|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Duża pupa i grube nogi ?;/
dziękuje ci za odpowiedz wiem ze jak zaczne sie odchudzac to pierwsze co mi zeszczupleje to biust a tego bym nie chciala bo jak kiedys sie odchudzilam to 1byla na mnie za duza i wszystkie bluzki wisialy na mnie jak na wieszaku na fitness zapisac sie nie moge bo nie mam zbednych funduszy jakies domow sposoby moze masz na wysmuklenie ud mam 54 a marze o 50 prosze pomoz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
specjalista nie jestem ale polecam:
8 min legs 8 min buns. skakanka rower(tylko przy nich trzeba rozciagac zwlaszcza lydki zeby sie nie umiesnily zabardzo)moze cwiczenia w tym stylu:idę na dwór i zaczynam wchodzić na drugi schodek po 30 razy na każdą nogę. Łapę się ściany, pochylam sie i robię wymachy nogi wysoko po 30 na każdą nogę. Robię wykroki ( tak jak bym chciała klęknać na jedno kolano) z naciskiem na przednia noge po 30 razy każda noga. Na koniec 5 razy po 30 sekund mocno zaciskam pośladki.
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Nineczka ja nie uważam że jestem gruba. Wage mam ok tylko jak wyżej napisałam przeszkadzają mi moje nogi. Tylko ich nie lubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
to dobrze, bo juz sie wystraszylam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
dziękuje bede próbowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny powiem wam że najlepszą dietą jest takie coś: rano jesz śniadanko tak jak zwykle, potem obiad i po obiedzie niejesz juz nic, a jesli ktoś zgłodneje po obiedzie to polecam owace lub warzywa surowe. A po 18 jedzenie dla nas nie istneje!! No i jest taki warunek aby nie podjadac miedzy sniadaniem a obiadem i zrezygnować, lub zredukować słodycze. Naprawde to działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
czy mógłby mi ktoś wytlumaczyc na czym polegaja te ćwiczenia 8minute legs?? ,oj komputer niestety nie moze tego odtworzyc bardzo prosze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
jest to seria kilku cwiczen typu przysiady wymachy nogami i ich podnoszenia.dokladnie ci ich nie opisze bo tez nie chce mi odtworzyc;/[musze sciagnac program bo ostatnio cos nagrzebalam hihi]ale skupia sie to glownie na wymachach w rozne strony uginaniu i roznych przysiadach
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
ja w zadne diety tego tyu nie wierze.jak sie je 2 posilki dziennie to szybciej przytyesz niz schudniesz.heh nawet sumo jedza tylko 1 duzy posilek.najlepiej jesc po 5-6 posilkow mniejszych.warzywa i owoce 5 razy dziennie.conajmniej 2,5 l.wody[malymi lykami a nie odrazu caly litr] no i starac sie nie jesc po 18[zeby zoladek sobie w nocy tez mogl odpoczac]jesc pokarmy zawieracace blonnik[ktory dziala jak "przepychacz"i oczyszcza nas od srodka]starac sie unikac "smieci"typu fast food,chipsy,batoniki,i inne pste kalorie.oczywiscie zeby byc zdrowym nie obejdzie sie bez cwiczen.najwazniejszy w odchudzani jest zdrowy rozsadek
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
i ja się wtrącę - aparat i kamera pogrubia, a skoro na tych zdjęciach tka wyglądasz to na prawdę jesteś szczupła . Przeczytałam, ze dużo osób mówi ze jesteś gruba . Mówią? Olej ich ! Na pewno zazdroszczą, bo jesteś szczupła. A nawet jeżeli tak mówią bo tak jest na prawdę to nie mają na pewno na myśli nóg ani pupy .
![]() pozdrawiam ;*
![]() |
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moje wymiary ![]() Tylko,że ja waże 54-53 i mam 159.
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
O kurde dziewczyny! To nie wina paru centymetrów więcej ,że nie chcecie ubrać spódniczki , to wina waszej samooceny. Uwierzcie mi , ja wręcz przeciwnie jestem bardzo szczupła i tak bym chciała mieć ciut za dużo tu i ówdzie, niestety widać taka moja natura. Długo ukrywałam swoje chude nogi pod spodniami nawet rybaczki były nie do przyjęcia, a teraz mam to w nosie. Nie będę całe życie się ukrywać , nadal zdarzają sie kąśliwe uwagi od osób które także nie są idealne (widocznie maja większe kompleksy niż ja hihi) ale cóż tacy już są ludzie. Ale na pocieszenie powiem że bardzo pozytywnie rozczarowali mnie faceci , nie spotkałam się z jakąkolwiek krytyczną uwagą pod moim adresem(czyżby tylko kobiety były tak okrutne?)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Ja powoli zaczynam mieć wrażenie, że czesto takie pytania wizażanek nie wynikają z tego, że serio czuja się grube tylko z tego, że chcą poczytać trochę pochlebstw. Bo az mi sie wierzyć nie chce, że takie laski maja kompleksy. Na wizazu niestety roi sie od tego typu tematów i często można tam zobaczyć np. chude brzuszki dziewczyn panikujących, że są grube. Opamiętajcie się troszkę kochane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
I teraz poczułam się grubo. Ojoj.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
witam!!! widzisz tymasz juz dzidziusia i masz takie wymiary a ja
![]() ja nie twierdze ze to sa bardzo tragiczne wymiary ale uda to jest moja najwieksza udreka gdyby mi sie udalo choc 3cm z ud zrzucic bylabym happy pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja mierze 167cm wzrostu, waze 60kg,
a moje wymiary to: *biust-92 *talia-65 *biodra-92 *uda-53 Tez chcialabym wyszczuplic nogi, bo po prostu mnie zalamuja;/ o spodniczkach mini moge pomarzyc, a o bikini nawet nie wspomne...;[ Od jakiegos casu stosuje balsam wyszczuplajacy i nie zauwazam efektow... Moze jest za slaby?? Wiecie cos na ten temat?? pomozcie!!!!! Z gory dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
![]()
Cwiczenie na grube nogi??? Znalazlam na jakims forum xD Mieszkam we Wroclawiu, jak wiecie w miescie jest gorecej latem, a co za tym idzie trzeba nosic krotkie spodniczki. Wiec Po prostu rano przy myciu zebow, stawajcie na palcach a potem stawajcie na piety. W góre i w dół. I tak sto razy dziennie. Pomaga
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Czesc karolcia151. Chodzi mi o te ćwiczenie które przedstawiłas powyżej. Czy ono naprawde jest skuteczne?? Nie rozbudowuje nóg?? Bo moim problemem sa zbyt masywne łydki i nie wiem czy to ćwiczenie bedzie skuteczne dla mnie. A ty jaki miałas problem z nogami?? Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
A i jeszcze jedno. Po jakim czasie ćwicząc codziennie zauważyłas efekty??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
![]()
czesc!!!
Potrzebuje motywacji i waszej pomocy...Mam bardzo gube nogi no i pupe.Znacie jakies cwizcenia ?/Bardzo prosze o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
po przeczytaniu wątku załamałam się ...matko kochana,dziewczyny wy chyba nie wiecie jak wyglądają grube osoby??a że grubsza to co,nie ma prawa założyć spódnicy,spodenek,itd??Niech się wstydzi ten co widzi!!!
Grunt to mieć dobrą samoocenę...młode jesteście to nie macie się czym martwić...przeraża mnie ten kanon szczupłych,że aż wyglądających na chore....
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
wiecie co ja nigdy nie nosilam spodniczek ani nawet krotkich spodenek.nawet latem smazylam sie z jeansowych rybaczkach lub dlugich.a w tym roku kupilam sobie spodniczke i jak bylam nad moorzem to ja nosilam.nawet raz ja zalozylam po powrocie do domu.chociaz tu jakos dziwniej sie ja nosilo hehe mam grube nogi i to dlatego.ale do krotkich spodenek nadal nie moe sie przelamac.wczoraj kupilam taka fajna gazetke w ktorej jest 28 cwiczen na uda.i mam zamiar od jutra codziennie je wszystkie robic.pierwszy tydzien to tak 3 serie po 15 za tydzien zrobie po 20 potem 4 po 15 i 4 po 20.i tak az nie wyszczupleja.oprucz tego zaczne sie rano przy myciu wspinac na pace.ale potem dla pewnosci jeszcze porozciagam ngi zeby miesni nie rozbudowac
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
![]()
""Zielonamorelka,,a byś mogła chociaz pare cwiczen napisac jakei sa dobre na nogi i pupe!!!???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
jasne ze moge.tu jest fajnie bo na kazdej str jedno cwiczenie i do tego 2 zdj.no to opisze kilka:
1.poloz sie na boku na podlodze.wyzej lezaca noge ugnij w kolanie.oprzyj glowe na ugietej rece.podnos do gory nizej lezaca noge.powtorz cw lezac na drugim boku.cw wzmacnia miesnie wewnetrznej str ud. 2.poloz sie na plecach.rece za glowa a nogi wyprostowane w gorze.utrzymaj caly czas nogi uniesione wykonuj ruch odwodzenia i przywodzenia.podczas cw mocno napinaj miesnie wewn ud.[czyli nogi za zewnatrz i spowrotem zlaczac] 3.poloz sie na plecach.nogi ugiete w kolanach.rece ulozone wzdluz ciala.unies do gory biodra z jednoczesnym scisnieciem ud w pozycji gornej.wytrzymaj chwile i powoli wroc do pozycji dolnej nie dotykaj biodrami podlogi.powtorz cw.cw wzmacnia cale uda oraz miesnie posladkow i brzucha. 4.poloz sie na plecach rece wzdluz ciala.przyciagnij na zmiene ciaglym ruchem raz jedna noge ugieta w kolanie raz druga.nogi powinny pracowac jak podczas biegu.wzmacnia i rozwija miesnie ud oraz wzmacnia miesnie brzucha 5.zrob klek podparty.uloz z boku prawa noge wyprostowana w kolanie.powoli unos ja i opuszczaaj.wykonuj cw na druga noge zachowujac taka sama liczbe powtorzen.cw wzmacnia mies.dwuglowe odwodziciele oraz posdladki. 6.poloz sie na boku glowe oprzyj na ugietej rece wyprostuj sie unies talie i nogi nad podloge z tej pozycji unies gorna noge lekko napinajac miesnie i powoli opusc wykonuj to samo cw lezac na drugim boku wzm mies.ud szczegolnie przywodziciele i odwodziciele. 7.poloz sie na boku podeprzyj sie na przedramiueniu tak aby tulow byl uniesiony jedna noge ugnij w kolanie ii postaw ja przed kolano drugiej.noge wyprostowana unos do gory i opuszczaj nie dotykajac podlogi wzm mies wewn ud 8.poloz sie na plecach podnies nogi ugiere pod katem prostym rce wzdluz ciala cwiczenie wykonaj pracujac tylko podudziami w stawie kolanowym prostuj i uginaj kolana wzm mies nog a szczeg czteroglowe uda 9.stan w szerokim rozkroku rekami przytrzymaj sie krzesla zrob przysiad wypychajac biodra jak najdalej do tylu aby utrzymac rownowage pomagaj sobie rekami wzm mies ud szczeg przednia czesc i posladki 10.oprzyj sie o krzeslo lub sciane tak aby zachowac rownowage i wykonac pozycje przysiadu z tej pozycji prostuj i ugnaj kolano bdb wzm mies ud 11.stan w szerokim rozkroku zrob przysiad wypychajac biodra ak najdalej do tylu ciazar ciala przenos na piety aby utrzymac rownowage pomagaj sobie rekami przekladajac je do przodu wzm mies ud a szczeg przednia czesc i posladki 12.stan w szerokim rozkroku ze stopami ustawionymi na zewnatrz biodra i tulow usaw w jednej lini wykonaj przysiad z lekkim napieciem ud wewnetrzych a przy podnoszeniu sie posladkow wzm mies przywodziciele ud i posladki 13.stan w szerpokim rozkroku ze stopami ustawionymi na zewnatrz do rak wez hantle aby zwiekszyc stopien trudnosci biodra i tulow ustaw w jednej lini wykonaj przysiad z lekkim napieciem ud wewn a przy unoszeniu posladkow wzm przywodziciele ud i posladki 14.stan w szerokim rozkroku zrob przysiad wypychajac biodra jak najdalej o tylu ciezar ciala przenos na piety do rak wez hantle podczas wykonywania przysiadu podnosc rece do gory na wysokosc oczu wzm mies ud szczeg przednia czesc i posladki 15.stan w lekkim rozkroku palce stop skierowane do przodu rece luzno opuszczone zrob wdech i wykonaj wykrok zrob wdech i wro do pozycji wyjsciawej wzm uda i posladki. 16.stan w niewielkim rozkroku palce nog skierowane do przodu w dlonie wez hantle reszta jak przy poprzednim 17.tak samo jak 15 tylko ze wykrok do tylu 18 zrob wypad tak aby udo i podudzie utworzyly kat prosty a kolano nie dotykalo podlogi w tej pozycji podnies kolano do gory i wroc do pozycji wyjsciowej staraj sie utrzymac rownowage wzm i ujedrrnia cale nogi i poprawia koordynacje 19.zrob wypad tak aby udo i podudzie utworzyly kat prosty a kolano nie dotykalo podlogi w tej pozycji podnies kolano do gory z wykopemi wroc do pozycji wyjsciowej staraj sie utrzymac rownowage wzm i ujedrrnia cale nogi i poprawia koordynacje i dynamike 20.zrob wypad tak aby udo i podudzie utworzyly kat prosty a kolano nie dotykalo podlogi z tej pozycji podnos sie do gory mocno prostujac noge z tylu i napinaj posladek powoli powroc do pozycji wyjsciowej wzm mies ud i posladkow 21.stan w niewielkim rozkroku jedna noga wysunieta lekko do przodu i oparta na piecie wykonaj przysiad na nodze pozostawionej z tylu mocno napinajac posladek w wykonaniu cw pomagaja rce przeniesione do przodu w celu utrzymania rownowagi cw poprawia wyglad nog i wzmacnia je 22.stan w wykroku na lekko ugoietycg nogach wykonuj dynamiczne przeskoki w miejscu zmieniajac nogi rece luzno wspolpracuja z nogami ciezar ciala przenosimy na srodstopie zc poprawia koordynacje miesni nog ujedrnia je i wzmacnia 23.stan luzno rece wzdluz ciala wykonaj ypady nog pod katem 45 stopni[lekko w bok]wracaj do pozycji wyjsciowej wachowaj zasade aby kolana nie dotykalo podlogi wzm mies ud 24stan prosto stopy na szerokosci bioder jedna noge zgieta w kolanie unies do poziomu biodra chwile wytrzymaj w gorze a nastepnie postaw ja na podlodze tak aby powstal szeroki rozkrok 25stan w opadzie tulowia opierajac sie o krzeslo lub sciane wykonuj zginanie i prostowanie podudzia wzm mies tylnej str ud 26.stan oparta jedna reka o krzeslo lub sciane wykonuj szerokie krazenia noga w przod i tyl wykonuj cw na druga noge cw rozwija mies obreczy biodrowej ud i posladkow 27stan oparta jedna reka o krzeslo lub sciane wykonuj obwodzenie nogi do poziomu i wolno wracaj do pozycji wyjsciowej wzm mies posladkowe i ododziciele ud 28.stan w szerokim rozkroku rec oparte na udach wykonuj przenoszenie ciezaru raz na jedna raz na druga noge uginajac przy tym kolano cw rozciaga i wzm mies wewn str ud. no ale sie rozpisalam.mam nadzieje ze nie na marne i ze sobie jakies cw z tych wybierzecie.
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
![]()
,,zielonamorelka""Bardzo Ci dziekuje skorzystam z tych cwiczen
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
bardzo prosze.ciesze sie ze pomoglam
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
witam moje Drogie Panie! rownież rozpoczynam batalie z wagą. w koncu lato jest, latwiej ponoc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chodze na silownie. i fakt faktem, tluszcz znika, ale waga nie chce drgnąc. nie wiem czy to dobrze, jak wszystkie tluszczowe kg zmieniają sie w miesniowe ![]() rower, bez tluszczu posilki, bez slodyczy i bez jedzenia po 18! duzo postanowien, na szczescie psychicznie przygotowywalam sie od dawna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Popatrzcie na mnie... ;((
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Dziewczyno jesteś chuda, nawet powiem że za chuda!
Wyglądasz jak półka a nie szafa ![]() talcia12 - patrzymy i co?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.