Kilka słów o perfumach. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-25, 19:29   #121
mamba
Zadomowienie

Dot.: Kilka słów o perfumach.

1. Obecnie używam: najczęściej sięgam po Organza Indecence, Black Cashmere, Dolce Vita, Neonatura Cocon, Coco
2. Zimą najbardziej lubię: te same zapachy co latem - nie lubię podziału na perfumy letnie i zimowe.
3. Chciałabym bardzo mieć: NU EDP, Alchimie, Elixir des Merveilles, Rousse
4. Nie cierpię wprost: Słonia, Cool Water, Be Delicious, zapachów ozonowych, morskich i cytrusowych
5. Najpiękniejszy flakon: Black Cashmere, Encre Noire, Perles
6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Le Baiser du Dragon, Black Cashmere, Sa Majeste la Rose
mamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 21:00   #122
Sabbath
Wiedźma

1. Obecnie używam: zapachów drzewnych, dymnych, kadzidlanych, żywicznych.
2. Zimą najbardziej lubię: właściwie to, co i latem, choć takimi typowo zimowymi zapachami są Chypre Rouge, Zagorsk i Cedarwood Tea. Nie znaczy to, że lubię je bardziej, niż inne - uniwersalne. Po prostu tych akurat używam głównie zimą.
3. Chciałabym bardzo mieć: po 1 mililitrze wszystkich dymnych drewniaków, niedymnych drewniaków, kadzidlaków i żywiczniaków świata...
Poza tym więcej L'Eau Trois...
4. Nie cierpię wprost: zapachów zimnych. Brrr... Poza tym nie lubię kwiatów (ze szczególnym naciskiem na różę i jaśmin).
5. Najpiękniejszy flakon: Black Cashmere nieodwołalnie. Seria Armani Privee mnie roczarowała (flakonami, nie zapachami!)
6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Nie wiem, czy najpiękniejsza, ale najbardziej nietypowa to Dzing! Cieszy za każdym razem.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 21:51   #123
Daffodilka
Zakorzenienie

1. Obecnie używam: zapachów kadzidlanych, dymnych, korzennych, drzewnych, z odrobiną wanilii też Nu, Encre Noire, BC, Bois Oriental, Jaisalmer, Prada, ASF
2. Zimą najbardziej lubię: to co i latem, z wyłączeniem Ogródków i mniej słodkich fig, które zostawiam na wyjątkowe upały.
3. Chciałabym bardzo mieć: dokładnie to samo co Sabbath - po odrobinie "wszystkich dymnych drewniaków, niedymnych drewniaków, kadzidlaków i żywiczniaków świata..." A bardziej konkretnie - Statkusa
4. Nie cierpię wprost: kwiatów, szczególnie róży, lawendy i jaśminu. Za owocami też nie przepadam, podobnie jak za słodyczami. Na szczególnym cenzurowanym u mnie LL, Angel, Code, Chanel (w całości)
5. Najpiękniejszy flakon: Black Cashmere, kocham też flakony Lalique'a
6. Najpiękniejsza nazwa perfum: nie potrafię wybrać
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 23:05   #124
Redhaired Witch
Nindżopesz

1. Obecnie używam: Gucci PH, Maubossin EDP, Demeter Leather, Fireplace, Maroussia - w moim odczuciu te zapachy są kwintesencją jesieni.
2. Zimą najbardziej lubię: Belle deMinuit, Cinnamon Bun, Neonatura Cocon, BC + Fireplace – korzennie i piernikowo lub maksymalnie ponuro.
3. Chciałabym bardzo mieć: Avignon, pełnowymiarowy Leather, Botrytis... i próbki wszystkich perfum świata :P
4. Nie cierpię wprost: nut ozonowych, czysto kwiatowych, cytrusowych, nadmiaru wanilli i piżma, świeżuchów.
5. Najpiękniejszy flakon: L Lolita Lempicka, OI, flakony TM – czyli wydziwione
6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Avignon, Messe de Minuit, Passage d’Enfer, Halloween, Magie Noire, Poison – brzmiące mhrocznie i tró.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 15:07   #125
Anuschka
Wtajemniczenie

1. Obecnie używam: Palisander CdG, CdG2, Musc Ravageur, Oriental Lumpur, Bois Blond, Gris Clair, Halloween - kolejność przypadkowa, ale tych ostatnio używam najczęściej.
2. Zimą najbardziej lubię: to samo, co przez resztę roku. Wyjątkiem jest tylko Halloween, którego używam wyłącznie podczas chłodów.
3. Chciałabym bardzo mieć: wszystko i... nic zarazem, więc najbliższą prawdy odpowiedzią będzie tu chyba - nie wiem. Przynajmniej chwilowo.
4. Nie cierpię wprost: jeśli chodzi o składniki perfum: kadzidła, ylang-ylang i nadmiernie zamęczających kwiatuchów, które zapominają o swoim miejscu w szeregu, czyli tym, że są dodatkiem do mnie, a nie ja do nich.
Jeśli chodzi o perfumy, to na szczycie mojej anty-listy od jakiegoś czasu bez zmian: Ultraviolet, Rive Gauche i Avignon.
5. Najpiękniejszy flakon: bliski jest mi minimalizm, więc najbardziej podobają mi się nieskomplikowane, proste formy, bez tzw. udziwnień: np. flakony Parfumerie Generale, Lutków, F. Malle, czy Les Nereides. Lubię też perfumeryjne żarty i np. limitowanki CdG2, a wśród nich druciane i futrzane serca...
W kategorii "inne": Feminite du Bois, Eau des Merveilles...
6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Ourzazate, Berberiades, Musc Nomade, Cuir Ottoman, Marrakech, Feminite du Bois, Magie Noire, Yuzu ab Irato, La Chasse aux Papillons, Patchouli Antique (tu tylko nazwa...), Musc Ravageur, Eau des Merveilles, Gris Clair i całe mnóstwo innych.
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 15:41   #126
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuschka Pokaż wiadomość
5. Najpiękniejszy flakon: bliski jest mi minimalizm, więc najbardziej podobają mi się nieskomplikowane, proste formy, bez tzw. udziwnień: np. flakony Parfumerie Generale, Lutków, F. Malle, czy Les Nereides. Lubię też perfumeryjne żarty i np. limitowanki CdG2, a wśród nich druciane i futrzane serca...
W kategorii "inne": Feminite du Bois, Eau des Merveilles...

O! Właśnie! Nigdy nie miałam dużego flakonu Malle, więc zapomniałam o nich, ale na zdjęciach są piękne.
FdB też cudo.
EdM (dużego) nie posiadam (miniaturka śliczna!!), ale Elixir już zbyt pomarańczowiasty, "farbowany".
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości