![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
Cytat:
mieszkanko piekne! ![]() naprawde sliczne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mi sie bardzo podoba ojj marzenie ![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
pakusiu nio szkoda ze ta babka tak sie zachowala, ale moze nie byla warta Waszego czasu. Trzymam kciuki za to nastepne mieszkanko
![]()
#123 |
Raczkowanie
|
esti dobra juz nie bede zdradzać
![]() ![]() pimach a ja zjadłam 4 bo tyle kupilam. Wiecej nie kupie i nie ma mnie co juz kusić. A jutro to ja już nie chce pączka bo juz nie swiateczny ![]() ![]() ![]() co do wózków to nie pomoge mam ten sam problem co ty. Nie mam pojecia jaki kupić a nie chce jakiegos strasznie drogiego Chcialabym taki w okolicach 1 000 zł, skrzatek ja chce rodzic na Jaczewskiego bo stamtąd mam lekarza i to podobno najlepszy szpital w Lublinie jesli chodzi o zaplecze noworodkowe. to tak zebym sie bezpieczniej czuła. To Wy tez bedziecie mieć chlopca?? Wiesz ja na poczatku jak jeszcze nie wiedziałam jaka pleć to sądziłam ze dla chlopców nie ma ladnych imion a dla dziewczynek wszystkie cuudne a teraz mysle zupełnie odwrotnie ![]() ![]() pakusia no zostane z Wami bo jestem strasznie zaskoczona ze Seona mnie pamieta bo ja naprawde bardzo dawno teeeemu pisałam. no i trzymam kciuki za jakieś fajne mieszkanko. Chcecie wynająć czy kupić?? Mnie bedzie to samo czekać za kilka mesiecy. narazie mieszkamy u mojej mamy a po macierzynskim wyprowadzka i szukanie mieszkania kuroikaze to bedziemy sie wspierac ze wzmorzona siła ![]() Aguśkaa ja tez sie boje tej szyjki skracającej. moja nie jest za długa ![]() Seona nie zdradzam i zagladac i pisac bede ![]() ![]() malutka dzieki za powitanie też Cie witam i wszystkie wizażanki zreszta tez jeku jakie Wy tu macie tempo pisania człowiek nie nadaza czytac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
pakusia ale śliczne to mieszkanko...naprawdę
![]() a my jutro na 8.00 idziemy z Julką na bilans dwu-latka ![]() ![]() KIEDYŚ JUŻ PYTAŁAM ALE TERAZ JEST WIĘCEJ MAMUSIEK WIĘC PYTAM PONOWNIE CZY KTOŚ JEST Z WAWY? ALBO PLANUJE TU RODZIĆ??? Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-02-19 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
kociku a ile ma twoja szyjka???
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze to mieszkanie okaze sie spoko bo jak bedzie inaczej to sie zastrzele.... napalilam sie na nie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
no uwierz,że my też byłyśmy zaskoczone
![]() ![]() ![]() ![]() SN 26.01.09 Dawid 2330g 52cm 34t3d SN 19.02.09 Nina 2400g 48cm 37t2dCC 30.01.09 Filip 2462g 33t6d CC 01.02.09 Lenka 2200g 47cm 35t1d SN.05.02.09 Filip 2750g 51cm 36t2d SN 15.02.09 Krystian 3280g 37t6d SN 16.02.09 Ania 2660g 50cm 38t2d Cytat:
właśnie o to chodzi,że my się już w III części zaczęłyśmy rozpakowywać ![]() ![]() ![]() wszystkiego dobrego Wam życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
widze ze ktoras z wizazanek urodzila w 33 tyg.. jakbym miala urodzic za miesiac to bym sie chyba zalamala.. hehe
![]()
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szokkkk... juz tyle marcoweczek ![]() ![]() ![]() ja tez bym sie zalamala jakbym miala za miesiac urodzic... ale wiadmo niczego nie jest sie pewnym i czasami i tak bywa... dlatego najlepiej miec wszystko gotowe juz ok 30 tc... zeby nic nie zaszkoczylo
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kochane prosze tu nie straszyc ![]() urodzimy w terminie wszystkie ![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
wlase pakusia wypluj te slowo bo ja w sumie zaczynam 30 tydzien hehe
cholera jasna.. chyba bym sie zalamala jak jeszcze nic nie mam..!! jak narazie moj tz kupuje zabawki.. madre to? ![]() ![]() ciuszkow zabardzo nie mam buetele tez smoczkow tez, lozeczka ,.. wozka.. ale mam.. ZABAWKI ![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Pakusia
mieszkanko ![]() ![]() ![]() ps. a ja byłam zwiedzić "swoją porodówkę" ![]() wiecie wszystko białe, sterylne, kafelkowo-metalowe, takie wrażenie czysto-sucho-nietykalnie! 3 łóżka na porody oddzielone takimi ścianami i zasłonami i "wyjazd" na salę operacyjną do cc (w razie gdyby co ![]() ![]() ale sale do leżenia z bobaskami śliczne, kolorowe itd. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ad. 2 jakie śliczne to mieszkanie ![]() ![]() popieram w całej rozciągłości ![]()
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jestem realistka i wiem ze moze sie tak zdarzyc... mi mamuska juz suszy glowe ze nie mam spakowanej torby i zebym sie spieszyla... wiadmo ze chcialabym urodzic w terminie, ale to nie ja termin wybieram hehehe .... moj synek jak bedzie chcial ze mna juz byc to sie o to postara a nie chce wtedy wyladowac "z reka w nocniku" ![]() mowie tylko ze moze tak byc... popatrzcie na marcowki!!! one juz w styczniu sie zaczelu rozpakowywac i napewno tez nie chcialy tak szybciuko i z nienacka ![]() Cytat:
![]() ![]() za wynajem chca 950 euro miesiecznie plus rachunki... wiec spoko, teraz placimy 1200 plus rachunki wiec troszke taniej...
![]() |
#135 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
faktycznie małe dzieciaczki, ale ja swoją pierwszą córcię urodziłam w terminie i ważyła 2560 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ma ciepłe kolory jest kanapa dla tatusia....stolik, gazety.... łóżko dla rodzącej wygląda jak normalne łóżko tyle że jest na pilota więc sama reguluję jak chcę leżeć...są szafki, regulowana jasność światła , radyjko i płyty CD relaksujące i już.... a jak zaczyna się akcja to moje łóżko zamienia się w samolot ![]() ![]() ![]() aha i sale są pojedyncze ... a sale dla mam z dziećmi też bajka ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
pakusia super mieszkanie
![]() Edytowane przez kubek29111 Czas edycji: 2009-02-20 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczor mamuski
![]() Meldujemy sie z Kubusiem w trzeciej czesci watku ![]() Wpadlam tak na chwile. Nadrobie zaleglosci. Bylam dzis u gina..... Pisalam wam wczoraj, ze moj syncio od dwoch dni cos malo i slabo sie rusza. Wiem juz dlaczego... Gin zrobil mi usg. Okazalo sie, ze Kubus sie obrocil pupcia w dol ![]() ![]() ![]() ![]() W sobote jak bylam na tym usg to byl prawidlowo ulozony... Ech.... ![]() Ogolnie z Kubusiem wszystko dobrze. Tetno prawidlowe. Widzialam jak serduszko bije i jak sie rusza. Tak bardzo sie balam, ze cos z nim nie tak. Jezeli chodzi o mnie to ok. W ciagu 5 tygodni przytylam 2 kg. Ogolnie 10 kg na plus. Wiec nie jest tak zle. Cisnienie troche mi sie poprawilo. Za tydzien jade na kontrole do gina, zobaczyc jak moj syncio jest ulozony i z wynikami moczu.
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sale porodowa masz jak marzenie... oj bajka normalnie Cytat:
no ja tez wlasnie planuje kupic w maju... powiedzieli mi w sklepie ze najepiej kupic wozek najnapozniej sie da... wedy gwarancji sie nie traci tych kilku miesiecy... chcociaz ja juz bym wolala teraz miec wozeczek ![]()
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-02-20 o 18:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie oglądnęłam z synkiem "dobranockę" na YouTube..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=XmT9FcYifvQ t tak na rozluźnienie atmosfery bo widzę że już zaczynacie wariować i myśleć o porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2008&bg=000 dobranoc ![]()
#140 |
Zakorzenienie
|
sashka nie martw sie Skarbie, dzidzia moze sie odwrocic tydzien przed porodem
![]() ![]() Fionka jak tu sie nie stresowac jak taka nazwa watku ![]() ![]()
#141 |
Rozeznanie
|
Witam was kochane!!!!!Niewiem czy mnie pamietacie ?Bylam tu z 5 razy
![]() ale czesto tu zagladam i was podczytuje ![]() Mi dzisiaj zostala 100-wa do rozwiazania .Leci to jak cholera ,zaczynam coraz czesciej myslec o porodzie ,i wogole!!!! Sashka a na kiedy masz termin?Moze jeszcze zmieni pozycje.Moj syn przed porodem(wpoprzedniej ciazy)to robil sobie jaja ze wszystkich ![]() ![]() ![]()
#142 |
Wtajemniczenie
|
sashka dziewczyny mają rację może nawet tydzień przed porodem zmienić pozycję. Jak byłam w szpitalu to mi powiedzieli że KTG robią od 28 a tak naprawdę od 30 tc bo do tego czasu dziecko jeszcze sobie pływa.
Statystycznie najwięcej dzieci od 32 tc ma ułożenie takie jak już pozostanie ![]() poza tym widziałam na takim filmiku że aby dziecko ułożyło się główką do dołu to dobrze jest wziąć latarkę i świecić nią od dołu przy skórze. I dziecko ciekawskie często zmienia pozycję ![]() ![]() djamelka a Ty chcesz baty za to że się tak rzadko odzywasz??? ![]() lecę pod prysznic...tż jeszcze w pracy...wyjątkowo tak długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Esti predzej nie pisalam czesto bo nie docieralo do mnie ze jestem w ciazy
![]() ![]() Dziewczyny a jak u was z waga i wzrostem dziecka(wprzyblizeniu)czy ginekolog wam mowil?
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobra dobra ![]() ![]() ja się dowiem niebawem na usg ale tu masz w przybliżeniu podane w ogóle to fajna stronka http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.html sashka zobacz http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-30.html tu podają że od 30 tc WIĘKSZOŚĆ dzieci układa się główką do dołu ale są takie co później ![]() ![]() Ty zaczynasz 30 tc a na stronkach piszą zawsze o skończonych tygodniach więc nawet jakby się tym sugerować to za tydzień zobaczysz co będzie a może być inaczej ![]() jakoś nie mogę dojść do tej łazienki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
djamelka witaj
![]() jesli chodzi o te nieszczesne kg to ja jestem juz 8 kg na plusie ![]()
#146 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
![]() ale kathi postraszyła i mamuśki melduja się aż miło ![]() Zdaje relacje z wizyty u gin moja szyjka się trzyma rozwarcie się nie robi ![]() ![]() z usg wynika że z malutkim wszystko okey ale jak moja gin w pewnym momęcie powiedziała zmierzymy jej brzuszek to chyba tak wyglądałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i z tą moją cukrzycą nie jest tak zle pytałąm czemu nie musze brać insuliny mierzyc cukru kilka razy dziennie i okazuje sie ze w szpitalu miałam dobre wyniki i dietka wystarczy ![]() miałąm niskie ciśnienie jak nigdy zawsze 125x80 a dziś 105x70 moja gin kazała więcej mi pić ![]() ![]() poza tym nie przytyłam od ostatniej wizyty i mam dalej 6 kg na plusie ![]() ufff to chyba wszystko jestem szczęsliwa i ide do łóżeczka ![]() a brzuszek nie mam wcale twardy taki moze być choć mam leki gdyby coś mnie niepokoiło oby nie były potrzebne ![]()
#147 |
Wtajemniczenie
|
Sashka nie martw sie, moj tez jest obrócony na razie głowką do góry mam ją przy pępku. W każdej chwili moze sie obrócić główka na dół, nie przejmuj sie na zapas, jeszcze masz czas
![]() djamelka czesc ![]() ![]() moj podobno waży 1200 gram ale cos mi sie wydaje ze to troche duzo jak na 29 tydzien Aguska ja jestem 9 kg na plusie :P a po dzisiejszym dniu to napewno z 10 ![]() Pakusia to dobra wiadomosc ![]() ![]() ![]() Esti ja nie jestem z warszawy, choc swojego czasu to byl prawie moj drugi dom ![]() Bercia super ze wszystko dobrze ![]() Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-02-19 o 21:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fajnie ze wszystko dobrze i ze z malutkim wszystko ok.. pewnie cie niezle zamurowala jak powiedziala ''zmierzmy JEJ brzuszek;; ![]() ale nudy dziewczyny zyjcie agusia gadulo pisz cos ![]()
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
![]()
Sashka dziewczyny maja racje, nie masz sie co martwic
![]() ![]() ![]() ---------- Napisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- DjAmelka my jutro mamy 100dniówke ![]() ![]()
#150 |
Wtajemniczenie
|
kociek jak bedziemy rodzic w terminie to bedziemy sie wspierac duchowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.