|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: młode mamy, pytania i odpowiedzi
Cytat:
witaj jaki słodziak my też mieliśmy cyrki z kolkami ale tylko tak do 5 tygodnia,teraz odpukać juz jest ok |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to się cieszę,bo tak mi własnie ten Hel chodzi po głowie...Najbardziej to mi chodzi o Darię,żeby jej stworzyć jak najlepsze warunki Trochę sie tylko martwię o drogę,bo musielibyśmy od naszego miejsca zamieszkania jechać niemal 12h Ale mała będzie miała już skończone 21 miesięcy to może jakoś przetrwa ![]() ![]() A czy mogłabyś podać namiary na ten ośrodek
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
zaraz spóbuje jeszczew raz,bo raczej tu nie moge wklajać linków.
juz sie robi |
|
|
|
|
#127 |
|
Przyczajenie
|
Jeeeee!!!
![]() Zuźka sie przeturlała!!! lezala na pleckach, pierw na bok a potem sie rozbujała i na brzuszek!!!hihihi ale z brzucha na plecy to za nic w swiecie sie nie chce przewrocic...zapiera sie i kocyk sciska zeby jej nie ruszyc!!! |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
|
|
|
#129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
co prawda młodą mamusia nie jestem ale starszą siostrą Szymonek 21 marca skończy 2 miesiące. Ogólnie jest grzeczny noce przesypia ale ma ataki płaczu i nie da się go uspokoić ( oczywiście jest suchy nakarmiony) nie wiemy czym może to być spowodowane a bardzo nas to martwi, mama idzie z nim do lekarza w poniedziałek ale martwi mnie to i jeśli któraś mamusia miała tak u swojego dzieciątka to proszę żeby mi napisała parę słów. Pozdrawiam Młode mamusia i życzę zdrówka dla waszych pociech
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
witam
taka pierwsza mysl to moze kolki... prawde mówiac to moja mała to ominelo, ale z opisow kolezanek tak to wyglada. mysle ze nie musisz sie martwic na zapas i poczekajcie na opinie lekarza. z pewnoscia wszystko bedzie dobrze i maluszkowi przejda te napady placzu. najwazniejsze zebyscie sie nie denerwowały, nie były zestresowane...dzidzius wyczuwa niepokuj i moze dlatego sie denerwuje i placze. lekarz napewno wam cos poradzi. pozdrawiam |
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
też jestem młodą mamą 10 miesięcznego bąbelka
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Ja mam pytanie odnośnie usg bioderek. Szczerze to dowiedziałam się o czymś takim dopiero pare dni temu, w moim szpitalu oczywiście nikt mi nic na ten temat nie powiedział, pediatra też nie. dopiero mąż od kolegi usłyszał, że idą na takie usg, bo mały będzie kończył 4 tyg. No a moja córcia ma już pół roku. I co teraz? A wy dziewczyny skąd o tym wiedziałyście?
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
Jestem mamą Nikodema. Jutro kończy 3 miesiące. Jak ten czas leci. Wydaje się, jakbym wczoraj rodziła a to już tyle czasu A jeśli chodzi o bioderka, to ja dowiedziałam się z wizażu a potem jeszcze położna na wizycie mi mówila
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-07-06 o 23:16 |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od położnej pediatra na pierwszej wizycie dala nam skierowanie na usg
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
chciałam się tylko ładnie przywitać
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- ja się dowiedziałam o usg bioderek z internetu, nikt nigdzie wcześniej nie powiedział, ani położna ani lekarz prowadzący ani pediatra, jak się sami niczego nie douczymy to nikt nas nie poinformuje, przynajmniej u mnie tak było:/
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie. Położna jedynie wspomniała o witaminie D3, tak samo pediatra. fakt sprawdzał jej bioderka, ale to nie było usg :[
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie masz w zaleceniach USG stawów biodrowych do 6 tygodnia życia? Edytowane przez boska latynoska Czas edycji: 2013-07-08 o 17:03 |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Mam 17 lat i jestem w ciąży... Od kilku tygodni... Jestem po prostu przerażona i nie wiem co ma zrobić. Na razie wie tylko moja kuzynka, bo rodzeństwa nie mam a rodzice i tak mi nie pomogą. Chłopakowi jeszcze nie powiedziałam...
|
|
|
|
|
#142 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kurdę Cieżka sprawa. Powiedziałaś już rodzicom albo chłopakowi?
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie jestem przekonana o faktycznej ciąży
dziewczynka nabiła sobie kilkadziesiąt postów na samych seksualnych wątkach i tyle jak na wielce zmartwioną wieścią o ciąży - zadziwiająco błahe podejście.
|
|
|
|
|
#144 |
|
Przyczajenie
|
Ojej ojej wielkie mi halo. Ja mam 18 lat (kończę w listopadzie) i jakoś wielkiej afery nie robię. Jeżeli potwierdziłaś ciąże powiedz swojemu partnerowi a później rodzicom jak już obydwoje porozmawiacie. Ja zrobiłam tak że powiedziałam zaraz jak się dowiedziałam chłopakowi (w końcu to nasza wspólna sprawa a nie tylko ja byłam "winna") a dopiero po miesiącu rodzicom i mama o dziwo nie krzyczała ani nic a ojciec powiedział że tylko mu przykro że sami mu o tym nie powiedzieliśmy tylko moja mama to powiedziała bo ja się za bardzo bałam, bałam się jego reakcji bo jest osobą nerwową a jednak okazało się że nie jest taki zły jeżeli chodzi o ciąże w młodym wieku. Więc nieważne jakich masz rodziców powiedz im jak najszybciej, ja z tym zwlekałam i żałuję.
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Teraz już jest ok
![]() Chłopak jest na tyle dojrzały że nie przeraził sie tym faktem ![]() Rodzice na początku byli w szoku ale nie krzyczał nikt... Jakoś to będzie ![]() O tyle ile się bałam teraz się cieszę że zostanę mamą . |
|
|
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamy
![]() Chciałabym polecić super bloga, prowadzonego przez młodą mamę trójki dzieci ( bliźniaki i córeczka). Czytając bloga można się dowiedzieć wielu przydatnych informacji zarówno dla obecnych jak i dla przyszłych mam. Blog jest naprawdę ciekawie napisany i myślę, że może pomóc. Polecam ![]() http://mamagaskar.bloog.pl/?_ticrsn=...tticaid=6111eb |
|
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
Masz bardzo drażniący styl pisania, przedstawiasz wszystko jakby to było jedyne możliwe rozwiązanie i prawda objawiona.
Przykładowo - nie zawsze octenisept się sprawdza (zero informacji, dlaczego akurat P. proponujesz i zero info o tym, co można w zamian), to czy dziecko potrzebuje czapeczki i rękawiczek (niedrapek) to nie sprawa dużej masy urodzeniowej, a dokarmianie mm w szpitalu - no cóż, temat rzeka czasem TYLKO to mówią, nie mówiąc jak kp. I odsyłam do wątku "jak rozreklamować bloga w nienachalny sposób"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Mój Marcelek kończy dziś 3 tygodnie także dopiero uczymy się siebie nawzajem. na razie od 3 dni walczymy z koleczkami ;( poki co innych problemów brak 

Trochę sie tylko martwię o drogę,bo musielibyśmy od naszego miejsca zamieszkania jechać niemal 12h
Ale mała będzie miała już skończone 21 miesięcy to może jakoś przetrwa