MERCEDES - posiadają, kochają lub chcą posiadać i się coś dowiedzieć o tej marce - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 08:47   #121
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: MERCEDES - posiadają, kochają lub chcą posiadać i się coś dowiedzieć o tej marc

Cytat:
Napisane przez jovikzu Pokaż wiadomość
Witam,

nigny nie przeszukiwałam za bardzo innych wątków na forach a tu prosze....
bo ja od dawna jestem zwolenniczka Mercedesa!!!
ale moim marzeniem i celem jest SLK.

Oooo...... witam kolejną kobietę miłośniczkę Silver Star

Ostatnio miałam rozmowę z jedną ze znajomych, która stwierdziła, że wprawdzie oboje z mężem nie lubią Mercedesa, to jednak myślą nad kupnem jednego z modeli.... hmmmm.... odpisałam, że jeśli ktoś jeździ Fiacikiem i mi mówi, że nie lubi Mercedesa, to kończę rozmowę, bo to jak z idiotą mówić o Einstainie... nie dogadasz się po prostu, nie zrozumie różnicy.

Natomiast, jeśli ktoś ma Toyotę, Lexusa czy też inne Infinity i mi powie, że nie lubi Mercedesa, Audi i BMW, to go zrozumiem.

Zresztą, co to znaczy "nie lubić Mercedesa"? Czyli czego konkretnie? Którego modelu? Samego Logo?

Mercedesy są różne, tak jak i różne są Toyoty, Audi, BMW, itp.... ja nie kupiłabym w życiu żadnego VW, bo mnie się nie podoba sama nazwa samochodu.... śmieszne, prawda? Jednak mam bliskiego znajomego (zresztą Niemca), który całe życie uważał jak ja i niedawno kupił VW Touareg, oczywiście oprócz tego ma dwa Mercedesy czyli zdanie można zmienić w każdej chwili bo nigdy nie wiadomo, kiedy i czym nas jakiś samochód zachwyci.

Model SLK bardzo się Mercedesowi udał (no a który się nie udał?), jednak wolę SLS czyli następcę legendarnego SLR McLarena

Nie wdając się w szczegóły o kosztach, bo wszak dżentelmeni o pieniądzach nie dyskutują, to najnowszy SLS AMG Desert Gold powalił mnie na kolana... a myślałam, że niczym mnie już nie zaskoczą projektanci spod Srebrnej Gwiazdy.

Nie ma tam miejsca dla dzieci.... i słusznie

Od premiery tego auta minęło raptem kilka miesięcy, a już SLS cuda jeżdżą po drogach.... ba, schodzą jak świeże bułeczki z salonów jeszcze ciepłe.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-01-13 o 08:53
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 00:03   #122
jovikzu
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to jovikzu
Dot.: MERCEDES - posiadają, kochają lub chcą posiadać i się coś dowiedzieć o tej marc

.... ja nie kupiłabym w życiu żadnego VW, bo mnie się nie podoba sama nazwa samochodu.... śmieszne, prawda?

Eva ja też nie... ale muszę przyznać, że nowym Golfem z 7 biegowa, automatyczną skrzynią jeździło się dobrze. teraz brakuje mi szklanego dachu.... bo jak zwiedzamy coś to przez same okna mało co widać,..

ale powiem że pięknie się prezentuje pustynna piękność
choć nie powalił mnie na kolana.. pierwsze wrażenie ok, ale bardziej mi się podoba SLR McLaren.

cieszę się że za 2 miesiące będę mogła sobie podziwiać takie cuda na własne oczy

Jovikzu

jovikzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 08:04   #123
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez jovikzu Pokaż wiadomość
ale powiem że pięknie się prezentuje pustynna piękność
choć nie powalił mnie na kolana.. pierwsze wrażenie ok, ale bardziej mi się podoba SLR McLaren.

No wiesz..... w sumie to bardzo podobne autka są.... bo SLS jest jak pisałam wcześniej nastepcą SLR i pomysły z wcześniejszego modelu zostały powtórzone i udoskonalone w nowszym modelu.... sama zobacz a temat który model się komu podoba bardziej, to temat rzeka.

Mercedes-Benz Battle - SLS vs. SLR (Design)

55 kg
Stary 2010-01-14, 10:03   #124
jovikzu
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to jovikzu

zgadzam się z Tobą, oczywiście to temat rzeka. u mnie głównie nie podoba mi się przód SLS... ale zależy kto co lubi.. tył SLR tez jak dla mnie ładniejszy. a środek przyznaję nie oglądałam szczegółów. w każdym razie ja nie lubie w środku czerni... bo to przytłacząjące najlepiej jesli jest jaśny nawet biały.... nie ukrywam że zdanie mogę kiedyś zmienić ale na razie pozostaje przy SLR

Jovikzu

jovikzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 15:28   #125
Black_Satin
Raczkowanie

Witam, jestem na tym portalu zupelnie nowa, ale od razu dolaczam sie do "Klubu Mercedesa"! Posiadam CLS, kolor beige.
Pozdrawiam!
Black_Satin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 05:20   #126
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Black_Satin Pokaż wiadomość
Witam, jestem na tym portalu zupelnie nowa, ale od razu dolaczam sie do "Klubu Mercedesa"! Posiadam CLS, kolor beige.
Pozdrawiam!
Witaj Black Satin

Ładnym autkiem się poruszasz.... opowiedz coś więcej o tym "przystojniaku" jaki ma silnik?

Dlaczego wybrałaś właśnie Mercedesa? Kolor beige, to Granite Gray Metallic, czy inny?

55 kg
Stary 2010-01-18, 19:43   #127
Black_Satin
Raczkowanie

Witaj Ewa ID, dziekuje za powitanie!
Hmm, moj "Przystojniaczek" to CLS 500, 7G-Tronic; kolor: Travertinbeige, wnetrze kaschmirbeige, kierownica skora/drewno..
Tak wiec "bardzo kobiece autko", zostawiam wielu zarozumialych panow daaaaleeekooo z tylu za moim zderzakiem, jak mi sie chce... Calkiem nieskromnie stwierdzam, iz jest to wspaniale auto i niesamowicie piekne. Na szwajcarskich autostradach nie moge dac mu sie wprawdzie tak naprawde "wyzyc", jezdzimy sobie za to do Italii, a tam..... Hulaj dusza!
Nigdy nie znosilam "kobiecych autek", takich "malutkich i praktycznych"!
Stary 2010-01-19, 09:49   #128
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
CLS 500, 7G-Tronic; kolor: Travertinbeige, wnetrze kaschmirbeige, kierownica skora/drewno..
OMG !!!

Black Satin...... wspaniałe masz autko.... szkoda nim po ulicach z ograniczeniami prędkości jeździć....

Tu się jeździ troszkę inaczej, hihihi.... wczoraj 16 km przez miasto w godzinach szczytu, z ośmioma skrzyżowaniami ze światłami pokonałam w 15 minut...

55 kg
Stary 2010-01-20, 08:28   #129
Black_Satin
Raczkowanie

Eva, to Ty prawdziwy "Rowdy" jestes! Super!
Juz wyobrazam sobie siebie jadaca w stylu à la Eva w Zurychu! Daleko bym nie zajechala: 1. tlok na ulicach, w centrum prawie wszystkie jednokierunkowe, 2. przemila policja juz by nade mna dobrze czuwala... ale tez i inni kierowcy czesto psuja mi radosc jazdy...
Ciekawa jestem jak reaguja mezczyzni w Twoim obecnym kraju na kobiete za kierownica takiego swietnego auta jak Twoje? (Ja osobiscie nie mam najlepszego zdania...)
Sniezno-mrozne pozdrowienia!

Stary 2010-01-20, 09:01   #130
Eva ID

GG do Eva ID

W Zurychu mieszkasz?
Nie znam tego miasta, bywałam tylko w Genewie i górskich miejscowościach, po Genewie też poszaleć autem się raczej nie da niestety

Apropos Szwajcarii, wczoraj w rezydencji Ambasadora Szwajcarii miałam możliwość zamienić kilka słów z Bertrandem Piccard, niezwykle sympatyczny człowiek i przykład prawdziwie zdrowo zakręconego baloniarza

Przyjechał tutaj w związku z odbywającym się World Future Energy Summit 2010 i Swiss Village in MASDAR City <- link

Dziękuję za komplement pod adresem mojego "Misiaczka".
Co do mężczyzn w innych autach? Nie wiem, serio, nie zastanawiałam się nad tym i nie zauważyłam jakichś specjalnych reakcji.
Raz zdarzyło mi się, że podczas pewnego Party, jednej z obecnych dość młodych kobiet wyniknęła potrzeba pojechania gdzieś, po coś, a ponieważ piła alkohol, to nie mogła jechać, wtedy nieśmiało zaproponowałam, że mogę pomóc bo nie piłam..... kobieta obrzuciła mnie z góry do dołu i rzuciła sarkastycznie.... no chyba, że ten Biały Mercedes na zewnątrz to Twoje auto?!
Zrobiła się taka cicha, niezręczna sytuacja.... grzecznie odpowiedziałam... tak, to moje auto, lecz proponuję Pani w takim razie zadzwonić po taksówkę.

Cieplutkie i słoneczne pozdrowienia

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-01-20 o 09:03
Stary 2010-01-20, 13:29   #131
Black_Satin
Raczkowanie

Hey, Eva, dzieki za bardzo ciekawy link!
Tak, tez uwazam, ze Monsieur Piccard jest niezwykle sympatycznym i "odlecianym" czlowiekiem, a te jego projekty!Opowiadal Wam o najnowszym? A wlasciwie jest on przeciez ...psychiatra z wyksztalcenia!
Co do naszego watku Zurych: tak, mieszkam tu, tzn. w okolicach tego miasta, nad jeziorem Zuryskim, dokladnie rzecz ujmujac, i to juz od ponad 20 lat. Moich pierwszych 20 lat zycia spedzilam w Polsce, nad Baltykiem i teraz wieksza czesc zycia zyje w Szwajcarii. PL odwiedzam raz w roku,tam mieszkaja moi rodzice,to kraj mojego dziecinstwa i emocjonalnie bardzo mi bliski.Kocham "moja Polske" z dziecinstwa i lat szkolnych,kocham polska muzyke, poezje, literature..., kocham sie raczej w moim wyidealizowanym obrazie Polski...
Ty jestes na pewno swietnym small talkowcem, nieprawda? To bardzo sympatyczna cecha. Ja natomiast jestem zbyt konkretna i ujmuje rzeczy czesto zbyt krotko i tresciwie...
Zima tez moze byc piekna: wlasnie bylam w poludnie w parku nad jeziorem, magiczna atmosfera:wszystkie drzewa wspaniale oszronione,lekki sniezek na sciezkach,slonce przeswieca przez oblodzone galezie,mnostwo zimujacych tu ptakow wodnych... A u Ciebie to pewnie "slonecznie i cieplutko"? ;-D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 19:48   #132
Eva ID

GG do Eva ID

To z powodu tego najnowszego wynalazku tu przyjechał, wiesz te wizje Solar Impulse są niesamowite, bardzo rewolucyjne i to chyba właśnie przyszłość się dzieje na naszych oczach.

Ja też kocham Polskę, mam do niej sentyment lecz w ogóle mnie do Polski nie ciągnie, całej Europy mi wcale nie brakuje.

Byłam w wielu krajach Europejskich i zdecydowanie najbliższe mi są Włochy... i to tylko te północne, czyli Genova, Milano, Verona... ale ze mnie taki "karaluch", że wszędzie się zaadoptuję i czuję jak u siebie.
Nie narzekam, nie marudzę, szybko się aklimatyzuję, a im jest cieplej tym lepiej... mogłabym nigdy więcej śniegu nie oglądać.... poza pieknymi zdjęciami oczywiście, ale to tak jak zdjęcia z Marsa, nie mam parcia aby tam lecieć, zdjęcia mi absolutnie wystarczą.
Mogę cały rok jeździć na nartach w Dubaju, lecz najzwyczajniej w świecie ani raz tam na śnieg nie weszłam, tylko robiłam zdjęcia z zewnątrz.

Teraz jest zima.... czyli w ciągu dnia 26 stopni.... i to mi odpowiada, rano jest nawet 13 i wtedy włączam ogrzewanie w samochodzie.

Miałaś jakieś przygody z "dżentemenami szos" w Europie? Są jacyś, którym kobieta za kierownicą dobrego samochodu stoi "solą w oku"?

Tak sie zastanawiałam i doszłam do wniosku, że tutaj mężczyźni są bardziej grzeczni i kurtuazyjni w stosunku do kobiet na drogach (też)... a może tylko ja mam takie odczucia?
Za pokazanie środkowego palca, można być deportowanym, może dlatego ludzie są kulturalniejsi, hihihi....

Kiedyś w zagapieniu zajechałam drogę bardzo szybko jadącemu BMW Z-ce..... ostro gościu hamował aż go na boki rzucało.... cholernie mi było wstyd, a facet spokojny. Przeprosiłam go podnosząc rękę a ten mi odmachał, w stylu "luuuzik, nic się nie stało"
Jakby we mnie wjechał to by go spod mojego podwozia wyciągali.

Ja w sumie też gdy jeżdżę, to mało się denerwuję, dla mnie po ulicach nie poruszają się "osły i kretyni", lecz ludzie, którzy mają inny styl jazdy od mojego... ot i luzik.

Strasznie sie męczę, gdy jadę z kimś nerwowym i ten bez przerwy nieraz wulgarnie komentuje innych użytkowników drogi. Bezsensu.

55 kg
Stary 2010-01-21, 17:48   #133
Black_Satin
Raczkowanie

Eva, alez sie usmialam z tego BMW: juz widzialam, jak go na boki rzucalo!No, ale pewnie, ze hamowal jak wariat, inaczej to mszyca by sie z niego zrobila,taka plaska i ciniutka!
Ach, ci gentelmani szos (sarkazm leciutki, zauwazylas?..) : duzy problem z dama za kierownica maja zdecydowanie faceci z Balkanow i ci znad Bosforu, a pelno ich tutaj;ich plyciutkiemu Ego nie sluzy spotkanie z nami, wiec albo staraja sie szykanowac, typu wleczenie sie przed twoim nosem na autostradzie na lewym pasie lub zjezdzajac juz na prawy dodaja ostro gazu, by nie dac sie wyprzedzic i takie tam w tym stylu.Wspomnialam poprzednio o tym, poniewaz myslalam, ze moze jest to zwiazane z mentalnoscia wywodzaca sie z tej samej religii, ale z Twojej wypowiedzi wynika, ze na terenach "rdzenno arabskich" tego typu zachowan nie spotykasz.
Pisalam tu juz takze, ze aby sobie tak milo moim autkiem pojezdzic, wyjezdzam do Italii, bo tam mozna sobie na szybkosc pozwolic (i malo to kogo dziwi, z drogi od razu zjezdzaja, widzac, ze ktos szybko sie za nimi zbliza), Italia to takze moj ulubiony kawalek swiata!Do Twoich miast dodam jeszcze absolutnie Florencje i Wenecje, poza sezonem oczywiscie.Moje wloskie cuore bije jednak najmocniej dla Toscanii,to moja duchowa ojczyzna (PL to Matka, a Italia to Przyjaciolka, bo z wyboru...),kazdego lata spedzam tam kilka tygodni, w Versilii i Chianti.

Podziwu dla mnie godna Twoja tolerancja pt. "inny styl jazdy niz moj"!Choc uwazam sie za osobe dosc nawet tolerancyjna to glupota ludzka w ruchu drogowym czesto mnie zadziwia i komentuje to dla siebie, i co najwyzej pokreceniem glowa.

Cos tak jakos tylko we dwie tu sobie gwarzymy, nie ma innych MERC-Fanek? Widze, ze my sie tez gdzie indziej jeszcze spotykamy?...
Serdecznie pozdrawiam i ... do nastepnego razu

Stary 2010-01-23, 07:23   #134
Eva ID

GG do Eva ID

Mam wrażenie, że mężczyźni ugruntowali w kobietach pojęcie, że pasują im tylko małe kompaktowe autka w stylu Ford Ka... hehehehe.... a fuj jak ja tego auta nie lubię

Poza tym, dziwnym trafem jak patrzę po niektórych związkach, to kobiety jeżdżą właśnie takimi dziwolągami i udają, że są szczęśliwe.... a facet kupuje takie auto jekie faktycznie chce i najczęściej jest to lepsze i droższe auto niż ma żona, co uważam, za głupotę tym bardziej, że to kobieta wozi dzieci i powinna mieć bezpieczniejsze auto.

Ehhhh..... nie mój cyrk, nie moje małpy, jak komuś to odpowiada, no to luzik.

Jednak wśród moich znajomych tendencja jest lekko inna....

1 przykład: mąż jeździ Volvo XC90, dla zajmującej się dziećmi żony kupił Mercedesa GL.

2 przykład: mąż jeździ Toyotą Lancruiser, żona Audi A8

3 przykład: mąż jeździ BMW 740, żona Porsche Cayenne

No i tak by można było wymieniać i wymieniać....

Typ macho jest częsty wśród populacji męskiej i nie ma znaczenia narodowość.... wręcz, proszę mi wybaczyć, ale spotkałam Polaków o poglądach bardziej chamsko-szowinistycznych niż Arabowie....

Ehhhh.... jak jeżdżę te kilkadziesiąt lat, tak głupota ludzka zawsze potrafi mnie zadziwić.... rzadko, bo rzadko ale są czasem takie "perełki", że nóż się w kieszeni otwiera.

Na autostradzie normalne jest, że się ustepuje lewy pas dla jadących szybciej, jednak wyprzedzanie z prawej też się tu stosuje niekiedy.

55 kg
Stary 2010-01-23, 17:04   #135
Black_Satin
Raczkowanie

Huch, jaki tu ruch w watku!!!
Kilka dni temu wybralam sie z kolezanka na shopping ... (to byl duuuuzy moj blad, ale to juz obojetne!) Zdecydowalysmy, ze jedziemy jej autem. Wjezdzajac do budynku parkingu wielopoziomowego mialam juz takie dziwne przeczucie, dopiero jednak kiedy ona przy kazdym zakrecie, zeby wjechac na nastepny poziom, musiala COFAC by trafic w przejazd, zrozumialam moj blad. Nigdy wiecej! A jej auto to Audi RS6, z dzieciecym fotelikiem w dodatku... Dodam, ze shopping tez byl do bani.

Znane mi inne kobiety jezdzace po Szwajcarii Cayennami i innymi SantaFe czesto szczerze przyznaja, iz maja takie auto ze wzgledu na wlasna niepewnosc na jezdni, chca wiec w ten sposob wywolac respekt u innych kierowcow... Sa jednak takze inne Panie, ktore tak jezdza bo lubia, bo im sie tak podoba i sa swietnymi kierowcami!

Moj ex-TZ jezdzi namietnie Cayenne S i nie jest bynajmniej "plochliwy" na jezdni, a wrecz zupelnie odwrotnie!
Pozdrawiam serdecznie!

Stary 2010-01-24, 05:43   #136
Eva ID

GG do Eva ID

Hehehehehe.... ruch na wątku bo tyyyyyleeeee kobiet samochodami Srebrnej Gwiazdy jeździ

Przypomniałaś mi tą opowieścią o wyjeździe na zakupy o mojej znajomej Kanadyjce.... a jechałam kiedyś za takim cielęciem, widzę, że kobieta w okularach, jedzie jakby była po drugach, powoli i niemal na dwóch pasach, zatrąbiłam na nią.... zero reakcji.... no to dodałam gazu, zrównałam się z nią i patrzę.... a to moja znajoma, twarz wystraszona, zdziwiona, jakby nie wiedziała gdzie jest i co robi.... no to pytam.... hej, wszystko dobrze?... a ta.... tak, tak, tak.... ale chyba się zgubiłam....

OMG.... w Centrum Abu Dhabi 500 metrów od własnego domu.... no ale to dlatego, że miała ustaloną drogę codzienną według rytmu dnia... szkoła-zakupy-szkoła..... no i się bidula pogubiła gdy zrobili objazd

Centra Handlowe, czyli u mnie Malle, mają zazwyczaj parkingi przestronne i wygodne, ale jest taka gnida, Wahda Mall, gdzie Parking wielopoziomowy zaprojektował idiota, można tam jedynie parkować zapalniczką.

55 kg
Stary 2010-01-24, 12:40   #137
Black_Satin
Raczkowanie

Oh yeah! A ile ja takich Kanadyjek tu na co dzien spotykam!
Permanentnie zapominaja, na ktorym pietrze zaparkowaly samochod i potem lataja z obledem w oczach po wszystkich floorach PSTRYKAJAC pilotami! Ooooobciaaaachhhhh!!! A obsluga parkingu (sami faceci!) ubaw maja! No a potem,kiedy juz wreszcie znajda to swoje "baby", odjezdzaja dumnie tymi corsami lub... ka...-to Twoje ulubione przeciez autko?
Mercedesowym posiadaczkom tez sie wpadki zdarzaja, ale ... wychodzimy z nich z podniesiona glowa! Masz jakies "wpadki z happy endem" na skladzie? Niekoniecznie z autopsji...

Stary 2010-01-25, 16:20   #138
Black_Satin
Raczkowanie

A dzisiaj w Stuttgarcie wystapil Michael Schumacher, prezentujac swoj nowy bolid na sezon 2010 w Formule1: MERCEDES oczywiscie!!!
Brawo Michael, NARESZCIE znalazles dla siebie odpowiednia marke!

Stary 2010-01-26, 05:47   #139
Eva ID

GG do Eva ID

Sesese.... mam wpadki a jakzeby nie.... ale wszystkich nie pamietam.

Kiedys jechalam dosc szybko i chcialam skrecic do Stacji Paliw.... niestety murek mnie powstrzymal.... eeee... nie wjechalam w niego, zdazylam wyhamowac przed nim, lecz auto ustwilo sie w sztorc, i musialam wycofac na droge aby powtorzyc manewr wjazdu na Stacje.... przy wspanialych i donosnych dzwiekach klaksonow innych kierowcow, ja spokojnie, bez emocji lecz z pieknym usmiechem od ucha do ucha wjechalam na Stacje, znowu mi sie gazu dodalo i malo w dystrybutor nie wjechalam.... no ale to szczegol, nie wiem co to za dzien byl, ale wyglada jakby 13-go Piatek.

Inny smieszny incydent... tez na Stacji Paliw, czekam do myjni i slucham SOAD niemal na caly regulator.... podjezdza z boku plaski Porsche Carrera koloru czerwonego i facet zaczyna "gadke" w stylu, jaka fajna muzyka, a co to itp.
Grzecznie wyjasnilam, a ten, czy moze napijemy sie kawy.... hihihi.... no wiec ja obrzucilam wzrokiem ta jego "plaskatosc" i mowie "I will not drink coffee with man who has worst car that mine".... trzeba bylo widziec jego mine.... twarz mu sie zrobila koloru jego karoserii...

Lubisz Schumi? Strasznie mnie wkurzal gdy jezdzil w Ferrari. No ale gdy Brawn tym dowodzil, to Ferrari mialo szanse, chyba w tym wlasnie watku na poczatku tamtego sezonu napisalam, ze kibicuje stajni Brawna, i qrcze gdy Button z Barrichello jechali w Abu Dhabi to fantastycznie sie czulam.

55 kg
Stary 2010-01-27, 11:59   #140
Black_Satin
Raczkowanie

Jezu, ale sie usmialam!!! No bo tez po co oni te murki wszedzie stawiaja?!
Ale najlepsze to z tym Porschakiem! Podrywacz sie znalazl! A niech sobie najpierw pozadne auto kupi!
Moje "wpadki" to raczej natury koordynacyjnej, a raczej braku koordynacji! W momentach zaaferowania (ktore sa czesto moim udzialem) myle pedal gazu z hamulcem..., jak dotad jednak dosc bezbolesnie. Odpukuje wlasnie w Niemalowane
Schumiego zawsze dosc lubilam, tym bardziej oczywiscie teraz! Podoba mi sie sposob jego wypowiedzi, uzywa zawsze bardzo ladnego jezyka, jest kulturalny i opanowany, no i ... mieszka w moim kraju!
Ja nie interesuje sie za bardzo F1, ale widzialam akurat wyscig w AD (on tv). Znowu "zbieg okolicznosci"?

Stary 2010-01-28, 07:33   #141
Eva ID

GG do Eva ID

Ano właśnie, murków im się zachciało

Porsche to bardzo popularne autka tu są i Cayenne mi się bardzo podoba

Qrcze, też kilka razy pomyliłam pedały.... zwłaszcza gdy zakładam nowe buty, to mi się ten "pedałowaty syndrom" włącza.... ahahahahaha....

F1 uwielbiam.... wprawdzie oglądałam w AD wyścig na dużym screenie w Clubie zamiast na trybunach.... no ale ja w ogóle nie lubię masowych zbiorowisk, może w tym roku się przemogę.... who knows...

55 kg
Stary 2010-01-28, 20:09   #142
Black_Satin
Raczkowanie

Tak, tak, ten numer z butami tez jest mi znany!
Doszlam juz nawet do tego, ze mam specjalne buty do prowadzenia, takiej jednej firmy wloskiej....eeeeeeee, z takimi "mackami" krotkimi na pietach Super wyczucie w nich.
Innym razem znowu mi sie zdarza, ze w innych niz te "car shoes" aktywuje nieopacznie...hamulec nozny, sierrrrrota jedna.
A dzisiaj byl tu taki silny opad sniegu, ze po szosie az mna miatalo i wszelkie elektroniki sie wlaczaly! Brrrrrrrrrrrrr ta zima!

Stary 2010-01-29, 08:14   #143
Eva ID

GG do Eva ID

Ooooo.... pomykasz w Fendi?

Ja mam największą zabawę gdy prowadzę w butach na wysokich, grubych koturnach, hihihi.... w ogóle nie czuję pedałów i mam wielkiego kopa gdy ruszam ze świateł...

Elektronika w samochodzie, to dopiero nizwykłe zjawisko.... ja w moim "coś" miałam do przestawienia i sygnalizowało mi się czasem podczas jazdy nagłym alarmem biiiip...biiiippp...biiii pppp..... i zaświeceniem się wszystkich, WSZYSTKICH czujników.... auto jechało ale prędkościomierz wskazywał "0".
Naprawili... no mam nadzieję, że skutecznie

Na śnieg zdecydowanie najlepszy jest napęd na 4 koła.... trochę podobnie jeździ się po pustynnym piasku. Ja moim nie jeżdżę, bo mój to taki "miejski off-road", najlepszy jest oczywiście serii G i o nim marzę.... o G55 AMG, w swoim czasie

55 kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 19:58   #144
Black_Satin
Raczkowanie

Eeeeeetam, zaraz "Fendi"! O Tod`sie mowilam ...

Specjalnie dla mnie konstruuje Mercedes: CLS 500 4Matic, serio! Ale chyba dopiero latem go wypuszcza, a co mi LATEM po 4matic?! Jak by mialo byc dla mnie sniegowo-niewyjsciowo to skubne auto TZ hihihihi: ja jego 4Matic, a on niech moim sobie potanczy! A ile sie cabrio na zimowych ulicach widzi!
Eva, nie przesadzaj! ML chcesz zamienic na G?! Never! ML sa super stylish, a G to juz tak ... SORRY... pod Land-Rover podjezdza... (nikogo nie obrazajac!) ML 63 i basta!

A my, we dwie, jak te Amazonki nieugiete, stoimy na froncie chwaly Mercedesa na Wizazu PL! Niech zyja, niech zyja!

Stary 2010-01-30, 06:35   #145
Eva ID

GG do Eva ID

TOD`siki są superaśne dobry wybór

Mówisz o kabrioletach? Tu u mnie nie jest ich dużo, ale gdy już ktoś ma, to jeździ nim właśnie w zimie i tylko w zimie..... bo latem to masakra.

Mój znajomy Niemiec pomyka w tym cudzie zawsze małpiszon szuka mnie, gdzie zaparkowałam aby postawić auto obok mojego.... ehhhh... złośliwy małpiszon z niego

Co do G55.... nie uwierzysz, ale ja to auto kocham... to nie jest tak, że jest piękne lub coś w tym stylu... ja to auto najzwyczajniej w świecie kocham... i zamienię nawet gdybym miała Pagani Zondę.

55 kg
Stary 2010-01-30, 18:52   #146
Black_Satin
Raczkowanie

Ha, ladna fotka, ale na ten na 1szym planie nie zwrocilabym uwagi..., ten drugi od lewej juz mnie sie duuuuzo bardziej podoba!....
Pisze o kabrioletach w warunkach europejskiej zimy: temperatury minusowe a oni smigaja tu, ze sniegiem na (plociennych) dachach, TO JEST WIDOK! Patrz ponizej...
Jak tak sie dooobrze zastanowie, to podoba mi sie ROWNIEZ wnetrze tego oto samochodziku...

Stary 2010-01-31, 05:20   #147
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Ha, ladna fotka, ale na ten na 1szym planie nie zwrocilabym uwagi..., ten drugi od lewej juz mnie sie duuuuzo bardziej podoba!....
Skąd wiedziałaś ?!

Cytat:
temperatury minusowe a oni smigaja tu, ze sniegiem na (plociennych) dachach,
Jazda z ośnieżonym płóciennym dachem świadczy tylko o jednym... nie stać gościa na normalne autko i tylko kabriolecikiem w lecie może zaszpanować. Jakie to Feeee...

Cytat:
Jak tak sie dooobrze zastanowie, to podoba mi sie ROWNIEZ wnetrze tego oto samochodziku...
No trzeba by się naprawdę doooobrzeeee & dłuuuuugooooo zastanawiać, żeby się nam to wnętrze spodobało

Oczy precz od moje Zondy.... mójcion....

Dawaj swoje cudo, niech powkurza trochę "coponiektórych" co to Mercedesów nie lubią, bo to beee-eee autko.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-01-31 o 05:22

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 19:17   #148
Black_Satin
Raczkowanie

Amazonki, na start!
A wiec mnie to Paganini blizej niz Pagani , ale teeeeez ladnie...

Niemieckie powiedzonko mowi: nie jestem przesadny, bo to przynosi nieszczescie, jestem tego samego zdania i dlatedo tez... nie mam fotek mojego samochodu, bo...to (podobno) ..........
Ale nie martw sie, Evus, bo Twoje autko na tamtym zdjeciu to tak tylko na drugim tle, mimochodem ....

Marzy mi sie natomiast takie oto cudenko:

Stary 2010-02-01, 05:55   #149
Eva ID

GG do Eva ID

Hehehehehe... wcale sie nie martwie.... mam kuuuupeeeee zdjec mojego auta, w ogole nawet nie slyszalam o takim przesadzie

Ehhhhh.... marzenia.... fajnie, ze nic nie kosztuja

Powiem Ci, ze ja calkiem rozumiem ludzi, ktorzy maja nawet 70 samochodow.... normalnie ich rozumiem.... tez jestem taka niezdecydowana bo chcialabym tyyyyyleeeeee autek.... ale jako pierwsze bialy G55 AMG.... potem.... hmmm... dylemat.... ale chyba srebrna Zonde.... potem..... no i juz sie gubie.... ale czekoladowa Panamera mnie uwodzi to takie slodkie autko potem.... koniecznie ktoregos Brabusa... nawet moglabym sie powtorzyc i znowu kupic czarnego G .... a potem.... bialego Maybacha.... miodzio i chyba juz bym sie najezdzila Zonda, to czas na zlote SLS... cholera... prawie same Mercedesy oj.... nie moge zapomniec o dwukolorowym Bugatti Veyron

Dobra, to liste pierwszych 7 autek juz mam.... kolejne 63.... trzeba pomyslec oj nie jest latwo, nie jest latwo.....

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-02-01 o 05:57
Stary 2010-02-03, 23:25   #150
Black_Satin
Raczkowanie

- Nie wiem czemu mnie sie tu w tagach "janis joplin" wcina?! -

Any way - co by nie mowic: NASZA MARKA NAJLEPSZA JEST! i kwita!
(Joplin w te albo w druga strone!)
Wlasnie wrocilam z pewnego muzycznego koncertu, ktorego juz w polowie mialam wyjatkowo dosc, jednak dotarlismy dzielnie do konca i po tym calym zgielku i KAKOFONII dzwiekow, zmeczeni, wsiedlismy do naszego "M", zamknelismy za soba drzwi i ..... bylismy znowu W NASZYM WLASNYM SWIECIE! Mysle, ze wiekszej rekomendacji juz ta marka nie potrzebuje!!!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości