![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: wykroje spodniczek
Cytat:
![]() Więcej rad od babci zasięgaj ![]() ![]() Kurcze aneczkaa jak mozesz to pisz na moje gygy 2179076 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Ja marze o takiej..Tylko w ciemniejszym kolorze i bez tego wystajacego tiulu..tylko jak to cudo uszyć?!
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
dziekuje czarnuska za wskazówki!ja szyc co prawda jeszcze nie umiem ale ta spodniczka to bedzie pierwszy krok!no moze drugi bo wlasnie wzielam sie za szycie torebki
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: KROJE
hmm...wszystko pieknie ale aj dalej nie mam pojęcia jak uszyć coś takeig. chodzi mi o kształt.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: KROJE
Cytat:
![]() Edytowane przez Speranza Czas edycji: 2006-02-16 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
to nie takie proste jak sie wydaje gora spódniczki to jeszcze jeszcze ale szyjac falbane pamietaj zeby wykroisc z koła dopier uzyskasz taki efekt łednie falującej falbanki pochwal sie efektem koncowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Dot.: KRÓJ Spódnicy Podstawowej
i w tym problem, że ja nie wiem. zobaczyłam ją na pewnej aukcji( bez reklam), nie udało mi się jej wygrać
![]() zdaje mi isę , że to są 2, bo ne widac szwów... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak swoją drogą to myślę że ta część w kropki jest z 4 kawałków bo z 2 nie była by taka szeroka ![]() Edytowane przez Speranza Czas edycji: 2006-02-17 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
![]()
hmm...już wysłaałam .
jejq ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tu mam jeszcze 1 zdjęcie. to są już wszystkie zdjęcia z tej aukcji, chyba została ona usunięta przez użytkownika więc nici. nic o sposobie uszyci nie było napisane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
![]()
na zameczek. kryty będzie w szwie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Droga Esperanzo spódniczka którą chcesz sobie uszyć jest z koła - może mieć zatem zarówno jeden jak i dwa "kawałki" (zależy to m.in.od sposobu kroju,szerokości materiału,długości spódnicy). Metoda bardo łatwa.Potrzeba tylko więcej materiału.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Dobra, zrobiłam
Tylko z góry sorry za klona tego co już było, ale zrobiłam po swojemu, bo to co jest wyżej, jeden szczegół mi się nie do końca podoba, ale to już moja sprawa. Opiszę to od podstaw: Czyli na początek konstrukcja spódnicy podstawowej - od tego wszystko zię zaczyna Jak będziecie to umieć to już żaden diabeł straszny (jeśłi chodzi o spódniczki ![]() Rysujcie ją zawsze od linii talii która jest na wysokości pępka a dopiero potem obniżajcie do biodrówki - unikciecie błędów ![]() Linię bioder zaznaczamy 20 cm od góry Zaszewki 10 cm od środka formy Przednia zaszewka powinna być: 9 cm długa, 2 cm szeroka Tylnia 11 cm długa, 2 cm szeroka Jaśli jest duża różnica między pasem a biodrami można wyrysować 2 zaszewki obok siebie Po wycięciu formy na materiale dołożyć 1,5 cm na szwy No to tyle podstaw Teraz budujemy karczek: Odcinamy sobie tą część od linii talii do bioder i tam: obniżamy pas - ja obniżam o jakieś 8 cm i od tej nowej linii talii rysujemy długość karczka, tutaj koleżanka chciała 15 cm Wycinamy go z papieru i przecinamy na tej linii gdzie jest zaszewka i zamykamy zaszewkę rozsuwając u dołu, w tym miejscu misi być wypełnienie. Możesz jeszcze raz sobie ten wzór przerysować ale prze nigdy nie zaszywaj tam zaszewki Bierzemy teraz te kawałki które nam zostały od dołu spódnicy i na ich podstawie rysujemy klin, może być jeden ale 4 razy wycięty z materiału. Pamietaj aby klin miał wszędzie tę samą długość, a układając na materiale nie zapomnij o nitce prostej, jeśli przyłożysz inaczej formę to spódniczka może nie leżeć tak jakbyś tego sobie życzyła Tą czarną tasiemkę radzę kupić w pasmanterii, nie kombinować z bzdur które masz w domu bo akurat ona musi być po skosie cięta, w przeciwnym razie nie będzie się układać ![]() To tyle Co nie zrozumiałe to proszę pytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S. Ten "języczek"nie był potrzebny.Nie miałam zamiaru obalać Twojej teorii!!!!! Chciałam tylko pomóc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
esperanzo czy mogłabyć podać nr tej aukcji z allegro??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
a ja znalazlam jeszce kilka spodniczek, moze ktoras zainspiruja:P
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Te falbaniaste biodrówki są cudowne ! Jeżeli któraś z Was moje drogie , posiada takowe wykroje , błagam, wysyłajcie !!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Bardzo podobajA mi sie Twoje propozycje .Nie jestem zawodową krawcową ale udało mi sie coś już uszyć.Chciałabym dla swojej przyjacółki sprawić niespodziankę i uszyć jej spódniczkę.Wszystkie ma proste bo sądzi że w rozmiarze 50 nie można innych zakładać.A nawet nie ma w sklepach nic innego .Posiadam jasny materiał lejący (wydaje mi się że odrobinę grubsza żorżeta).Proszę o propozycje o spódniczki w takim rozmiarze będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam milutko alicja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Witam na forum plotkowym jestem na forum po raz pierwszy i za wszystkie moje jakieś gafy stawiając pierwsze kroki przepraszam. Proszę o pomoc dotyczącą wykróju spódnicy bananówy. Jestem również zainteresowana ciekawymi wzorami szydełkowymi, które można byłoby wykorzystać do wydziergana koronkowej bluzeczki. Serdecznie wszystkich pozdrawiam, którzy mi w tym dopomogą.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Super spódniczki, bardzo podobają mi się takie króciutkie, chociaż bym ich nie założyła (za krótkie). Bardzo podobają mi się również te do kolan i chyba na takie się skuszę.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
ojjjjj normalnie mam w domku mase BURD i wykrojów przeróżnych spódnic. Gdybym tylko miała skaner to bym tu powrzucała duże ilości zdjęć z fasonami spódnic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
nom u mnie tez:P lezy kilka i fajniutkie spodniczki i w ogole, no ale bez skanerka nic nie zrobie
![]() ![]()
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Niech mi któraś taką uszyje ;P
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Wszystkich serdecznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Cześć mirka75 interesują mnie spodnie bodajże w 8 poście te niebieskie, szerokie z wiązaniem. Proszę napisz z jakiego nr burdy są te spodnie. Bardzo mi zależy. Z góry dziękuję.
Mam jeszcze pytanko. Czy ktoś może ma wykroje jakiś fajnych ciuszków na ciążę. Spodnie ,sukienki, bluzeczki..... itp. Zbliża się lato a ja mam problem , bo ciuchy w sklepach są strasznie drogie i takie nie ciekawe. czasami coś sama uszyję ale teraz z tym brzuszkiem to nie bardzo wiem jak i co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
ja jak szyłam moje pierwsze spodnie to wzięłam takie stare w których kiedyś chodziłam, pół rozprułam a drugie pół zostawiłam na wzór i na tej podstawie sobie zrobiłam... wyszło całkiem fajnie ze spódniczką można zrobi to samo jak sie dopiero rozeznajecie w szyciu
![]() ja z kolei szukam jakiegoś wykroju na spódniczkę w orientalnym stylu. Miałby ktoś może jakiś pomysł bo mam śliczny materiał i chodzę chora bo nie mogę nic znaleź sensownego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Dziendoberek Milo mi jestem Majkai mam problem mam duuuzo jensowego materialu i chciala bym zrobic sobie miniówke taka plisiwaną tylko nie mam zadnego wykroju czy moglby mi ktos pomuc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.