![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Aromaleigh
moone ci bez problemy wysłać, daj adres
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
kilka dni temu dostałam pierwsze próbki z Aromaleigh. Próbowałam dotychczas większość minerałów ( EDM, EGM, Lumiere, Joppa, Blusche) Najbardziej odpowiedają mi EGM i Lumiere. Od kilku dni testuję Aromaleigh i mimo iż jestem zadowolona z efektu po nałożeniu to po pół godzinie świecę się, ale to strasznie! Używam primerów, pudrów wykończających ( najczęściej silica, ale nie tylko) ale w tym ptzypadku to nic nie daje! Z innymi minerałami nie mam takiego problemu. Co może być przyczyną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
A cobra on my left...
|
Uwieczniam moje zamówienie
![]() Niestety, światło nie było za dobre, więc wyszło jak wyszło... Może przymierzę się jeszcze raz do fotografowania w weekend ![]() Po wypróbowaniu stwierdzam, że najfajniejszą, kremową konsystencję ma seria Elemental Lustre (tu: Alloy) i Les Papillons (tu: Glowing Luna), natomiast seria Pure Hue jest zbyt "pyłkowa", chociaż kolory: Cocoa Bean i Holly Grail są bardzo fajne. Cień Marigold jest z serii Soft Petals i bardzo fajnie połyskuje złocisto-metalicznie, ale nie wiem, czy to dotyczy wszystkich odcieni z tej serii. Natomiast w przypadku serii Sonic Rocks! mam wrażenie, że intensywność zależy od odcienia (wypróbowywałam z Mixing Medium!), bo np. Agent Orange jest bardzo kremowy, mocno napigmentowany i wyrazity, natomiast Strychnine w ogóle nie chce się "trzymać" powieki i daje tak raczej "zmyty" efekt. Z kolei Prettyinpink wyszedł tak raczej średnio nasycony, ale potem nie mogłam go do końca zmyć! ![]() Hmm, mam wrażenie, ze cienie matowe z tej serii są po nałożeniu mało wyraziste, za to te perłowe/ metaliczne bardzo intensywne. Muszę za to pochwalić Minty Cocoa Chip Lip Balm, bo super nawilża i ładnie wygląda na ustach (przy nim Peach Lip Balm z Silk Naturals wydaje się być tłusty i cięższy, a efekt wcale nie jest lepszy), a przy tym ślicznie pachnie i odświeża. Polecam! ![]() Zamówiłam też Line & Smudge Brush i chociaż mógłby być trochę mniej sprężysty, a bardziej miękki, uważam, ze jest całkem niezły i ułatwia precyzyjne nałozenie. To tyle ![]() _________________________ _______
ROZLICZENIE WSPÓLNYCH ZAMÓWIEŃ * Wiosenny wątek kosmetyczno-mineralny * * Wymiana ciuszków i różności Edytowane przez fluxus9 Czas edycji: 2009-10-15 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fotka robiona na szybko, ale w miarę oddaje kolory (w rzeczywistości są troszkę ciemniejsze, ale równie intensywne) ![]() (od lewej: ozone i jigsawfeeling)
![]() |
![]() |
#125 |
A cobra on my left...
|
Wypróbowałam już trochę pigmentów Aromaleigh i jestem nimi naprawdę zachwycona!
![]() Zwłaszcza lubię za pomocą cienia i glicerynowego mixing medium uzyskiwać "efekt linera" na powiece. Mam jednak problem, bo ta "kreska linera" ciagle mi się odbija na górnej powiece i nie wiem, co robię źle... Czy powinnam poczekać przez chwilę z zamknietym oczami, czy jak? A może za pomocą tego typu mikstury po prostu nie da się uzyskać "nierozmazywalnego" efektu? Dlatego zastanawiam się nad zakupem "Eyeliner Sealant" z Aromaleigh- zawiera gumę celulozową, wiec może będzie mocno zastygał, no i nie jest drogi ![]() Czy wiecie cos może na temat tego produktu? ![]() Albo może powinnam wypróbować coś innego?? (ale wtedy proszę na priw, bo to OT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co poradzic na ten efekt ksero bo tez czasami mam taki problem,kombinowalam z bazami/puderm i efekty koncowe byly rozne-dopiero jak zaczelam mieszac cienie z zelami z CS problem sie rozwiazal bo sama Duraline nie sprawdza sie np.przy laczeniu z pigmentem CS. Nakrecilam sie na pewne kolory,zobaczymy co to bedzie ![]()
![]() |
![]() |
#127 |
A cobra on my left...
|
No to będę czekać, Hexxana na Twoją relację!
![]() (Podobno Fixer firmy Vipera też jest niezły) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Aromaleigh
używałyście może tego pudru prasowanego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Organizatorka
|
nie, bo za przesyłkę przy nim chcą 14,40$ więc ja nawet na niego się nie czaję
![]() EDIT: źle przeczytałam pytanie ![]() ![]() To Aroma ma puder prasowany?? ![]() ![]() EDIT 2: ślepota jak nic od tego siedzenia przy komputerze mnie dopadła... Gdzie jest ten puder prasowany? ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-10-27 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ale przynajmniej się uspokoiłam nieco, że z moim wzrokiem nie jest jeszcze tak źle jak się przez moment obawiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ponieważ doszły moje sample z Aromaleigh - wstawiam marne swatche
![]() Niestety nie potrafię zrobić dobrych zdjęć - parszywa jesień ![]() ![]() No, ale zawsze to coś ![]() Po kolei: Rocks! Sonic Eyes:
Elemental Lustre:
Gothic Lolita:
Podkłady (wszystkie w formule Voile):
Niestety podkłady wyszły wyjątkowo jednakowo na zdjęciu ![]() Ogólnie jestem baaardzo zadowolona (dziękuję Pastereczko ![]() ![]() Dostałam jeszcze próbeczkę jakiegoś odcienia (pewnie od Ciebie, Asiu ![]() ![]() ![]() W każdym razie perłowy, biały cień - podobny do Coco z Gosha, z tym, że śnieżnobiały (Coco ma nutę szarości) ![]() dziękuję ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2009-11-06 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Skusiłam się na testy Voile 1CL - i wydaje mi się, że jest okej
![]() Nałożony na połowę twarzy (co widać ![]() ![]() Nie muszę chyba dodawać, że na (połowie) twarzy mam tylko podkład Aromaleigh? ![]() Śmieszne te wygibasy z szyją... ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2009-11-06 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
a czy będzie ktoś może organizował jeszcze wspólne zamówienie z Aromaleigh ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=356623
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
aha ok dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na monitorze ten podklad wyglada dobrze choc wydaje mi sie,ze nieco wybily rozwe tony ![]() Swietnie opisane sample ![]() ![]() Wzielas ciekawe kolory ![]() Narobilas mi ochoty na Morbid Curiosity i Shadowplay-dopisuje je do swojej listy ![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Czasami też wydawało mi się, że za różowy ![]() ![]() Ogólnie jestem bardzo zadowolona z ich cieni, dzisiaj będę testować kolejne ![]() ![]() ![]() Jakieś 24 odcienie do mnie dotrą ![]() ![]() cieszę się, że mogłam pomóc... i dziekuję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzielam na probe 5 sampli-zobaczymy co to bedzie ![]() Nie zawstydzaj sie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Shadowplay też jest ciekawy, tylko seria Rocks! jak dla mnie ma stanowczo za duuuużo brokatu i kolory mają troszkę za słaby "pay off". Ja podobnie jak Insane skusiłam się ostatnio na troszkę próbek (dokładnie 24 - Pastereczko, dziękuję ![]() ![]() ![]() Nie wypróbowałam na oku wszystkich próbek ale na razie jeśli chodzi o wykończenie i kolory najbardziej podoba mi się seria Gothic Lolita (Morbid jest właśnie z tej serii) i aż mnie korci, żeby wziąc z niej wszytskie próbki (na razie mam 6 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Mi się wydaje, że za dużo brokatu jest przy pierwszym nałożeniu - później po roztarciu jakoś znika jego ogromna ilość - i wprawdzie pozostaje błysk, ale nie tak nachalny
![]() Tyle tylko - że tak mi się wydaje ![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że z nowości EDM 15 listopada nic mnie nie zainteresuje i będę mogła oszczędności przepuścić na Lumiere i Aromaleigh ![]()
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieshya a bralas cos w odcieniach fioletu lub bardzo ciemnego fioletu?szukam czegos jagodowego. Cytat:
Mam jeszcze pytanie,czy probowalas nakladac je na mokro?
![]() |
![]() |
#143 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Bo i bez tego - dają bardzo ładny błysk, w zasadzie nie brokatowy, ale jak tafla wody (tzn. z tych, które próbowałam na oku... dzisiaj testuję kolejne - z ciekawości serię Rocks!, żeby zobaczyć czy rzeczywiście to sam brokat jak mówi nieshya ![]() a jeśli chodzi o EDM - to 15 listopada ma wejść kolekcja zimowa, czy cuś w tym stylu... w każdym razie mają być nowości ![]() Ja póki co jestem chętna tylko na 2-3 pełnowymiarowe produkty, więc jeśli mnie nic nie zachwyci, to sobie odpuszczę... Ostatnio skompletowałam prawie wszystko, co chciałam od nich ![]() przepraszam za OT ![]() W sumie cieszę się, że pracę mam taką, że mogę sobie poszaleć z makijażem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprobuje uzyc ich na mokro - moze to pomoze.... Z fioletow mam tylko Morbid Curiosity (Gothic Lolita) i Doubledare (Rocks!). W sumie sa niemal identyczne, z ta roznica, ze Morbid ma srebrne, a Doubledare zlote drobinki (przez co sprawia wrazenie nieco cieplejszego i wpadajacego ociupinke w burgund) . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ciagu dnia lubie siegac po ciemne i zimne odcienie-w sumie w takich najlepiej sie czuje. Ostatnio lubie kombinowac z cieniami przy pomocy baz,Duraline i linerow z CS bo dodatkowo nadaja niesamowita trwalosc. Thx za wyjasnienie z EDM ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Tutaj makijaż z fioletami: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1558
Jeśli chodzi tylko o pokazanie kolorów na oku, to mogę je wrzucać w ten wątek, czy muszę na makijażowy ![]()
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też ostatnio zaczęłam używać linerów z CS jako bazy i muszę przyznać, że sprawują się rewelacyjnie. Spróbuję użyć Morbida i Doubledare na liner Deep Plum, bo coś czuję w kościach, że efekt może być naprawdę fajny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.