![]() |
#121 |
BAN stały
|
Dot.: Jesienne Mamy 2009
czesc dziewczynki
rozmowa z szefem poszla ok z tym ze walnela mi tekstem ze wpadlam bo nie mam slubu ale coz nie bede sluchac tej durnej baby ja na razie czuje sie super i mam nadzieje ze tal juz zostanie pozdrwaiam was |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() boję się tej wizyty, najbardziej jakichś komplikacji i nieprawidłowości ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Witam Was Dziewczynki!
Od dawna śledzę forum tzn. od stycznia jak podejrzewałam że jestem w ciąży... i jak Was tak czytałam to nabierałam pewności no i jestem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Smerfeta01, Agunia8422, witajcie w gronie przyszłych mamusiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
witam wszystkie jesienne mamusie
![]() 2 dni temu zaobserwowałam u siebie początki zachcianek ...jem wszystko co ma związek z truskawkami ,dżemy,lody,sorbety,kokta jle i w koncu same truskawki ,normalnie zgroza nigdy za nimi specjalnie nie przepadałam a tu bach. wczoraj nie mogłam dostac nigdzie mrożonych truskawek i płakałam 2h ![]() ....dzisiaj zrobiłam sobie rajd po sklepach i nagle jak przechodziłam koło cukierni poczułam słodki zapach ciasteczek z truskawkami ,normalnie myślałam ,że mnie rozerwie jak nie zjem tego ciastka ![]() ![]() a was obudziły się już zachcianki kulinarne a jeśli tak to jakie ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Ja na początku jadłam tylko ciasta z kremem... z duuużżżąąą ilościa kremu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
wczoraj miałam dzien euforii-moj kochamy maz nareszcie sie odezwał!!! ulzylo mi troche... a co do zachcianek---narazie gore u mnie biora mdlosci i wymioty ![]() no i te okropne bole glowy.... ja juz chce drugi trymestr!! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
moja pani doktor na wymioty i nudności powiedziała żeby spróbować zimną Coca Colę i słone przekąski - paluszki , krakersy
Mnie pomagało to może Tobie też ![]() A.. podobno dobre są jeszcze migdały |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Zuzanna12, dobrze, ze juz masz za soba rozmowe z szefem. Nie zwracaj uwagi co Ci tam powiedziala, bo przeciez nie bedziesz jej sie tlumaczyc. Twoim zadaniem bylo powiadomic szefa, a wszystko inne to juz nie Twoj problem ![]() ![]() CatHot, jak sie dzisiaj czujesz? Jak tam Twoje calodobowe mdlosci? Bardzo Ci tego wspolczuje, bo w pierwszej ciazy przechodzilam ten sam koszmar. Na szczescie tym razem bylo troche latwiej. Zazwyczaj druga ciaza przechodzi sie latwiej - przynajmniej tak slyszalam i u mnie sie to sprawdza ![]() Asiuuuuula, spoznione zyczenia imienionowe dla Twojego synka ![]() ![]() ![]() Ogladalam zdjecie "po imprezie" i faktycznie mialas sporo do ogarniecia ![]() ![]() ![]() smerfeta01, nie boj sie wizyty u lekarza. Tzn. wiadomo, ze kazda z nas sie pewnie w jakis sposob sie martwi przed takimi wizytami, ale tak jak napisalas - tym ze sie martwisz i tak nic nie zmienisz, a mozesz tylko zaszkodzic. Dlatego badz dobrej mysli, trzeba myslec pozytywnie i odganiac wszystkie czarne mysli. Twoja dzidzia jest i bedzie zdrowiutka, nie ma innej opcji. Daj znac co tam Ci lekarz powie na wizycie. Agunia8422, witaj u nas ![]() ![]() Ja tak samo jak Ty nie jadam wedlin, ale za to na mdlosci mi pomaga Coca Cola - dokladnie tak jak polecila Twoja pani doktor ![]() Napisz cos wiecej o sobie ![]() ma-li-na, widze, ze u Ciebie sie rozpoczyna ten piekny etap ciazy pod tytulem "zachcianki" ![]() madzikgdy, super, ze mezus sie odezwal ![]() ![]() Z tymi mdlosciami, to musisz przeczekac i tyle. Jeszcze troszeczke, kochana. Glowa do gory! Dziewczyny, mam do Was 2 pytania. Pierwsze to czy Wy macie moze problemy ze spaniem w nocy? Bo ja tak ![]() No i drugie pytanie to takie, kiedy macie nastepne wizyty? Z tego co pamietam, to chyba jinxi ma dzisiaj wizyte u lekarza, a smerfeta jakos w piatek? Ja ide we wtorek - 24-go marca ![]() EDIT: dziewczyny, koncze dzisiaj 12-ty tydzien - czyli koniec pierwszego trymestru!!! Hurraaaa!!! ![]() ![]() ![]()
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2009-03-19 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Coś więcej o mnie...
Więc tak: to mój pierwszy dzidziuś i to bardzo szybko po ślubie ![]() ![]() ![]() a poza tym to właśnie piszę pracę mgr bo do obrony zostały jakies 3 miesiące... może będę miała taryfę ulgową jak pójdę z brzuszkiem ![]() Co do spania to też mam teraz problemy a to dopiero 14 tydz. nie mogę się ułożyć jakoś ![]() Mam pytanko jak robicie swoje podpisy z obrazkiem dzidziusia?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zycze powodzenia w pisaniu pracy magisterskiej ![]() Co do podpisu, to skopijue Ci z forum technicznego, co trzeba zrobic, zeby dodac do podpisu takie cos, jak np. ja mam "Nasze Male Wielkie Szczescie # 2". A wiec jesli chcesz miec to co ja, to wejdz najpierw sobie na http://babystrology.com/tickers/ i tam zrob sobie ten "ticker". Trzeba bedzie powpisywac dane i automatycznie dostaniesz link (wybiersz wersje "short code"). No i jak juz bedziesz miala ten swoj link, to dalej robisz tak (cytuje forum techniczne): ______________ [u r l=http://iZapodajeszAdresJakiTamMa sz ![]() ![]() a reszta Wizażu widzi tylko mój blog ![]() Oczywiście, ma być ''url'', a nie ''u r l''. W pasku adresu przerwa, którą widzisz, spowodowana jest przerwaniem linijki przez system, linka wklejasz bez spacji. ____________
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Hej hej Dziewczyny.
Cieszę się, że się trzymacie i wszystko układa się po Waszej myśli ![]() U mnie niestety bez zmian, cały czas mam 24 godzinne mdłości. Najchętniej cały ten czas bym przespała, bo wtedy ich nie czuję. Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza. Może coś poradzi i ułatwi mi przetrwanie I trymestru. ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
hej
![]() co do mdłości to mnie się pojawiły takowe ... ale po godzinie 16 nie mogę nawet pomyśleć o jedzeniu bo mi niedobrze ![]() ale najczęściej staram się o tym nie myśleć wtedy jakoś funkcjonuje ![]() muszę wreszcie zrobić te badania...ehh tylko kiedy? jutro znowu do pracy...a potem weekend na uczelni - ciekawe jak wytrzymam ... ![]() zmykam już spać bo ledwo się trzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
czesc
oj z tym spaniem ja tez bym spala na okraglo a w nocy dalej sie budze niekoniecznie na siku ale tak ogolnie z tym ze potem ciezko mi usnac dzisiaj pozwolilam sobie na slaba kawe i to byl blad...mdlilo mnie potem caly dzien ale nie zwracalam na cale szczescie a wy jak widac juz u was brzuszki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Milo ze dołączyła do nas mamusia która ma termin na wrzesień. Nie jestem już sama ![]() Jak Twoje samopoczucie? przeszły juz dolegliwości wczesnociazowe? Widać juz brzuszek? U mnie nadal króluje kwaśne. Ostatnio nabrałam tez ochoty na serek homogenizowany z pomidorkami, młoda cebulka i szczypiorkiem. Robie sobie z tego taka sałatkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Problemów ze spaniem na razie nie mam no chyba ze przez budzącego sie w nocy synka. Problemy miałam w pierwszej ciąży ale pod koniec kiedy brzuch już urósł. Było mi nie wygodnie no i trzeba było wstawać do łazienki na siusiu. Jak sie obudziłam to długo nie mogłam zasnąć. Kolejna wizyta mam 2 Kwietnia. Maz twierdzi ze już sie odznacza ale ja tam nic nie widzę ![]() Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-03-20 o 09:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
To ja równiez muszę się dołączyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Strasznie zazdroszczę dziewczyną które skończyły 1 trymestr,bo jest uciązliwy ,najlepszy jest 2 bo 3 to też nie jest łatwy brzuch który we wszystkim przeszkadza ,spuchnięte nogi i ciągłe oczekiwanie ![]() ja zaczęłam dziś 9tydz ,ale jak przypomnę sobie ból na porodówce to mi się wszystkiego odechciewa ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
zuzanna12, pytalas o to czy widac brzuszek. U mnie juz zdecydowanie sie zaokraglil i kiedy ubieram jakas przylegajaca koszulke czy sweterek, to widac to zaokraglenie
![]() ![]() Pappaya, widze, ze masz nie zle zachcianki ![]() ![]() ![]() ![]() A co do spania w nocy, to widze, ze nie tylko ja sie borykam z problemem ze spaniem - inne dziewczyny tez. Ale widze, ze Ty z troche innego powodu niz ciaza musisz wstawac w nocy ![]() Ja na szczescie do synka nie musze wstawac, bo od 6-go miesiaca on przesypia cale noce. Wogole dla mnie jest problem ze wstawaniem, bo nawet jak obudze sie w nocy na 5 minut, to potem caly dzien chodze jak zombi ![]() SANDRAA, witaj wsroda nas ![]() ![]() Ciesze sie ogromnie, ze juz nie masz mdlosci i dobrze sie czujesz. Widzisz, niektore dziewczyny wlasnie maja to szczescie, ze mdlosci szybko odchodza. Inne jak widac niestety musza dluzej sie pomeczyc. Napisz cos wiecej o sobie ![]() Ma-li-na, zgadzam sie z Toba co do trzeciego trymestru - wtedy bedziemy juz duze i leniwe ![]() No nic, bede musiala siedziec w domu i puszcze klimatyzacje na calego i jakos to bedzie ![]() Czemu jak pomyslisz o bolu na porodowce, to Ci sie wszystkiego odechciewa? Mialas ciezki pierwszy porod? Bo ja z kolei bardzo dobrze pierwszy porod wspominam i juz chyba kiedys pisalam, ze jesli ktos by mi zagwarantowal, ze bede miala za kazdym razem taki porod, to moge rodzic codziennie ![]() CatHot, co tam u Ciebie? Z tego co pamietam, to dzisiaj masz wizyte u lekarza. Pewnie jeszcze nie bylas, bo jest wczesnie rano. Odezwij sie po wizycie. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze, no i moze lekarz Ci cos doradzi odnosnie tych Twoich mdlosci. Madzikgdy, jak sie czujesz? Odezwij sie, bo sie martwimy. Cos sie nie odzywaja Asiuuuuula, HoniaB, jinxi i evela_20... Dziewczyny, gdzie jestescie? ![]()
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
hej hej
dziewczyny...też tak macie, że dużo rzeczy Was irytuje? Ja mam tak od kilku dni i już nie mogę sobie z tym poradzić ;( irytuje mnie wszystko ![]() a najgorsze jest to , że mój TŻ zamiast powiedzieć, że to przez hormony to się na mnie obraża ;( potem mnie się zbiera na płacz , ale boję się zaczynać bo też Go to drażni ![]() ratunku!!................ ........ a wieczorem po godz. 20 jestem już nieprzytomna i ledwo trafiam do łóżka... kiedy to się skończy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Schoolcraft, dolegliwości takie jak mdłości i ogromna senność już odchodzą na szczęście. Teraz czas na kolejne
![]() Sandraa, witam ![]() ![]() Tancerka, mnie tez dużo rzeczy irytuje i złoszczę sie na męża o byle co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
tancerkaGd, nie martw sie, mnie tez wszystko irytuje i mojemu mezowi czesto sie dostaje ode mnie chociaz biedny niczemu nie jest winny. Mysle, ze u Ciebie gore biora hormony, ale z czasem nauczysz sie sobie z tym radzic
![]() Tak wiec glowa do gory i radzilam by Ci porozmawiac ze swoim narzeczonym i wytlumaczyc, ze przez hormony jest Ci ciezko kontrolowac sie i np. czesto sie zloscisz. Ja mysle, ze on sie obraza, bo nie wie, ze kobiety w ciazy sa bardziej drazliwe. Ale to sie zmieni - i Ty staniesz sie lagodniejsza, i on sie przyzwyczai oraz zrozumie, ze nie warto sie obrazac, bo to nie Ty przemawiasz tylko Twoje hormony ![]() pappaya, super, ze dolegliwosci odchodza. I oby nie za szybko przyszly nastepne ![]()
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2009-03-20 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Schoolcraftdziękuję za słowa otuchy. mam nadzieję, że nauczę się z tym żyć a i moje Kochanie będzie bardziej wyrozumiałe....już się nie mogę doczekać kiedy z Nim porozmawiam...a dzisiaj później ma wrócić do domu ![]() ![]() ![]() pappaya cieszę się, że nie jestem sama w tej irytująco-hormonalnej rozterce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Wszystko super ![]() ![]() ![]() Na nudności i wymioty dostałam tabletki Metoclopramide HCL. Jestem po pierwszej dawce i ze zdziwieniem muszę przyznac, że chyba działają. Coś podobnego.. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- jak tylko mój mężyk zeskanuje zdjęcie z USG, szybciutko się Wam pochwalę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i oczywiscie SUPER, ze dostalas cos od mdlosci, ale jeszcze BARDZIEJ SUPER ![]() ![]() Aha, no i z niecierpliwoscia czekam na zdjecie Twojego skarbka ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Ja sie starałam o dzidziusia od czerwca no i wreszcie sie udało. Razem z moim TŻ bylismy bardzoo szczęśliwi,niestety teraz musze przechodzic stres.Od kiedy była dziewczyna mojego TŻ dowiedziała się, że jestem w ciązy zaczęła tak mieszać w naszym związku byle tylko sie rozpadł,no i prawie do tego doszło teraz jesteśmy na etapie przerwy w związku.Była na tyle beszczelna,że kazała mu sie upewnić czy go nie okłamuje z ciązą,namawiała do zrobienia testów na ojcostwo bo niby nie może być pewny że to jego,duzo tych jej rad by sie tu znalazło.Niestety mój TŻ twierdzi ze to jest dobra przyjaciółka i chce dla niego jak najlepiej:/
Mam nadzieje,że zrozumie swoje błedy i głupote i wszystko sie jeszcze ułoży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mysle, ze to jest bardzo, bardzo nieladne ze strony bylej dziewczyny Twojego TZ tak sie wtracac w Wasz zwiazek - szczegolnie jak wie, ze macie dziecko w drodze ![]() ![]() W kazdym badz razie zycze Ci duzo, duzo sily i trzymam kciuki, zebyscie sie pogodzili i zeby Twoj TZ zrozumial, ze nie ma nikogo wazniejszego od Ciebie i dzidziusia. A swoja droga, to staraj sie jaknajmniej denerwowac, bo to moze zaszkodzic kruszynce. Aha, i jeszcze jedno - jak Twoj TZ bedzie chcial te testy na ojcostwo, to jak dzidzia sie urodzi zrob je dla swietego spokoju i udowodnij jemu i jego kolezance, ze sie oboje myla i niech im bedzie wstyd ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Schoolcraft bardzo ci dziękuję za wsparcie i miłe słowa,wyprowadziłam się od mojego TŻ i mam nadzieje że w samotności wreszcie przemyśli sobie wszytko i zda sobie sprawe że my jesteśmy najważniejsi a nie jakaś "przyjaciółka". Przynajmniej cieszę się,że jeszcze do tego nie męczą mnie mdłości bo to jest koszmar,na początku nawet z łózka nie potrafiłam wstać:/
Była któraś z was na badaniu prenatalnym między 11-14tyg ??bo właśnie mam zamiar się wybrać tak dla spokoju czy wszystko jest w porządku, a nie bardzo wiem czego mogę się spodziewać na takim badaniu?? Edytowane przez SANDRAA Czas edycji: 2009-03-21 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
SANDRAA-bardzo wspolczuje ci takiej sytuacji.W pierwszej ciazy miałam identyczną sytuacje.U mnie skonczylo sie tym ze nie wrocilismy do siebie.I po wielu latach spotkałam dopiero tego jedynego wymarzonego mezczyzne.Przeplakalam wiele dni i nocy,na sile chcialam byc z nim,ale teraz wiem ze to bylo sterta bzdur i moja naiwnosc w stosunku do niego. Chlopak jest poprostu glupi i nie wie co traci. Zycze Ci wytrwalosci i pociechy z malenstwa,bo teraz ono jest najwazniejsze...
A u mnie jakos powoli do przodu. Grzecznie leze w lozeczku,chociaz dzis sloneczko wyciaga mnie na spacer...Maz znowu poza zasiegiem i smutki w domku. W srode ide do lekarza wiec moze dowiem sie czegos nowego mam nadzieje ze tym razem pozytywnego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój TŻ albo jest niezdecydowany jakiś, nieprzekonany albo niedojrzały po prostu, ale dziwne w sumie, bo skoro się staraliście od czerwca to chyba wiedział co jest i chciał tego... Oczywiście życzę Ci, żebyście byli razem i żeby on zrozumiał, ale samo to, że on ma jakieś wątpliwości i to jeszcze do ojcostwa to po prostu szok. Niech tamta (....) przestanie u Was mieszać, bo jeżeli on jej na to pozwoli to zawsze będzie obecna w Waszym związku. Nie byłam na badaniu prenatalnym, ale idę w 14 tyg. (za 2 tyg.) na usg i lekarz będzie jakoś dokładniej badał dzidzię, powiedział, że dokładniej się przyjrzy i zrobimy badanie dopochwowe i przez brzuch, myślę, że zbada teraz przezierność karkową, chociaż o tym nie wspomniał ![]() Trzymaj się i chociaż to nie łatwe, staraj się nie denerwować ![]() Ja jeszcze nie przytyłam, ale ja przed ciążą byłam już grubas ![]() ![]() ![]() Apetyt niestety dopisuje bardziej niż jak bywało mi mdło, wczoraj zjadłam na kolację sałatkę grecką, przytuliłam się do synka (który jest niejadkiem i wszystko mu śmierdzi) a synek: Mamo, nie śmierdź mi tu pod nosem ! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, już nie mogę się doczekać żeby się dowiedzieć czy to będzie chłopak czy dziewczyna !!! Może za 2 tyg. coś już lekarz się dopatrzy ale poczekam na potwierdzenie z połówkowego usg w 20 tyg, nie wiem jak ja wytrzymam ![]() Trzymajcie się dziewczynki, ja się powoli szykuję bo jestem jeszcze w piżamie a dwie imprezki dziś do zaliczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wam kochane:
![]() ![]() Też za 2 tyg pójde na to badanie prenatalne słyszałam ze najleiej w 13 tc je zrobić i tez mam nadzieję że dowiem sie jaka płeć...odkąd pamiętam zawsze chciałam mieć dziewczynkę do tego stopnia że nie wyobrażam sobie i nie dociera do mnie to że może być to chłopczyk,niestety w życiu wszystko jest na przekór i pewnie będe miała małego facecika. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.