|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze perfumy na nadchodzące ciepłe dni
D&G light blue,
Donna Karan DKNY fresh blossom Miss Dior Cherie Baby Doll YSL BS Circus i ostatkami Moshino Funny (tylko nad wodą Bez YR większość to niestety próbki, albo odlewki : (pogrubione, flakony 50, albo setki)no i planuję zamówić Demeter świeżość prania i poranna rosa. Edytowane przez Reavela Czas edycji: 2010-02-25 o 10:10 |
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Dior Addict Shine
Chantal Osez moi Bvgarie Omnia Green Jade La Perla J'aime Shiseido Zen i dodatkowo planuje nabyć na wiosne 19, dune i aliena edt |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie jeszce nie dotarlo, ze juz niedlugo bedzie cieplej
![]() I jak na razie "wiosennej szafy" perfumeryjnej jeszcze nie skompletowalam... Moze nada sie Libertine, Jade pewnie pozostanie na topie, chcialabym Agentowe Jajka.... ![]() Moze jeszcze cos swiezego z drewnem ![]() Zobaczymy
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odstawiłam już większość esencjonalnych kadzidlaków, którymi pachniałam nieprzerwanie od jesieni i przerzuciłam się na lżejsze: Ouarzazate, Rock Crystal, Kyoto. Póki jest jeszcze chłodno, ale już czuć wiosnę, używam Insolence edp, który później będzie za ciężki. Zamierzam też wyciągnąć na dniach Let me play the lion, Molecules 01 i NR For Her. Ale najbardziej się cieszę na zapachy na dni zupełnie już ciepłe. Straszliwie tęsknię za Ogródkiem Śródziemnomorskim, Premier Figuier, Philosykosem i Addictem Fraiche - od lat moim stałym letnim zestawem.
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Wczesna wiosna u mnie pachnieć będzie czarną Mańką, Perełkami, Elixirem Penhaligonsa i może czasem Moschino Funny!
Na przywołanie cieplejszych dni aplikować sobie będę Baby Doll - przybyła do mnie pełniuteńka seteczka i nie mogę się doczekać jej użycia...
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Mój zestaw wiosenno-letnio-upalno-dzienno-wieczorny jest już niemal skompletowany
Szczęśliwe zapachy to:- D&G - 3 L'Imperatrice - Klein - CKin2U - Nina Ricci - Nina - Moschino - I love love - V. Beckham - Signature - Dsquared2 - She Wood - Guerlain - AA Mandarine Basilic - Givenchy - Organza - Lancome - Hypnose edp - Cacharel - Amor Amor W odlewkach bądź flakonach (głównie flakonach ) posiadam już niemal wszystko z tej listy, brak mi tylko CKin2U i jak znam życie, to lista jeszcze się nieco rozszerzy ![]() Nareszcie pachnie wiosną i można myśleć o lecie |
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Esencia de Duende
J. Lo Still Lanvin Eclat D`Arpege Gucci edp II Gucci Envy me Gucci Flora Jak już kupię: Azzaro Blue Charm Azzaro Pink Orange |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Na ten moment w najbliższej przyszłości mam zamiar pachniec:
- Miss Sixty - Chanel nr 5 Eau Premiere - Addictem 2 - HP (w chłodniejsze dni) - Addictem (jw) - Obsession Night - Wishem - Sweet darling - Intimately Night - MP - Eternity Moment Czyli prawie połową swojej kolekcji
Edytowane przez studentkaAM Czas edycji: 2010-02-26 o 07:42 |
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
wiosna:
champs elysees anais anais halloween image lovely extravagance elle edp ysl lato; DKNY happy ferragamo p femme happy heart image covet |
|
|
|
|
#130 |
|
BAN stały
|
U mnie królować będzie pewnie Kashmina.
Poza tym na wczesną wiosnę mam zamiar nabyć Black Kennetha Cole'a. |
|
|
|
|
#131 |
|
To ja :)
|
U mnie z pewnością będzie to -nieprzerwanie, Lalique Le Parfum i Creed Acqua Fiorentina
![]() To takie dyżurne, a poza tym będą się przewijać Wish Turquoise Diamond, Love in Paris, Miss Dior Cherie i inne...
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba się zaopatrzę w YSL Elle :P
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno będę używała wszystkich moich zapachów, ale ręka pewnie częściej będzie sięgała po te lżejsze. Narazie do wyboru mam:
- Blv - Halloween - Desire - Ninę - Jeans Trussardi - Ultraviolet - Orazuli - Ode a l'amour - Twice - Woman Marc O'Polo - She Revlonu - Sweet Darling Oprócz tego jak wspomniałam mój ulubiony "cięższy kaliber" ![]() Z tych typowo wiosennych planuję zakupić: - Presence d'une femme - Skin - Baby Doll Edytowane przez Julie_K Czas edycji: 2010-02-26 o 11:50 Powód: dopisek:) |
|
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
ja się napaliłam na "wiosenne" happy to be
|
|
|
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
Be Givenchy i nowy Zen.
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Moi faworyci na nadchodzące ciepłe dni:
DKNY wieżowiec zielona herbata Yves Rocher werbena Yves Rocher Myślę jeszcze o zakupie Chance,sama nie wiem czy edt,czy edp.Według waszych nosków edt jest trwała???Myślałam jeszcze nad Romance R.L.Jak z trwałością Romance??? |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ciepłą wiosną i latem będzie królował Amethyst Lalique.
Poza tym: Midnight Poison, Stella (klasyk, Sheer i Peony), Perły, Amethyst Durbano, Hot Couture, EDM i Elixir a także z doskoku pozostałe flakony
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie (jak co roku) Kenzo Le Monde, Baby Doll i najnowsza Escada (przepyszna...mhmmm...
) . No i jeszcze Bronze Goddess, koniecznie!Ja już wyciągnęłam Envy i Gucci II, to też, ale na teraz. Edytowane przez ladyDIOR Czas edycji: 2010-02-28 o 09:44 |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
To ja napiszę na razie czym planuję pachnieć wiosną (bo za latem jakoś szczególnie nie tęsknię
Tak więc wiosna u mnie pachnieć będzie: Elixir des Merveilles, Angel i Angel la Rose, Smokiem edp (po raz kolejny zdobyłam odlewkę, w taką pogodę przedwiosenną jak dziś jest znakomity), Midnight Poison Soir de Lune Scent Intense BC Incense M. Williamson Marzy mi się jeszcze odlewka Hot Couture edp, to bardzo wiosenny i radosny zapach. Czekam teżna Molecule 01, może dolecą do wiosny ![]() No i oczywiście pewnie od czasu do czasu przybłąka się do mnie z sentymentem jakaś Wiedźma z Bagien i inne stwory-potwory
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Zapewe trudno będzie mi się przestawić na zestaw wiosenno-letni.
W głębi szafy czekają: Jaipur Saphir, Happy, AoD le Secret, Eau Illuminee Delrae, Pamplelune, Gentiana, HC edt, edp Anice Etro, Narciso edt, Kashmina, ILA, Antidote V&R, Allure Homme Sport, Egoiste... I Lolita Si jak mnie nikt od niej nie uwolni
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio, z zaskoczeniem, spodobały mi się The Look, V.Wang. Na potencjalnie upalne dni byłyby idealne
![]() Si Lolita też mi się baaaardzo spodobały Ale co ja wypisuję! - na wiosnę przede wszystkim muszę zaopatrzyć się w Stellę
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna - to zdecydowanie pora na Dzongkha mój nr1 na tę porę roku.
Lato - Jatmansi,Bvlgari Au the Rouge W małych ilościach Słoń. Pierwszy raz w cieplejsze dni będę również używać,upolowane zimą Demeter Sushi i AA Laurier Reglisse może jeszcze Demeter Tomato (jeśli kiedyś do mnie doleci )Prawdopodobnie nie zrezygnuję z moich ukochanych zapachów Nature Millenaire,Winter Delice,T4T .... ![]() Będę używać dalej tego,na co mnie najdzie ochota,ale w zdecydowanie mniejszych ilościach
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Jako wielbicielka slodkich, ciezkich, kwiatowych woni raczej nie bede uzywala tego, co do tej pory
na skladzie mam sporo zapachow, ale wszystkie raczej sa jesienno-zimowe... Zazwyczaj, gdy nadchodza zimne dni, ciagnie mnie do wiosennych zapachow, a latem - do ciezkich i slodkich Tym razem jednak moj organizm zaczyna chyba prawidlowo funkcjonowac, bo wraz z wiosennym powietrzem (ktore juz czuc!) mam ochote na kwiatowe, owocowe perfumy Z lekkich mam tylko Stile donna, It is love, 5 alejke i Green tea exotic. Jednak sa dla mnie troche malo charakterne, dobre na wakacje na wsi, wzglednie na aerobik Bede wiec musiala (o ja biedna) wydac troche kasy na cos nowego Zeby wpasowac sie w klimaty wiosenne. Zastanawiam sie nad:MDCh L'eau Fresh blossom Jardin clos Diptyque ewentualnie tym, co trafi do perfumerii jako nowosci ![]() Ach, zapomnialabym, ze w razie pustek w portfelu mam na wiosne Rodrigueza Mysle, ze bedzie dobry na wiosne
|
|
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
ja już mam youth dew
i niedługo dostanę BC |
|
|
|
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przymierzam się do zakupu,ale chciałabym go nosic też latem powiedz mi proszę używasz M.P latem?Chodzi mi o to czy nie jest za c iężki na te porę roku.Wracając do tematu to dołączy do mnie jeszcze Prada Irysowa.Teraz powoli wiosennie używam C.N,Ange ou demon i Angela. |
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Raczkowanie
|
Ja już chcę wiosennie używać:
- Prada Infusion d'Iris - CH 212Sexy - Agent Provocateur ![]() - Miss Dior Cherie - Burberry The Beat i jeśli się udadzą wspólne zakupy - to moją ukochaną DKNY Women niech już przyjdzie zapachowa wiosna!!!!!!! ![]() Cytat:
kocham ten zapach i dla mnie nie jest za ciężki. Oczywiście, w upał 40 stopni raczej go nie używam, ale na letnie popołudnie/wieczór... mmmmm.....![]() : slina:
Edytowane przez kalendarzowa_wiosna Czas edycji: 2010-03-02 o 00:38 |
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lepiej pachnieć niż niczego nie używać![]() Myślę też o Chanel Chance na wiosnę i lato |
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Jakoś w połowie zimy stwierdziłam, że aktualna ilość <15 flaszek mnie przytłacza.
![]() Kilka poleciało w świat, kilka powędrowało do szafy o oczekiwaniu na wiosnę. Jakoś nie bardzo za nimi tęsknię , ale obiecałam sobie, że dam im szansę (baaaardzo zmieniły mi się upodobania w ciągu tych paru miesięcy).Są to: Kenzo Amour Florale, GF In the mood for love, Code summer i Herba Fresca (dwie ostatnie raczej z myślą o lecie). Na wiosnę na pewno nie zrezygnuję z Tea for Two (odlewka mi się kończy ), ani z Safran Troublant (tu na razie się nie muszę martwić o to, że mi zabraknie ), ani z Kashimy Touch.Resztę zapachów też ponoszę od czasu do czasu. A tak swoją drogą, myśląc w kategoriach perfum - zastanawiam się, czy nie bardziej mi szkoda rezygnować z tych typowo zimowych zapachów (dla mnie to OI, Botrytis, i ach! likierowy Angel, przecież ja go prawie nie nosiłam ) niż wracać do tych "wiosennych"... ![]() (zaznaczam, że staram się nie rozgraniczać tak zapachów, ale po prostu moje zainteresowanie perfumami nie ma jeszcze roku, nie wiem jak te moje zimowe zapachy sprawdzą się teraz )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

(pogrubione, flakony 50, albo setki)

) posiadam już niemal wszystko z tej listy, brak mi tylko CKin2U 
klik!

) niż wracać do tych "wiosennych"...