Wpadki z kosmetykami itp... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-23, 23:14   #121
69love69
Zakorzenienie

Dot.: Wpadki z kosmetykami itp...

a ja dobrych kilka lat temu stwierdziłam, że czas wyregulować sobie 1 raz brwi :P mama zapisała mnie do kosmetyczki, ale oczywiscie mi sie tak spieszyło i wpadłam na genialny pomysł usunięcia sobie nadmiaru brwi kremem do depilacji nóg ;| i tym sposobem straciłam pół brwi ;| i tak musiałąm łazić ;P
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-23, 23:55   #122
SerenaVDW
Raczkowanie

GG do SerenaVDW

Kiedys gdzies przeczytalam ze najlepszym sposobem na opalenizne jest sok odcisniety ze startej marchwii zmieszany z jogurtem naturalnym. Starlam marchew, sok odcisnelam, dodalam jogurtu i hop siup do wanny smarowac sie tym. Efekt byl...oszalamiajacy. Wygladalam jak kosmitka z planety marchewa. Dobrze ze to sie zmylo.

1 nieudane farbowanie wlosow. Postanowilam zostac platynowa blondynka w stylu Gwen Stefani a wlosy mam dosyc ciemne i co najwazniejsze maja bardzo mocny pigment. Zakupilam wiec dekoloryzator Arktyczny blond bodajze firmy Joanna. Kolezanka nalozyla mi to paskudztwo na glowe (dodam ze nierowno) i....wygladalam jak kurczak- dalmatynczyk.

2 nieudane farbowanie-wlosy farbowane na blond ale juz mialam odrosty a fryzjerka miala czas dopiero za kilka dni. A ze ja jestem w goracej wodzie kapana to myk myk szybciutko pobieglam do sklepu po farbe L'oreal color booster metaliczny blond. Taaa...metaliczny:rolleye s:. Odrosty wsciekle pomaranczowe. Reszta siwo biala. To bylo wieczorem dzien przed bozym cialem wiec czekalam jeszcze prawie 2 dni az mi fryzjerka cos z tym zrobi. A co zrobila to sie nadaje na watek o najgorszych fryzjerach:/
Stary 2009-08-23, 17:14   #123
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

ehhh ja tez mialam szamponetkę do 3 czy 5 myc- i z z blondynki stalam sie rudą wiewiórą i tak przez parę dobrych miesięcy

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 20:44   #124
Honey_Girl
Zakorzenienie

Może nie moja wpadka ale mojej babci - ona w tych rzeczach jest genialna

1.Raz przed wizytą do lekarza przyszła do nas. Przed samym wyjściem poszła do łazienki powiedziała, że pożyczy kredkę do oczu to mama mówi okej. Potem tylko krzyknęła cześć i poszła. Następnego dnia mówiła nam, że lekarka dziwnie na nią patrzyła.Nie przejęła się tym zbytnio i poszła do domu. Później przyszedł do niej mój wujek i krzyczy mamo a gdzieś się tak wystroiła ? Okazało się, że pomalowała sobie oczy i brwi niebieską kredką Tłumaczyła się tym, że mamy złe oświetlenie z łazience

2. Też moja babcia Była u nas i też wychodzi z łazienki i mówi do mnie Asiu posmarowałam się Twoim kremem do twarzy, tak bardzo ładnie pachnie. Ja mówię no dobrze ale tak patrzę na tą kobietę i mówię babciu czym się znowu wysmarowałaś ? Strasznie się świecisz Ona że tym niebieskim kremem. Idę do łazienki patrzę a tam moja intensywnie nawilżająca maseczka do włosów Mało co się nie posikałam

3. Kupiłam sobie raz antidral (na pocenie się pach ) i mówię o wezmę sobie posmaruje pachy na wieczór. Oczywiście nie przeczytałam nie stosować na podrażnione lub ogolone pachy.To ja raz dwa maszynka w dłoń super sobie wszystko wydepilowałam i posmarowałam tym antidralem. Po sekundzie moja mina Przeczytałam ulotkę po fakcie! Tak mnie szczypało że szok ! Mało co się nie popłakałam z bólu. Chodziłam z podniesionymi rękoma cały czas i tak również spałam

Edytowane przez Honey_Girl
Czas edycji: 2009-08-23 o 20:50
Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 21:04   #125
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Może nie moja wpadka ale mojej babci - ona w tych rzeczach jest genialna

3. Kupiłam sobie raz antidral (na pocenie się pach ) i mówię o wezmę sobie posmaruje pachy na wieczór. Oczywiście nie przeczytałam nie stosować na podrażnione lub ogolone pachy.To ja raz dwa maszynka w dłoń super sobie wszystko wydepilowałam i posmarowałam tym antidralem. Po sekundzie moja mina Przeczytałam ulotkę po fakcie! Tak mnie szczypało że szok ! Mało co się nie popłakałam z bólu. Chodziłam z podniesionymi rękoma cały czas i tak również spałam
z antidralem tez mialam przygodę specyfik znam parę lat i nigdy nie mi nie było. W tym roku na wakacjach posmarowalam się wieczorem na bbb opaloną (mocnym słoncem) skórę. Wnocy obudził mnie przerazliwy bol. A pizamka do wyrzucenia bo odbarwilo a taka był ladna

Stary 2009-08-23, 21:15   #126
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
z antidralem tez mialam przygodę specyfik znam parę lat i nigdy nie mi nie było. W tym roku na wakacjach posmarowalam się wieczorem na bbb opaloną (mocnym słoncem) skórę. Wnocy obudził mnie przerazliwy bol. A pizamka do wyrzucenia bo odbarwilo a taka był ladna
Ojej współczuję

Naprawdę trzeba uważać z tym antidralem, ale nie powiem jest skuteczny

Stary 2009-08-23, 21:25   #127
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Ojej współczuję

Naprawdę trzeba uważać z tym antidralem, ale nie powiem jest skuteczny
dzięki
Racja skuteczny i czuję się pewnie (choc uzywam go tylko w lato i b. rzadko)

a i przypomniala mi sie moja ciocia (starszej daty) która po depilacji pach dokonala dezynfekcji dezodorantem w aerozolu pozniej chodzila jak taki mięsniak z rękoma daleko od tułowia

Stary 2009-08-23, 21:37   #128
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
dzięki
Racja skuteczny i czuję się pewnie (choc uzywam go tylko w lato i b. rzadko)

a i przypomniala mi sie moja ciocia (starszej daty) która po depilacji pach dokonala dezynfekcji dezodorantem w aerozolu pozniej chodzila jak taki mięsniak z rękoma daleko od tułowia
Ja też go używam ale często o nim zapominam Haha ja właśnie chodziłam podobnie

Stary 2009-08-23, 21:46   #129
mogru
Raczkowanie

urocza pani w sklepir fryzjerdkim doradziała m szampon do włosów blond. Nałożyłam szampon na włski i siedziłam w wannie chwile, z ciekawości poczytaąlm co tam z ty łu na etykietce pisze...i SZOK, szampon należało zmiesza ze swoim ulubionym zwykłym w proporcji 1:1.
Przez 1,5 tygodnia chodziłam z fioletowymi włosami
Stary 2009-08-23, 21:51   #130
Wertka
Raczkowanie

JA dzisiaj miałam taki ciekawy przypadek
Mama kupiła nową maseczkę i już od piątku mi jęczała żebym ja nałożyła No to nałożyłam. W między czasie przypomniało mi się, ze mam skoczyć do sklepu. No to szybko ja zmyłam i pobiegłam. W sklepie Ludziska dziwnie na mnie się patrzą...w domu jak ujrzałam się w lusterku to nie wiedziałam czy śmiać się się czy płakać Cała czerwona i w krostach...chyba mam uczulenie na jakis składnik z tej maseczki

Jan Twardowski

Wertka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 22:51   #131
gabipati
Zadomowienie

Koleżanka chcąc zaoszczędzić czas i pieniądze poprosiła swojego chłopaka by jej zafarbował włosy.Rozmieszała farbę z emulsją , przyniosła pędzel do malowania, grzebień i usiadła z ręcznikiem na ramionach przed lustrem.Chłopakowi podała rękawice doczepione do instrukcji.
- a nożyczek czemu nie przyniosłaś?,pyta ją
- bo nie masz obcinać tylko farbować.
- no tak ale czym mam wyciąć te rękawice z instrukcji?

to wprawdzie wpadka raczej z facetem w roli głównej ale ilekroć czytam o farbowaniu włosów tyle razy przypomina mi się o zdarzenie.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 00:50   #132
kiniaczeq
Zakorzenienie

a ja sie kiedyś malowałam jak panda oczy ciemną kredką obrysowywałam grubo aż wyjeżdżałam na linie rzęs - nawet ponad nią + plus różowy cień z inglota [wiadomcia jakie oni mają trwałe mocne i wyraźne kolory] pamiętam jeszcze ten cień taki typowo pinkowy
Stary 2009-08-29, 16:59   #133
Syla_81
Raczkowanie

chyba byłabym jakas inna gdybym nie miala takich wpadek:Pjakis czas tem bardzo popularny byl wyciag z pestek grejpfruta, tak wiec wpadlo to to kiedys w moje rece a obilo mi sie o uszy ze swietnie oczyszcza cere a mnie akurat cos wyskoczylo na twarzy wiec ten wyciag potraktowalam jako serum punktowe na pryszcze...teraz sie smieje sama z siebie ale wtedy mialam poparzona twarz i okolo miesiaca oklady z rumianku i gruba warstwa alantanu to byla podstawa. Druga wpadke tez mialam z domowym sposobem na pryszcze. Gdzie wyczytalam ze na pojedyncze krostki bardzo dobra jest aspiryna zmieszana z woda bodajze utleniona na papke. Zapodalam sobie cos takiego na te smieszne pryszcze ( z perspektywy czasu dochodze do wniosku ze te "niespodzianki" wcale nie byly takie wielkie). Efekt koncowy: patrz wyzej. Wielka czerwona plama na skroni, saczaca sie rana ktorej nie dalo sie niczym zakryc. Ech te moje pomysly...
Syla_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 23:35   #134
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

hmmm pare dobrych lat temu zachwycalam się podkladem rozswietlajacym pewnej firmy,
tylko kurka wodna mial takie duze platki jakby brokatu, przy duzym sloncu wygladalo to beznadziejnie az mi sie ktos zapytal czy robilam cos z brokatem

Stary 2011-08-22, 17:25   #135
Mika3001
Przyczajenie

Dot.: Re: Wpadki z kosmetykami itp...

Cytat:
Napisane przez lalesia Pokaż wiadomość
To moja babcia byla lepsza! Z wielka pasja zawsze jak jest u mnie w domu to podbiera wszystkie kosmetyki raz chciala pianke do wlosow i w zamian wziela ... pianke do depilacji veet dziwne ze jej wszystkie wlosy nie wypadly ale czesc to i owszem

albo kiedys chciala koniecznie tonikiem twarz przetrzec i przetarla owszem, ale tym pachnacym zmywaczem do paznokci z rossmana

ostatnio chciala posmarowac sie przed opalaniem filtrem i sie posmarowala ... moim samoopalaczem

eh, starszym ludziom to sie w ogole powinno zabronic uzywac kosmetykow bo tylko sobie szkody narobia

Moja mama też była w podobnej sytuacji, tylko, że to co ona użyła wcale kosmetykiem nie było. A dokładniej jak raz weszła do salonu to zobaczyła na półce szminke, tzn. to była bardziej pomadka albo balsam do ust bo był biały. (Tzn. ona tak myślała) No i pomalowała sobie usta tą 'pomadką', i po jakimś czasie zauważyłam, że ma na ustach takie małe białe kawałki, tak jakby skorupy czy coś w tym stylu. Zapytałam się jej co to jest, a ona na to, że ta moja pomadka co lezała na półce jest beznadziejna, bo w ogóle nie nawilża ust. Jak się potem okazało ta niby 'pomadka' to taki korektor na rysy i zadrapania do samochodu mojego ojca. (Nie muszę chyba dodawać, że samochód mojego był biały)
Mika3001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości