![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: zel na naturalnych paznokciach
tego typu zel jest rzadki - trudno jest go nałozyć grubą warstwą... tzn, ja sprobowałam i miałam wszystko ma skórkach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
[/quote]Czy ten żel się uzupełnia? Ze wstępnego testowania żelu na sobie i mamie wynika, że sam odchodzi po tygodniu lub dwóch, więc pojęcia nie mam czy tak ma być czy to ja źle coś zrobiłam.[/quote]
Zapewniam Cię, że zrobiłaś coś źle- bo żel sobie ot tak po prostu sam nie odchodzi ![]() ![]() najlepiej by było gdybyś wstawiła zdjęcie- będzie widać co się stało i wtedy łatwiej udzielić Ci rady. Zel odchodził od strony skórek- przyczyn... tysiące, czy też od wolnego brzegu- przyczyn.... jedna- źle zabezpieczony wolny brzeg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
dubel
Edytowane przez Weronika1010 Czas edycji: 2009-01-12 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
ja też mam z tym problem,nie chcę przedłużać moich paznokci tipsami tylko zażelować moje naturalne i nie wiem czy mogę użyć żelu,którego używałam do tipsów.Zaznaczam ,ze jestem amatorką samoukiem.po pewnym czasie około tygodnia żel na moich paznokciach nie trzyma się na całej płytce i odpada.Natomiast żelując zauważyłam,że gdy wyjmę spod lampy to żel jakby cofa się z końca płytki tzn.nie pokrywa jej całej i na brzegu paznokcia widać ok.1 mm paznokcia bez żelu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
zel na naturalnych paznokciach - czym się różni od tipsów?
Pytam, bo do tipsów już się zniechęciłam i ktoś mi doradził, żebym poszła do salonu na zażelowanie płytki. Zatem Panie, które się na tym znają... napiszcie fachowym, zrozumiałym dla laika językiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
stylistka nie przedluza ci paznokcia ani na tipsie ani na formie, tylko wzmacnia zelem twoje naturalne paznokcie.
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
anick88 - ale wiesz, że ja mam teraz takie maksymalnie króciutkie paznokcie :/ to mam poczekać aż odrosną i wtedy iść do stylistki na zażelowanie?? I rozumiem, że późniejsze uzupełnianie będzie wydłużało paznokcie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ja też mialam na poczatku problemy z zelowaniem naturalnej plytki, najpierw stosowalam zwykly żel ten który stosuje do tipsów, ale nie sprawdzalo sie to u wszystkich osób. odkad pracuje na żelu do naturalnej z spn - u, problem o wiele sie zmniejszyl mam tylko pojedyncze klientki którym żel odchodzi czy sie zapowietrza(winne tu musza byc paznokcie klientki) a tak wszystko idealnie sie trzyma. żel nakłada sie na przygotowaną płytke tak jak do tipsów, czyli dezynfekcja, opiłowanie, zmatowienie, odtłuszczenie, potem primer no i żelowanie, czyli najpierw cieniutka warstwa żelu na cala płytke - do lampki, potem french/ew. inne zdobienie - do lampki i na koniec nieco grubsza warstwa żelu znów na calość. w przypadku żelu silikonowego nie stosuje sie warstwy ostatniej nablyszczającej, bo moglaby powodowac popękanie calej stylizacji. to by było na tyle jak macie jakies pytania to pytajcie ![]()
"Są rzeczy na tym świecie zbyt piękne, aby podziwiać je samemu. Zbyt cudowne, aby się nimi nie dzielić z innymi" Nasz Filipek jest z nami od 19.04 ![]() Edytowane przez Hanka20 Czas edycji: 2009-01-11 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
sa specjalne glossy na zele silikonowe z tego co wiem..
w sumie to kazde naturalne paznokcie mozna pokryc zelem, niezaleznie od ich dlugosci (nie mowie o pazurkach typu "ogryzki").. ale ty sie nie zrazaj do przedluzania ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
właśnie ten Kraków cały czas chodzi mi po głowie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
dziewczynki a ja mam takie pytanie.dzien przed swietami bylam u kolezanki ktora robi paznokcie w domu.oczywiscie nie jest profesjonalna kosmetyczka ale chcialam zobaczyc jak robi paznokcie no i ze kolezanka to czemu nie sprobowac!i tak sie zawiodlam ze nie wiem co o tym myslec!o godz 18 wyszlam od niej z domu ze zrobionymi paznokciami a o 8 rano juz mi odprysl pierwszy paznokiec!Juz objasniam co mi robila.pierwszy raz mialam nalozony zel na paznokciach,nie robila mi tipsow,chcialam tylko zwyklego frencha i podpowidziala mi ze nalozy mi zel zeby lepiej lakier sie trzymal.no i nalozyla mi zel na plytke i bialym na koncowkach i na koncu poprawila bezbarwnym zelem!no i niby wszystko dobrze zrobila ale no wlasnie,na drugi dzien przed wigilia musialam obgryzac biale koncowki zeby sie nie rzucaly w oczy!!Bylam taka zla ze masakra!oczywiscie zglosilam jej reklamacje,oddala mi pieniadzze,rzadnych przeprosin i wiem ze na pewno juz do niej nigdy nie pojde bo do tej pory mam jeszcze ten zel na paznkokciach i czekam az mi odejdzie sam!kolezanka wytlumaczyla to tak ze poprostu moja plytka paznokcia moze nie przyjmowac zelu i dlatego odpryslo!czy naprawde tak moze byc??Czy poprostu ona cos zle zrobila??no niby mi mowila ze robila tak samo jak innym dziewczyna na tipsach i nie wie dlaczego tak wszystko odpryslo.rece i nogi mi opadaja bo teraz mam tak slabe paznokcie ze masakra!pluje sobie w twarz ze sama sie o to prosilam :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Faktycznie może tak być, że ten żel w połączeniu z twoją płytka to nie jest dobra kombinacja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
idealnie zażelować naturalne paznokcie potrafi tak naprawdę niewiele osób. naprawdę trzeba mieć wiedzę i umiejętności żeby umieć zażelować tak natralsy aby nie było żadnych zapowietrzeń i odprysków tak więc taka zwykła amatorka, koleżanka bez kursu to raczej ciężko żeby wiedziała jak dobrze wzmocnić naturalną płytkę żelem. musisz znaleźć naprawdę dobrą stylistkę paznokci żebyś w końcu była zadowolona z efektu ![]() ale nie zrażaj się do żelu przez jedną dziewczynę- wybierz się do profesjonalnego salonu i tam napewno zrobią Ci piękne paznokcie! a najlepiej to od razu wybierz się do Karakowa do Pauli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
moze tak byc, ale skoro napisalas, ze problem tyczyl jednego paznokcie, to pewnie wystapila na tym paznokciu blad w sztuce
![]() ![]() jednak zastanawia mnie ta zniszczona plytka... pewnie sama sobie zelik spilowalas??
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myśle że to pewnie było odrywanie żelu a nie piłowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odzew to po pierwsze
![]() ![]() A wiec tak:nie odszedl mi zel tylko z jednego paznokcia tylko z kazdego po koleji ![]() Do diany33- no niby ta moja kolezanka nie jest zwykla amatorka,ma skonczony jakis 3 dniowy kurs,ma certyfikat i robi w domu normalnie za pieniadze tipsy.No wlasnie bardziej zajmuje sie tipsami z tego co wiem i zdobieniem.moze nie ma pojecia o nakladaniu zelu na naturalnej plytce ![]() po jej minie widzialam ze sama nie wiedziala dlaczego zaczelo mi odpryskiwac albo udala glupia?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
moze plytke zle przygotowala, moze zel kiepski, moze udala glupia, a moze wcale nie.. mo ze rzecziwiscie masz wybitnie tlusta plytke, albo nie tolerujesz tego zelu.. trzeba poprobowac..
![]()
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Proszę niech ktoś mi odpowie!Czy tylko ja mam problem z moimi pazurkami?Na pewno coś źle robię i prosiłabym o pomoc i wskazówki za co z góry dziękuję.Na mój poprzedni wpis nikt nie odpowiedział.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Czy ten żel się uzupełnia?
najlepiej by było gdybyś wstawiła zdjęcie- będzie widać co się stało i wtedy łatwiej udzielić Ci rady. Zel odchodził od strony skórek- przyczyn... tysiące, czy też od wolnego brzegu- przyczyn.... jedna- źle zabezpieczony wolny brzeg.[/quote] Nie ma czego wstawiać, bo żel już cały zszedł ![]() To znaczy odsunęłam kopytkiem skórki, zmatowiłam płytkę bloczkiem, dałam primer i na to żel. Może to w tym primerze tkwi problem.... A nie mogę przecież zacząć robić tego silikonu klientkom, jeśli ekspermenty na sobie wyszły ...jak wyszły |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Ja ma podobny problem i juz plakać mi się chce...mam to dzis poprawić klientce ale nie wiem co robie źle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Kolezance to chociaz przykro! jak moja znajoma zrobila mi paznokcie i zel odprysl,to nawet nic nie powiedziala i nie probowala sie tlumaczyc! :/ Do tej pory nie wiem czy to przez moja plytke paznokcia czy przez jej zel.Nigdy wiecej paznokci u kogos w domu nie znajacego sie na rzeczy!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy warstwę, którą się nakłada na naturalki, tym żelem silikonowym też się przemywa cleanerem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
aulkaaa- żel popękał zapewne dlatego że nie wzmocniłaś linii stresu.
Ana***- oczywiście że żel silikonowy także przemywa się cleanerem żelowanie naturalnych pazurków nie jest takie proste! sama przez kilka miesięcy się z tym męczyłam i nie spałam po nocach myśląc co robię żle i dlaczego żel odchodzi. Edytowane przez Diana33 Czas edycji: 2009-01-16 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
ja powiem tyle- to są tygodnie ćwiczeń i dochodzenia do wprawy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z zażelowanymi naturalkami
Witajcie dziewczyny. Byłam dzisiaj w salonie Eweliny Roli i prawdę mówiąc nie jestem zbyt zadowolona.... Wydaje mi się że pazurki nie wyglądają za ciekawie... Już sama nie wiem, może za bardzo się czepiam... Z resztą zerknijcie na fotki i powiedzccie jakie są wasze opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
hmmmm... faktycznie, szału nie robią....
Jeden pazurek jest wyraźnie grubszy na wolnym brzegu, boczki do podpilowania, kształt taki średni szczerze powiedziawszy, no i przede wszystkim spilowana biała końcówka na boczkach - czy ty aby sama tam pilnikiem nie pojechałaś, chcąc poprawić kształt....? Generalnie wykonanie nie powaliło mnie na kolana, niestety ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
mnie też nie zachwyciły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
agatacia, nic sama nie piłowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.