|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czapki, rękawiczki, szaliki... nosicie zimową porą czy to obciach??
Szalik i rekawiczki obowiazkowo! Kupilam sobie 2 lata temu fajny komplet, rekawiczki na sznurku ^^ bardzo je lubie i nie wyobrazam sobie wyjscia bez nich. Czapke nosze roznie, ostatnio jak sa temperatury ponizej -10 to nosze czapke, ale jak temperatura waha sie w okolicach 0 to jedynie kaptur.
|
|
#122 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ankasz, osobom, a nie osobą
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
noszę obowiązkowo rękawiczki i szalik [bez nich zamarzam] ! a czapka to zależy , dobrze dobrana też może być .. sama nie noszę , ale mam nauszniki
i nie obchodzi mnie czy komuś się to nie podoba ! MA MI BYĆ CIEPŁO i już !
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
rekawiczki nosze ale nie zawsze, bo mam ciepłe kieszenie, a czesto na dworze cos klikam w telefonie, albo trzymam i nie lubie tak co chwile sciagac tych rekawiczek i nakladac. czapka - mam beret, nosze czasem ale mi zimno nie jest w glowe, raczej uzywam jako dodatku. szalik zawsze bo przewaznie mi zimno pod szyją
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
Noszę i uwielbiam szaliki i rękawiczki, czapki mi się podobają ale noszę rzadko - nie z obciachu, ale po prostu włosy mi się przyklapują
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam czapki wszelkiej masci.
mam rożne czapy zależnie od ubioru. fakt,że zmusza mnie do tego stan zdrowia,ale mam okazję przez okres zimy odżywić włosy i zapuścić,żeby wiosną wymyslić coś nowego. poza tym zawsze wzbudzam zaiteresowanie moim wystrojem głowy.czapka musi być wyrazista i modna. nie lubie szalików,choć mam rożnokolorowe chustki.jednak one pełnią rolę dodatków do reszty,niż wartość grzewczą. rękawiczki rowniez noszę,choć nie zawsze. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10430024]Noszę i uwielbiam szaliki i rękawiczki, czapki mi się podobają ale noszę rzadko - nie z obciachu, ale po prostu włosy mi się przyklapują [/quote]i tu cię mam A ,GDZIE BERET?
Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-01-10 o 19:49 |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Co do obciachu - to owszem uwazam, ze pewne czapki sa obciachowe i na pewno sa fasony i kolory, ktorych nie zaloze. Ale to samo sie tyczy sweterkow, spodnic itp. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
No pewnie, że noszę
Rękawiczki są absolutnie i niezaprzeczalnie niezbędne, bo kieszeni w płaszczyku nie posiadam. A ręce marzną mi zawsze i wszędzie, jeżeli temperatura sięga poniżej 20 stopni Szalik także noszę, obwiązany 3 razy, w co mroźniejsze dni nałożony aż do nosa I kaszkiet do tego, bo w czapkach wyglądam masakrycznie, a dzięki daszkowi mi przynajmniej śnieg na twarz nie leci :P Przy temperaturach minusowych jeszcze kaptur, bo lubię moje uszy i nie chciałabym się z nimi w najbliższym czasie pożegnać A gruby płaszczyk za tyłek to już podstawa, jakoś nie rozumiem mody na te króciutkie kurtki pasówki, brrr, marznę na samą myśl...A swoją drogą, ostatnimi czasy, gdy mrozy dochodziły porami rannymi do -15 stopni, świetnie musiałam wyglądać :P Obabulona, że odsłonięte miałam tylko oczy pomiędzy szalikiem i kaszkietem
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio widziałam dziewczynę z szalikiem na szyi tak związanym,że wyglądała jak w kołnierzu ortopedycznym i
gołe wystające plecy.całe nery na wierzchu.boże widzisz i nie grzmisz. |
|
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
obowiązkowo rękawiczki ( choć chyba kupie jednak te skórzane - są znacznie cieplejsze ! ) i szalik bądź arafata...z czapką różnie - zazwyczaj po treningu ,a przeważnie kaptur
![]() TmargoT - a takich dziewczyn jest coraz wiecej pozniej tylko zapalenie pluc , przewianie nerek i ciąg problemów ze zdrowiem
|
|
#131 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Obiecuję, że do cudnego, czerwonego szaliczka, który sobie teraz dziergam, dorobię beret. Słowo Mohera!
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie noszę czapek i rękawiczek, bo jest mi zazwyczaj ciepło. Szalików grubych też nie, jak już to jakieś chusty, apaszki. Ostatnio tylko wyciągnęłam pełny, ciepły komplet jak były mrozy, ale i tak pochodziłam w tym 2 dni i odłożyłam. A pomyśleć, że kiedyś byłam strasznym zmarzluchem.
|
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Nie uwazam ze to obciach tylko zdrowy rozsadek . Ja zawsze kupuje w wesolych kolorach albo w paseczki, albo jakas odjechana czapke, erekawiczki - tak na poprawe humorku
|
|
#134 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
Nie noszę czapki, bo po prostu nienawidzę. Nie dlatego, że to obciach. Dostaję szału jak mnie ta czapka "gryzie" w czoło, a poza tym (i to chyba główny powód) jak ją zdejmę to włosy mam takie, że szkoda gadać. Mam bzika na punkcie ich podwijania, jak tylko wykręcą się nie w tę stronę, co bym chciała, to strasznie mnie to złości i cały dzień popsuty.
Jak jest zimno zakładam kaptur i jest ok. Z rękawiczkami się nie rozstaję. Szalik też musi byc, bo jak nie mam to od razu mi zimno, choćbym nie wiem jak była ciepło ubrana.
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
szaliki bardzo lubię i mam ich kilka
rękawiczki też lubię, a czapek nie lubię, chociaż ostatnio kupiłam sobie jedną fajną i jak gdzieś wychodzę to ją zawsze zakładam
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
W czapce wyglądam O K R O P N I E.
Żeby to było tylko moja opinia, ale nie... Każdy, kto mnie widział, miał krzywy uśmiech na twarzy. Nie cierpię patrzeć na siebie w czapce. Chowają mi się pod nią całe włosy, okropnie się wtedy czuję. A po takim noszeniu na pewno jej nie zdejmę, bo będę wyglądać strasznie. Ale podobają mi się dziewczyny w okryciach głowy, bo wielu osobom to pasuje i jeszcze dodaje uroku. Szalik - noszę zawsze rękawiczki- często |
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
obciach nie obciach mi jest zimno bez - nosze
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
również jestem nosicielką czapek, szalików i rękawiczek
Nie lubię alę noszę, wole się "docieplic" niż potem odchorowac a niestety zdrowie mam slabe...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
nie lubie chodzic w czapkach i tego nie robie,
ale szalik i rekawiczki jak najbardziej
|
|
#141 |
|
Ordnung muss sein!
|
teraz szalem sa ruskie czapy futrzane-takie jak w kolchozach,widzialam takie na glowach kobitek we Wloszech,wyglada przezarabiscie!!!
http://www.cogdziezaile.pl/produkty/medium/5139.jpg http://www.style.com/slideshows/stan...07TRE/086m.jpg
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
Nienawidzę czapek, więc ich nie noszę.
Zawsze za to na mojej szyi omotany jest szalik, a na rękach obecne rękawiczki.
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Szalik, rękawiczki- zawsze.
Czapka- tylko wtedy gdy jest już naprawdę ekstremalnie zimno- np ostatni tydzień. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
W zimie/jak jest zimno:
Rekawiczki-zawsze Szalik-jak mam czas zalozyc, czasem sie zdarza, ze wychodze, ba, wybiegam z domu na styk-ale rzadko, przewaznie nosze dlugi szal ![]() Czapka-nigdy, nie liubie, gryzie mnie i drapie, poza tym wlosy sie strasznie elektryzuja, zawsze zakladam kaptur, czesto juz nawet we wrzesniu
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2009-01-11 o 10:44 |
|
|
|
|
#145 |
|
Organizatorka
|
ja szalik/szal/chustę noszę przez cały rok bo to bardzo fajny dodatek do stroju
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Chyba od 3 lat nosze berecik
Rekawiczki tez mam w kurtce albo w torbie, ale czesto gubie/nie moge znalezc do pary. Ladne szaliki czasem zaplatuja sie w zapiecie kurtki, wiec po prostu zakladam golfy plus kurtki z odpowiednim zapieciem
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Czapki nie noszę - nie potrafię sobie dobrać, takiej w którym ładnie bym wyglądała. Są osoby które we wszelakich nakryciach głowy wyglądają prześlicznie, a ja się po prostu w żadnej czapce sobie nie podobam
Rękawiczki obowiązkowo |
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
Jak byłam młoda i głupia to ściągałam czapkę zaraz za rogiem. Teraz nie wyobrażam sobie zimy, beż ciepłych rękawiczek, i szalika, no i oczywiście czapki.
Potrafię miesiąc po sklepach przechodzić w poszukiwaniu odpowiedniej czapki, w której: 1. nie ma dziur, bo przewiew zimą mi nie potrzeby, 2. zakryte są uszy- po co komu zimowa czapka, która nie okrywa najbardziej podatnych na mrozy części głowy 3. fason pasuje zarówno do kurtki, jak i do mnie, tudzież pozwala na noszenie zimą koka, lub kitki. Jak jest wyjątkowo zimno pod czapkę trafia polarowa opaska a na czapkę kaptur- jak mów TŻ- jestem zwierzątkiem ciepłolubnym. Czapka to nie żaden obciach- to zdrowy rozsądek. |
|
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie szaliki, czapki i rękawiczki są jak najbardziej ok. Sama też nosze =) Jeszcze przed zimą zaopatrzyłam się w nową czapkę i 3 pary rękawiczek takich długich =D Szalików też mam dość sporo
|
|
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
Najczęściej noszę rękawiczki (bez nich ani rusz) i czapkę (nie lubię, jak mi zimno w uszy
), czasami szalik. Uważam, że to nie jest obciach, jest przecież tyle fajnych komplecików w sklepach (rękawiczki+czapka+szalik )... Każdy dla siebie coś znajdzie
Edytowane przez Paramore Czas edycji: 2009-01-11 o 13:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

i nie obchodzi mnie czy komuś się to nie podoba ! MA MI BYĆ CIEPŁO i już ! 

gołe wystające plecy.całe nery na wierzchu.

Obiecuję, że do cudnego, czerwonego szaliczka, który sobie teraz dziergam, dorobię beret. Słowo Mohera!