Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-18, 09:10   #121
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

[quote=karenina19;11501553]

My z moim malzem od poczatku ciazy tylko raz zaczelismy sie klocic...pisze "zaczelismy" bo dokladnie tak bylo, poniewaz moj tz od razu usiadl obok mnie wzial za raczki i powiedzial "Kochanie, nie chcemy, zeby nasza dzidzia byla zdenerwowana, prawda? Wiec nie klocmy sie i juz..." Bylam w lekkim szoku, ale slodkie to tez bylo... Wtedy powod byl tez dosc blachy, wiec podejrzewam, ze

zdarzy nam sie jeszcze poklocic o cos powazniejszego z dzidzia w brzuszku, ale poki co jest ok...

Aha no wsumie masz fajnego meza....bo moj to czasem mnie przeraza....

a wlasnie snilas mi sie dzisiaj....
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 09:15   #122
laskmar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Liczy sie od pierwszego dnia @ czyli u ciebie od 9 lutego a ten tydzien miedzy 9 a 16 to juz pierwszy tydzien
Tutaj masz taki kalkulator ciazy i porodu, mozesz sobie popatrzec

http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=3
Dzięki za odpowiedź. Na pierwszej stronie wyszło, że jestem w 3 tygodniu

Edytowane przez laskmar
Czas edycji: 2009-03-18 o 09:16
laskmar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 09:19   #123
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
Aha no wsumie masz fajnego meza....bo moj to czasem mnie przeraza....

a wlasnie snilas mi sie dzisiaj....

Taaak?? A jak sie snilam??

A moj malz to fajny facet, musze przyznac, ale jak kazdy osobnik rodzaju meskiego ma czasami momenty, ze bym go najchetniej Nasz zwiazek jest juz silniejszy o doswiadczenia zwiazane ze staraniami o dzidzie Wiem, ze dla wielu par jest to ciezkie wyzwanie, ktore czasami konczy sie nawet rozpadkiem zwiazku...U nas nie bylo nigdy tak zle, ale wiadomo, ze bywaly momenty, kiedy bylo nielatwo i moj tz byl przy mnie zawsze...nawet jak nie rozumial do konca moich uczuc to siedzial obok i trzymal za raczke...Sprawdzil sie w wielu sytuacjach musze przyznac... A teraz chcemy po prsotu cieszyc sie ciaza jak tylko sie da

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez laskmar Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź. Na pierwszej stronie wyszło, że jestem w 3 tygodniu
Hmmm...a na drugiej?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 09:22   #124
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Taaak?? A jak sie snilam??

A moj malz to fajny facet, musze przyznac, ale jak kazdy osobnik rodzaju meskiego ma czasami momenty, ze bym go najchetniej Nasz zwiazek jest juz silniejszy o doswiadczenia zwiazane ze staraniami o dzidzie Wiem, ze dla wielu par jest to ciezkie wyzwanie, ktore czasami konczy sie nawet rozpadkiem zwiazku...U nas nie bylo nigdy tak zle, ale wiadomo, ze bywaly momenty, kiedy bylo nielatwo i moj tz byl przy mnie zawsze...nawet jak nie rozumial do konca moich uczuc to siedzial obok i trzymal za raczke...Sprawdzil sie w wielu sytuacjach musze przyznac... A teraz chcemy po prsotu cieszyc sie ciaza jak tylko sie da

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Hmmm...a na drugiej?

no naprawde ze sie spotkalismy gdzies na miescie ty i ja mielismy duze brzuszki....i tak sobie gadalismy o wizazu ale nie wiem co dokladnie...

wlasnie ciaza zbliza staranka tym bardziej.... Teraz moj TZ musi sie przyzywczaic ze jestem w ciazy i ze bedzie ojcem....juz przed Bożym Narodzeniem...
Stary 2009-03-18, 09:30   #125
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
no naprawde ze sie spotkalismy gdzies na miescie ty i ja mielismy duze brzuszki....i tak sobie gadalismy o wizazu ale nie wiem co dokladnie...

wlasnie ciaza zbliza staranka tym bardziej.... Teraz moj TZ musi sie przyzywczaic ze jestem w ciazy i ze bedzie ojcem....juz przed Bożym Narodzeniem...
Hehehe...bedzie prezent pod choinke juz Moj ma urodziny 27 listopada wiec ja sie smieje, ze na jego urodzinki bedzie mial juz prezencik rozpakowany...Ja mam w sieprniu wie jeszcze bedziemy w dwupaku

Fajny sen Moze kiedys...kto wie..? W jakim miescie mieszkasz?

Stary 2009-03-18, 09:34   #126
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Hehehe...bedzie prezent pod choinke juz Moj ma urodziny 27 listopada wiec ja sie smieje, ze na jego urodzinki bedzie mial juz prezencik rozpakowany...Ja mam w sieprniu wie jeszcze bedziemy w dwupaku

Fajny sen Moze kiedys...kto wie..? W jakim miescie mieszkasz?
moj ma urodzinki 18 pazdziernika wiec bedzie mial spozniony prezent...

ja z Krakowa jestem...

ajc troche sie boje tej dzisiejszej wizyty.... ciekawe jak bedzie
Stary 2009-03-18, 09:39   #127
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
moj ma urodzinki 18 pazdziernika wiec bedzie mial spozniony prezent...

ja z Krakowa jestem...

ajc troche sie boje tej dzisiejszej wizyty.... ciekawe jak bedzie
Oj a dlaczego sie boisz?? Wszystko bedzie dobrze. Prosze nam tutaj pozytywnie myslec, bo bedzie male Fasolka potrzebuje usmiechnietej mamusi

Ja ide jutro na usg...co tydzien chodze zreszta....

Do Krakowa mam nie bardzo po drodze...Nie mieszkam w polsce, ale odwiedzam czasami rodzinny Wroclaw...

Hej, a moze dopiszemy do naszej listy daty naszych urodzin..? Zebysmy wiedzialy, kiedy skladac zyczonka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 09:42   #128
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Oj a dlaczego sie boisz?? Wszystko bedzie dobrze. Prosze nam tutaj pozytywnie myslec, bo bedzie male Fasolka potrzebuje usmiechnietej mamusi

Ja ide jutro na usg...co tydzien chodze zreszta....

Do Krakowa mam nie bardzo po drodze...Nie mieszkam w polsce, ale odwiedzam czasami rodzinny Wroclaw...

Hej, a moze dopiszemy do naszej listy daty naszych urodzin..? Zebysmy wiedzialy, kiedy skladac zyczonka
No wiem ze potrzebuje usiechnieta mame...jako to brzmi MAME

bedzie dobrze...trzymaj kciuki

no dobry pomysl z tymi urodzinami...bedziemy mieli inna liste niz inne mamy...hehe
Stary 2009-03-18, 09:43   #129
nicky_1981
Rozeznanie

Dzien dobry. Wpadłam sie przywitać!!! Dawno nie zaglądałam ale miałam dwa dni wolnego i nie zaglądałam do komputera.

Jak tam Wasze zdrówko i objawy ciązowe???
Ja zauważyłam, że zaczyna mnie mdlić od niektórych zapachów. Poza tym czasami zaboli mnie jajnik lub podbrzusze, czego tez wczesniej nie obserwowałam.

Witam nowe mamusie. Wracam do pracy.

PS. Mówiłyście już w pracy o ciąży??????
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 09:47   #130
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Dzien dobry. Wpadłam sie przywitać!!! Dawno nie zaglądałam ale miałam dwa dni wolnego i nie zaglądałam do komputera.

Jak tam Wasze zdrówko i objawy ciązowe???
Ja zauważyłam, że zaczyna mnie mdlić od niektórych zapachów. Poza tym czasami zaboli mnie jajnik lub podbrzusze, czego tez wczesniej nie obserwowałam.

Witam nowe mamusie. Wracam do pracy.

PS. Mówiłyście już w pracy o ciąży??????
hej no ladnie sie tak nie odzywac...cio....:rolleye s:

a zdrowko jakos leci...heheh

ja jeszcze w pracy nie mowilam.... zobacze kiedy sie na to zdecyduje...
Stary 2009-03-18, 10:52   #131
karenina19
Zakorzenienie

Dziewczynki, chcecie zobaczyc zdjecie fasolki w 7 tygodniu? Na dole...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby 7 week.jpg (12,1 KB, 68 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 11:02   #132
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc wam

tak ja wczoraj mowilam w pracy o ciazy szefowa byla ok tylko tyle ze wypalila mi z tekstem ze mi sie napewno wpadlo bo nie mam slubu

a co do samopoczucia to jest ok moja bezsenosc powoli zanika dzisiaj tylko raz w nocy sie obudzilam ok 3 i poszlam dalej spac
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 11:14   #133
nicky_1981
Rozeznanie

Wow Karenina, super. Co za piekny widok
Stary 2009-03-18, 11:14   #134
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Ja tak z moich wyliczen to termin bede miala w listopadzie tak ok.20.11.zobaczymy w krotce,jak pojde na nastepne badania,26marca,
paczka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 11:35   #135
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Wow Karenina, super. Co za piekny widok
Tez mi sie podoba Ja zaczynam jutro 8 tydzien wiec cos takiego wlasnie mam w brzuszku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 12:37   #136
nicky_1981
Rozeznanie

Ja w sobote ide do gin i też bede zaczynała 8 tydzień. Ciekawe jak wygląda nasz okruszek?
Stary 2009-03-18, 13:25   #137
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w sobote ide do gin i też bede zaczynała 8 tydzień. Ciekawe jak wygląda nasz okruszek?
Tak pewnie podobnie jak na tym zdjeciu 3D... slodkie...Masz juz jakis brzuszek??

Stary 2009-03-18, 13:38   #138
farfalla80
Przyczajenie

Dudziakowa > daj znać jak było na USG, trzymamy kciuki za Ciebie jest na pewno wszystko dobrze

i oby pozytywnie myśleć, choć nie powiem mnie też dopada stres do następnej wizyty aby fasolkę ujrzeć,mam nadzieję ze się tam ukrywa mamusi narazie jest pęcherzyk..

Edytowane przez farfalla80
Czas edycji: 2009-03-18 o 13:40
farfalla80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 13:44   #139
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

dudziakowa dudziakowa !!

pisaj szybciucho co tam u Ciebie bo juz sie nie moge doczekac

ja w poniedzialek zaczelam 8 tydzien wizyta i gina dopiero za 2 tyg.. zwariuje do tego czasu;p ja chce juz zobaczyc mola kruszynke z pieknie bijacym serduszkiem

ale oparzylam raczke zlapalam talerz rozgrzany prosto z mirofali) alc ide jakies amciu sobie zrobic bo glodna jestem

"Jestem w Ciązy" nie moge sie do tego przyzwyczaic kurde tak dziwnie ja?? w ciazy ??nie mozliwe:P

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 16:33   #140
kamilak
Zadomowienie

Hej Dziewczyny!!

Karenina, ale piekne zdjecie!! Zazdroszcze dostepu do tak luksusowego sprzetu. Moja zacofana przychodnia zrobi mi pierwsze usg dopiero w 9. tygodniu i bedziemy jedynie ogladac serduszko, bo nie maja sprzetu, ktory by je mogl uslyszec na tym etapie.

Ja w pracy jeszcze nic nie powiedzialam, czekam na wkroczenie w II trymestr. Nie wiem, jak zareaguja, poniewaz nasza jednostka bedzie akurat tej jesieni zmieniala lokalizacje i na pewno bym sie przydala przy przeprowadzce.

Pojawil sie u mnie ostatnio kolejny objaw ciazy -- absolutny wstret do miesa, sama mysl wystarczy mi to wywolania mdlosci. Na szczescie chyba juz nieco przechodzi, poniewaz wczoraj spragniona protein miesnych pozarlam cala noge pieczona z kurczaka

Pozdrawiam Was wszystkie
kamilak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 18:34   #141
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam.

To ja też dołącze do was, jestem dopiero w 3 tc ale rozwianie wypadnie na listopad - grudzień.

Mam tez jeszcze taki problem bo ja jestem nauczycielka w przedszkolu i pracuje z małymi dzieci 2,5 - 3 latki i boje sie ze ktoreś z nich nawet niechcacy mogoby mnie udeżyc w brzuch, wiadomo do takich dzieci trzeba sie schylac, nawet i podniesc czasem (to pewnie juz jest całkiem wykluczone prawda??) czasem te dzieci płacza trzeba wziąć na kolana szarpią sie i mogloby mnie w tym czasie uderzyć. Boję się że wtedy mogłoby mi to zaszkodzić
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 18:59   #142
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam.

To ja też dołącze do was, jestem dopiero w 3 tc ale rozwianie wypadnie na listopad - grudzień.

Mam tez jeszcze taki problem bo ja jestem nauczycielka w przedszkolu i pracuje z małymi dzieci 2,5 - 3 latki i boje sie ze ktoreś z nich nawet niechcacy mogoby mnie udeżyc w brzuch, wiadomo do takich dzieci trzeba sie schylac, nawet i podniesc czasem (to pewnie juz jest całkiem wykluczone prawda??) czasem te dzieci płacza trzeba wziąć na kolana szarpią sie i mogloby mnie w tym czasie uderzyć. Boję się że wtedy mogłoby mi to zaszkodzić
wybaczcie , że się wam wcinam do wątku...jestem mamusią październikową.
Pietrusia przeczytałam Twój post. Co do noszenia dzieci, oczywiście uważać trzeba, ale jeśli będzie je podnosić w odpowiedni sposób to oszczędzisz swój kręgosłup: nie schylaj się tylko przykucaj i tak podnoś dziecko ( poczytaj na necie jak to robić) .
bardziej obawiałabym się chorób które dzieci przenoszą... uważaj na kontakt z moczem i śliną małych dzieci, myj ręce ( cytomegalia) podobnie gorączkujące dzieci mogą być "zagrożeniem" , jak się zarazisz to nieciekawie.
Ale generalnie nie martw się za bardzo. wiele kobiet jest w ciąży a same mają małe dzieci.
życzę spokojnych i zdrowych 9 miesięcy!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 19:06   #143
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Dziewczynki, chcecie zobaczyc zdjecie fasolki w 7 tygodniu? Na dole...
PIEKNE zdjecie...
Cytat:
Napisane przez farfalla80 Pokaż wiadomość
Dudziakowa > daj znać jak było na USG, trzymamy kciuki za Ciebie jest na pewno wszystko dobrze

i oby pozytywnie myśleć, choć nie powiem mnie też dopada stres do następnej wizyty aby fasolkę ujrzeć,mam nadzieję ze się tam ukrywa mamusi narazie jest pęcherzyk..
Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
dudziakowa dudziakowa !!

pisaj szybciucho co tam u Ciebie bo juz sie nie moge doczekac

ja w poniedzialek zaczelam 8 tydzien wizyta i gina dopiero za 2 tyg.. zwariuje do tego czasu;p ja chce juz zobaczyc mola kruszynke z pieknie bijacym serduszkiem

ale oparzylam raczke zlapalam talerz rozgrzany prosto z mirofali) alc ide jakies amciu sobie zrobic bo glodna jestem

"Jestem w Ciązy" nie moge sie do tego przyzwyczaic kurde tak dziwnie ja?? w ciazy ??nie mozliwe:P
Juz pisze.....Bylam u Gina widzialam nasza mala fasoleczke...serce bilo jak dzwon...:jupi : Wiec wszystko jest oki.... Termin zmienil mi na 08.Listopada

A z tej mojej radosci chodzilam po parku z 2 godziny...bez celu heheh z bananem na ustach....

Cytat:
Witam.

Nie martw sie...Nie mysl pesymistycznie tylo optymistycznie...i ebdzie dobrze...
Stary 2009-03-18, 19:16   #144
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
wybaczcie , że się wam wcinam do wątku...jestem mamusią październikową.
Pietrusia przeczytałam Twój post. Co do noszenia dzieci, oczywiście uważać trzeba, ale jeśli będzie je podnosić w odpowiedni sposób to oszczędzisz swój kręgosłup: nie schylaj się tylko przykucaj i tak podnoś dziecko ( poczytaj na necie jak to robić) .
bardziej obawiałabym się chorób które dzieci przenoszą... uważaj na kontakt z moczem i śliną małych dzieci, myj ręce ( cytomegalia) podobnie gorączkujące dzieci mogą być "zagrożeniem" , jak się zarazisz to nieciekawie.
Ale generalnie nie martw się za bardzo. wiele kobiet jest w ciąży a same mają małe dzieci.
życzę spokojnych i zdrowych 9 miesięcy!
Witaj Nika1980 ciesze się ze zerknelas na nasz wątek bardzo mnie uspokoiłs
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 20:39   #145
kamilak
Zadomowienie

Cytat:
Witam.

Poki co to nie masz sie czym martwic, maluszek jest w Tobie gleboko schowany i calkowicie bezpieczny. W II i III trymestrze zwracaj szczegolna uwage, zeby Cie ktores z dzieci nie uderzylo, ale nie przejmuj sie jak ktos Cie lekko stuknie -- nic sie nie stanie.
Mozesz nadal podnosic dzieci, tylko tak jak pisala Nika ciezar skieruj na miesnie nog, nie kregoslupa (czyli kucaj i podnos ciezar z tej pozycji). To akurat jest dobra porada dla wszystkich, nie tylko ciezarnych.
Wiele kobiet jest w ciazy majac male dzieci (czasem i dwojke juz) i wszystko jest w porzadku! Dziecko, ktore jest w Tobie jest wprawdzie kruszynka, ale nie az tak krucha!
I rowniez zgadzajac sie z Nika, bardziej obawialabym sie zarazkow. Myj rece po kazdym kontakcie, nie dotykaj ust i oczu i powinno wszystko byc dobrze.

Pozdrawiam i witam w naszym gronie!
kamilak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 20:44   #146
katekatee
Zadomowienie

Witam Panie. Gratuluję bijących serduszek. Ja mam jutro wizytę i też mam zamiar zobaczyć coś bo ostatnio widziałam tylko pęcherzyk. Boję się strasznie ale mam nadzieje że będzie wszystko dobrze.
- Agusia_a9 jak przeczytałam o tych Twoich pomarańczkach to aż mi się zachciało i właśnie zjadłam 1,5
- karenina19 mądrego masz tego chłopa, mój to sobie myśli że on mi ciągle ustępuje a ja się niby wyżywam... i gdyby nie on to byśmy się ciągle kłócili, ale to jego subiektywna opinia i komentować nie będę
Właśnie ostatnio myślałam nad tym że będę mieć dzidzie na święta i powiem Wam że wszystkiego, wszystkiego bym się spodziewała ale nie tego Ale jak już jest to cię bardzo, bardzo cieszę Trzymajcie jutro kciuki bo strasznie się boje
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 02:46   #147
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc dziewczynki

ja dzisiaj jestem wyjatkowa spiaca wiec ide spac trzymajcie sie
Stary 2009-03-19, 11:18   #148
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

WItajcie jak sie miewacie...?? i znow u nas tak cicho....

ja dzis jestem nie do zycia...zlosciwa,zaplakan a,,rozdrazniona,,kobieta w ciazy...nawet TZ wczesniej pojechal do pracy bo stwierdzil ze mam nie juz dosc...i ze ze mna dluzej juz nie wytrzyma.....

za namowa Kareniny19 dopisuje do listy nasza nade urodzinek....

wiec Panie...podajcie daty swych urodzin a ja zapisze

buziaczki Mamusie
Stary 2009-03-19, 12:24   #149
Pati18
Przyczajenie

Cześc dziewczyny kochaniutkie Nie miałam jak ostatnio dostać się na kompa, ale na szczęscie mogę juz do Was napisac Wczoraj byłam u lekarza, narazie wykonał samo badanie ginekologiczne i potwierdził ciąże Jeszcze za wcześnie na USG brzuszka bo to około 4 tydzień wg wyliczeń lekarza. Dostałam skierowania na wszystkie ważne badania no i USG za niecałe 3 tyg NIE MOGĘ SIĘ JUŻ DOCZEKAC !!!!! Lekarz z

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

zalecił mi branie witamin dla przyszłych mam nazywa się Calibrum BABY PLAN jets tam kwas foliowy i jszcze jakies witaminy potrzebne
Powoli do mnie dociera, że będe mamą niesmowite jest to wszysko
Moj TZ jest jeszcze w wielkim szoku ale mam nadzieję, że mu w najbliższym czasie przejdzie
Brzuch już mnie zdecydowanie mniej boli, ale za to głowa zaczęła i wyostrzył mi się strasznieeee zapach i smak !!! W ogole ciągle chce mi się spać najchętniej bym przespała cały dzień ale w nocy za to nie chce mi się wcale zasypiam bardzo późno ale to chyba normalne objawy ?

W pracy mój przelozony był lekko zaskoczony ale sie ucieszył doradził mi kiedy mam iśc na zwolnienie, że kobieta jest chroniona dopiero po 3 miesiącu ciąży. Zachował się bardzo w porządku milo mnie tym zaskoczył

Moje urodzinki : 13 wrzesień 1987 jak urodzę to będę miec już 22 latka , teraz się bardzo bardzo ale to bardzooooo cieszę i mam nadzieje że całą ciąża będzie przebiegać prawidłowo Wam wszystkim właśnie tego życze z CAŁEGOOOO SERDUCHA a nawet z moich dwóch serduszek, które teraz mam
Stary 2009-03-19, 12:30   #150
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc wam

moje urodziny sa 15 wrzesien
pati to chyba normalne ze chce cie spac w dzien bo ja tez tak mialam ze w nocy zero snu a potem bym spala w dzien ale po kilku dnich juz mi przeszlo i juz 2 noc przespalam normalnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości