Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-28, 00:13   #121
claymore
Rozeznanie

Dot.: Kto ma doła z powodu braku pracy?

Cytat:
kto ma doła z powodu braku pracy?
ja.
claymore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 08:37   #122
justina88
Raczkowanie

tez mam doła! szukam juz 4 miesiace i nic ..masakraa

STUDIA

Il y a des etats de l'ame ou l'esprit n'ecoute pas ..
justina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 11:28   #123
Kasik_M
Raczkowanie

Dziewczyny, za granica naprawde nie jest latwiej o prace, moze wczesniej tak bylo, ale nie teraz!
Stary 2008-11-28, 17:04   #124
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
A czy jakieś firmy mówią, że od stycznia będą przyjmować? Bo teraz to faktycznie firmy bilans robią i nie opłaca im się zatrudniać... Mnie przyjęto tylko ze względu na rezygnację innej osoby.
Bardzo w to wątpię...
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 19:42   #125
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Malla
A czy jakieś firmy mówią, że od stycznia będą przyjmować? Bo teraz to faktycznie firmy bilans robią i nie opłaca im się zatrudniać... Mnie przyjęto tylko ze względu na rezygnację innej osoby.

Cytat:
Napisane przez nati360 Pokaż wiadomość
Bardzo w to wątpię...
Ja też. Raczej do marca/kwietnia będzie zastój.

Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Czas edycji: 2008-11-28 o 19:43
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 16:33   #126
nati360
Zakorzenienie

Znowu ja. Dostałam dziś wypowiedzenie. W związku ze złą sytuacją na IS jak i w całej Europie. Mam sie chyba pocieszyc tym, bo nie wiem w jakim celu mi to powiedzieli, że wykonywałam swoją prace bardzo dobrze, ble, ble, ble.
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 16:47   #127
iza243
Zakorzenienie

Jejku coraz gorzej sie czuję:-(((Już 1,5 miesiaca siedze w domu:-(Rozdawałam ulotki jakis czas ale dzis mi powiedzieli ze nie potrzebują już na grudzień ulotkarzy:-(Jestem beznadziejna bo nie umiem sobie znalezć pracy.Ale dół.
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 16:57   #128
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jejku coraz gorzej sie czuję:-(((Już 1,5 miesiaca siedze w domu:-(Rozdawałam ulotki jakis czas ale dzis mi powiedzieli ze nie potrzebują już na grudzień ulotkarzy:-(Jestem beznadziejna bo nie umiem sobie znalezć pracy.Ale dół.
iza243 nie jesteś beznadziejna, tylko większość pracodawców do cwaniaki, którzy z ludzi robią wariatów, ale sami nie wiedzą czego chcą. A nawet zamieszczają oferty tylko dla formalności, bo pracowników na wolne miejsca mają już w znajomych!
mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 18:02   #129
Wisienki
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;9899043]

Ja też. Raczej do marca/kwietnia będzie zastój.[/quote]

O nie straszcie mnie nawet - ja po 2 miesiącach szukania pracy wpadam w jakieś straszne kompleksy, póki co chcieli mnie tylko w callcenter ale jak sobie policzyłam ze pewna wypłata to tylko 700 zł, a jak wiadomo prowize mogą się pojawić lub nie... to postanowiłam jeszcze się wstrzymać z tą decyzją i tak dziś cały dzień chodziłam od firmy do firmy roznosząc CV, bo mam wrażenie ze w necie odpowiedziałam już na wszystkie ogłoszenia

Nie wiem wydawało mi się zawsze, że nie głupia jestem - oj jakbym już chciała pracować
Stary 2008-12-03, 18:50   #130
verochka
Raczkowanie

GG do verochka

dziewczyny, dzisiaj policzylam ile wyslalam odpowiedzi w ciągu dwóch tygodni-57!!I nic! Ani słowa, ani jednej fajnej oferty.
Przed chwila dzwonil mi telefon-jakis pan, ze skladalam do nich Cv i czy moge przyjechac jutro na rozmowe do katowic. Oczywiscie sie zgodzilam, ale jak poczytałam opinie w necie o tej firmie, to mi sie odechcialo-to chyba jakas akwizycja.

Któras z dziewczyn pisala, ze skoro studiuje prawo, to moze moglabym sie zatrudnic w jakiejs kancelarii-w tym jest problem, ze bylam juz dawno w kancelariach i nikogo nie szukaja. Bo najczesciej jako asystentki pracuja kuzynki, siostrzenice, córki znajomych, i po prostu nie ma wolnych etatów.

Jestem załamana Chcialam w kwietniu-maju wyprowadzic sie do wrocławia na stałe, ale musze miec pieniadze chociaz na pierwszy miesiac, a na arzie wyglada na to, ze moge sobie pomarzyc

Dodam, ze nie jestem glupia-studiuje, znam dwa jezyki, mam miedzynarodowy certyfikat, doswiadczenie w biurze i w sklepie, a i tak dla potencjalnych pracodawców jestem beznadziejna

verochka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 19:09   #131
Kira87
Wtajemniczenie

Ja jestem na III roku prawa i jakoś się trzymam, bo mam zajęcia...ale tak bardzo bym chciała już nabyć jakiegoś doświadczenia, zarobić na siebie. No i strasznie się boję jak będzie w przyszłości. Tylu moich znajomych pokończyło studia...mają to wyższe wykształcenie i co? I nic!
Teraz trzeba kombinować, być bezpardonowym albo mieć "plecy", by jakoś się utrzymać na rynku.

...

Mam dziś doła (ach ta jesienno-zimowa chandra).
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 21:35   #132
Wisienki
Zakorzenienie

Niestety czytam gdzies, że około 20 % absolwentów jest bezrobotnych..., no i to tez nie nastraja zbyt optymistycznie... ale z drugiej strony przynajmniej nie jestem sama na tym wózku.

Mam poprostu doła
Stary 2008-12-03, 22:19   #133
Malla
Nie depcze krokusów

nati360 - bardzo, bardzo źle się tam dzieje

iza243 - jak to? A promocje świąteczne, kredyty itp.? Mnóstwo roboty jest teraz dla ulotkarzy! To jakiś ściemniacz musiał być, moje znajome z akademika przed świętami miały pełne ręce roboty (dorywczej) za wyższą stawkę niż normalnie, więc pewnie on wkręcił do tego jakieś dzieciaki znajomych.

verochka - moi znajomi dostali pracę w kancelarii bez znajomości. Zaczęło się od tego, że robili bezpłatne praktyki, potem niskopłatny staż, a potem zostali, bo się sprawdzili. Nie przyjmą studenta, po którym nie wiadomo czego się spodziewać i co potrafi, najpierw musi się sprawdzić. Jeden z kolegów od kancelarii pracował też bezpłatnie w fundacji i zdobywał doświadczenie, na pewno ułatwiło mu to zaczepienie się. Niestety, przyszły prawnik ma na początku same kłody pod nogami. Praca za darmo na początku, bardzo drogie egzaminy... dziś kolega się dowiedział, ile kosztuje aplikacja (dostał się na radcowską) - dramat! Nie ma we Wrocławiu infolinii obsługujących po angielsku? Jakieś Cap Gemini czy coś...? Dziwne, że ze znajomością języka ciężko choćby o pracę w sklepie :/

Kira87 - wyglądasz młodziutko
Stary 2008-12-03, 22:38   #134
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Kira87 - wyglądasz młodziutko
Miło mi...to dla mnie komplement

Tak a propos, ciekawa jestem czy mój nieco dziecinny wygląd ułatwi, czy może utrudni znalezienie pracy...
Stary 2008-12-03, 23:32   #135
eNola9
Przyczajenie

ja mam strasznego doła z tego powodu jestem załamana..
eNola9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 08:41   #136
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

ja też jakiś czas temu, w roku 2005 (świeżo po tym, jak wróciłam z Anglii), szukałam pracy, dodam, że prawie przez rokZaczynałam mieć wtedy naprawdę dużego doła, alw na szczęście znalazłam w końcu pracę.Wam też się uda

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 09:11   #137
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
Miło mi...to dla mnie komplement

Tak a propos, ciekawa jestem czy mój nieco dziecinny wygląd ułatwi, czy może utrudni znalezienie pracy...
Moja ex szefowa kazała mi się postarzać do pracy - wiesz mocniejszy makijaż, okulary upięte włosy

Jeśli chodzi o aplikacje właśnie ze względu na związane z nimi koszty zdecydowałam w tym roku nie zdawać na aplikacje radcowską ani adwokacką, nie powiem aby początkujący prawnik miał łatwo, tyle tylko, że ja już nie chcę pracować za darmo....
Stary 2008-12-04, 09:39   #138
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wisienki Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o aplikacje właśnie ze względu na związane z nimi koszty zdecydowałam w tym roku nie zdawać na aplikacje radcowską ani adwokacką, nie powiem aby początkujący prawnik miał łatwo, tyle tylko, że ja już nie chcę pracować za darmo....
Jak bardzo wysokie są koszty związane z aplikacją? Ja mam w planach zdawanie aplikacji sędziowskiej.
Stary 2008-12-04, 10:00   #139
psychotropina
Raczkowanie

czesc! podlaczam sie pod watek. Mialam taka sama sytuacje, szukalam pracy swiezo po studiach, cokolwiek, praktyke czy staz nawet nieplatny. Nic nie bylo, chyba ze po drugiej stronie polski, czyli przeprowadzka, wiec lipa. wyjechalam do Niemiec i tu znalazlam bez problemu staz w pracy z osoabami chorymi psychicznie (jestem psych klinicznym i pedagogiem dodatkowo). douczam sie tez jezyka, aby mowic perfekt. Widzicie jak to jest...a w POlsce tylko po znajomosciach rodzinnych wszystko leci..nie wracam.. choc nie sadzilam, ze kiedykolwiek to powiem
Stary 2008-12-04, 15:56   #140
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
Jak bardzo wysokie są koszty związane z aplikacją? Ja mam w planach zdawanie aplikacji sędziowskiej.
To akurat jesteś w dobrej sytuacji z tego co wiem obecnie aplikacja sędziowska jest płatna w tym znaczeniu, że płacą Tobie , ale jak sytuacja dalej się rozwinie nie wiadomo - póki co obowiązuje wersja wspólnej aplikacji sądowo prokuratorskiej, ale to wszystko zmienia sie tak szybko

Edytowane przez Wisienki
Czas edycji: 2008-12-04 o 16:05
Wisienki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 10:06   #141
mysza007
Zakorzenienie

I znów kolejny dzień zaczęłam od przeglądania ofert pracy. Nie wiem już gdzie mam tej pracy szukać. Skończyłam studia (kierunek artystyczny), po których w zawodzie nie znajdę pracy, bo to środowisko bardzo hermetyczne, gdzie nowe osoby i bez znajomości po prostu nie mają wstępu. Skończyłam niedawno kurs kadrowo-płacowy, ale na tych stanowiskach wymagają 2-letniego doświadczenia. Poza tym ten kurs nie objął wszystkiego co się tyczy pracy kadrowo-płacowej, a obowiązki na tym stanowisku są naprawdę rozległe.
Aplikacje wysyłam na oferty, w których choć troszkę spełniam wymagania, ale nikt się nie odzywa. Nie wiem już co robić!
mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 10:58   #142
Malla
Nie depcze krokusów

Aplikacja radcowska: 5000zł rocznie (3,5 roku, za ostatni nieco mniej, ale stawka zmienia się wraz ze średnią krajową) plus opłata za egzamin oraz za wpis, oraz za 2 zaświadczenia o niekaralności.
Stary 2008-12-05, 11:22   #143
karuska88
Raczkowanie

JA SZUKAŁAM PRZEZ PÓŁ ROKU I ZNALAZŁAM:d:d NIE JEST TO COS NADZWYCZAJNEGO ALE DOBRZE ZAROBIE I PRZYNAJMNIEJ STUDIA SOIBIE ZAPŁACE A NIE RODZICE MI BEDA PŁACIC
karuska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 16:59   #144
vainilla
Zakorzenienie

i ja mam doła. jeszcze pracuję ale przykro tak dowiedzieć się, że jest się nieodpowiednim do pracy ze względu na wiek a nie kwalifikacje.
znów myślę o wyjeździe z miasta, największy zaklad upadl, bezrobocie na max i gdzie ja teraz znajdę pracę

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 18:46   #145
izaroksan
Raczkowanie

GG do izaroksan Send a message via Skype™ to izaroksan

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jestem załamana.Od 2 tygodni nie mam pracy,nie moge nic znalezc.Nie mam pieniedzy na zycie:-(Odechciewa mi sie życia.Czy jest ktos z was w takiej samej sytuacji i jakos daje rade?
ja tez jestem bez pracy i w domu juz jobla dostaje do tego nie moge isc bo nie mam z kim dziecka zostawic a w przedszkolu nie ma miejsc
izaroksan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 22:57   #146
bini6
Wtajemniczenie

To ja sie przylacze tez mam dola nigdzie nie chca przyjac mojego cv bo jestem niepelnosprawna a co dopiero przyjac do pracy w czwartek znow ide zlozyc cv do kolejnego zakladu ale pewnie znow nic z tego nie bedzie

bini6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 07:30   #147
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bini6 Pokaż wiadomość
To ja sie przylacze tez mam dola nigdzie nie chca przyjac mojego cv bo jestem niepelnosprawna a co dopiero przyjac do pracy w czwartek znow ide zlozyc cv do kolejnego zakladu ale pewnie znow nic z tego nie bedzie
A nie możesz szukać przez jakieś organizacje dla niepełnosprawnych?
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 21:48   #148
Malla
Nie depcze krokusów

To też zależy od rodzaju niepełnosprawności, moja koleżanka z byłej pracy jest bardzo niska, ma problemy z biodrami i chodzeniem, a dzięki przebojowości i aksamitnej barwie głosu na infolinii spisywała się świetnie.
Stary 2009-01-13, 18:19   #149
iza243
Zakorzenienie

Oj już 3 miesiące mija i nie mam pracyOprócz tych ulotek co rozdawałam.Codziennie to samo.Przeglądam ogłoszenia w necie,co tydzień kupuje jarmark.I nic.I mój tż coraz bardziej naciska mimo że widzi jak jestAle dół
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 21:29   #150
giovannina
Raczkowanie

czesc dziewczyny, pisalam tu niedawno bo mialam mega dola z powodu pracy tzn jej braku, wreszcie po 4 miesiacach prace znalazlam a dokladniej praca znalazla mnie jako ze na jednym z portali internetowych (irlandzki) stworzylam swoj profil i pracodawca mnie znalazl. dlatego zawsze warto jest sprobowac i zalozyc swoj profil na wszystkich portalach pracowych, a nuz sie uda.pozdrawiam i zycze szczescia!
giovannina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości