![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Kto ma doła z powodu braku pracy?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
tez mam doła!
![]() ![]()
#123 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, za granica naprawde nie jest latwiej o prace, moze wczesniej tak bylo, ale nie teraz!
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też. Raczej do marca/kwietnia będzie zastój. Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2008-11-28 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Znowu ja. Dostałam dziś wypowiedzenie. W związku ze złą sytuacją na IS jak i w całej Europie. Mam sie chyba pocieszyc tym, bo nie wiem w jakim celu mi to powiedzieli, że wykonywałam swoją prace bardzo dobrze, ble, ble, ble.
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Jejku coraz gorzej sie czuję:-(((Już 1,5 miesiaca siedze w domu:-(Rozdawałam ulotki jakis czas ale dzis mi powiedzieli ze nie potrzebują już na grudzień ulotkarzy:-(Jestem beznadziejna bo nie umiem sobie znalezć pracy.Ale dół.
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;9899043]
Ja też. Raczej do marca/kwietnia będzie zastój.[/quote] O nie straszcie mnie nawet - ja po 2 miesiącach szukania pracy wpadam w jakieś straszne kompleksy, póki co chcieli mnie tylko w callcenter ale jak sobie policzyłam ze pewna wypłata to tylko 700 zł, a jak wiadomo prowize mogą się pojawić lub nie... to postanowiłam jeszcze się wstrzymać z tą decyzją i tak dziś cały dzień chodziłam od firmy do firmy roznosząc CV, bo mam wrażenie ze w necie odpowiedziałam już na wszystkie ogłoszenia ![]() Nie wiem wydawało mi się zawsze, że nie głupia jestem - oj jakbym już chciała pracować
#130 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, dzisiaj policzylam ile wyslalam odpowiedzi w ciągu dwóch tygodni-57!!I nic! Ani słowa, ani jednej fajnej oferty.
Przed chwila dzwonil mi telefon-jakis pan, ze skladalam do nich Cv i czy moge przyjechac jutro na rozmowe do katowic. Oczywiscie sie zgodzilam, ale jak poczytałam opinie w necie o tej firmie, to mi sie odechcialo-to chyba jakas akwizycja. Któras z dziewczyn pisala, ze skoro studiuje prawo, to moze moglabym sie zatrudnic w jakiejs kancelarii-w tym jest problem, ze bylam juz dawno w kancelariach i nikogo nie szukaja. Bo najczesciej jako asystentki pracuja kuzynki, siostrzenice, córki znajomych, i po prostu nie ma wolnych etatów. Jestem załamana ![]() ![]() Dodam, ze nie jestem glupia-studiuje, znam dwa jezyki, mam miedzynarodowy certyfikat, doswiadczenie w biurze i w sklepie, a i tak dla potencjalnych pracodawców jestem beznadziejna ![]()
#131 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem na III roku prawa i jakoś się trzymam, bo mam zajęcia...ale tak bardzo bym chciała już nabyć jakiegoś doświadczenia, zarobić na siebie. No i strasznie się boję jak będzie w przyszłości. Tylu moich znajomych pokończyło studia...mają to wyższe wykształcenie i co? I nic!
Teraz trzeba kombinować, być bezpardonowym albo mieć "plecy", by jakoś się utrzymać na rynku. ... Mam dziś doła (ach ta jesienno-zimowa chandra). |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Niestety czytam gdzies, że około 20 % absolwentów jest bezrobotnych..., no i to tez nie nastraja zbyt optymistycznie... ale z drugiej strony przynajmniej nie jestem sama na tym wózku.
Mam poprostu doła ![]()
#133 |
Nie depcze krokusów
|
nati360 - bardzo, bardzo źle się tam dzieje
![]() iza243 - jak to? A promocje świąteczne, kredyty itp.? Mnóstwo roboty jest teraz dla ulotkarzy! To jakiś ściemniacz musiał być, moje znajome z akademika przed świętami miały pełne ręce roboty (dorywczej) za wyższą stawkę niż normalnie, więc pewnie on wkręcił do tego jakieś dzieciaki znajomych. verochka - moi znajomi dostali pracę w kancelarii bez znajomości. Zaczęło się od tego, że robili bezpłatne praktyki, potem niskopłatny staż, a potem zostali, bo się sprawdzili. Nie przyjmą studenta, po którym nie wiadomo czego się spodziewać i co potrafi, najpierw musi się sprawdzić. Jeden z kolegów od kancelarii pracował też bezpłatnie w fundacji i zdobywał doświadczenie, na pewno ułatwiło mu to zaczepienie się. Niestety, przyszły prawnik ma na początku same kłody pod nogami. Praca za darmo na początku, bardzo drogie egzaminy... dziś kolega się dowiedział, ile kosztuje aplikacja (dostał się na radcowską) - dramat! Nie ma we Wrocławiu infolinii obsługujących po angielsku? Jakieś Cap Gemini czy coś...? Dziwne, że ze znajomością języka ciężko choćby o pracę w sklepie :/ Kira87 - wyglądasz młodziutko ![]()
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
ja mam strasznego doła z tego powodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
ja też jakiś czas temu, w roku 2005 (świeżo po tym, jak wróciłam z Anglii), szukałam pracy, dodam, że prawie przez rok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o aplikacje właśnie ze względu na związane z nimi koszty zdecydowałam w tym roku nie zdawać na aplikacje radcowską ani adwokacką, nie powiem aby początkujący prawnik miał łatwo, tyle tylko, że ja już nie chcę pracować za darmo....
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Jak bardzo wysokie są koszty związane z aplikacją? Ja mam w planach zdawanie aplikacji sędziowskiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
czesc! podlaczam sie pod watek. Mialam taka sama sytuacje, szukalam pracy swiezo po studiach, cokolwiek, praktyke czy staz nawet nieplatny. Nic nie bylo, chyba ze po drugiej stronie polski, czyli przeprowadzka, wiec lipa.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2008-12-04 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
I znów kolejny dzień zaczęłam od przeglądania ofert pracy. Nie wiem już gdzie mam tej pracy szukać. Skończyłam studia (kierunek artystyczny), po których w zawodzie nie znajdę pracy, bo to środowisko bardzo hermetyczne, gdzie nowe osoby i bez znajomości po prostu nie mają wstępu. Skończyłam niedawno kurs kadrowo-płacowy, ale na tych stanowiskach wymagają 2-letniego doświadczenia. Poza tym ten kurs nie objął wszystkiego co się tyczy pracy kadrowo-płacowej, a obowiązki na tym stanowisku są naprawdę rozległe.
Aplikacje wysyłam na oferty, w których choć troszkę spełniam wymagania, ale nikt się nie odzywa. Nie wiem już co robić! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Nie depcze krokusów
|
Aplikacja radcowska: 5000zł rocznie (3,5 roku, za ostatni nieco mniej, ale stawka zmienia się wraz ze średnią krajową) plus opłata za egzamin oraz za wpis, oraz za 2 zaświadczenia o niekaralności.
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
JA SZUKAŁAM PRZEZ PÓŁ ROKU I ZNALAZŁAM:d:d NIE JEST TO COS NADZWYCZAJNEGO ALE DOBRZE ZAROBIE I PRZYNAJMNIEJ STUDIA SOIBIE ZAPŁACE
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
i ja mam doła. jeszcze pracuję ale przykro tak dowiedzieć się, że jest się nieodpowiednim do pracy ze względu na wiek a nie kwalifikacje.
znów myślę o wyjeździe z miasta, największy zaklad upadl, bezrobocie na max i gdzie ja teraz znajdę pracę ![]()
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
To ja sie przylacze tez mam dola nigdzie nie chca przyjac mojego cv bo jestem niepelnosprawna a co dopiero przyjac do pracy w czwartek znow ide zlozyc cv do kolejnego zakladu ale pewnie znow nic z tego nie bedzie
![]()
#147 |
Konto usunięte
|
A nie możesz szukać przez jakieś organizacje dla niepełnosprawnych?
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Nie depcze krokusów
|
To też zależy od rodzaju niepełnosprawności, moja koleżanka z byłej pracy jest bardzo niska, ma problemy z biodrami i chodzeniem, a dzięki przebojowości i aksamitnej barwie głosu na infolinii spisywała się świetnie.
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Oj już 3 miesiące mija i nie mam pracy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, pisalam tu niedawno bo mialam mega dola z powodu pracy tzn jej braku, wreszcie po 4 miesiacach prace znalazlam a dokladniej praca znalazla mnie jako ze na jednym z portali internetowych (irlandzki) stworzylam swoj profil i pracodawca mnie znalazl. dlatego zawsze warto jest sprobowac i zalozyc swoj profil na wszystkich portalach pracowych, a nuz sie uda.pozdrawiam i zycze szczescia!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.