![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oczekujące Panny Młode 2011! ;)
Bez odliczania też szybciutko nam zleci
![]() Pamiętam że jak się zaręczyliśmy to myślałam sobie że to tak strasznie długo jeszcze, że się nie doczekam... A juz pół roku minęło od zaręczyn i powiem szczerze - nawet nie wiem kiedy. Z weselem, mam nadzieję , że też tak będzie! |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Witam i podłączam się pod PM2011
![]() Data już dawno zaplanowana na 3 września ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Dolączam i ja również PM 2011.
Zaręczyny były. Wizje ślubu - od dawna. Brak tylko jednego - daty... Pozdrawiam
![]() ![]() U prawdziwego zucha pierwsza rodzi się dziewucha Urszula Kalina ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/zem3df9h7vzatn24.png _________________________ ____________________ Marzyć i mysleć, choć życia nie stworzył Disney
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
W podpisie masz że będzie to 2010...a wpisałaś się na 2011?
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dzeiwczynki
![]() ![]() ![]() ![]()
#127 |
Raczkowanie
|
Jeszcze u mnie takich pytań nie było, bo póki co to wiemy tylko my i moja Mama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
tak.
u mnie pojawiły sie takie pytania! i na oba odpowiedziałam z checia i pełnym zapałem i pewnością TAK Tak jestem w 100000000% pewna ze to ten i zaden inny! tylko i wyłącznie ![]() ślub: ja bym chciała JUZ, ale niestety finanse nie pozwola juz, poza tym umowa jest taka ze pierw musze skonczyc studia, zeby w pełni móc sie usamodzielnic... wiecie, pełnoeteowa praca, a nie tylko jakies dorabianie jak jest czas.. no bo moj narzeczony to juz to ma za sobą... wiec slub chce, TAK, i nie jest to (2011) dla mnie za wcześnie.. ![]()
#129 |
Zadomowienie
|
u mnie też pojawiło się takie pytanie. Jestesmy ze sobą tyle czasu i strasznie mnie to zdziwiło. Najsmieszniejsze ze zadałam je sobie chwilę po tym jak zarezerwowaliśmy salę:P
No i mam odpowiedz, a konretnie dzis rano się obudzilam i pierwszy raz poczułam tak mocno, że to on, ten jedyny, ten na całe życie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
tez bym juz chciala wiedziec czy moge rozgladac sie za sala, rezerwowac terminy itp. ale musze do marca poczekac.
![]()
#131 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczny!
mam pytanie taki.. czy Wu jakoś umawiacie sie do restauracji? znaczy dzwonicie i umawiacioe sie na konkretny termin kiedy przyjsc ogladac itp? bo nie wiem czy mam dzwonic i sie umawiac czy isc w "ciemno"? moze głupie pytanie, ale nigdy nie rezerwowałam zadnej sali ![]()
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Ja dzwoniłam i się pytałam, czy mogę przyjechać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Wyszukałam najpierw interesujące mnie sale/restauracje, później dzwoniłam i pytałam czy mają termin na 2011 i jaki jest koszt za 1 dzień, a dopiero na końcu pytałam w jakich godzinach można zobaczyc sale i uzyskac więcej informacji. W naszej sali, czyli Arkadii mają stały jeden dzień- wtorek gdzie jest dyżur biura ok 6h i wtedy jest tam właścicielka i udziela wszystkich informacji itd. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za infromacje!
![]() to teraz musze poszukac numerów telefonów do kilku fajnych miejsc ![]() pozdrawiam
#135 |
Wtajemniczenie
|
Ojej dziewczyny widze ze watek na 2011 powstał wiec oswiadczam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Witam PM2011! Już!
Kurcze, jak ten czas leci. ![]() Z salami jest różnie, ja jestem z PM2010 i jak chodziliśmy oglądać sale (listopad 08) to było dużo terminów na 2010, nawet na 2009! A jestem z okolic Łodzi. Więc okazuje się, że chyba wszystko zależy od miejsca zamieszkania. Bądź co bądź gratuluję zaręczyn i planowania ślubu!! ![]() JennyAniolek dlaczego masz dwie daty ślubu? Nie bierzesz konkordatowego? ![]() To moje zdanie, ale nie chciałabym cywilnego przed kościelnym. To już nie to samo- "mąż" już jest, "małżeństwo" jest, obrączki już są... Za to trzeba kupować dwie suknie, organizować urlopy (dla siebie i przyjezdnej rodziny) dwa razy... Lepiej brać ślub raz, a porządnie, niż rozwlekać to na dwa śluby. Moim zdaniem. No ale to Wasza decyzja, i jaka ona nie będzie- szanuję ją. ![]() Pozdrawiam. ![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Hey,
Tak mamy dwie daty i tak pozostanie, bo nie chcemy ślubu konkordatowego i tyle. Na ślub cywilny zostaną zaproszeni tylko rodzice, świadkowie i rodzeństwo, razem z nami w sumie może z 10-12 os. Urlop to nie problem, bo dostaniemy go w każdej chwili, sukienka? też nie. Tak mamy rozplanowany kosztorys, że wszystko co chcemy jest uwzględnione. Poza tym wcale nie uważam, że jak już bede po cywilnym to ślub kościelny będzie mniej wazny, bo "mąż" już jest ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Aniołku, ja nie robię problemu.
![]() Co do rodziców, to kiedyś się brało cywilny a potem kościelny, bo nie było konkordatu. Ślub kościelny po cywilnym nie jest mniej ważny, ani odwrotnie, przecież nigdzie tak nie napisałam. Napisałam tylko, że emocje są już inne. Tzn ja bym miała inne emocje, bo to wszystko, co piszę, jest "moim zdaniem". Ja myślę sobie, że po coś ten konkordat jest. ![]() Ale nie gniewaj się że się wypowiedziałam, bo to będą Wasze święta, Wasze śluby, i przecież będzie tak jak Wy chcecie. ![]()
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Dziewczynki mam pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy serdecznie. Z tego co widzę będziemy miały tą samą datę. A jeśli chodzi o spotkanie rodziców to pomyślimy o czymś takim na wiosnę. Chociaż nie wiem jak by to miało wyglądać, bo TŻ nie za bardzo się dogaduje z ojcem, a my byśmy chcieli sami sobie robić wesele. Bez żadnej pomocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Hey,
Nasi rodzice znali się wcześniej ale tylko z widzenia, opowieści, zdjęc... Mój TŻ oświadczył mi się na wakacjach, więc kilka dni po powrocie najpierw dowiedzieli się moi rodzice, na następny dzień Jego rodzice, a za jakiś tydzień zaprosiliśmy wszystkich wraz z naszych rodzeństwem do pizzerii na spotk - neutralny grunt. Wszystko przebiegło super, a później przenieśliśmy się do domu na imprezke. Od tego czasu Nasi rodzice widzieli się z 3-5 razy min. wspólny sylwester, utrzymują ze sobą kontakt, a nasze mamy jeździły z nami oglądac salę - także jesteśmy zadowoleni że wszystko się udało i jest ok ![]() A co do kosztów wesela, to nasi rodzice chcą go w całości albo częsciowo sfinansowac, ale my chcemy sami i już zbieramy pieniądze itd. Postanowiliśmy, że rodzice będą naszymi goścmi i nie będą niczego finansowac, a jeśli chcą to niech zbierają na prezent hehe i póki co tak zostało. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
tak widze że już macie konkretne daty. I tu pojawia się moje pytanie. Byłyście już w urzędzie i "zaklepałyście" datę?? w kościele też już macie datę umówioną?? Bo u mnie z tego co wiem to w USC to się termin kilka miesięcy wcześniej rezerwuje...
#143 |
Konto usunięte
|
Ja narazie jeszcze nie mam ani daty ani sali ani nic. Czekamy dopiero na spotkanie naszych rodziców wtedy się rozjaśni coś więcej w tej kwestii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można iśc się dowiedzieć co trzeba będzie zrobić, co Was czeka, kiedy nauki, kiedy wszystko załatwiać, itd...
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zamówioną salę i zespół na 20.08.2011r., zapisy w kościele dopiero w grudniu/styczniu bo jeszcze nie przyjmują, a w USC jeszcze nie byliśmy, pójdziemy z 3-5 m-cy przed.
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
O jojciu jojciu, u mnie dalszych niż 1,5-2 lata zamówień nie przyjmują.
#147 |
Zakorzenienie
|
do JennyAniolek : to takie jeszcze gupie pytanie mam... z kąd pewność że ta data co masz w podpisie będzie wolna ??
#148 |
Zadomowienie
|
senira666 nie za bardzo wiem o co Ci chodzi? Skory JennyAniolek robi już rezerwacje na tą datę do raczej ma wszystko zaplanowane. Jakoś nie kumam:P Przecież salę już ma, zespół też, z kościołem ma jeszcze trochę czasu i pewnie też bez problemu załatwi
![]() Czy ktos moze mi wyjaśnić o co chodzi:P PS: Ledwo widzę na oczy:P Mam sesję + zapalenie oskrzeli i infekcję wirusową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Senira666 => Ja też nie kapuje o co Ci chodzi
![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2009-02-03 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Ja już mam salę! Ja już mam salę! Tzn już wiem która,tylko jeszcze nie wiem na kiedy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.