Czy wasi TŻci mówią wam jak powinnyście wyglądać? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-29, 21:46   #121
laura999
Raczkowanie

Dot.: Czy wasi TŻci mówią wam jak powinnyście wyglądać?

Cytat:
Napisane przez xMisery Pokaż wiadomość
ale jezeli zrobilas to o 360 to jest to pelny obrót, wiec powrocilas do tego jaka bylas na początku. jedynie obrót o 180 stopni cos zmienia.

mój TŻ doradza mi na zakupach. wole go zabierac niz kolezanki . wtedy wiem, ze w kupie cos, co mu sie podoba. wtedy mowi mi w czym mi dobrze, a w czym nie. nie przepada za krotkimi spodniczkami, wiec w sumie rzadziej je noszę. ale to nie jest tak, ze mi zabronił. ;]
co do reszty. krzyczy, ze za duzo prostuje wlosy i sobie zniszcze, ale nie zabrania. zakładam, ze chce dobrze, ale co z tego jak ja swoich wlosow nie cierpie... :P
nie przepada za zbyt mocnym makijażem. na szczescie ja podkreslam tylko oczy. nawet gdyby narzekał to bym nie przestała, bo wole siebie z wytuszowanymi rzęsami i ładną kreską
wlosy farbuje. chociaz na dlugi czas przestałam. i mialam okropne odrosty. chodzilam i jęczałam, ze źle to wyglada, a on mówił, ze wcale nie, bo odrosty moje sie wcale nie rzucają mocno w oczy. nie kazał mi farbowac, ale jak juz to zrobilam to uznał, ze ładnie.

Oj, chyba już śpię i nie myślę

Dodam jeszcze,że mój TŻ nie lubi solarki, tipsów itp. rzeczy- ja nigdy nie miałam, więc mimo wszystko nie wiem, czy gdybym zacząła tak wyglądać mieściłabym się jeszcze w jego kanonie piękna hehe, choć się na takie zmiany nie zanosi

Bardziej w mój wygląd ingeruje brat- kiedyś zaczął mi zapinać guziczki od bluzki bo stwierdził, że mam zbyt wiele na widoku
laura999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 23:12   #122
Merkurana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez r0se Pokaż wiadomość
Tak się składa, że mój TZ w ogóle się nie wypowiada na temat mojego wyglądu. Zawsze mówi, że mam dobry gust i na pewno dobrze wybiorę, zdecyduję... A czasem chciałabym poznać też Jego opinię...
Hm... Próbowałaś pytać ?
Merkurana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 18:08   #123
malwka1988
Raczkowanie

Witam!
Jestem ze swoim facetem ponad 4 lata... Od samego początku mówiliśmy sobie nawzajem co się nam w nas podoba a co chcielibyśmy zmienić... W miarę możliwości się do tego stosujemy i podobamy się sobie nawzajem )) Co do wyboru ubrań raczej jesteśmy zgodni, lecz nie ukrywam że biorę do siebie zdanie faceta (jeśli mu się coś bardzo nie podoba to odpuszczam) on również stara się dobierać ciuchy pod moim okiem i uważam że jest OK
Pozdrawiam forumowiczki ))
malwka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 18:39   #124
DorotkaPsotka
Rozeznanie

hihihi oj kobitki co my mamy z tymi facetami

ja nie mogę nosić krótkich spódniczek jak jestem bez niego [przecież są spodenki:P ] dlatego, ze 'wtedy patrzą się wszyscy na Twoje długie nogi i jestem zazdrosny ^^'
podobam mu się w loczkach, ale to tylko sugestia, a naturalne mam takie proste [ja sama lubię też looczki ]
a ubrania to masakra ^^ bardzo mnie krytykuje, że ubieram się czasem nie tak jak powinno być, troche elegancko a troche sportowo no i to głupio wyglądało

w ogóle mój Michałek to kocha zakupy a ja... nie tzn. nie lubie tak szukać i szperać po sklepach bo zawsze kupię to co nie trzeba a na zakupy z nim chodzę

a w ogóle to sie ostatnio zbulwersowałam baaaaaaaaaarddzo bo ja mam czerwony płaszczyk taaki fajny z Trolla i mój Tż stwierdził że nie podoba mu sie ten płaszcz bo jest taki zwydziwiany [on jest zwykły tylko zwydziwiane jest to że jest czerwony:p] no własssnie! i powiedział ze lepszy byłby czarny albo szary XD no to mu mówiee ze w czarnych i szarych chodza wszyscy a ja chce być orginalna. a poza tym mam długie czarne włosy więc mi pasuje ^^
Stary 2009-04-05, 19:50   #125
marta6704
Zakorzenienie

Widze, że tu ładny rygor wprowadzają panowie...

Na szczęscie mój za dużo do gadania nie ma, oczywiście często pytam się go w czym mi dobrze, czy mu coś się podoba itp.
Ale nie zabrania mi w niczym chodzić, no bo cóż ja jesem bardzo niezależną osobą i nie lubie jak ktoś mi czegoś zabrania, tym bardziej jeśli chodzi o mój wygląd.

Mimo to lubie jak mi doradza na zakupach, albo pomaga mi wybrać jakiś ciuch ( bo jestem strasznie niezdecydowana i moje "wziąć, a może jednak nie.." trwają masę czasu.

Znam dobrze gust mojego chłopaka, wiem co lubi , a czego nie, w wielu rzeczach podobam mu się, ale są takie w których mnie nie lubi ( za to ja lubie i noszę).

Jedyną rzeczą na którą najbardziej narzekał było solarium i tipsy.
Tipsów nie noszę bo sama nie lubie, a solarium tylko na specjalne okazje bo staram się dbać o skórę.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 19:59   #126
lejdi
Raczkowanie

Mój TŻ ,rzucił kiedyś żartem ,że może do twarzy by mi było w innym kolorze.Co prawda,zażartował ,ale przemyślałam sprawę i poszłam jeszcze tego samego dnia do znajomej fryzjerki. W obecnym kolorze wyglądam dużo lepiej.
To był jeden jedyny raz kiedy TŻ jakoś wplynął na zmiane w moim wizerunku.Zresztą , jestem dorosła,potrafię się ubrać i malować -więc nie potrzebuje doradztwa mojego chłopaka.
lejdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 22:04   #127
nadia_
Raczkowanie

Moj TZ caly czas komentuje moj wyglad: "kiedy w koncu bedziesz miec dlugie wlosy", "tylko sie nie maluj!", "nie ubieraj tego, ubierz to", "nie maluj paznokci", "nie lubie kasytanowych wlosow", "inne buty!".... i tak dalej. I co z tego - i tak jestem najpiekniejsza na swiecie, wiec zostaje to w czym dobrze sie czuje. A w chwilach slabosci odpowiadam - w takim razie nie mam czego na siebie ubrac, jedziemy do sklepu/fryzjera i Ty placisz. Czasami nawet dobrze mi radzi, wiec nie ma problemu
nadia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-05, 22:09   #128
Wiwianna
Zadomowienie

Nie, nigdy nie mówi mi jak powinnam wyglądać, nie zamawia ciuchów z katalogów, nie mówi "powinnaś/nie powinnaś", niczego nie sugeruje w kwestii mojego wyglądu. I za to ma u mnie dużego plusa
Nadia - strasznie Ci współczuję...

Edytowane przez Wiwianna
Czas edycji: 2009-04-05 o 22:10
Wiwianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 11:48   #129
nadia_
Raczkowanie

Wiwianna - zupełnie niepotrzebnie. Moze trafilas na chlopaka, dla ktorego jestes dokladnym odzwierciedleniem jego wyobrazenia o idealnej dziewczynie. To swietnie - gratuluje. My (TZ i ja) podobamy sie sobie z kazdym dniem coraz bardziej, ale na poczatku wcale nie pasowalismy do obrazu idealnego partnera, ktory powstal w naszych glowach. TZ przyglada mi sie i komentuje moj wyglad. To nie sa uwagi, ktore rujnuja moja samoocene (nie sa to tez uwagi powinnas/musisz/nie mozesz, maja forme prosby). Wrecz przeciwnie - czuje sie swietnie, to mnie umacnia, jestem na tyle pewna siebie, ze traktuje to jedynie jako podpowiedzi albo usmiecham sie i zakladam to na co mam ochote. To nie jest krytyka - to percepcja mojego partnera. Taka postawa przeklada na inne sfery zycia, nie boje sie krytyki, nikt mnie nie zlamie w trudniejszych sytuacjach, a postawa niezgodna z wyobrazeniem otoczenia staje sie autentyczna. Poza tym mozemy mowic sobie wszystko, jesli akceptujesz ludzi/rzeczy/zjawiska w takiej formie w jakiej istnieją od poczatku i nie probujesz nic zmienic to oznacza, ze albo nie masz zadnej koncpecji swojego swiata albo tworzysz w swojej glowie zupelnie inny obraz i probujesz niedostrzegac rzeczywistosci. Przepraszam za oderwanie od tematu - wracajac do sedna - zupelnie nie rozumiem dziewczyn, ktore albo nie dopuszczaja do siebie mysli o tym, ze ktos chcialby widziec je inaczej (chodzi wylacznie o wyglad fizyczny) i nie probuja stawic czola temu wyzwaniu albo tak boja sie krytyki, ze kazda uwage trakuja jako atak, powod do postawienia minusa partnerowi.
Pozdrawiam

Edytowane przez nadia_
Czas edycji: 2009-04-06 o 11:57
Stary 2009-04-06, 12:07   #130
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Nie wyobrażam sobie gdyby mój TŻ KAZAŁ mi coś nosić lub czegoś włożyć mi ZABRONIŁ.Jasne,że może mi coś zasugerować ale absolutnie nie narzucać.A ja mogę się z tą sugestią zgodzić lub nie,zależy co uznam za stosowne.Sugeruje mi np,że jego zdaniem powinnam skrócić włosy jednak nigdy nie powiedział: masz je obciąć a jedynie: moim zdaniem ładniej by wyglądały,gdybyś je trochę ścięła.
Dziewczyny,żyjemy w czasach współczesnych, w centrum Europy,wedle polskiej konstytucji kobieta i mężczyzna mają takie sama prawa.
Jak wasz facet może zabronić wam nosić np mini kiedy go nie ma?Przecież to chore.Że niby z powodu tej mini ktoś się na was na środku ulicy rzuci i zgwałci?
Nie wyobrażam sobie sytuacji,gdzie mój TŻ by mi mówił jaki mam mieć kolor włosów,jakiego błyszczyka mam uzywać czy w jakim stylu się ubierać.
Jestem dorosłą,myślącą osobą i o takich rzeczach decyduję sama.
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 15:13   #131
Wiwianna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadia_ Pokaż wiadomość
Wiwianna - zupełnie niepotrzebnie. Moze trafilas na chlopaka, dla ktorego jestes dokladnym odzwierciedleniem jego wyobrazenia o idealnej dziewczynie. To swietnie - gratuluje. My (TZ i ja) podobamy sie sobie z kazdym dniem coraz bardziej, ale na poczatku wcale nie pasowalismy do obrazu idealnego partnera, ktory powstal w naszych glowach. TZ przyglada mi sie i komentuje moj wyglad. To nie sa uwagi, ktore rujnuja moja samoocene (nie sa to tez uwagi powinnas/musisz/nie mozesz, maja forme prosby). Wrecz przeciwnie - czuje sie swietnie, to mnie umacnia, jestem na tyle pewna siebie, ze traktuje to jedynie jako podpowiedzi albo usmiecham sie i zakladam to na co mam ochote. To nie jest krytyka - to percepcja mojego partnera. Taka postawa przeklada na inne sfery zycia, nie boje sie krytyki, nikt mnie nie zlamie w trudniejszych sytuacjach, a postawa niezgodna z wyobrazeniem otoczenia staje sie autentyczna. Poza tym mozemy mowic sobie wszystko, jesli akceptujesz ludzi/rzeczy/zjawiska w takiej formie w jakiej istnieją od poczatku i nie probujesz nic zmienic to oznacza, ze albo nie masz zadnej koncpecji swojego swiata albo tworzysz w swojej glowie zupelnie inny obraz i probujesz niedostrzegac rzeczywistosci. Przepraszam za oderwanie od tematu - wracajac do sedna - zupelnie nie rozumiem dziewczyn, ktore albo nie dopuszczaja do siebie mysli o tym, ze ktos chcialby widziec je inaczej (chodzi wylacznie o wyglad fizyczny) i nie probuja stawic czola temu wyzwaniu albo tak boja sie krytyki, ze kazda uwage trakuja jako atak, powod do postawienia minusa partnerowi.
Pozdrawiam
Nadiu, skoro czujecie się ze sobą dobrze, to wspaniale Oczywiście, partner może okazywać, nazwijmy to, kreatywność w sferze mojego wyglądu, czemu nie? Jeśli czuje taką potrzebę, niech to robi. Mój partner nie wyraża takiej chęci. To kwestia konstrukcji psychicznej, kultury osobistej, a także oceny własnej mego mężczyzny. Ludzie (znasz to zapewne z psychologii), którzy dobrze czują we własnej skórze, są także bardziej tolerancyjni dla innych. Mój chłopak jest na dodatek artystą wolnym duchem, jego myśli krążą zapewne wokół mniej przyziemnych spraw, niż to w co się dzisiaj ubrałam Zresztą, on uważa, że ubrania, fryzjerzy, wizażyści w ogóle nie są potrzebne kobietom, istotom z definicji doskonałym Kobieta to zjawisko samo w sobie. Nie będę polemizowała z tym poglądem Pozdrawiam Cię serdecznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 17:09   #132
nadia_
Raczkowanie

Wiwianna oczywiscie, ze jestesmy doskonałe (nawet zaraz po przebudzeniu po nocnym sabacie z dawno niewidzianymi przyjaciolkami! ->). Bardzo podoba mi się to, że na forum każda z nas może opisać swój punkt widzenia i poddać go delikatnej konfrontacji wobec percepcji innych dziewczyn. Najważniejsze, żeby ludziom było ze sobą dobrze - mi jest. I bardzo się cieszę, że Tobie również. Tylko zabawne jest to, że mój TŻ także jest artystą - muzykiem, ale zaraz po powrocie z krainy jazz'owych dźwięków krzyczy - "co? o nie! to koniec, co teraz? dlaczego masz tak ściętą grzywkę" i przez godzinę nie mogę się uwolnić od ataku śmiechu, a TŻ razem ze mną - to podobno szybka przemiana materii wpływa na jego impulsywność(!). Pozdrawiam wiosennie!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości