![]() |
#121 |
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
[quote=karenina19;11501553]
![]() ![]() My z moim malzem od poczatku ciazy tylko raz zaczelismy sie klocic...pisze "zaczelismy" bo dokladnie tak bylo, poniewaz moj tz od razu usiadl obok mnie wzial za raczki i powiedzial "Kochanie, nie chcemy, zeby nasza dzidzia byla zdenerwowana, prawda? Wiec nie klocmy sie i juz..." Bylam w lekkim szoku, ale slodkie to tez bylo... ![]() zdarzy nam sie jeszcze poklocic o cos powazniejszego z dzidzia w brzuszku, ale poki co jest ok... Aha no wsumie masz fajnego meza....bo moj to czasem mnie przeraza.... ![]() a wlasnie snilas mi sie dzisiaj.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez laskmar Czas edycji: 2009-03-18 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaak?? A jak sie snilam?? ![]() A moj malz to fajny facet, musze przyznac, ale jak kazdy osobnik rodzaju meskiego ma czasami momenty, ze bym go najchetniej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#124 | |
BAN stały
|
Cytat:
no naprawde ze sie spotkalismy gdzies na miescie ty i ja mielismy duze brzuszki....i tak sobie gadalismy o wizazu ale nie wiem co dokladnie... ![]() wlasnie ciaza zbliza staranka tym bardziej.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajny sen ![]() ![]()
![]() |
#126 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja z Krakowa jestem... ![]() ![]() ajc troche sie boje tej dzisiejszej wizyty.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ide jutro na usg...co tydzien chodze zreszta.... ![]() Do Krakowa mam nie bardzo po drodze...Nie mieszkam w polsce, ale odwiedzam czasami rodzinny Wroclaw... ![]() Hej, a moze dopiszemy do naszej listy daty naszych urodzin..? Zebysmy wiedzialy, kiedy skladac zyczonka ![]()
![]() |
#128 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() bedzie dobrze...trzymaj kciuki ![]() ![]() no dobry pomysl z tymi urodzinami...bedziemy mieli inna liste niz inne mamy...hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry. Wpadłam sie przywitać!!! Dawno nie zaglądałam ale miałam dwa dni wolnego i nie zaglądałam do komputera.
Jak tam Wasze zdrówko i objawy ciązowe??? Ja zauważyłam, że zaczyna mnie mdlić od niektórych zapachów. Poza tym czasami zaboli mnie jajnik lub podbrzusze, czego tez wczesniej nie obserwowałam. Witam nowe mamusie. Wracam do pracy. PS. Mówiłyście już w pracy o ciąży??????
#130 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a zdrowko jakos leci...heheh ![]() ja jeszcze w pracy nie mowilam.... zobacze kiedy sie na to zdecyduje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, chcecie zobaczyc zdjecie fasolki w 7 tygodniu? Na dole...
![]()
#132 |
BAN stały
|
czesc wam
tak ja wczoraj mowilam w pracy o ciazy szefowa byla ok tylko tyle ze wypalila mi z tekstem ze mi sie napewno wpadlo bo nie mam slubu a co do samopoczucia to jest ok moja bezsenosc powoli zanika dzisiaj tylko raz w nocy sie obudzilam ok 3 i poszlam dalej spac |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Wow Karenina, super. Co za piekny widok
![]() ![]()
#134 |
Raczkowanie
|
Ja tak z moich wyliczen to termin bede miala w listopadzie tak ok.20.11.zobaczymy w krotce,jak pojde na nastepne badania,26marca,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Tez mi sie podoba
![]() ![]()
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Ja w sobote ide do gin i też bede zaczynała 8 tydzień. Ciekawe jak wygląda nasz okruszek
![]()
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Dudziakowa > daj znać jak było na USG, trzymamy kciuki za Ciebie
![]() ![]() i oby pozytywnie myśleć, choć nie powiem mnie też dopada stres do następnej wizyty aby fasolkę ujrzeć,mam nadzieję ze się tam ukrywa mamusi ![]() Edytowane przez farfalla80 Czas edycji: 2009-03-18 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
dudziakowa dudziakowa !!
pisaj szybciucho co tam u Ciebie bo juz sie nie moge doczekac ![]() ![]() ja w poniedzialek zaczelam 8 tydzien ![]() ![]() ale oparzylam raczke ![]() ![]() ![]() ![]() "Jestem w Ciązy" nie moge sie do tego przyzwyczaic ![]() ![]()
#140 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!!
Karenina, ale piekne zdjecie!! Zazdroszcze dostepu do tak luksusowego sprzetu. Moja zacofana przychodnia zrobi mi pierwsze usg dopiero w 9. tygodniu i bedziemy jedynie ogladac serduszko, bo nie maja sprzetu, ktory by je mogl uslyszec na tym etapie. Ja w pracy jeszcze nic nie powiedzialam, czekam na wkroczenie w II trymestr. Nie wiem, jak zareaguja, poniewaz nasza jednostka bedzie akurat tej jesieni zmieniala lokalizacje i na pewno bym sie przydala przy przeprowadzce. Pojawil sie u mnie ostatnio kolejny objaw ciazy -- absolutny wstret do miesa, sama mysl wystarczy mi to wywolania mdlosci. Na szczescie chyba juz nieco przechodzi, poniewaz wczoraj spragniona protein miesnych pozarlam cala noge pieczona z kurczaka ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Witam.
To ja też dołącze do was, jestem dopiero w 3 tc ale rozwianie wypadnie na listopad - grudzień. Mam tez jeszcze taki problem bo ja jestem nauczycielka w przedszkolu i pracuje z małymi dzieci 2,5 - 3 latki i boje sie ze ktoreś z nich nawet niechcacy mogoby mnie udeżyc w brzuch, wiadomo do takich dzieci trzeba sie schylac, nawet i podniesc czasem (to pewnie juz jest całkiem wykluczone prawda??) czasem te dzieci płacza trzeba wziąć na kolana szarpią sie i mogloby mnie w tym czasie uderzyć. Boję się że wtedy mogłoby mi to zaszkodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pietrusia przeczytałam Twój post. Co do noszenia dzieci, oczywiście uważać trzeba, ale jeśli będzie je podnosić w odpowiedni sposób to oszczędzisz swój kręgosłup: nie schylaj się tylko przykucaj i tak podnoś dziecko ( poczytaj na necie jak to robić) . bardziej obawiałabym się chorób które dzieci przenoszą... uważaj na kontakt z moczem i śliną małych dzieci, myj ręce ( cytomegalia) podobnie gorączkujące dzieci mogą być "zagrożeniem" , jak się zarazisz to nieciekawie. Ale generalnie nie martw się za bardzo. wiele kobiet jest w ciąży a same mają małe dzieci. życzę spokojnych i zdrowych 9 miesięcy!
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z tej mojej radosci chodzilam po parku z 2 godziny...bez celu heheh z bananem na ustach.... ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mozesz nadal podnosic dzieci, tylko tak jak pisala Nika ciezar skieruj na miesnie nog, nie kregoslupa (czyli kucaj i podnos ciezar z tej pozycji). To akurat jest dobra porada dla wszystkich, nie tylko ciezarnych. Wiele kobiet jest w ciazy majac male dzieci (czasem i dwojke juz) i wszystko jest w porzadku! Dziecko, ktore jest w Tobie jest wprawdzie kruszynka, ale nie az tak krucha! I rowniez zgadzajac sie z Nika, bardziej obawialabym sie zarazkow. Myj rece po kazdym kontakcie, nie dotykaj ust i oczu i powinno wszystko byc dobrze. Pozdrawiam i witam w naszym gronie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Witam Panie. Gratuluję bijących serduszek. Ja mam jutro wizytę i też mam zamiar zobaczyć coś bo ostatnio widziałam tylko pęcherzyk. Boję się strasznie ale mam nadzieje że będzie wszystko dobrze.
- Agusia_a9 jak przeczytałam o tych Twoich pomarańczkach to aż mi się zachciało i właśnie zjadłam 1,5 ![]() - karenina19 mądrego masz tego chłopa, mój to sobie myśli że on mi ciągle ustępuje a ja się niby wyżywam... i gdyby nie on to byśmy się ciągle kłócili, ale to jego subiektywna opinia i komentować nie będę ![]() Właśnie ostatnio myślałam nad tym że będę mieć dzidzie na święta i powiem Wam że wszystkiego, wszystkiego bym się spodziewała ale nie tego ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
BAN stały
|
czesc dziewczynki
ja dzisiaj jestem wyjatkowa spiaca wiec ide spac trzymajcie sie |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
BAN stały
|
WItajcie jak sie miewacie...?? i znow u nas tak cicho....
![]() ![]() ja dzis jestem nie do zycia...zlosciwa,zaplakan a,,rozdrazniona,,kobieta w ciazy...nawet TZ wczesniej pojechal do pracy bo stwierdzil ze mam nie juz dosc...i ze ze mna dluzej juz nie wytrzyma..... ![]() ![]() za namowa Kareniny19 dopisuje do listy nasza nade urodzinek.... ![]() wiec Panie...podajcie daty swych urodzin a ja zapisze ![]() ![]() buziaczki Mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Cześc dziewczyny kochaniutkie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- zalecił mi branie witamin dla przyszłych mam nazywa się Calibrum BABY PLAN jets tam kwas foliowy i jszcze jakies witaminy potrzebne ![]() Powoli do mnie dociera, że będe mamą ![]() ![]() Moj TZ jest jeszcze w wielkim szoku ale mam nadzieję, że mu w najbliższym czasie przejdzie ![]() Brzuch już mnie zdecydowanie mniej boli, ale za to głowa zaczęła ![]() ![]() ![]() W pracy mój przelozony był lekko zaskoczony ale sie ucieszył ![]() ![]() ![]() ![]() Moje urodzinki : 13 wrzesień 1987 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#150 |
BAN stały
|
czesc wam
moje urodziny sa 15 wrzesien pati to chyba normalne ze chce cie spac w dzien bo ja tez tak mialam ze w nocy zero snu a potem bym spala w dzien ale po kilku dnich juz mi przeszlo i juz 2 noc przespalam normalnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.