|
|
#121 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Dot.: ³ysienie androgenowe u kobiet
Nie no tu masz racjê. Mi w³osy po prostu wypada³y w du¿ych ilo¶ciach. Przepis wziê³am st±d:
-> Domowe sposoby na ³ysienie Tam napisali, ¿e nie dzia³a to u wszystkich. U mnie zadzia³a³o dlatego siê tym dzielê... =). Pozdrawiam |
|
|
|
|
#122 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1
|
Witam. Kole¿anka te¿ ma problem ze wzglêdu na to ¿e cierpi na ³ysienie androgenowe. Narzeka ¿e nie ma skutecznego leku na t± przypad³o¶æ. Wiem ¿e korzysta z jakiego¶ produktu do zagêszczania w³osów Focus mówi ¿e póki co nie ma lepszego rozwi±zania. Popytam j± czy co¶ nowego siê pojawi³o na horyzoncie, poniewa¿ jest na bie¿±co i dam znaæ.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-02-15 o 20:57 Powód: ukryty link |
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 241
|
Chcia³abym Wam zakomunikowaæ, ¿e pojawi³a siê pewna nadzieja na zahamowanie wypadania w³osów
by³am ostatnio u lekarza, bo mia³am problem z migda³kami i trafi³am na now± pani± doktor, która zamiast moim gard³em zainteresowa³a siê przede wszystkim w³osami. Natychmiast zauwa¿y³a, ¿e mam androgenowe i opowiedzia³a mi, ¿e jej kole¿anka równie¿ na to cierpi. Powiedzia³a mi, ¿e jak dot±d jedynym skutecznym preparatem, który zahamowa³ wypadanie i sprawi³, ¿e mieszki w³osów sta³y siê grubsze, okaza³y siê tabletki Oenobiol (kiedy¶ Anti-Chute a teraz siê nazywaj± Revitalisant). To francuski produkt, niedostêpny u nas w aptekach, ale kupi³am go na allegro Kuracja trwa 3 miesi±ce, widzia³am kilka bardzo pozytywnych opinii w internecie. £ykam od tygodnia, jak zauwa¿ê poprawê to napiszê i z pewno¶ci± bêdê dalej stosowaæ. Mam nadziejê, ¿e podzia³a |
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 76
|
a chcesz to uzywac do koñca zycia? jak odstawisz spowrotem ci wypadn±
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Z pewno¶ci± teraz bêdê ³ykaæ kiedy jestem m³oda i to ma dla mnie du¿e znaczenie. Ludzie maj± cukrzycê i robi± sobie zastrzyki z insuliny przez ca³e ¿ycie, wiêc dlaczego nie mia³abym ³ykaæ suplementu codziennie? To nie jest ¿aden problem, zreszt± mam nadziejê, ¿e za 10-15 znajd± siê nowe sposoby leczenia wypadania w³osów.
|
|
|
|
|
#126 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Racja, ale stosowanie leków na sta³e to jest koszt i obci±¿enie dla w±troby. Z wiekiem pigu³ek bêdzie przybywaæ. ¯eby tylko w ¿o³±dku nie zabrak³o miejsca na obiad.
![]() Ja jestem klientk± osteomedu w Krakowie, gdzie robi³am zabiegi na tkankê t³uszczow±, ale jak by³am w poczekalni, to doczyta³am, ¿e robi± tam takie zabiegi dla ³ysiej±cych. W skrócie przeszczepia siê w³os po w³osie - z miejsca, gdzie nie s± te w³osy potrzebne - na inne miejsce, gdzie ich brakuje. Doczyta³am na ich stronie, metoda nazywa siê SAFER. Wydaje mi siê ¿e wola³abym to ni¿ ³ykaæ jakie¶ ¶wiñstwa. Mo¿e warto rozwa¿yæ? |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 164
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Dziewczyny kochane, gdyby ma¶ci, kremy i od¿ywki dzia³a³y, to nie by³oby ³ysych facetów na tym ¶wiecie. A wydaje mi siê, ¿e ³ysienie jest na tyle powa¿nym problemem, ¿e potrzebuje tylko mega nowoczesnych technologii. Czyta³am ostatnio w Newsweeku, ¿e modn± metod± s± teraz zabiegi z komórkami macierzystymi i ¿e jedn± z nielicznych klinik w Polsce robi±cych te zabiegi jest klinika dr Brumer. Podobno to s± pionierskie zabiegi, po których w³osy po 3 miesi±cach odrastaj±.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 164
|
Dla mnie kolejne nabijanie na kasê - sama odpowied¼ i¿ ilo¶æ komórek macierzystych zale¿y od trybu ¿ycia - nie lepiej zdrowo ¿yæ a nie p³aciæ komu¶ kto to wstrzykuje za grub± kasê bez pewno¶ci efektów? Od 7500 z³ ?
Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2014-06-15 o 10:26 |
|
|
|
|
#130 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Dziewczyny, plis, odpiszcie w miarê mo¿liwo¶ci.
Otó¿ ja od 3 lat :-( mam wzmo¿one wypadanie w³osów, a w skrajnym przypadku by³o to dos³ownie ³ysienie (tragiczny trichogram z tego co pamiêtam) Wy³ysia³am na samym pocz±tku przedzia³ka(przy czole) mam tam prawie ³ys± plamkê. Dalej nie sz³o po przedzia³ku tylko idzie po skroniach i zakolach, jak facetom. Czy to ³ysienie androgenowe? Testosteron i inne hormony w normie, ale to o niczym nie ¶wiadczy. Bardzo proszê, odpiszcie i tylko mnie nie czarujcie ;-( Czy u was te¿ tak siê zaczê³o? |
|
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#132 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 251
|
Cze¶æ dziewczyny, chorujê na pcos i cierpiê na ³ysienie androgenowe od 9 lat faszerujê siê lekami - hormonami w tym momencie natomiast na regulacje miesi±czki biorê tylko metformax. Chcê zapytaæ was jak radzicie sobie z wypadaniem w³osów, ja stosowa³am w przesz³o¶ci takie preparaty jak Procapil, Loxon, Placenta, Nafte po których by³o tylko gorzej i straci³am 50% w³osów ³udz±c siê ¿e je¶li bêdê smarowaæ d³u¿ej to zaczn± rosn±æ i cytujê „co ma wypa¶æ to wypadnie a po 2 tygodniach zaczn± narastaæ” - tak siê nie sta³o. Wiem ¿e preparaty wysuszaj±ce skórê g³owy mi nie pomagaj± w przysz³o¶ci planujê przeszczep ale ta przysz³o¶æ zdaje siê odleg³a, co do tego czasu?Póki co smarujê w³osy sokiem z aloesu, olejem z ³opianu, ³ykam suplementy - to wszystko na przemian. Je¶li macie jakie¶ wypróbowane preparaty, które NIE wysuszaj± skóry g³owy, jestem dosyæ zdesperowana.. proszê o rady.
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Sama ju¿ nie wiem czy go polecaæ,bo je¶li chodzi o zahamowanie wypadania w³osów to po drugim miesi±cu stosowania znacznie siê zmniejszy³o i podczas dalszego brania tabletek (jednocze¶nie szampon dermena i wcierka Alpecin) wypada³o mi dziennie ok 10-15 w³osów. Po 6 miesi±cach kuracji zmieni³am szampon na inny i wciera³am Pilocarpini od dermatologa dodatkowo przez lipiec, potem pojecha³am na wakacja za granicê i tam masakra...codziennie gar¶æ w³osów
jak wróci³am to dokoñczy³am opakowanie Oenobiolu i ju¿ go wiêcej nie kupi³am m.in ze wzglêdu na ubogi sk³ad (brak biotyny). Nie wiem, dlaczego przesz³am takie "linienie" - zmiana szamponu na zwyk³y z czarn± rzep±, klimatu czy wody, ale Oenobiol mnie przed nim nie uchroni³, wiêc go spisa³am na straty...Teraz ³ykam vitapil z bambusem, koñczê 3miesiêczn± kuracje Ducray Neoptide na wieczór,a rano Alpecin + 3 w tygodniu maseczka na w³osy Fitocell Seboradin. Oprócz tego biorê ca³y czas tabletki antykoncepcyjne i jestem zadowolona. Wypadanie siê ustabilizowa³o ok 30-35 w³osów dziennie a po ducray mam trochê baby hair, wiêc nie narzekam. Na przysz³o¶æ my¶lê o wypróbowaniu L'oreal Renaxil Homme Red, jakby która¶ z Was stosowa³a to proszê o opiniê, bo szukam czego¶ do d³ugotrwa³ego stosowania bez skutków ubocznych, jakie ma Loxon. Edytowane przez efffkas Czas edycji: 2015-01-04 o 17:51 |
|
|
|
|
#136 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Oj loleki100 ja wiem, na ¿ycie jako¶ trzeba zarobiæ ale jak chcesz kogo¶ z³owiæ to musisz jeszcze sporo popracowaæ nad technikami marketingu, na razie nie wró¿ê ci d³ugiej kolejki chêtnych po ten wspania³y grzebieñ.
|
|
|
|
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
Cze¶æ kobitki!
Je¶li która¶ z was potrzebuje mam Alopexy 5% nieu¿ywany, nie stosowa³am, bo w³osy same przesta³y lecieæ nagle, a przepisa³ mi go dermatolog.. Widocznie to jaka¶ wiosenna historia przesileniowa by³a (bo w ci±gu miesi±ca straci³am po³owê czupryny). Mogê odst±piæ, w razie w proszê o kontakt na mejl. |
|
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Witam,
zmagam siê z ³ysieniem androgenowym ju¿ ok 7 lat, w³a¶ciwie teraz zosta³y mi ju¿ radykalne rozwi±zania... ![]() wiêc mam pytanie czy która¶ z Was mia³a przeszczep w³osów i mo¿e podzieliæ siê jakimi¶ informacjami. Ewentualnie czy kto¶ zna now± metode wszczepienia implantów w³osów BIOFIBRE? |
|
|
|
|
#139 |
|
Przyczajenie
|
hey, mieszkam w Australii i chodzde tu do dermatologa, Prof Rodney Sinclair- jeden z najlepszych na swiecie, polecila mi go dermatolog w Polsce w Warszawie. Ja biore tylko minoxidil 0.5mg i spironolactone 50mg, oba w tabletkach i pomaga, i wedlog mojego dermatologa to sa na razie 2 rzeczy ktore powoduja rosniecie wlosow i chamowanie wypadania, chociaz ostatnio Kreastane- mozna dostac w dobrych salonach fryzjerskich wprowadzilo nowy produkt ktore podobno super wplywa na rosniecie wlosow i moj dermatolog powiedzial ze warto sprobowac, to jest link
http://www.kerastase.com/en/hair-car...que/densifique ja jeszcze tego nie uzywalam ale chce kupic, on zawiera skladnik ktory jest uzywany w leczeniu jaskry. |
|
|
|
|
#140 |
|
Przyczajenie
|
Cze¶æ!
specjalnie za³o¿y³am konto, ¿eby móc napisaæ. Przeczyta³am ca³y w±tek i te¿ podejrzewam u siebie ³ysienie androgenowe. Jednak nie zauwa¿y³am jakiego¶ znacznego przerzedzenia na czubku g³owy, za to wydaje mi siê, ¿e mam okropne zakola, zw³aszcza z lewej strony. Oprócz tego mam lekki hirsutyzm, tr±dzik raczej nie wystêpuje. My¶licie, ¿e to mo¿e byæ ³ysienie androgenowe ? Od czego zacz±æ, od wizyty u dermatologa ? |
|
|
|
|
#141 |
|
BAN sta³y
|
D³onie i w³osy to zupe³nie co innego, nie ma metody cud.
Zbadaæ stan w³osów mo¿na za pomoc± badania trychologicznego, ja 2 razy do roku chodzê do xxx ¿eby sprawdziæ stan w³osów i skóry g³owy. Bez tego nie ma sensu inwestowaæ ciemno w suplementy, które czasem mog± pogorszyæ sytuacjê. Najpierw diagnoza, a potem leczenie i dzia³anie. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-09-17 o 20:25 Powód: Reklama. |
|
|
|
|
#142 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 17
|
chyba tak, zawsze warto sie wybraæ, cos doradzi, ja ³ysiejê mo¿na to tak nazwaæ, ale po ci±zy, wlosy mi wypadaj±, ³ykam vitapil mama na to, na szczescie wypadanie wlosow po ciazy w koncu mija, partner z kolei ma ³ysienie androgenowe i jego sposobem na to jest po prostu golenie g³owy na ³yso, co w przypadku kobiet nie wchodzi w grê
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 197
|
A robi³a która¶ z was mezoterapie?
|
|
|
#144 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Mia³am podobne problemy z w³osami. Zaczê³y mi nadmiernie wypadaæ, dzieki czemu pojawia³y sie "puste place" na mojej g³owie. Nie posz³am do dermatologa, bo prawda jest taka, ¿e ka¿dy mówi co innego. Poczyta³am w internecie i skusi³ mnie opis ampu³ek Forte fimry xxx + szampon xxx Przeciw Wypadaniu W³osów (maj± zastosowanie w przypadku ³ysienia androgenowego) . Po miesi±cu zmniejszy³a sie ilo¶æ wypadanych w³osów a po dwóch "puste place" zaczê³y sie znów zape³niaæ ma³ymi w³oskami. Myslê, ¿e kosmetyki warte uwagi.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-11 o 23:22 Powód: Reklama. |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 202
|
Cytat:
biorê ten lek od d³u¿szego czasu. Zajrzyj na nasz w±tek o ³ysieniu, wstawi³am tam równie¿ zdjecia swojego odrostu po oenobiolu ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=730531&page=150 |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 100
|
Moj± przyjació³kê dopad³o ³ysienie androgenowe i strasznie j± to pod³ama³o. W ogóle zaczê³o siê wtedy kiedy rozpoczê³a now± pracê i to jeszcze w której musia³a mieæ czêsty kontakt z klientem wiêc mo¿ecie sobie wyobraziæ. Zaczê³a dosyæ intensywne leczenie na które wyda³a mnóstwo pieniêdzy i oprócz jaki¶ znikomych efektów to nic nie da³o. Jedynym rozwi±zaniem zosta³ przeszczep w³osów i on faktycznie przyniós³ bardzo fajne rezultaty. Na pocz±tku mo¿e siê go trochê ba³a ¿e bêdzie bola³o ale okaza³o siê ¿e bez powodu bo nic takiego nie by³o. W ogóle w tej Klinice Zawodny w której by³a trafi³a na bardzo ogarniêtego lekarza wiec najwa¿niejsze to po prostu dobry specjalista. Nie wiem co ja bym zrobi³a gdyby tak zaczê³y mi wypadaæ
|
|
|
|
|
#147 |
|
Przyczajenie
|
Witam, nie wiedzia³am gdzie dok³adnie napisaæ ten post...
Ale spróbujê tutaj. Chodzi o to, ¿e od pocz±tku roku wypadaj± mi w³osy, coraz mocniej (na pocz±tku mniej)Przy myciu, czesaniu... Je¶li myjê codziennie, to ok 10 zostaje, ale ju¿ jak co trzy dni to du¿o... Aktualnie jak tylko dotknê w³osów, to zostaj± mi w rêce jeden lub kilka w³osów. Nie wyrywaj± siê, one po prostu odpadaj± bez wysi³ku... Moje w³osy s± ogólnie gdzie¶ po³amane w po³owie, wy¿ej te¿. Mam sporo tych w³osów-alienów czyli dystroficzne czy dysplatyczne (do tej pory nie umiem ich odró¿niæ), wypadaj± te¿ m³ode, zdrowe w³oski, czasem z kulk± na koñcu (podobno to ³ój? Ale w³osy zawsze mia³am raczej suche ni¿ sk³onne do przet³uszczania siê) Mam ju¿ prze¶wit na przedzia³ku, ale jak odgarniam w³osy, to OBOK przedzia³ka te¿ widzê ¿e jest ich ma³o... Z ty³u wydawa³o mi siê, ¿e przerzedzi³y siê w³osy i zrobi³am sobie zdjêcie. I faktycznie s± jakie¶ dziwne prze¶wity! To w zaledwie kilka miesiêcy. Nigdy nie mia³am bujnych, gêstych w³osów, ale teraz mam chyba po³owê mniej. Co gorsza, wydaje mi siê, ¿e w miejscach intymnych one te¿ siê lekko przerzedzi³y.... Ogólnie dolega mi przerost candidy (ale mam j± ju¿ chyba kilka lat, wykryta dopiero w tym roku, miesi±c temu). My¶la³am, ¿e to od tego i od stresu (sporo przez prawie rok czasu) + kilka tyg temu schud³am przez dietê antygrzybiczn± w³a¶nie (2 kg w tydzieñ). Aktualnie wa¿ê 49 kg przy 1,65 cm. Wiêc mog³o mi "zje¶æ" po³owê witamin, ale te prze¶wity jako¶ nie daj± mi spokoju.... Ale przysz³o mi do g³owy, ¿e mo¿e ma to zwi±zek z hormonami? I tak muszê poczekaæ na skierowanie do dermatologa... ¿eby cokolwiek niby fachowo ruszyæ. Kurczê sama nie wiem co robiæ, od wczoraj zaczê³am wcieraæ kozieradkê, wcze¶niej wtar³am dwa opakowania Jantaru (dwa razy dziennie nawet), wodê pokrzywow±... Nic. Za³±czê foty przedzia³ka i z ty³u prze¶wit (w³osy tu s± odgarniête i zdjêcie bardziej "¿ó³te" bo w ¶wietle dziennym robione) Trochê w nie³adzie ta ³epetyna, po wczorajszej próbie wcierki z kozieradki ![]() Czy która¶/który¶ z Was rozpoznaje czy to mo¿e byæ jakie¶ androgenne ³ysienie? Kompletnie siê na tym nie znam, a chwilowo mam zbyt du¿o wydatków przy candidzie, ¿eby pój¶æ do trychologa na badania...
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
mój ch³opak te¿ tak ma i u¿ywa³ loxonu
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
Problem w tym, ¿e Loxon nie za³atwi sprawy... Czyta³am opinie, ¿e dzia³a, ale po odstawieniu wszystko wraca do normy.
Chocia¿ jest to jakie¶ minimalne rozwiazanie ¿eby nie czuæ siê £YSA dopóki siê nie podleczê ( o ile to siê da leczyæ?
|
|
#150 |
|
Przyczajenie
|
Te¿ mam problem z wypadaniem w³osów i martwiê siê , ¿e to mo¿e byæ ³ysienie androgenowe. S± lepsze momenty i gorsze, w tych gorszych w³osy lec± gar¶ciami. Zakola siê jeszcze nie robi±, zaraz nad czo³em w³osy siê przerzedzi³y, najgorzej jest na czubku g³owy gdzie w³osy siê rozchodz± i jest widoczna plamka skóry ;( Loxon stosowa³am (przepisa³a mi dermatolog) i faktycznie pomaga³, ale w³osy które odros³y wypad³y jak go odstawi³am. S³ysza³am ostatnio o Lotion Concentrée marki Medavita, ale z tego co wyczyta³am w internecie mo¿na j± zakupiæ tylko w dobrych salonach fryzjerskich. S³ysza³y¶cie o tym, warto tego szukaæ?
Dora¼nie ¿eby zatuszowaæ moje w³osowe ubytki u¿ywam mikrow³ókien do w³osów, które optycznie zagêszczaj± fryzurê i przykrywaj± prze¶wity. Nie pomo¿e to co prawa rozwi±zaæ problemu, ale przynajmniej psychicznie czuje siê lepiej i pewniej. |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

by³am ostatnio u lekarza, bo mia³am problem z migda³kami i trafi³am na now± pani± doktor, która zamiast moim gard³em zainteresowa³a siê przede wszystkim w³osami. Natychmiast zauwa¿y³a, ¿e mam androgenowe i opowiedzia³a mi, ¿e jej kole¿anka równie¿ na to cierpi. Powiedzia³a mi, ¿e jak dot±d jedynym skutecznym preparatem, który zahamowa³ wypadanie i sprawi³, ¿e mieszki w³osów sta³y siê grubsze, okaza³y siê tabletki Oenobiol (kiedy¶ Anti-Chute a teraz siê nazywaj± Revitalisant). To francuski produkt, niedostêpny u nas w aptekach, ale kupi³am go na allegro 

po badaniach w szpitalu okaza³o siê,¿e mam dwukrotnie wy¿szy androstendion ni¿ przewiduje norma
Na dodatek mój lekarz prowadz±cy stwierdzi³,¿e nie zajmuj± siê leczeniem ³ysienia, bo to problem kosmetyczny a nie medyczny!!! Od ponad roku nie biorê cyprestu i chcia³am zacz±æ ponownie, bo od pa¼dziernika (po antybiotykach na anginê) moje w³osy znowu zaczê³y bardzo wypadaæ i cera mi siê zaczyna psuæ. Na to moja ginekolog powiedzia³a,¿e maj± zakaz przepisywania go jako doustnej antykoncepcji z powodu skutków ubocznych (prowadz±cych do zakrzepicy itd) i udokumentowanych przypadków zgonów. Pora¿ka... dosta³am anty o nazwie Bonadea (czyli sk³ad ten sam co Jeanine) i jestem rozczarowana.
-> 60 kg