Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 10:47   #121
Bercia2000
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

nicola
będzie dobrze
ja sie strasznie bałam bo przeszłam już swoje ale widzisz mimo wszystko mam zdrowego synka i drugi juz rosnie

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 10:50   #122
maugoszatka
Wtajemniczenie

*kaalinaa* hej

kokoin
- ja miałam robione usg 4d

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 10:58   #123
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość

no tak przeczytała co wczoraj naskrobałyście ale mnie te tematy niestety nie dotyczą
no ale za kilka dni będą hihihihih...
chociaż ja ze względu na moją miękką szyjkę musze uważać no ale przecież nie rzuce sie jak szalona na TŻ-a chyba

miłego dnia brzuchatki
ja to bym sie chyba nie opanowala zgwalcilabym juz w drzwiach

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Pakusia, u mnie wyszły brązowe oczy na 50% a niebieskie na 37. Ja mam niebieskie a TŻ piwne, wolałabym żeby Junior miał ciemne włoski po tatusiu a kolor oczu po mamie
ja tez bym chciala zeby malutki odziedziczyl po tatusiu ciemne wloski a po mnie zielone oczka

kokoin witam ja sie dowiedzialam na pocztaku tego tygodnia czyli w 21 tc

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 11:06   #124
gabriellao0
Zakorzenienie

Gossik
jak dla mnie to Ty jesteś szkielecik i już! A w temacie biustu to wiesz powiem Ci tak np.
pod biustem masz powiedzmy 70 a różnica wynosi 13 cm?
Ja mam pod biustem 80-85 i różnica wynosi 12 cm?
Optycznie który biust będzie większy?
Jasne ze Twój, bo jesteś chudzielinka Ja noszę praktycznie swoje staniki sprzed ciąży. Nie wszystkie pasują ale powiedzmy na 10, pięć mogę nosić śmiało!

BOSZENKA
każda sytuacja ma swoje plusiki i takich szukaj. Wrócisz do Polski, a tu jest rodzina, znajomi itd. Gdyby było odwrotnie byłoby dużo gorzej! A Mąż będzie odwiedzał, dzwonił i przyjedzie akurat "aby zostać tatą w pełni".

Czytałam te wszystkie obawy, przesądy, porady itd, na temat seksu i Wam powiem, ze ubaw miałam momentami. Dzidzi jest w worku owodniowym to jak ma mu sperma szkodzić? Szyjce ok, ale dzidzi? Co do penetracji takiej czy innej to nie zauważacie same w praktyce że po prostu to czuć, że tak jest "Wam źle, tak lepiej, a tak to absolutnie rady nie da"?
Wszystko jest dla ludzi, podczas ciąży też, ale trzeba po prostu "wypraktykować" najlepszą dla siebie metodę czy pozycję . Tyle.
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 11:08   #125
kuroikaze
Wtajemniczenie

nadarzyc za Wami nie moge
ja jestem chora leze w lozku dostalam antybiotyk, ale nie wiem czy z nim nie poczekac.
dzidzius ma sie dobrze, wszystko ladnie zamkniete na razie przedwczesny porod mi nie grozi
poiglot rownie dobrze przy pobieraniu krwi moglas miec niskie cisnienie i temu krew ni echciala leciec. mialam to samo, ale wlasnie z powodu cisnienia. skoro wyniki krwi masz dobre to nie mysl o zakrzepicy i nie martw si ena zapas.
pimach super ze z Antkiem wszystko ok !
boszenka oj wspolczuje ale zawsze po gorszych dniach sa te lepsze. co do kryzysu u nas to w moich okolicach zalezy gdzie, w zakladzie moich rodzicow zwalniaja i to sporo osob.
gosikk kto Ci takich glupot naopowiadal ze przy wzroscie 162 cm 50 kg to juz niodpowiednia waga? przeciez to jeszcze niedowaga! ja mam 163 cm i przy wadze 48 kg bylam strasznie chuda, duzo za chuda
Bercia super ze synek zdrowy!

ja bym sie cieszyla jakby moj maluszek odziedziczyl oczy po ojcu, duuuze blekitne
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 11:20   #126
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokoin Pokaż wiadomość
O kochane ja się czuję tak jakbym w ogóle nie była w ciąży. Jednym słowem świetnie. Gdyby nie powiększający się brzuszek to chyba w ogóle nioe wiedziałabym, że jestem w ciąży hihihi
To tak jak ja Gdyby nie rosnący brzuch ( i to wcale duży nie jest) to nie zgadłabym że jestem w ciąży

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
no nie było mnie kilka godzin i co wracam musze Was szukać ojjjjjj

mój synek jest zdrowy
Ja też wchodzę sobie w subskrypcję, a tu wątek nasz zamknięty W takim tempie to do czerwca ze 4 tomy napiszemy

Bercia i Pimach, suuuper że z Waszymi Synkami wszystko ok

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
Ja też jestem za wymianą telefonów, fajnie będzie na bieżąco mieć info co się dzieje, takie bieżące raporty z porodówki
Ja też jestem za tym, aby wymienić się numerami.

W tamtym wątku chciałam dopytać o parę rzeczy, ale połowę już zapomniałam, a nie zdążyłam bo już zamknięty
Nicola i inne Mamusie z doświadczeniem karmienia piersią, to rezczywiście to prawda, że dzięki karmieniu cycem łatwiej wrócić do wagi sprzed ciąży???? Myślałam, że to tylko mit.

Od raz mi się przypomina odcinek "Gotowych na wszystko" gdzie do pracy do Lynnete Scavo przyszła matka, która karmiła piersią swojego 5 letniego synka, bo dzięki temu nie musiała się odchudzać i chodzić na siłownie

Kathi suuuper rady w poprzednim wątku o wyprawce dla malucha. Ja nie mam jeszcze nic I na razie nie zamierzam kupować. Jakoś na razie nie odczuwam jeszcze potrzeby. Chwilami to do mnie nawet nie dociera, że będę mieć dzieciaka

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 11:34   #127
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Nicola i inne Mamusie z doświadczeniem karmienia piersią, to rezczywiście to prawda, że dzięki karmieniu cycem łatwiej wrócić do wagi sprzed ciąży???? Myślałam, że to tylko mit.

Od raz mi się przypomina odcinek "Gotowych na wszystko" gdzie do pracy do Lynnete Scavo przyszła matka, która karmiła piersią swojego 5 letniego synka, bo dzięki temu nie musiała się odchudzać i chodzić na siłownie
Seona, to pewnie indywidualna sprawa każdej kobietki, ale w przypadku moim i większość moich koleżanek tak właśnie było. Karmiły piersią i waga szybko spadała. Ja po dwóch tygodniach od urodzenia dzidzi wskoczyłam w moje stare dzinsy i były dobre, a potem było jeszcze lepiej, bo schudłam jeszcze bardziej. Tylko jedna moja koleżanka schudła dopiero jak przestała karmić, ale też schudła wtedy bardzo szybko.
Ciekawe, czy teraz też tak będzie
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 11:54   #128
gabriellao0
Zakorzenienie

Uwaga
wyjęłam z szafy wszystkie ciuchy co dostałam dla dzidzi (używane i to po chłopcu ) i mama moja oceni czego to tam brak i na 70-72 dni przed porodem, zaczynam w końcu szukać rzeczy dla mojej Niuni .
Pierwsze pójdą na tapetę wanienka, przyborki kosmetyczne różne dla dzidzi i dla mnie itd.,
bo wózek chyba kupią dziadki , łóżeczko mam używane drewniane (na 3poziomy wysokości i z wyjmowanymi szczebelkami).
Stary 2009-01-09, 12:01   #129
boszenka69
Zakorzenienie

Czesc mamusie Dzisiaj humorek mam o wiele lepszy, bo mam wolne i mala wariuje Kocham ta moja mala lobuziare
Cytat:
Napisane przez pimach Pokaż wiadomość
Dostałam nr tel na priva, postaram się zrewanzować, ale narazie kiepsko mi z tym idzie, jak tylko to opanuje...

Dziewczynki, któraś pisała, że wklei taki niezbędnik, co trzeba mieć dla maluszka? Przeoczylam?
Pimach martwilam sie o Ciebie. Jak sie czujesz kochana?
Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
A jesli chodzi o stosunki oralne z Tz-ami to rzeczywiście nalezy sie powstrzymać!!! Wiem to z dobrego źródła - lekarz mi zakazał. Chodzi o banalną , ale groźną opryszczkę wargową. Jeśli TŻ wam sprawi taka francuska przyjemność , a kilka godzin później pojawi sie na jego ustach opryszczka to istnieje prawdopodobieństwo zakażenia. O opryszce cieżarnych nie bede sie rozpisywała , ale to świństwo nie z tej ziemi.Jesli chodzi o sex w prezerwatywie (ja nie stosuję) to tez ma to swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości. Sperma zawiera proglastatyny które rozmiekczja szyjkę. Czopki z proglastatyną stosuje sie na wywołanie porodu. I oczywiście jest to bardziej higieniczne bo kobieta w ciazy podatna jest na ifekcje. Jesli sie nie lubi gumek to przed sexem dobrze wysłać TZ pod prysznic i higiena zapewniona, a finał na brzuszek w formie wysokobiałkowego balsamu
Goo100 gratuluje zdrowego i duzego dzidziusia Bedzie chlopak
Cytat:
Napisane przez kokoin Pokaż wiadomość

Czy któraś z was miała już robione usg 4d???

http://babystrology.com/tickers/baby...="180"></embed>
Gratuluje synka
Apropos 4d.... mialam robione juz 2 razy, bo moja ginka robi mi je zaraz po normalnym USG... Na pierwszym praktycznie nic nie bylo widac, bo cora byla za mala. Ale na ostatnim widzialam jak probuje sobie stopki do buzi wkladac i drapie sie po oczkach Tylko moja mala wstydnisia buzke zaslaniala, wiec zbyt wiele nie zobaczylam Wiadomo juz tylko, ze ma uszka po mnie...niestety
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Boszenka, szkoda że tak wyszło I że będziesz musiała tyle czasu spędzić bez TŻ-ta. U nas kryzys jest już widoczny, mój TŻ chciałby zmienić pracę, wysyła oferty a na razie odzewu nie ma. Przed ślubem, rok temu jak wysyłał to się odzywali a teraz cisza. Koleżanka szuka pracy we Wrocku i też na razie nic, ma nadzieję że od stycznia się jakoś ruszy...
Gosik to kiepsko... Tymbardziej, ze my z TZ bedziemy mieszkac wlasnie we Wroclawiu...A ja zamierzam kontynuowac studia i opiekowac sie Blanka, wiec praca odpada... Mam nadzieje, ze ten caly kryzys to tylko chwilowa sprawa i ze wszystko wroci do normy

Mamusie mam pytanko...
Jak myslicie... Jakich rozmiarow spioszki, body najwiecej kupowac? Bo przed wyjazdem do PL chce nakupowac jak najwiecej spiochow, pajacykow, body (a tutaj sa pakowane po 7 sztuk), wiec nie wiem na jaki rozmiar sie zdecydowac, zeby mala miala na pierwsze tygodnie zycia?
62 cm? Czy mniejsze?

Edytowane przez boszenka69
Czas edycji: 2009-01-09 o 12:03
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 12:02   #130
poiglot91
Zakorzenienie

dzien dobry *

a ja dopiero co podnioslam sie zlozka ide zrobic herbate

no boje sie troche tej zakrzepnicy .. ale mam nadzieje ze bedzie ok...
za 2 tygodnie do lekarza mam usc na anc
(badanie krwi,cisnienia i mocz) wiec wszystko sie okaze

boszenka

to kompletnie nie oplaca sie.. :P
tak szczerzze to ja bym chyba nie wydawala tyle kasy na tydzien na masc:P
Stary 2009-01-09, 12:07   #131
gabriellao0
Zakorzenienie

Boszenko
ja byłabym za 60 i większe BO
jak dzidzi będzie mniejsze to zawsze dokupisz coś mniejszego
a jak będzie większe to co zrobisz z za małymi???
Stary 2009-01-09, 12:16   #132
gosikk_s
Zakorzenienie

Pakusia, o tak zielone oczy przy ciemnych włosach to bajka No ale u nas w rodzinie nikt takich nie ma więc raczej nie da rady.

Gabriella, bardzo biodrzasty szkielecik jesli już bo w biodrach przed ciążą miałam 90 cm a teraz juz 92 Miałam kiedyś okres że naprawdę komicznie wyglądałam, w pasie miałam 55 cm a w biodrach 90, parodia... Na szczęście po kilku latach ćwiczeń mięśni co prawda się nie dorobiłam ale talia się nieco poszerzyła i przy 58-60 ta różnica nie była już aż tak znaczna. Ale w pracy i tak mi mówili żebym nie stawała bokiem bo zanikam Noo teraz o talii to zapomnieć mogę, jest już 70 ciekawe czy wrócę kiedykolwiek chociaż w przybliżeniu do swoich wymiarów...

Kuroikaze, ja dopiero kończę chorować ale u lekarza nie byłam, antybiotyk wzięłabym tylko w ostateczności. A to fakt że problemy z pobraniem krwi mogą być spowodowane i niskim ciśnieniem, mnie na ostatniej wizycie położna też tak mówiła, zapomniałam zupełnie Co do wagi, nie twierdzę absolutnie że przy tym wzroście 50 kg to za dużo, to jest tylko za dużo dla mnie. Oczywiście inna osoba może przy tej wadze byc bardzo szczupła. Ale ja jestem drobnokoścista, mam baaaardzo mało tkanki mięśniowej i powyżej 47-48 kg zaczynam wyglądać jak pączuś No i wszystko odkłada mi się w biodrach i udach oczywiście

Seona, ja nigdy piersią nie karmiłam ale zawsze słyszę że przeważnie ułatwia to schudnięcie, i to bardzo. Ale to nie reguła. Mam koleżankę, która była pulchna przed ciążą i w ciąży też dużo przytyła, po porodzie wyglądała jak przed. A po kilku miesiącach karmienia przypominała anorektyczkę chociaż jadła na okrągło. Ale za to inna koleżanka karmiła córkę przez 3 lata i waga nic nie spadała, zaczęła chudnąć dopiero po zaprzestaniu karmienia. Więc różnie to bywa...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 12:18   #133
poiglot91
Zakorzenienie

szczerze to mam nadzieje ze dzidzius bedzie podobny do mnie hehe
Stary 2009-01-09, 12:22   #134
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
dzien dobry *

a ja dopiero co podnioslam sie zlozka ide zrobic herbate

no boje sie troche tej zakrzepnicy .. ale mam nadzieje ze bedzie ok...
za 2 tygodnie do lekarza mam usc na anc
(badanie krwi,cisnienia i mocz) wiec wszystko sie okaze

boszenka

to kompletnie nie oplaca sie.. :P
tak szczerzze to ja bym chyba nie wydawala tyle kasy na tydzien na masc:P
Poiglot to wlewaj w siebie tyle plynow ile sie da Ja ostatnio caly czas pije wode na sile, bo wiem, ze organizm tego potrzebuje.
A co do Bio Oil...
Musze cos wymyslic...albo zaczne mieszac to ze zwykla oliwka...
Albo wroce do preparatu, ktorego wczesniej uzywalam...
Pregnacare-krem, masc...Starczyl na dluzej i pozostawial na skorze fajne uczucie chlodu
Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Boszenko
ja byłabym za 60 i większe BO
jak dzidzi będzie mniejsze to zawsze dokupisz coś mniejszego
a jak będzie większe to co zrobisz z za małymi???
Gabi masz racje
Nastawie sie na wieksze rozmiary
Tymbardziej, ze czuje, ze Malutka, nie bedzie wcale taka mala... bo i ja i TZ jestesmy bardzo wysocy
Stary 2009-01-09, 12:28   #135
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Dziewczyny czy słyszałyscie taka opinię, że zgaga w ciąży pojawia sie wtedy kiedy dziecku zaczynają rosnąć włoski? Ja slyszalam, ale zastanawiam sie czy to moze byc prawda.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-09, 12:29   #136
poiglot91
Zakorzenienie

Pregnacare - ja biore te witaminy

no ale po co smarowac cale cialo,kochana? wystarczy biust plecy brzuch i pupa no i uda
moze poprostu uzywaj mniej.. ale bardziej wmasuj w skore.. ?
bo ja oliwy nie oszczedzalam swiecilam sie na maxa.., a te bio oil to wmasowuje w skore (pisze tez na ulotce zeby wmasowywac)wtedy na dluzej starcza
Stary 2009-01-09, 12:30   #137
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy słyszałyscie taka opinię, że zgaga w ciąży pojawia sie wtedy kiedy dziecku zaczynają rosnąć włoski? Ja slyszalam, ale zastanawiam sie czy to moze byc prawda.
ja slyszalam alee ze jak zaczyna bic dziecku serce.. co jest chyba prawda
bo jak policzylam to wtedy zlapaly mnie najgorsze mldosci ,zgaga itp..
o wloskach nic nie slyszalam...
Stary 2009-01-09, 12:36   #138
gabriellao0
Zakorzenienie

zgaga i włosy? Dziewczyny zgaga przeważnie w 99% bierze się stąd iż macica lub worek owodniowy lub samo dzidzi dusi Wam na żołądek co powoduje iż kwas żołądkowy "podchodzi" wyżej i piecze!!!
Żadne durne włosy!

Najlepszym lekarstwem na "zaduszenie" zgagi jest WODA, najlepsza na zaparcia jest WODA, najlepsza na zwykłe pragnienie jest WODA.
pijcie zatem ile chcecie, bankowo nie zaszkodzi!
ps. ja potrafię 5 litrowy baniak w dzień, dwa opróżnić i to prawie od samego początku ciąży!
Stary 2009-01-09, 12:38   #139
manolita
Zakorzenienie

Seona - ja długo karmiłam moje pierwsze dziecko, głownie ze względu na swoją własną wygodę, a pózniej przyzwyczajenie dziecka i mogę potwierdzic , że karmienie piersią sprzyja szybszemu ubytkowi nagromadzonej wagi. Szybciej spala się tłuszcz, poza tym dieta matki karmiacej nie pozwala na spożywanie pewnych dań czy tez produktów, dzięki czemu nie obrasta sie w tłuszczyk.
Z 77kg do 51/50 < bo zostało mi 3-2 kg> zeszłam w ciągu kilku m-cy, ale mimo to < na szczęście> nie zmieściłam się w większość ubrań sprzed ciąży < bo wtedy byłam typowym patyczakiem >

Boszenko - wydaje mi się lepiej więcej tych na 62 i wzwyż, bo tak jak już Gabriella tych mniejszych zawsze można ew. dokupić.

Anulka - w pierwszej ciąży pamiętam , ze miałam zgagę jak cholera, a dziecko prawie łyse się urodziło

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 12:38   #140
esti1984
Wtajemniczenie

KOCHANE WŁAŚNIE WRÓCILIŚMY Z USG Z DZIDZIĄ WSZYSTKO OK...ZDROWA PIĘKNA I RUCHLIWA

W SUMIE JAKO PIERWSZA WIEDZIAŁAM (BO W 12TC) ŻE NA 90% BĘDZIE DZIEWCZYNKA ALE TERAZ TO JUŻ NA 100% PEWNE BĘDZIEMY MIELI DRUGĄ CÓRCIĘ: jupi: TATUŚ PRZE SZCZĘŚLIWY MAMUSIA TEŻ JULKĘ WCZORAJ PYTALIŚMY CO BY CHCIAŁA....TO OD RAZU POWIEDZIAŁA ŻE DZIEWCZYNKĘ
MUSIAŁAM POLECIEĆ DO SKLEPU I KUPIĆ PIERWSZĄ RZECZ Z TEJ OKAZJI: jupi:

JEJKU JAK SIĘ CIESZĘ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1220146.jpg (55,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1220147.jpg (53,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1220148.jpg (47,7 KB, 21 załadowań)
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 12:41   #141
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

tak myslalam, ze to dziwne, bo opinie ta uslyszalam od kolegi z pracy... zapewnial mnie ze tak jest, on wie niby bo jego zona niedawno byla w ciazy ale od kiedy faceci interesuja sie takimi rzeczami...chyba ze doktorek

ESTI GRATULUJĘ

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-01-09 o 12:45
anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 12:42   #142
manolita
Zakorzenienie

aaaa.... jaka ona śliczna ...
Ciesze się Esti razem z Tobą

Boże, ja jeszcze tydzień musze wytrzymać.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 12:42   #143
gosikk_s
Zakorzenienie

Boszenka, Wrocław jest w tej chwili chyba najbardziej rozwojowym i perspektywicznym miastem w Polsce, chyba nigdzie by Wam lepiej nie było. Ja myślę że ta sytuacja na rynku pracy jest tu chwilowa i zaraz wróci do normy. Gorzej na mojej prowincji w Kielcach ostatnio tylko zwalniają...Co do ciuszków, moja mama pokupowała już trochę na 56 zanim się przyznała ale już zabroniłam, teraz kupuje na 62 i 68 W razie czego też wolę dopkupić coś małego niż zostać z niepotrzebnym stosikiem. Chociaż nasz synuś nie będzie raczej duży ale kto wie...

Poiglot, to faktycznie może być kwestia ciśnienia, mierzysz sobie w domu? Bo ja mam niskie i to pewnie dlatego ta krew tak kiepsko leci. Ale tak czy inaczej pij dużo, odwodnienie w ciąży jest bardzo niewskazane.

Anulka, gdyby to była prawda z tą zgagą i włosami to moje dziecko jest jak na razie łyse jak Kojak W życiu nie miałam zgagi i w ciąży na razie też uniknęłam. Słyszałam o tym przesądzie ale w niego nie wierzę...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 12:43   #144
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Boszenka kupuj od 62 rozm znajoma kupowala od 56 i dzidzia ani razu nie ubrala byla duza miala 4200 wiec juz te ciuszki byly male

ja po slubie kupie komode dla dzidzi i wtedy bede prac i ukladac ciuszki zob co Nam brakuje ale raczej to co mam straczy kupic zawsze mozna dzidziole tak szybko rosna wiec bez sensu sie zawalac.

pieluszki chyba na allegro zamowimy bo chyba sie bardziej oplaca.

Ost ciagle sie kloce z Tż a moja tesciowa sie do wszystkiego wtraca, siostra Tż tez chyba na łeb dostaje non stop do niego dzwoni nawet 2 razy dziennie i ciagle pyta co robi.
Mowilam mamie ze chcemy kupic kamere a ona oczywiscie ze Nam kupi ale z jakiej racji moja mama ma wszystko kupowac a Tż rodzice nigdy by na nic nie dali bo ciagle mowia ze nie maja.Mozna zwariowac

Esti to super a ciuszki sliczne

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-01-09 o 12:45
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 12:49   #145
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

HEJ DZIEWCZYNY!!

Ostatnio nikt nie zauważył nawet że coś tu naskobałam (napisałam), ale trudno, bywa i tak. Chciałam tylko napisać że po wczorajszym połówkowym badaniu prenatalnym widzieliśmy pierwszy raz naszego SYNKA, który ma się wyśienicie, z tego co mówił lekarz to wszystko pięknie się porozwijało, serduszko pieknie pracuje, kręgosłup prościutki itd. Tak że jestem zadowolona, już doszłam po tym ogromnym szoku do siebie, bo nie brałam pod uwagę chłopczyka a tu niespodzianka he he. Ale już jest dobrze jestem szczęsliwa, i czekam aż ten mój facecik będzie leżał blisko mnie i będę mogła na niego popatrzeć w każdej chwili. Dodam że od główki do pupki ma 19 cm. + długość skulonych nóżek, i waży 0,5kg. I zmienił mi się nieco termin porodu.

DDosiek - oj u mnie brzuszek wyskoczył dopiero i to tak nagle w 20 tygodniu

Kathi75 - Kasiu a do Ciebie bym miała prośbę żebyś zmieniła mi termin porodu na 9 maj. Śliczne zdjęcie tej Twojej laluni.

Goo100 - Hmmm..... to jeszcze kochana musisz poczekać na pewną diagnozę płci, pogadać z dzidiziolkiem żeby się ujawniłna kolejnym USG . To odpoczywaj i walcz z anemią

kokoin - ja puki co w 23 tygodniu mam 2,5kg. na plusie, więc u Ciebie waga wygląda całkiem dobrze. Zobaczymy co pokażą następne miesiące.

Bercia2000 - gratulacje, kolejny chłopczyk na naszym forum hi hi...

anulka anulka - jeju, a Tobie to ja chciałam szczególnie pogratulować tych szkrabków, superrr...

Boszenka - wiesz ja mieszkam na śląsku, i mój mężuś jest już w Polsce i nie jest lekko z pracą, jest ciągle w trakcie poszukiwań, poskładał podania i CV i pozostaje nam czekać. Bardzo współczuje ciężkiej sytuacji, ale musimy być dobrej myśli, teraz robimy wszystko dla naszych kruszynek. A śpioszki rzeczywiście mieć ciut większe.

poiglot91 - bnie denerwuj się tak, wszystko będzie dobrze, tylko cierpliwie poczekaj na wyniki. Pij dużooooo.

Stary 2009-01-09, 12:50   #146
poiglot91
Zakorzenienie

esti gratulacje**
bedziesz miala dwie slicznotki w domku

gosik z cisnieniem chyba w miareb okej bo polozna nic mu nie mowila..
nie wiem.. w kazdym badz razie pije ! i bede pic duzo
a ile powinnysmy pic ze 2 litry? wody?

marika jejku jak glupio... nie wiem czemu nie zauwazylam tego postu..
w kazdym badz razie
gratuluje ci synka kochana ***************

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-01-09 o 12:53
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 12:51   #147
sashka20
Rozeznanie

Dzien doberek mamuski

Ja to sobie wstalam o 11tej Bylam na malych zakupach zywnosciowych. Nakupowalam sobie roznych dobroci. Teraz siedze i sie obzeram

DDosiek ciezka sprawa jezeli chodzi o mnie. U mnie brzuszek zaczal sie zaokraglac po 15 tygodniu jakos.
Goo nareszczie sie odezwalasCiesze sie z dzidzia wszystko dobrze
Gosik moj Tz to ma prawdziwa szkole przetrwania. Przed ciaza to nie bylo dnia bez przytulanek No jedynie byla przerwa 5dniowa raz w miesiacu... wiadomo miesiaczka. A teraz.... przytulanki sa raz na miesiac jak dobrze. Podziwiam Tzta, ze to wytrzymuje. On to juz chyba dawno popadl w depresje
Ja akurat nie mam tendencji to tycia. Wiec moze faktycznie nie bede miala problemu z powroceniem do formy po porodzie. Ale to sie okaze za 4 miesiace.
Nicola nie martw sie. Zobaczysz dzidzius bedzie zdrowy jak rydz
Kuroikaze bidulko szbciutko wracaj do zdrowia. Trzymaj sie cieplo.
Boszenka mam ten sam problem co Ty. Niewiem w jakim rozmiarze kupowac ciuszki czy 56 czy 62. Moja sasiadka to mowila, ze mam sie zaopatrzyc tak pol na pol- troche w tym rozmiarze, troche w tym. Narazie kupuje w 56 cm.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 12:52   #148
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
tak myslalam, ze to dziwne, bo opinie ta uslyszalam od kolegi z pracy... zapewnial mnie ze tak jest, on wie niby bo jego zona niedawno byla w ciazy ale od kiedy faceci interesuja sie takimi rzeczami...chyba ze doktorek

ESTI GRATULUJĘ
wielu Mężów i kolegów dostarcza te rewelacje o zgadze i włosach
Mój A. też z zpracy przyniósł ten hit!

Poliglot
pij ile Ci potrzeba, ale "norma" to 1,5 litra, jeśli wypijesz 3-5 też będzie dobrze.

Edytowane przez gabriellao0
Czas edycji: 2009-01-09 o 12:54
Stary 2009-01-09, 12:52   #149
boszenka69
Zakorzenienie

Esti gratuluje!!!!!!!!! Sliczna dziewczynka!!!
No to Blaneczka bedzie miec kolejna kolezanke

Zmykam na chwilke dziewczynki, bo naszla mnie ochota na placki ziemniaczane :-P
Stary 2009-01-09, 12:54   #150
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Esti, śliczna dziewczynka!
U mnie też wstępnie druga córcia, ciekawe czy potwierdzi się tak jak u Ciebie. Mój małyżonek nie wyobraża sobie za bardzo inaczej...
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości