![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Samotnosc ciagla monotnia emigrantek
Cytat:
Wieszakiem byłam w podstawówce , ale dużo czasu juz od tego mineło i za dużo zjadłam ![]() No rzeczywiście tylko 2,5 kilo tylko pozazrdościć, widocznie ciąża Tobie służy.A brzusio juz duże?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
witam Was i pozdrawiam z Bulgarii! gratuluje szkrabow! tez mi sie zaczyna maly pędrak marzyc, choc najpierw wolalabym stabilna prace znalezc. poki co wrastam w komputer i costam probuje sie nauczyc jezyka, bo bariera jezykowa do przyjemnych nie nalezy...
choc z TŻ nie jestesmy jeszcze nawet zareczeni to juz zdazylismy sie o imiona dla dzieci poprztykac, haha. wymyslil sobie, ze dziewucha powinna byc Ivanka, tak jak jego mama i babcia (co drugi Bulgar/-ka jest Ivan lub Ivanka...). Wybilam mu z glowy, bo mi to sie kojarzy z Ivanem Groźnym carem Rosji! dla chlopczyka upatrzyl sobie Hrabrin (akcent na ostatnia sylabe). Powiem Wam, ze nie mam nic przeciwko pomyslowi na bulgarskie imiona, choc dla mnie wiekszosc brzmi po prostu dziwacznie ![]() a Wy jakie imiona rozpatrujecie? ciekawa jestem w szczegolnosci tych niepolskich ![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
brzusio juz nawet spore
![]() ![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki - widze,ze fajny watek
![]() ja mieszkam w Szwecji,jestem zareczona i wlasnie sie dowiedzialam dzis ze na chwile obecna nie ma dla mnie wiecej pracy,w maju czeka na mnie caly etat ale na razie nic wiecej nie maja... ![]() moj TZ pracuje jak szalony,nie mamy dzieci na razie,wiec szykuja sie samotne godziny w szare ciemne dni zimowe. Oczywiscie szukam pracy chocby na te pare miesiecy,ale Szwecja jest krajem ktory zostal wyjatkowo dotkniety kryzysem swiatowym,mnostwo ludzi stracilo prace w ostatnich miesiacach (Volvo,Saab,Electrolux),o gloszen pracy jest tyciunko (styczen i luty) i troche sie martwie. No i poza tym bylam tak zajeta praca i nauka szwedzkiego,ze nie zdazylam sobie ''narobic'' przyjaciol. I teraz wlasnie czuje ich brak... czy ktoras z Was tez tak sie czuje? Co prawda,mam np karnet na silownie ale czasem to az sie nie chce,jak wieje,leje ciemno za oknem a Ty sama w domu a rodzina i znajomi daleko...pocieszcie mnie jakos ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
meghann
uwierz mi ze mi tez smutno i wogole.. wiesz ja siedzie 24/24 w domu , doslownie ![]() nawet ne wiesz jak to otrafi zamulic czlowieka.. Kazdej z nas tu brakuje przyjaciolki.. itp dlatego zalozylam ten watek.. zebysmy my.. emigrantki (bez przyjaciol, czujace sie zle i czesto samotnie)mogly sobie tu pogadac, poplotkowac bo przeciez kazda z nas jest w dosc podobnej sytuacji glowka do gory ![]()
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
jak sobie radzisz...? ogladasz seriale,wychodzisz na spacery...co robisz...?
ja sie miotam...
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
nic nie robie nawet nie wychodze na spacery..
siedze na wizazu. albo gg.. albo skype.. a to ugotuje a to posrzatam.. ![]()
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też czasami taki smęt dopada. ![]() Poiglot, ja nie rozumiem dlaczego siedzisz w domu 24/24 ![]() Przecież mieszkasz w Londynie ![]() Dziwię się, bo właśnie w Londynie jest wiele możliwości ![]() Masz POSK, zabytki, galerie, parki (oczywiście zimno ostatnio). Na pewno spotykają się polskie mamy lub przyszłe mamy. Rozejrzyj się zanim cię zmuli do końca. ![]()
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja tez mieszkam w Londynie i doskwiera mi samotność ![]() ![]() ![]() Dobrej nocki życzę ![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
w ostatnich dniach przekonalam sie o tym co jeszcze dotyka emigrantki (im dluzszy staz tym gorzej
![]() ![]() meghann ja tez mam karnet w silowni ale pomjajac, ze teraz zima w ogole nie chce mi sie wyjsc z domu to jakos mnie samotne cwiczenie tez nie bawi ![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
judysia witamy
![]() No wlasnie.. musze zaczac wylazic.. napoczatku wylazilam potem.. juz sie odzwyczailam.. a teraz to wam powiem ze mnie tak zmulilo ze juz nie odczowam potrzeby wychodzenia.. ale zaczne wylazic od nast. tygodnia chociaz po skleach ;pochodze
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rok temu byłam w Anglii, pracowałam bardzo ciężko (praca fizyczna). I mimo to, że miałam tam pare znajomych to strasznie tęskniłam... Nigdy nie pomyślałabym, że kiedykolwiek będę tak tęskniła za domem. Do tego dochodziła ta ciężka praca od rana do wieczora...eh..straszne to było. Ale na szczęście to już za mną ![]() Życzę wszystkim Wizażankom emigrantkom wytrwałości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
BAN stały
|
Cytat:
dlatego w Polsce cieszę sie rodzinką bezgranicznie. i czasem wolę posiedzieć nawet nic nie mówiąć z rodziną przed telewizorem, mogę milczeć ale w doborowym towarzystwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze dni sie ciesze ale potem, rodzinka tez ma prace i swoje sprawy do zalatwienia (tym bardziej, ze moi rodzice sa po rozwodzie) ... i musze przyznac, ze nie czuje sie tu jak u siebie... owszem tu sa moje korzenie ale moj dom jest tam gdzie moj maz, moja codziennosc...
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w sumie to czuje sie też dziwnie i tutaj w Anglii w domu bo nie czuje sie u siebie , a w Polsce czuje ,ze to już nie to co było.Czuje jakieś takie rozdarcie.Jak jestem w Uk to chce do Polski ale jak juz jestem tam to chce wracac bo nie moge sobie miejsca znaleźc.Jakies takie to wszystko dziwne. Nawet lece do Polski za 2 tyg. ale tylko na tydzień, na początku jak latalam to sie cieszylam i nie moglam sie doczekac, a teraz jakos nie czuje takiego podniecenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nigdy nie tesknilam za Polska i na poczatku bylam rzadziej jak teraz
![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
tak to juz jest.. ja wam powiem ze jak bylam ostatnio w Pl.. to kurde balam sie chodzic po moim miescie wieczorem :O
nie wiem czemu.. jakos tak sie czulam niepewnie... a przed emigracja moglabym isc i o 3 w nocy zzaden problem a co do znajomych... racja duzo ludzi tez sie ode mnie odwrocilo... Jak sa czasem gadki na gg czy co to rozmawiaja z takim ''zalem zazdroscia#' huk wie o co im chodzi, ale ja juz to olewam,,.. zawsze soobie tlumaczylam ze kto byl orawdziwym przyjacielem,. to zostanie ![]()
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
A wiecie co mnie jeszcze wkurza, to że jak jestem w Polsce i spotkam kogos znajmomego to zaczyna sie : dlaczego sie nie odzywasz??.Ale kurcze wszyscy maja internet.Ile razy jak jestem na Naszej Klasie i widze,że ktos jest to oczywiscie nikt sie nie odezwie nikt nic nie napisze, tylko zawsze ja to musze robic.Jak ja sie nie odezwe pierwsza to nikt tego nie zrobi.grrrr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
no dlatego ja juz sobie to olewam...
trudno.. moge i nie miec tych znajomych pseudo przyjaciol itp.. i tak nacodzien jestem tu.. i tak sie z zadnym z nim nie widze.. ![]()
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
poiglot91 - wyciąnełabym Ciebie dzisiaj na zakupy bo sie właśnie sie wybieram, a tak smutno samej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
oj z checia bym poszla
![]() ![]()
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Katie1983 nie tylko Ty tak masz z tymi znajomymi. Do mnie też się nie odzywają, tylko czekają aż ja pierwsza się odezwę. A ja no cóż nie zawsze mam czas, same wiecie jak tu życie pędzi. A potem albo są pretensje, że "oh już zapomniałaś o Polsce, tak Cię ten Londyn pochłonął". Mam wrażenie, że ludzie myślą, że ja tu siedzę sobie i nic nie robię, nie mam swoich problemów - pełen luz i beztroska. Cóż poradzić... nie zrozumie ten, kto tego nie przeżył - tak sądzę. Wydaje mi się, że część osób też jest zazdrosnych, tylko nie wiem o co, bo przecież ja tu normalnie żyję - pracuję, mieszkam - normalne życie, tyle że nie w PL a w UK.
Widzicie tą piękną zimę w Londynie? Nie jest to samo co w PL, ale jakaś lekka namiastka ![]()
Edytowane przez Judysia Czas edycji: 2009-01-10 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
judysia ja nic nie widze... hihi tylko szarosci...
a co snieg jest gdzies tam u ciebie?
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Jest, jest a raczej był
![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
ja mieszkam w okolicach stratfordu.. a ty?
![]()
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Ja w okolicach kew bridge, chwiswick, hammersmith
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
ahas
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.