![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy wasi TŻci mówią wam jak powinnyście wyglądać?
Cytat:
Oj, chyba już śpię i nie myślę ![]() Dodam jeszcze,że mój TŻ nie lubi solarki, tipsów itp. rzeczy- ja nigdy nie miałam, więc mimo wszystko nie wiem, czy gdybym zacząła tak wyglądać mieściłabym się jeszcze w jego kanonie piękna hehe, choć się na takie zmiany nie zanosi ![]() Bardziej w mój wygląd ingeruje brat- kiedyś zaczął mi zapinać guziczki od bluzki bo stwierdził, że mam zbyt wiele na widoku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Witam!
Jestem ze swoim facetem ponad 4 lata... Od samego początku mówiliśmy sobie nawzajem co się nam w nas podoba a co chcielibyśmy zmienić... W miarę możliwości się do tego stosujemy i podobamy się sobie nawzajem ![]() Pozdrawiam forumowiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
hihihi oj kobitki co my mamy z tymi facetami
![]() ![]() ja nie mogę nosić krótkich spódniczek jak jestem bez niego [przecież są spodenki:P ] dlatego, ze 'wtedy patrzą się wszyscy na Twoje długie nogi i jestem zazdrosny ^^' podobam mu się w loczkach, ale to tylko sugestia, a naturalne mam takie proste [ja sama lubię też looczki ![]() a ubrania to masakra ^^ bardzo mnie krytykuje, że ubieram się czasem nie tak jak powinno być, troche elegancko a troche sportowo no i to głupio wyglądało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a w ogóle to sie ostatnio zbulwersowałam baaaaaaaaaarddzo bo ja mam czerwony płaszczyk taaki fajny z Trolla i mój Tż stwierdził że nie podoba mu sie ten płaszcz bo jest taki zwydziwiany [on jest zwykły tylko zwydziwiane jest to że jest czerwony:p] no własssnie! i powiedział ze lepszy byłby czarny albo szary XD no to mu mówiee ze w czarnych i szarych chodza wszyscy a ja chce być orginalna. a poza tym mam długie czarne włosy więc mi pasuje ^^
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Widze, że tu ładny rygor wprowadzają panowie...
Na szczęscie mój za dużo do gadania nie ma, oczywiście często pytam się go w czym mi dobrze, czy mu coś się podoba itp. Ale nie zabrania mi w niczym chodzić, no bo cóż ja jesem bardzo niezależną osobą i nie lubie jak ktoś mi czegoś zabrania, tym bardziej jeśli chodzi o mój wygląd. Mimo to lubie jak mi doradza na zakupach, albo pomaga mi wybrać jakiś ciuch ( bo jestem strasznie niezdecydowana i moje "wziąć, a może jednak nie.." trwają masę czasu. Znam dobrze gust mojego chłopaka, wiem co lubi , a czego nie, w wielu rzeczach podobam mu się, ale są takie w których mnie nie lubi ( za to ja lubie i noszę). Jedyną rzeczą na którą najbardziej narzekał było solarium i tipsy. Tipsów nie noszę bo sama nie lubie, a solarium tylko na specjalne okazje bo staram się dbać o skórę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ ,rzucił kiedyś żartem ,że może do twarzy by mi było w innym kolorze.Co prawda,zażartował ,ale przemyślałam sprawę i poszłam jeszcze tego samego dnia do znajomej fryzjerki. W obecnym kolorze wyglądam dużo lepiej.
To był jeden jedyny raz kiedy TŻ jakoś wplynął na zmiane w moim wizerunku.Zresztą , jestem dorosła,potrafię się ubrać i malować -więc nie potrzebuje doradztwa mojego chłopaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Moj TZ caly czas komentuje moj wyglad: "kiedy w koncu bedziesz miec dlugie wlosy", "tylko sie nie maluj!", "nie ubieraj tego, ubierz to", "nie maluj paznokci", "nie lubie kasytanowych wlosow", "inne buty!".... i tak dalej. I co z tego - i tak jestem najpiekniejsza na swiecie, wiec zostaje to w czym dobrze sie czuje. A w chwilach slabosci odpowiadam - w takim razie nie mam czego na siebie ubrac, jedziemy do sklepu/fryzjera i Ty placisz. Czasami nawet dobrze mi radzi, wiec nie ma problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Nie, nigdy nie mówi mi jak powinnam wyglądać, nie zamawia ciuchów z katalogów, nie mówi "powinnaś/nie powinnaś", niczego nie sugeruje w kwestii mojego wyglądu. I za to ma u mnie dużego plusa
![]() Nadia - strasznie Ci współczuję...
Wiwianna Edytowane przez Wiwianna Czas edycji: 2009-04-05 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Wiwianna - zupełnie niepotrzebnie. Moze trafilas na chlopaka, dla ktorego jestes dokladnym odzwierciedleniem jego wyobrazenia o idealnej dziewczynie. To swietnie - gratuluje. My (TZ i ja) podobamy sie sobie z kazdym dniem coraz bardziej, ale na poczatku wcale nie pasowalismy do obrazu idealnego partnera, ktory powstal w naszych glowach. TZ przyglada mi sie i komentuje moj wyglad. To nie sa uwagi, ktore rujnuja moja samoocene (nie sa to tez uwagi powinnas/musisz/nie mozesz, maja forme prosby). Wrecz przeciwnie - czuje sie swietnie, to mnie umacnia, jestem na tyle pewna siebie, ze traktuje to jedynie jako podpowiedzi albo usmiecham sie i zakladam to na co mam ochote. To nie jest krytyka - to percepcja mojego partnera. Taka postawa przeklada na inne sfery zycia, nie boje sie krytyki, nikt mnie nie zlamie w trudniejszych sytuacjach, a postawa niezgodna z wyobrazeniem otoczenia staje sie autentyczna. Poza tym mozemy mowic sobie wszystko, jesli akceptujesz ludzi/rzeczy/zjawiska w takiej formie w jakiej istnieją od poczatku i nie probujesz nic zmienic to oznacza, ze albo nie masz zadnej koncpecji swojego swiata albo tworzysz w swojej glowie zupelnie inny obraz i probujesz niedostrzegac rzeczywistosci. Przepraszam za oderwanie od tematu - wracajac do sedna - zupelnie nie rozumiem dziewczyn, ktore albo nie dopuszczaja do siebie mysli o tym, ze ktos chcialby widziec je inaczej (chodzi wylacznie o wyglad fizyczny) i nie probuja stawic czola temu wyzwaniu albo tak boja sie krytyki, ze kazda uwage trakuja jako atak, powod do postawienia minusa partnerowi.
Pozdrawiam Edytowane przez nadia_ Czas edycji: 2009-04-06 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Nie wyobrażam sobie gdyby mój TŻ KAZAŁ mi coś nosić lub czegoś włożyć mi ZABRONIŁ.Jasne,że może mi coś zasugerować ale absolutnie nie narzucać.A ja mogę się z tą sugestią zgodzić lub nie,zależy co uznam za stosowne.Sugeruje mi np,że jego zdaniem powinnam skrócić włosy jednak nigdy nie powiedział: masz je obciąć a jedynie: moim zdaniem ładniej by wyglądały,gdybyś je trochę ścięła.
Dziewczyny,żyjemy w czasach współczesnych, w centrum Europy,wedle polskiej konstytucji kobieta i mężczyzna mają takie sama prawa. Jak wasz facet może zabronić wam nosić np mini kiedy go nie ma?Przecież to chore.Że niby z powodu tej mini ktoś się na was na środku ulicy rzuci i zgwałci? Nie wyobrażam sobie sytuacji,gdzie mój TŻ by mi mówił jaki mam mieć kolor włosów,jakiego błyszczyka mam uzywać czy w jakim stylu się ubierać. Jestem dorosłą,myślącą osobą i o takich rzeczach decyduję sama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Wiwianna oczywiscie, ze jestesmy doskonałe (nawet zaraz po przebudzeniu po nocnym sabacie z dawno niewidzianymi przyjaciolkami! ->
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.