|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apteki "Dbam o zdrowie"
witam.
czy zakupy internetowe na doz. pl sa bezpieczne?
|
|
#122 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś kupował kiedyś tabletki antykoncepcyjne artizia w aptece stacjonarnej?
Jaka jest różnica cenowa między tymi, a ceną na stronie doz. pl? Na moje nieszczęście cena na stronie to 19,77zł a darmowa dostawa jest dopiero od 20, stąd moje pytanie
Edytowane przez ahoooj Czas edycji: 2013-03-17 o 20:14 |
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Mam na myśli jakieś ukryte koszty czy cos w tym rodzaju...
|
|
#125 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki.
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a nie wiecie czy wysyłaja za granice ? Bo tak sie zastanawiam ale nigdzie nie moge znalesc informacji .
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
Jak to jest z DOZ?
Witajcie, mam pytanie.
Otóż na portalu DOZ (dbam o zdrowie) np. cena jakiegoś suplementu (w tym wypadku witamin) kosztuje 5 zł z groszami, natomiast w sklepie 10 zł. Słyszałam jednak, że na DOZ można sobie zamówić lek i odebrać w danej aptece bez płacenia za przesyłkę. I moje pytanie brzmi: czy można więc zamówić jakieś leki na portalu, by było taniej, odbierając w danej aptece DOZ - nie płacąc za przesyłkę? |
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak to jest z DOZ?
Aby odebrac w aptece DOZ, musisz zamowic w ich internetowej aptece i nie płacisz za przesłykę - to chyba logiczne
![]() Sama korzystam z tej opcji od dawna, na spokojnie przegladam, zamawiam i za 2 dni odbieram. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2013-11-26 o 18:47 |
|
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
Nawet jeśli normalnie w aptece stacjonarnej DOZ dany produkt kosztuje więcej, niż w internetowej DOZ, tak?
|
|
|
|
|
#132 |
|
Przyczajenie
|
Również korzystam z tej opcji zakupów na DOZ. W moim przypadku zamówienia były do odebrania już na drugi dzień. Jedyny "haczyk" to taki, że kwota zamówienia musi wynosić przynajmniej 20zł. Płacisz tyle, ile jest podane na stronie.
Edytowane przez galea Czas edycji: 2013-11-26 o 18:59 |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pod koniec zakupów na stronie masz podaną kwotę do zapłaty i nic więcej dopłacać nie musisz.A jak się już apteka z dozem (jeśli nie jest nawet pod ich szyldem) rozlicza to już nie dotyczy Ciebie
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem jest taniej, czasem ta sama cena przy zamówieniu możesz podać nr tel. kom i przychodzi info smsem, że już jest do odbioru za przesyłke nie płacisz |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wszystko się zgadza, płacić cenę ze sklepu internetowego.
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
we wrzesniu zlozylam zamowienie wartosciu ok.50zl-po 2 dniach bylo do odbioru, gdy placilam za nie okazalo sie, ze mam zaplacic o 1,2zl mniej niz pierwotna byla wartosc zamowienia
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko jak dziewczyny piszą.
Generalnie polecam, ja zamawiam tam od x lat, bo zazwyczaj nazbieram kilkanaście leków i nie chce mi się latać po kilku aptekach, żeby wszystko dostać. Teraz ceny nie są już tak konkurencyjne, ale czasem warto, zresztą u mnie to - jak pisałam - kwestia przyzwyczajenia. Dostaję zamówienie na drugi dzień (czy na trzeci), wszystko jest, wiem ile kosztuje, mogę dokładnie porównać sobie ceny i zdecydować co mi się opłaca.
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
Już zamówiłam w ten sposób, faktycznie dobre
. Od teraz tak będę kupowała, jedynie na recepte tradycyjnie. Dzięki.
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle, że ja z tego nie korzystałam jeszcze, pisze czysto teoretycznie
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
ja długo zamawiałam w dozie, i jakoś dopiero niedawno mnie oświeciło, że to wcale nie taka tania apteka
![]() na prawdę ![]() teraz kupuję gdzie indziej, mimo iż przesylka kurierem 10 zł kosztuje to i tak się opłaca (ja akurat zamawiam w gemini), zawsze można zapytać koleżankę czy kogoś z rodziny czy czegoś nie potrzebuje i podzielić sie kosztami przesyłki, my tak z koleżankami robimy, wtedy te 10 złotych dzielimy na 3 czy 4 osoby, więc tanio wychodz, w takich aptekach warto kupować za wczasu leki, które wiemy ze i tak bedziemy musieli kupić (przecibolowe, witaminy, trany, cos na przeziebienie etc) Przykładowo zamówiłam tran dla dziecka, który w wybranej aptece jest 10 zł tanszy niż w dozie, ale dojdzie mi kurier, czyli płacąc tyle samo odwiedzi mnie mily pan kurier i dostarczy do domu ![]() to się rozpisałam
Edytowane przez ptysza Czas edycji: 2013-11-27 o 14:06 |
|
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W doz zamawialam, żeby mieć w zasadzie na już. Poza tym lubię wiedziec ile co kosztuje zanim coś kupię
|
|
|
#143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko, że warto porównywać ceny z innymi aptekami, szczególnie jeżeli zamawiasz czegoś więcej (na zapas). DOZ ma fajne promocje, ale nieraz potrafi być droższy i to sporo od kilku innych, tanich aptek. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-11-27 o 14:17 |
|
|
|
|
|
#144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja znowu o gemini nie słyszałam nic. Dzięki za info, sprawdzę.
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Sama korzystam z tej opcji od dawna, na spokojnie przegladam, zamawiam i za 2 dni odbieram.
|
|
|
|
|
#146 |
|
zielony stworek
|
DOZ jest drogi. Placisz tyle co na stronie,ale ja juz nie kupuje,bo mi kosmetyki nawet z przesylka za 9,99 zl taniej w Melissie czy Gemini wychodza.
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście kosmetyki są dużo droższe, ale leki czy witaminy mają konkurencyjne ceny, zwłaszcza jak są na promocji. Ostatni kupiłam zapas witamin na trzy miesiące taniej niż na Allegro
Warto przeglądać gazetki, bo są dobre promocje. No i czasem mają też rzeczy, których gdzie indziej ze świecą szukać. Także są wady i zalety
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Odkopuję temat,bo ja też mam podobny problem jak koleżanka wyżej
Złożyłam zamówienie w sobotę, już tego samego dnia w historii zamówień bylo co się z nim dzieje,w poniedziałek informacja,że opuściło magazyn regionalny i na tym koniec a również dałam opcję powiadomienia smsem.. Napisałam dziś maila do doz ale nie dostałam odpowiedzi, pewnie dlatego,ze za późno, ale jutro mam zamiar iść do stacjonarnej apteki i się zapytać czy moja przesyłka już jest
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej zadzwoń do tej apteki i zapytaj. Chyba że masz po drodze i nie szkoda Ci czasu jakby nie było jeszcze Twojego zamówienia do odbioru
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Jaka jest różnica cenowa między tymi, a ceną na stronie doz. pl? Na moje nieszczęście cena na stronie to 19,77zł a darmowa dostawa jest dopiero od 20, stąd moje pytanie

Warto przeglądać gazetki, bo są dobre promocje. No i czasem mają też rzeczy, których gdzie indziej ze świecą szukać. Także są wady i zalety
a również dałam opcję powiadomienia smsem.. Napisałam dziś maila do doz ale nie dostałam odpowiedzi, pewnie dlatego,ze za późno, ale jutro mam zamiar iść do stacjonarnej apteki i się zapytać czy moja przesyłka już jest