|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Witam na nowym wątku
![]() Cass życzenia spóźnione co prawda, ale szczere ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Gratulacje, cieszymy się razem z Tobą ![]() ![]() U mnie za oknem ponuro, a było tak ładnie. Wróciłam ze spaceru z psem i nie mam siły na nic. Wczoraj wrócilismy wieczorem i nawet nie miałam ochoty odpalać lapcia ![]() ![]() ![]() Leżą sobie w reklamówkach na podłodze ![]() Dziewczyny jest tu ktoś z Krakowa ? Gdzie można w Krakowie obejrzeć wózki dziecięce ![]()
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gizmiatko, ja miałam tylko USG genetyczne, poza tym , jak Ania, tylko krew i mocz.
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ginka jeszcze mi powiedziała, że to by nic nie zmieniło ![]() Dziwne podejście, no ale cóż ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() eleeri no tak niby nic nie zmieni jesli wyniki wyjda źle ! bo co zorbisz nic na usuniecie jest za poxno a i tak sie juz kocha te dziecko co sie pod serduchem nosi . no nic juz sie nie zatanwiam czy jest cos nie tak ! stawiam ze jest wsio ok !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
a ja znowu mam tak, ze dziennie mysle czy dzidzia bedzie zdrowa, potem przeganiam wszystkie zle mysli i mowie sobie ze musi byc!!tez jak narazie nie mialam zadnych badan procz usg i krwi, teraz dojdzie mocz bo juz lekarz mi wspominal ze teraz da mi liste kolejnych badan i wlasnie mocz........
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
nie jest to co prawda łatwe, ale staram się
![]() Cytat:
a ile ja się na stresowałam jak się okazało, że muszę brać antybiotyk bo mam złe wyniki moczu, u trzech lekarzy konsultowałam czy ten lek nie zaszkodzi mojemu Brzuszkowi ...strasznie się przewrażliwiona zrobiłam w ciąży ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Trzeba się przypomnieć ![]() ![]()
#129 |
Raczkowanie
|
Gratulacje! Nie ma to jak dobra wiadomość na poprawę humoru
![]() Gizmiatko ja miałam tylko 2 razy usg i badania krwi, a mocz to położna na takim pasku bada na miejscu jak mam wizytę. Pocieszam się, że to znaczy, iż wszstko jest OK i więcej badań robią jak coś podejrzewają. Tylko ta moja ciąża to taka mało ciążowa bo ani mdłości ani zaparć ani zgagi. Na początku myślałam, że może urojoną mam ![]() Następne usg mam 17/02 (początek 21tyg) to może okaże się kto we mnie siedzi ![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny czekające na wyniki badań i trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ola-Unhola
|
Ja miałam dopiero raz robione badania krwi i moczu. A na następną wizytę mam powtórzyc tylko mocz. Kurcze no właśnie...następna wizyta dopiero 02 marca - wiecznośc jak dla mnie. Tyle trzeba czekac, żeby dowiedziec się czy wszystko ok. Szkoda że nie ma jakiś domowych sposobów na sprawdzenie dzidzi
![]() Zjadłam właśnie całą patelnię buraczków zasmażanych - najlepsza rzecz na świecie ![]() Oglądałam dzisiaj ciuszki na Allegro i z kilku obejrzanych rzeczy zrobiła sie masa stron, jakie śliczne te maleństwa, juz nie mogę się doczekac nawet nie tyle co kupowania (bo dużo mam), ale układania i szykowania w szafach...
#131 |
Rozeznanie
|
UnholyOne, w jak dalekich okolicach Warszawy mieszkasz? tak się pytam, bo zastanawiam się czy będziesz rodzić w Warszawie czy nie?
ja tam na brak badań nie narzekam, mam wrażenie, że robię je non stop ...ale może to wynika z tego, że oprócz wizyt w przychodni mam jeszcze prywatne i można powiedzieć, że średnio co dwa tygodnie jestem u lekarza ![]() ![]()
![]() |
#132 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Będę rodziła w Warszawie, albo na Solcu (tam miałam pierwszy poród), albo tam gdzie mój ginek akurat będzie - Praski - nie bardzo mi się to uśmiecha, muszę to z nim obdagac - kiedyś pracował na Solcu i dochodzą mnie słuchy, że jeszcze ma tam dyżury, więc może będzie tak jak planuję ![]() A Ty o jakim szpitalu myślałaś?
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Truheart gratuluje ujemnego wyniku
![]() AnnGe napewno wszystko będzie dobrze, chyba każda z nas ma stres przed wizytami... Próbowałam dzisiaj kupić dzinsy ciążowe , no ale mi nie wyszło...Jedne były niezłe , bo wąski u dołu , ale niestety moje posladki nie wyglądały w nich najlepiej , bo kieszenie były nisko i spłaszczało to pupę... ![]()
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja gin pracuje na Żelaznej i rozważam ten szpital jako miejsce porodu, choć słyszałam różne opinie na jego temat, ale pewnie nie ma się co tym sugerować, bo zapewne o każdym szpitalu można usłyszeć różne rzeczy. a więc jak widzisz sama jeszcze nie wiem, ale pocieszam się, że do lipca jest jeszcze kupa czasu ![]()
![]() |
#135 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide pilnoac TZ czy dobrze okno myje !
|||
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
A wiecie co , ja wcale nie mam podłych humorów ani nastrojow. Teraz to nawet nie mam powodów, żeby na cokolwiek narzekać, ale nawet leżąc 10tygodni w łóżku nie miałam chandry, dołka ani nic.
Koleżanka kilka tygodni niżej w ciązy płacze bez konkretnego powodu, mnie może wzruszenie szybciej bierze i się rozczulam. Nie to, że się chełpię sobą, tylko poniekąd nie mogę was zrozumieć ![]() Z mężem też nam się układa, zero kłótni, spięć, fochów- choc to on mógłby narzekać, że ja nic nie mogłam robić a on wszystko musiał, czy chciał czy nie. Choć może mnie to dopaść, nie wykluczam, a i zapewniam wam że miałabym się nad czym użalać i zamartwiać. Jestem zdecydowana optymistką! I kto lepiej jak nie ja poradzi sobie z moim dzieckiem? Tylko my!!! najlepiej ![]() Ijeszcze jeden optymistyczny akcent: Tru- świetnie, że wynik wyszedł zadawalający ![]() edit: a i badań też mam umiarkowanie.Ścisle wg. kalendarza ciązy oraz stosowne do wieku. Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-10 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ochota powiadasz ![]() ![]() Ja tez słyszałam o Żelaznej różne rzeczy, niestety tych gorszych sama doświadczyłam. Może dlatego, że nie miałam tam lekarza prowadzącego. Jechałam tam rodzic za pierwszym razem, zbadali mnie - lekarz potwornie nie miły, a potem odesłali na Solec (karetką) - i tu się cieszyłam, bo z tego szpitala byłam bardzo zadowolona.
![]() |
#138 | ||
Raczkowanie
|
melduje sie na nowym watku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam nastepną wizytę u mojego gina 2marca, tak jak UnholyOne, a na 3ciego umówiłam się też na usg i mam nadzieje ze dowiem się kto tam we mnie siedzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
A ja ponawiam pytanie, czy jest tu ktoś z Krakowa ?
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Ola-Unhola
|
O to jeszcze Kasiuuulka i WrednaAfrodyta z Wawy
![]() Ja kupowałam w Jankach w H&M, wybór nie duży, ale spodnie kupiłam ![]() Eleeri, Adaikaka jest z K-wa ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-10 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze się nie orientowałam jak to jest z tymi wszystkimi papierkami, a więc nie mam o tym zielonego pojęcia ...ale chyba muszę się tym zainteresować taka znajoma położna to prawdziwy skarb ...szkoda, że ja nie znam żadnej ![]()
![]() |
#142 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chyba muszę to przeczekać - dziś beczałam już kilka razy (w pracy też) kosmetyki, które ZAWSZE poprawiały mi humor już tego nie robią schowam się w mysią dziurę i przeczekam buziaki dla Was i Waszych bobasów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja własnie robię spagetii z tuńczykiem... ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Dziękuje Kaaasiulka
![]() ![]()
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
WrednaAfrodyta-nie ma za co ![]() Edytowane przez kasiuuulka Czas edycji: 2009-02-10 o 16:43 Powód: zapomnialam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super, bardzo się cieszę ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja bylam narazie w jednym sklepie patrzec i cena 120zł , ale nie dziny tylko takie eleganckie....nie kupilam. ale wybieram sie wlasnie do H&M i chce wiedziec mniej wiecej jaka cena....
![]() |
#148 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chwal się ciuszkami! ![]() O tak, humor mam przedni dzisiaj ![]() Cytat:
![]() dziękuje(my) ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś powiedziałm TZ, że czuję się jak mama kangurzyca, wszędzie zabieram ze sobą swoje maleństwo ![]() Aniu zgubił mi się Twój cytat... ![]() ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-02-10 o 18:22 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
ja mierzyłam jakiś czas temu spodnie w H&M, ale nie podobały mi się i nawet nie pamiętam ich ceny, a pod słynnym Pałacem dzinsy są po 140 ...mierzyłam i nawet były oki, ale jeszcze nie kupiłam
#150 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do spodenek ja znalazłam fajne i bardzo tanie na allegro, ale właśnie kieszonki też spłaszczają mi pupę. Jakoś przeżyję. Wątpię czy sprzedająca przyjełaby je z powrotem bo moja pupa nie wygląda w nich korzystnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.