie? Nie jest to samo co w PL, ale jakaś lekka namiastka

NASZE LATKA♥ ♥

Jesteśmy zaręczeni...

Edytowane przez Judysia
Czas edycji: 2009-01-10 o 12:46
Stary 2009-01-10, 13:15   #146
poiglot91
Zakorzenienie

judysia ja nic nie widze... hihi tylko szarosci...

a co snieg jest gdzies tam u ciebie?
Stary 2009-01-10, 13:53   #147
Judysia
Zadomowienie

Jest, jest a raczej był Może jeszcze tylko miejscami jakiś biały pyłek leży. W jakiej części Londynu mieszkasz, że do Ciebie nie dotarł? Idę na zakupy, bo lodówka świeci pustkami, a w tygodniu znów nie będzie czasu.

NASZE LATKA♥ ♥

Jesteśmy zaręczeni...

Stary 2009-01-10, 13:57   #148
poiglot91
Zakorzenienie

ja mieszkam w okolicach stratfordu.. a ty?
Stary 2009-01-10, 14:34   #149
Judysia
Zadomowienie

Ja w okolicach kew bridge, chwiswick, hammersmith

NASZE LATKA♥ ♥

Jesteśmy zaręczeni...

Stary 2009-01-10, 14:36   #150
poiglot91
Zakorzenienie

ahas no to w drugiej czesci mieszkasz i wynajmujesz z tz pokoj czy cos wiekszego

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości