Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-19, 18:18   #121
poiglot91
Zakorzenienie

Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
no i dupa... babka nas wystawila, nie pokazala sie wogole, kij jej w oko

co do pierwszego mieszkania to nawet calkiem spoko... duza lazienka, pokoje w miare wymiarowe tesciowi sie tylko kuchnia nie podobala bpo mowi ze malo szafek... no racja moze tylko 3 szafki z wolnym miejscem na naczynia czy produkty reszta zajeta przez zmywarke, bojler, lodowke i inne

ale znalezlismy przed chwila ladne mieszkanko... jestesmy umowieni jutro na 10 i jezeli okaze sie takie jak na zdjeciach i w pokoju gdzie widac lozeczko rzeczywiscie sie zmiesi lozeczko to bierzemy powiedzialam tz ze to mieszkannie stworzone dla nas... bo jedno zdjcie zawiera lozeczko dla dziecka a pozatym posiciel na tym lozku jest taka sama jak nasza wiec to musi byc znak

daje linka do tego mieszkanka, jak klikniecie na zdjecie po prawej to wyskoczy wiecej zdjec

mieszkanko

mieszkanko piekne!
naprawde sliczne
mi sie bardzo podoba
ojj marzenie
Stary 2009-02-19, 18:19   #122
Aguśkaa83
Zakorzenienie

pakusiu nio szkoda ze ta babka tak sie zachowala, ale moze nie byla warta Waszego czasu. Trzymam kciuki za to nastepne mieszkanko
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 18:22   #123
kociek
Raczkowanie

esti dobra juz nie bede zdradzać

pimach a ja zjadłam 4 bo tyle kupilam. Wiecej nie kupie i nie ma mnie co juz kusić. A jutro to ja już nie chce pączka bo juz nie swiateczny
co do wózków to nie pomoge mam ten sam problem co ty. Nie mam pojecia jaki kupić a nie chce jakiegos strasznie drogiego Chcialabym taki w okolicach 1 000 zł,

skrzatek ja chce rodzic na Jaczewskiego bo stamtąd mam lekarza i to podobno najlepszy szpital w Lublinie jesli chodzi o zaplecze noworodkowe. to tak zebym sie bezpieczniej czuła. To Wy tez bedziecie mieć chlopca?? Wiesz ja na poczatku jak jeszcze nie wiedziałam jaka pleć to sądziłam ze dla chlopców nie ma ladnych imion a dla dziewczynek wszystkie cuudne a teraz mysle zupełnie odwrotnie. Tak awaryjnie zastanawiam sie nad imieniem dla dziewczyki ( bo przecież pomylki sie na usg zdarzaja) i nic nie moge wymysleć. Podoba mi sie nawet Julianna ale Juli jest strasznie dużo. Imie aleksander mi sie podoba, Tz wymyslil to imie a teraz sam nie jest zdecydowany do końca, ach te chłopy...

pakusia no zostane z Wami bo jestem strasznie zaskoczona ze Seona mnie pamieta bo ja naprawde bardzo dawno teeeemu pisałam. no i trzymam kciuki za jakieś fajne mieszkanko. Chcecie wynająć czy kupić?? Mnie bedzie to samo czekać za kilka mesiecy. narazie mieszkamy u mojej mamy a po macierzynskim wyprowadzka i szukanie mieszkania

kuroikaze to bedziemy sie wspierac ze wzmorzona siła ciekawe która z nas pierwsza urodzi. ja mam w karcie ciąży wpisany termin na 18 maja ale z niktorych kalkulatorów wynika 17 maja wiec sama nie wiem

Aguśkaa ja tez sie boje tej szyjki skracającej. moja nie jest za długa za tydzień ide do lekarza zobaczymy co powie

Seona nie zdradzam i zagladac i pisac bede

malutka dzieki za powitanie też Cie witam i wszystkie wizażanki zreszta tez

jeku jakie Wy tu macie tempo pisania człowiek nie nadaza czytac
kociek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 18:30   #124
esti1984
Wtajemniczenie

pakusia ale śliczne to mieszkanko...naprawdę ale chcecie kupić czy wynająć?

a my jutro na 8.00 idziemy z Julką na bilans dwu-latka ciekawe co będą sprawdzać i czego się dowiem

KIEDYŚ JUŻ PYTAŁAM ALE TERAZ JEST WIĘCEJ MAMUSIEK WIĘC PYTAM PONOWNIE

CZY KTOŚ JEST Z WAWY? ALBO PLANUJE TU RODZIĆ???

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-02-19 o 18:31
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 18:33   #125
Aguśkaa83
Zakorzenienie

kociku a ile ma twoja szyjka???
SZYMONEK

Stary 2009-02-19, 18:37   #126
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociek Pokaż wiadomość
esti dobra juz nie bede zdradzać

pimach a ja zjadłam 4 bo tyle kupilam. Wiecej nie kupie i nie ma mnie co juz kusić. A jutro to ja już nie chce pączka bo juz nie swiateczny
co do wózków to nie pomoge mam ten sam problem co ty. Nie mam pojecia jaki kupić a nie chce jakiegos strasznie drogiego Chcialabym taki w okolicach 1 000 zł,

skrzatek ja chce rodzic na Jaczewskiego bo stamtąd mam lekarza i to podobno najlepszy szpital w Lublinie jesli chodzi o zaplecze noworodkowe. to tak zebym sie bezpieczniej czuła. To Wy tez bedziecie mieć chlopca?? Wiesz ja na poczatku jak jeszcze nie wiedziałam jaka pleć to sądziłam ze dla chlopców nie ma ladnych imion a dla dziewczynek wszystkie cuudne a teraz mysle zupełnie odwrotnie. Tak awaryjnie zastanawiam sie nad imieniem dla dziewczyki ( bo przecież pomylki sie na usg zdarzaja) i nic nie moge wymysleć. Podoba mi sie nawet Julianna ale Juli jest strasznie dużo. Imie aleksander mi sie podoba, Tz wymyslil to imie a teraz sam nie jest zdecydowany do końca, ach te chłopy...

pakusia no zostane z Wami bo jestem strasznie zaskoczona ze Seona mnie pamieta bo ja naprawde bardzo dawno teeeemu pisałam. no i trzymam kciuki za jakieś fajne mieszkanko. Chcecie wynająć czy kupić?? Mnie bedzie to samo czekać za kilka mesiecy. narazie mieszkamy u mojej mamy a po macierzynskim wyprowadzka i szukanie mieszkania

kuroikaze to bedziemy sie wspierac ze wzmorzona siła ciekawe która z nas pierwsza urodzi. ja mam w karcie ciąży wpisany termin na 18 maja ale z niktorych kalkulatorów wynika 17 maja wiec sama nie wiem

Aguśkaa ja tez sie boje tej szyjki skracającej. moja nie jest za długa za tydzień ide do lekarza zobaczymy co powie

Seona nie zdradzam i zagladac i pisac bede

malutka dzieki za powitanie też Cie witam i wszystkie wizażanki zreszta tez

jeku jakie Wy tu macie tempo pisania człowiek nie nadaza czytac
Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
pakusia ale śliczne to mieszkanko...naprawdę ale chcecie kupić czy wynająć?

a my jutro na 8.00 idziemy z Julką na bilans dwu-latka ciekawe co będą sprawdzać i czego się dowiem

KIEDYŚ JUŻ PYTAŁAM ALE TERAZ JEST WIĘCEJ MAMUSIEK WIĘC PYTAM PONOWNIE

CZY KTOŚ JEST Z WAWY? ALBO PLANUJE TU RODZIĆ???
planujemy wynajac mieszkanie na ten rok, a za rok jak dozbieramy kase brakujaca kupimy dom...
mam nadzieje ze to mieszkanie okaze sie spoko bo jak bedzie inaczej to sie zastrzele.... napalilam sie na nie podoba mi sie strasznie... po tych przejsciach z mieszkaniami bez okien i wogole to skarb... i to w sumie nie drogi i na osiedlu obok nas wiec znajomych bede miec pod reka jakby czasem

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 18:37   #127
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
oj tak tępo niezłe ale z Was to nie mogę już w styczniu zaczęłyście

no uwierz,że my też byłyśmy zaskoczone ale dzieciaki są słodycze chociaż straszne malizny nam sie rodzą ale jakie piękne

SN 26.01.09 Dawid 2330g 52cm 34t3d
CC 30.01.09 Filip 2462g 33t6d
CC 01.02.09 Lenka 2200g 47cm 35t1d
SN.05.02.09 Filip 2750g 51cm 36t2d
SN 15.02.09 Krystian 3280g 37t6d
SN 16.02.09 Ania 2660g 50cm 38t2d
SN 19.02.09 Nina 2400g 48cm 37t2d

Cytat:
kochana podejrzewam że następna IV część to już będzie miała w tytule rozpakowywanie
marcowo - kwietniowe też mają IV część i już 7 jest mamusiami

właśnie o to chodzi,że my się już w III części zaczęłyśmy rozpakowywać więc szykujcie się dziewczyny ze jeszcze w kwietni polecą co poniektóre mamuśki

wszystkiego dobrego Wam życzę

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 18:40   #128
poiglot91
Zakorzenienie

widze ze ktoras z wizazanek urodzila w 33 tyg.. jakbym miala urodzic za miesiac to bym sie chyba zalamala.. hehe
Stary 2009-02-19, 18:44   #129
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
widze ze ktoras z wizazanek urodzila w 33 tyg.. jakbym miala urodzic za miesiac to bym sie chyba zalamala.. hehe

szokkkk... juz tyle marcoweczek
ja tez bym sie zalamala jakbym miala za miesiac urodzic... ale wiadmo niczego nie jest sie pewnym i czasami i tak bywa... dlatego najlepiej miec wszystko gotowe juz ok 30 tc... zeby nic nie zaszkoczylo

Stary 2009-02-19, 18:46   #130
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
szokkkk... juz tyle marcoweczek
ja tez bym sie zalamala jakbym miala za miesiac urodzic... ale wiadmo niczego nie jest sie pewnym i czasami i tak bywa... dlatego najlepiej miec wszystko gotowe juz ok 30 tc... zeby nic nie zaszkoczylo

kochane prosze tu nie straszyc
urodzimy w terminie wszystkie
SZYMONEK

Stary 2009-02-19, 18:50   #131
poiglot91
Zakorzenienie

wlase pakusia wypluj te slowo bo ja w sumie zaczynam 30 tydzien hehe
cholera jasna.. chyba bym sie zalamala jak jeszcze nic nie mam..!!

jak narazie moj tz kupuje zabawki.. madre to?hehe

ciuszkow zabardzo nie mam buetele tez smoczkow tez, lozeczka ,.. wozka.. ale mam.. ZABAWKI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 18:52   #132
gabriellao0
Zakorzenienie

Pakusia
mieszkanko śliczne, bierzcie , bo po fotkach patrząc warto .

ps. a ja byłam zwiedzić "swoją porodówkę" wcale nie taki fajny widok
wiecie wszystko białe, sterylne, kafelkowo-metalowe,
takie wrażenie czysto-sucho-nietykalnie!
3 łóżka na porody oddzielone takimi ścianami i zasłonami i "wyjazd" na salę operacyjną do cc (w razie gdyby co ), wszystko na miejscu
ale sale do leżenia z bobaskami śliczne, kolorowe itd.
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 18:54   #133
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
no i dupa... babka nas wystawila, nie pokazala sie wogole, kij jej w oko

ale znalezlismy przed chwila ladne mieszkanko... jestesmy umowieni jutro na 10 i jezeli okaze sie takie jak na zdjeciach i w pokoju gdzie widac lozeczko rzeczywiscie sie zmiesi lozeczko to bierzemy powiedzialam tz ze to mieszkannie stworzone dla nas... bo jedno zdjcie zawiera lozeczko dla dziecka a pozatym posiciel na tym lozku jest taka sama jak nasza wiec to musi byc znak
ad. 1 tej babce to się należy porządne
ad. 2 jakie śliczne to mieszkanie a z ciekawości można wiedzieć ile tam jest pokoi, jaki metraż i ile chcą za wynajem

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
popieram w całej rozciągłości
Stary 2009-02-19, 19:01   #134
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Cytat:
wlase pakusia wypluj te slowo bo ja w sumie zaczynam 30 tydzien hehe
cholera jasna.. chyba bym sie zalamala jak jeszcze nic nie mam..!!

jak narazie moj tz kupuje zabawki.. madre to?hehe

ciuszkow zabardzo nie mam buetele tez smoczkow tez, lozeczka ,.. wozka.. ale mam.. ZABAWKI
hehe ja nie strasze
jestem realistka i wiem ze moze sie tak zdarzyc... mi mamuska juz suszy glowe ze nie mam spakowanej torby i zebym sie spieszyla... wiadmo ze chcialabym urodzic w terminie, ale to nie ja termin wybieram hehehe .... moj synek jak bedzie chcial ze mna juz byc to sie o to postara a nie chce wtedy wyladowac "z reka w nocniku"
mowie tylko ze moze tak byc... popatrzcie na marcowki!!! one juz w styczniu sie zaczelu rozpakowywac i napewno tez nie chcialy tak szybciuko i z nienacka

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
ad. 1 tej babce to się należy porządne
ad. 2 jakie śliczne to mieszkanie a z ciekawości można wiedzieć ile tam jest pokoi, jaki metraż i ile chcą za wynajem

popieram w całej rozciągłości
sa dwa pokoje dwuosobowe, dwie lazienki, salon, kuchnia metrarzu nie podali... zobaczymy jutro czy sie zmiescimy mam nadzieje...
za wynajem chca 950 euro miesiecznie plus rachunki... wiec spoko, teraz placimy 1200 plus rachunki wiec troszke taniej...

Stary 2009-02-19, 19:07   #135
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
planujemy wynajac mieszkanie na ten rok, a za rok jak dozbieramy kase brakujaca kupimy dom...
mam nadzieje ze to mieszkanie okaze sie spoko bo jak bedzie inaczej to sie zastrzele.... napalilam sie na nie podoba mi sie strasznie... po tych przejsciach z mieszkaniami bez okien i wogole to skarb... i to w sumie nie drogi i na osiedlu obok nas wiec znajomych bede miec pod reka jakby czasem
aha rozumiem, bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
no uwierz,że my też byłyśmy zaskoczone ale dzieciaki są słodycze chociaż straszne malizny nam sie rodzą ale jakie piękne

SN 26.01.09 Dawid 2330g 52cm 34t3d
CC 30.01.09 Filip 2462g 33t6d
CC 01.02.09 Lenka 2200g 47cm 35t1d
SN.05.02.09 Filip 2750g 51cm 36t2d
SN 15.02.09 Krystian 3280g 37t6d
SN 16.02.09 Ania 2660g 50cm 38t2d
SN 19.02.09 Nina 2400g 48cm 37t2d

właśnie o to chodzi,że my się już w III części zaczęłyśmy rozpakowywać więc szykujcie się dziewczyny ze jeszcze w kwietni polecą co poniektóre mamuśki

wszystkiego dobrego Wam życzę

faktycznie małe dzieciaczki, ale ja swoją pierwszą córcię urodziłam w terminie i ważyła 2560 i chyba dzięki temu wspominam poród jako najpiękniejsze przeżycie 3 skurcze i była na świecie ostatnia faza porodu trwała 7 minut zresztą jak spytałam męża jaki był najpiękniejszy moment w jego życiu to powiedział że narodziny Julki a na drugim miejscu nasz ślub oczywiście mu wybaczam to II miejsce bo dla mnie poród też był niesamowity...oby teraz było podobnie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Pakusia
mieszkanko śliczne, bierzcie , bo po fotkach patrząc warto .

ps. a ja byłam zwiedzić "swoją porodówkę" wcale nie taki fajny widok
wiecie wszystko białe, sterylne, kafelkowo-metalowe,
takie wrażenie czysto-sucho-nietykalnie!
3 łóżka na porody oddzielone takimi ścianami i zasłonami i "wyjazd" na salę operacyjną do cc (w razie gdyby co ), wszystko na miejscu
ale sale do leżenia z bobaskami śliczne, kolorowe itd.
a wiesz jak moja porodówka wygląda? Jak pokój
ma ciepłe kolory jest kanapa dla tatusia....stolik, gazety.... łóżko dla rodzącej wygląda jak normalne łóżko tyle że jest na pilota więc sama reguluję jak chcę leżeć...są szafki, regulowana jasność światła , radyjko i płyty CD relaksujące i już....
a jak zaczyna się akcja to moje łóżko zamienia się w samolot szafki się otwierają i wyjeżdża cały sprzęt i wtedy już widać że to szpital
aha i sale są pojedyncze ...

a sale dla mam z dziećmi też bajka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 19:12   #136
kubek29111
Przyczajenie

pakusia super mieszkanie

Edytowane przez kubek29111
Czas edycji: 2009-02-20 o 12:12
kubek29111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 19:17   #137
sashka20
Rozeznanie

Dobry wieczor mamuski
Meldujemy sie z Kubusiem w trzeciej czesci watku
Wpadlam tak na chwile. Nadrobie zaleglosci.

Bylam dzis u gina.....
Pisalam wam wczoraj, ze moj syncio od dwoch dni cos malo i slabo sie rusza. Wiem juz dlaczego... Gin zrobil mi usg. Okazalo sie, ze Kubus sie obrocil pupcia w dol. I dlatego inaczej odczuwalam ruchy. Na dzien dzisiejszy grozi mi cesarka Mam nadzieje, ze sie obroci glowka na dol.... Niechce cesarki.
W sobote jak bylam na tym usg to byl prawidlowo ulozony... Ech....
Ogolnie z Kubusiem wszystko dobrze. Tetno prawidlowe. Widzialam jak serduszko bije i jak sie rusza. Tak bardzo sie balam, ze cos z nim nie tak.
Jezeli chodzi o mnie to ok. W ciagu 5 tygodni przytylam 2 kg. Ogolnie 10 kg na plus. Wiec nie jest tak zle. Cisnienie troche mi sie poprawilo. Za tydzien jade na kontrole do gina, zobaczyc jak moj syncio jest ulozony i z wynikami moczu.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 19:20   #138
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
aha rozumiem, bardzo mi się podoba

faktycznie małe dzieciaczki, ale ja swoją pierwszą córcię urodziłam w terminie i ważyła 2560 i chyba dzięki temu wspominam poród jako najpiękniejsze przeżycie 3 skurcze i była na świecie ostatnia faza porodu trwała 7 minut zresztą jak spytałam męża jaki był najpiękniejszy moment w jego życiu to powiedział że narodziny Julki a na drugim miejscu nasz ślub oczywiście mu wybaczam to II miejsce bo dla mnie poród też był niesamowity...oby teraz było podobnie

a wiesz jak moja porodówka wygląda? Jak pokój
ma ciepłe kolory jest kanapa dla tatusia....stolik, gazety.... łóżko dla rodzącej wygląda jak normalne łóżko tyle że jest na pilota więc sama reguluję jak chcę leżeć...są szafki, regulowana jasność światła , radyjko i płyty CD relaksujące i już....
a jak zaczyna się akcja to moje łóżko zamienia się w samolot szafki się otwierają i wyjeżdża cały sprzęt i wtedy już widać że to szpital
aha i sale są pojedyncze ...

a sale dla mam z dziećmi też bajka
no to dobrze ze mezowi wybaczylas :P
a sale porodowa masz jak marzenie... oj bajka normalnie

Cytat:
Napisane przez kubek29111 Pokaż wiadomość
Pakusia mieszkanie prześliczne, super!!

Byliśmy dziś z TZ oglądać wózki, babka polecala nam, nawet w fajnej cenie, wózek Quatro Makalu, slyszalyscie moze cos o tej firmie Quatro??

no ja tez wlasnie planuje kupic w maju... powiedzieli mi w sklepie ze najepiej kupic wozek najnapozniej sie da... wedy gwarancji sie nie traci tych kilku miesiecy... chcociaz ja juz bym wolala teraz miec wozeczek

Edytowane przez pakusia86
Czas edycji: 2009-02-20 o 18:32
Stary 2009-02-19, 19:22   #139
Fionka21
Raczkowanie

Ja właśnie oglądnęłam z synkiem "dobranockę" na YouTube.. no świetna prawie posikałam się ze śmiechu taki wariat ze mnie , ale lubię oglądać bajki, mam to po moim tatusiu, któremu czasem wysyłam linki na jego komputer i razem oglądamy.. polecam:

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=XmT9FcYifvQ

t tak na rozluźnienie atmosfery bo widzę że już zaczynacie wariować i myśleć o porodzie nie stresujcie się jeszcze, bo to się udziela

http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2008&bg=000

dobranoc

Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym...
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 19:31   #140
Aguśkaa83
Zakorzenienie

sashka nie martw sie Skarbie, dzidzia moze sie odwrocic tydzien przed porodem Twoje malenstwo jeszcze pewnie nie raz sie obroci...a Ci ginowie tak strasza, ale dobrze ze mowia co w razie gdyby, lepiej sie pozytywnie rozczarowac

Fionka jak tu sie nie stresowac jak taka nazwa watku
SZYMONEK

Stary 2009-02-19, 19:39   #141
djamelka
Rozeznanie

Witam was kochane!!!!!Niewiem czy mnie pamietacie ?Bylam tu z 5 razy
ale czesto tu zagladam i was podczytuje.
Mi dzisiaj zostala 100-wa do rozwiazania .Leci to jak cholera ,zaczynam coraz czesciej myslec o porodzie ,i wogole!!!!

Sashka a na kiedy masz termin?Moze jeszcze zmieni pozycje.Moj syn przed porodem(wpoprzedniej ciazy)to robil sobie jaja ze wszystkichbo na poczatku to znaczy poczatkiem osmego miesiaca zeszedl bardzo nisko,wiec lekarz kazal mi lezec plackiem ,chociaz do poczatkudziewiatego miesiaca-by nie urodzil sie jako wczesniak.Potem zmienil pozycje jak twojKubus,a na koncu (trzy tygodnie przed data porodu)lekarz byl w szoku bo powiedzial ze dziecko z powrotem poszlo do gory i niewiadomo czy na czas sie urodziA urodzil sie dwa dni przed plnowanym terminem!!!
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 19:50   #142
esti1984
Wtajemniczenie

sashka dziewczyny mają rację może nawet tydzień przed porodem zmienić pozycję. Jak byłam w szpitalu to mi powiedzieli że KTG robią od 28 a tak naprawdę od 30 tc bo do tego czasu dziecko jeszcze sobie pływa.
Statystycznie najwięcej dzieci od 32 tc ma ułożenie takie jak już pozostanie najwięcej ale nie wszystkie....a Ty jeszcze masz trochę czasu do 32 tc
poza tym widziałam na takim filmiku że aby dziecko ułożyło się główką do dołu to dobrze jest wziąć latarkę i świecić nią od dołu przy skórze. I dziecko ciekawskie często zmienia pozycję jak znajdę ten filmik to Ci pokażę. To była szkoła rodzenia ale przez neta

djamelka a Ty chcesz baty za to że się tak rzadko odzywasz???

lecę pod prysznic...tż jeszcze w pracy...wyjątkowo tak długo
Stary 2009-02-19, 19:55   #143
djamelka
Rozeznanie

Esti predzej nie pisalam czesto bo nie docieralo do mnie ze jestem w ciazy
Dziewczyny a jak u was z waga i wzrostem dziecka(wprzyblizeniu)czy ginekolog wam mowil?
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 20:06   #144
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djamelka Pokaż wiadomość
Esti predzej nie pisalam czesto bo nie docieralo do mnie ze jestem w ciazy
Dziewczyny a jak u was z waga i wzrostem dziecka(wprzyblizeniu)czy ginekolog wam mowil?

dobra dobra już się nie tłumacz tylko obiecuj że będziesz....to nie będziemy bić

ja się dowiem niebawem na usg ale tu masz w przybliżeniu podane
w ogóle to fajna stronka

http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.html

sashka zobacz

http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-30.html

tu podają że od 30 tc WIĘKSZOŚĆ dzieci układa się główką do dołu ale są takie co później moja Julka w 32 tc
Ty zaczynasz 30 tc a na stronkach piszą zawsze o skończonych tygodniach więc nawet jakby się tym sugerować to za tydzień zobaczysz co będzie a może być inaczej

jakoś nie mogę dojść do tej łazienki lecę.... i zaraz wracam
Stary 2009-02-19, 20:10   #145
Aguśkaa83
Zakorzenienie

djamelka witaj moja dzidzia wazy 750 gr ( zwczorajszego pomiaru) mierzyc juz nie mierzy.
jesli chodzi o te nieszczesne kg to ja jestem juz 8 kg na plusie
SZYMONEK

Stary 2009-02-19, 20:26   #146
Bercia2000
Zadomowienie

Hej kochane
ale kathi postraszyła i mamuśki melduja się aż miło

Zdaje relacje z wizyty u gin
moja szyjka się trzyma rozwarcie się nie robi ale ten miesiac mam szczególnie uwazać i dużo więcej odpoczywać bo to nie pora na narodziny
z usg wynika że z malutkim wszystko okey ale jak moja gin w pewnym momęcie powiedziała zmierzymy jej brzuszek to chyba tak wyglądałam zanim zażądałam wyjasnienia moja gin krzykneła przecież to chłopak widać jajka i jak mu wszystko stoi dostałam nawet foto chyba dal potwierdzenia ale powiem Wam że mnie zamórowało tak przyzwycziłam się do syneczka
i z tą moją cukrzycą nie jest tak zle pytałąm czemu nie musze brać insuliny mierzyc cukru kilka razy dziennie i okazuje sie ze w szpitalu miałam dobre wyniki i dietka wystarczy
miałąm niskie ciśnienie jak nigdy zawsze 125x80 a dziś 105x70 moja gin kazała więcej mi pić no nie tego wody
poza tym nie przytyłam od ostatniej wizyty i mam dalej 6 kg na plusie
ufff to chyba wszystko jestem szczęsliwa i ide do łóżeczka
a brzuszek nie mam wcale twardy taki moze być choć mam leki gdyby coś mnie niepokoiło oby nie były potrzebne

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:28   #147
kuroikaze
Wtajemniczenie

Sashka nie martw sie, moj tez jest obrócony na razie głowką do góry mam ją przy pępku. W każdej chwili moze sie obrócić główka na dół, nie przejmuj sie na zapas, jeszcze masz czas

djamelka czesc ja Cie pamietam
moj podobno waży 1200 gram ale cos mi sie wydaje ze to troche duzo jak na 29 tydzien

Aguska ja jestem 9 kg na plusie :P a po dzisiejszym dniu to napewno z 10

Pakusia to dobra wiadomosc trzymanie kciukow ciotek z watku majowo-czerwcowych chyba pomoglo (a musimy sobie przypisac jakies zaslugi, a co) fajne mieszkanie, mam nadzieje ze Wam sie znim uda

Esti ja nie jestem z warszawy, choc swojego czasu to byl prawie moj drugi dom ale moj TŻ jest tam do soboty pierw na jakims szkoleniu a pozniej na jakiejs reklamacji o tak a propo Twojego pytania :P:

Bercia super ze wszystko dobrze

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-02-19 o 21:42
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 20:30   #148
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Hej kochane
ale kathi postraszyła i mamuśki melduja się aż miło

Zdaje relacje z wizyty u gin
moja szyjka się trzyma rozwarcie się nie robi ale ten miesiac mam szczególnie uwazać i dużo więcej odpoczywać bo to nie pora na narodziny
z usg wynika że z malutkim wszystko okey ale jak moja gin w pewnym momęcie powiedziała zmierzymy jej brzuszek to chyba tak wyglądałam zanim zażądałam wyjasnienia moja gin krzykneła przecież to chłopak widać jajka i jak mu wszystko stoi dostałam nawet foto chyba dal potwierdzenia ale powiem Wam że mnie zamórowało tak przyzwycziłam się do syneczka
i z tą moją cukrzycą nie jest tak zle pytałąm czemu nie musze brać insuliny mierzyc cukru kilka razy dziennie i okazuje sie ze w szpitalu miałam dobre wyniki i dietka wystarczy
miałąm niskie ciśnienie jak nigdy zawsze 125x80 a dziś 105x70 moja gin kazała więcej mi pić no nie tego wody
poza tym nie przytyłam od ostatniej wizyty i mam dalej 6 kg na plusie
ufff to chyba wszystko jestem szczęsliwa i ide do łóżeczka
a brzuszek nie mam wcale twardy taki moze być choć mam leki gdyby coś mnie niepokoiło oby nie były potrzebne

to fajnie ze wszystko dobrze
i ze z malutkim wszystko ok..

pewnie cie niezle zamurowala jak powiedziala ''zmierzmy JEJ brzuszek;; hehe

ale nudy dziewczyny zyjcie
agusia gadulo pisz cos
Stary 2009-02-19, 20:37   #149
Fasolka87
Raczkowanie

Smile Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3

Sashka dziewczyny maja racje, nie masz sie co martwic dziecko mojej kolezanki cała ciaze było pupa do dołu, a na koniec zaskoczył wszystkich i obrócił sie jak nalezy to nie jest reguła

---------- Napisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

DjAmelka my jutro mamy 100dniówke mówisz że leci jak cholera...teraz to dopiero bedzie z górki
Stary 2009-02-19, 20:38   #150
kuroikaze
Wtajemniczenie

kociek jak bedziemy rodzic w terminie to bedziemy sie wspierac duchowo bede sobie myslec ze musze to przezyc bo Ty przezywasz to samo i pewnie nie marudzisz tylko jestes dzielna :P:
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości