odchudzanie od 10.o3 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-24, 20:41   #121
lilka45
Raczkowanie

Dot.: odchudzanie od 10.o3

i
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture0105.jpg (19,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture0106.jpg (21,1 KB, 7 załadowań)
lilka45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 20:44   #122
lilka45
Raczkowanie

dzieki Kahlan za podpowiedz....tego wlasnie chce sie pozbyc, okropne sadlo i grube nogi, zalaczam takie rozneglizowane bo w ubraniu nie wygladaloby to az tak strasznie
Stary 2009-03-24, 20:53   #123
lilka45
Raczkowanie

o a tak w ubranku, przynajmniej teraz bede sobie porownywac na zdieciach jak wygladam i jak po dietce bede wygladac....czyli gdzies w czerwcu ehhh, ale jak to mowia dlugie odchudzanie, dlugotrwaly efekt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture0108.jpg (22,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture0109.jpg (18,8 KB, 7 załadowań)
Stary 2009-03-24, 21:11   #124
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
Napisane przez lilka45 Pokaż wiadomość
dzieki Kahlan za podpowiedz....tego wlasnie chce sie pozbyc, okropne sadlo i grube nogi, zalaczam takie rozneglizowane bo w ubraniu nie wygladaloby to az tak strasznie
Nie uważam, żebyś miała grube nogi, moich nie widziałas... Brzuch fakt masz nad czym pracować, ale pocieszę Cię moj w luty wcale lepiej nie wygladał a teraz można na niego spojrzeć. Także będzie dobrze, trzeba tylko trochę popracować
Stary 2009-03-24, 21:21   #125
Madziulinek
Raczkowanie

Ja uważam tak jak KahlanAmnel, że nóg nie masz aż takich grubych.

Jest: 76kg
Będzie: 68kg

Madziulinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 21:23   #126
lilka45
Raczkowanie

tylko sie tak wydaja, jakbym zdiecie brzucha zrobila z naprzeciwka i z dalszej pozycji tez by nie wygladal az tak zle, ale dzieki, bede walczyc o ladny brzuszek, moze sie uda...
Stary 2009-03-24, 22:31   #127
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Ja również nie zrezygnowałam, tylko dziecko mi zachorowało i nie mam czasu na pisanie.Teraz śpi.Nie wiem czy odważę się sfotografować swoje sadło.Po prostu brzydzę się go.Dziś się zważyłam i.. znowu mnie troszkę ubyło.Może lepiej by było gdybym ćwiczyła ale w tym miesiącu nie mam czasu.Praca, dom, szkoła, przedszkole, czasem lekarz.I tak cały czas w biegu.Nie moge sie zmusić Do ćwiczeń bo jestem wykończona.Ale w kwietniu wróci mój mąż to znajdę czas na aerobik i basen.

ilion77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 09:49   #128
Madziulinek
Raczkowanie

Hej dziewczyny i jak wam idzie? Nic nie piszecie:/ Chyba nasz wątek wygasł powoli

Stary 2009-03-26, 10:46   #129
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
Napisane przez Madziulinek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny i jak wam idzie? Nic nie piszecie:/ Chyba nasz wątek wygasł powoli
Ja wczoraj cały dzień przespałam i nic nie robiłam, tyle dobrze, że powstrzymałam się od kebaba
Ogólnie byłam tak wymęczona, że położyłam się na 2 godzinki wstałam po 11 ja teraz mam w perspektywie strasznie trudne kolokwium, więc za dużo się nie będę udzielać, staram się trzymać dzisiaj na 18 idę na zajęcia z rowerów (1 raz) zobaczymy jak mi pójdzie

Właśnie jestem po 2 śniadanku
Stary 2009-03-26, 11:14   #130
aniaesz88
Rozeznanie

U mnie znów waga trochę poleciała w dół, mam za sobą już (albo dopiero) 2 kg...
Dzisiaj poćwiczę trochę napewno sama, wczoraj byłam na aerobiku i nawet nie złapałam zadyszki .

Kahlan - zdaj relację z rowerków, bo sama się chciałam kiedyś wybrać, a boję się czy podołam
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 17:09   #131
lilka45
Raczkowanie

a dzis moj 6 dzien i imprezka.....ale ja bede sobie siedziala ze szklanka wody i spogladala na alkohol i pysznosci, ale sie nie dam, nie dam....jeszcze 7 dni a juz czuje ze ubylo...tylko nadal bez wagi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 19:00   #132
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
U mnie znów waga trochę poleciała w dół, mam za sobą już (albo dopiero) 2 kg...
Dzisiaj poćwiczę trochę napewno sama, wczoraj byłam na aerobiku i nawet nie złapałam zadyszki .

Kahlan - zdaj relację z rowerków, bo sama się chciałam kiedyś wybrać, a boję się czy podołam

Zdaję relację...
Na aerobiku też nie mam zadyszki i daję radę, a po rowerach... miałam wątpliwości czy byłam na rowerach czy może na basenie w ubraniach Dawno się tak nie zmęczyłam, do tego ja mam miękką podeszwę w butach i strasznie bolały mnie stopy, więc jak się wybierasz to weź twarde buty, do tego ręcznik i wodę Ogólnie miałam czarne myśli przez cały czas i chciałam uciec, ale dałam radę mało tego zapisałam się na zajęcia za tydzień, trzeba się rozwijać a nie stać w miejscu.

Lilka będę za Ciebie trzymała kciuki Nie daj się
Stary 2009-03-26, 19:08   #133
Madziulinek
Raczkowanie

No a mi jak narazie waga stoi w miejscu, ale mam nadzieje, ze poleci jeszcze w dół. No a co do ćwiczeń to się troszkę rozleniwiłam bo już drugi czy trzeci dzień nie ćwicze no ale jutro mam zamiar ruszyc te swoje 4 litery i troche poćwiczyć

Stary 2009-03-26, 19:32   #134
aniaesz88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KahlanAmnel Pokaż wiadomość
Zdaję relację...
Na aerobiku też nie mam zadyszki i daję radę, a po rowerach... miałam wątpliwości czy byłam na rowerach czy może na basenie w ubraniach Dawno się tak nie zmęczyłam, do tego ja mam miękką podeszwę w butach i strasznie bolały mnie stopy, więc jak się wybierasz to weź twarde buty, do tego ręcznik i wodę Ogólnie miałam czarne myśli przez cały czas i chciałam uciec, ale dałam radę mało tego zapisałam się na zajęcia za tydzień, trzeba się rozwijać a nie stać w miejscu.
Hm... no to może ja też pójdę, skoro taki wycisk
Buty muszę sobie kupić takie do treningów ogólnie, bo moje są już trochę rozjechane, ale to już w kwietniu jak oszczędzę...

Dziewczyny, jak będziecie jadły przez święta? Nadal dieta?
Stary 2009-03-26, 19:42   #135
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
Hm... no to może ja też pójdę, skoro taki wycisk
Buty muszę sobie kupić takie do treningów ogólnie, bo moje są już trochę rozjechane, ale to już w kwietniu jak oszczędzę...

Dziewczyny, jak będziecie jadły przez święta? Nadal dieta?

Jaka dieta? O czym Ty w ogóle do mnie mówisz.. głowa Cię nie boli
Ogólnie rzecz ujmując to ja planuję wyjazd do domu tak...
Do soboty jeszcze nie jeść zadnych słodkości, ale w niedziele, poniedziałek i wtorek jak najbardziej , co do zwykłych posiłków to będę się starała jeść dużo białka i nie łączyć tłuszczu z węglowodanami i jeść jak najwięcej warzyw. U mnie w domu ogólnie nie gotuje się dietetycznie, więc będzie mi trudno, ale w sobotę ja gotuję obiad, więc chociaż jeden będzie normalny W piątek post ścisły, więc jakoś się wymigam a w czwartek mam dużo spraw na głowie Posiłki będą tej samej wielkości co teraz, i będę się starała jeść zdrowo, żeby nie nadrobić tego co już straciłam, ale pozwolę sobię na coś więcej. Postaram się ćwiczyć, ale pewnie skończy się na podnoszeniu widelca i szkla do ust i pochylaniu nad stołem bilardowym
Stary 2009-03-27, 07:53   #136
Madziulinek
Raczkowanie

No ja tak samo do soboty bede stosowała dietę no a w niedziele wielkanocną jestem zaproszona na 50 lat po ślubie i ma być duża impreza tak więc sobie pojem no i mam nadzieje, że chociaż troche tego co zjem wytańcze

Stary 2009-03-27, 08:49   #137
aniaesz88
Rozeznanie

Ja się chyba będę całe święta odchudzała, poza tym zostałam głównodowodzącą świątecznego gotowania więc pewnie zrobię rzeczy smaczne i trochę dietetyczne dla siebie a dla innych normalnie - baby, mazurki te sprawy
Odmawianie sobie idzie mi co raz lepiej więc nie czuję, że jak nie zjem w święta to będę jakoś bardzo cierpieć... cierpieć to ja bym mogła jakbym się objadła w święta i moja dieta spłełzłaby na niczym...
Stary 2009-03-27, 20:12   #138
lilka45
Raczkowanie

a ja znow bylam na imprzie...i wode pilam i nic nie jedlam....tylko mam problem jestem na 7 dniu kopenhaskiej, od wczoraj dusi mnie w szyi kilka razy dziennie, czasami podchodzi po mostek, niepokio mnie to troche, bo choruje na nadczynnosc tarczycy, teraz jestem 8 miesiecy po radiojodzie, ktory mial ja zredukowac, sprawic ze zniknienie jest to choroba uleczalna, ale kurcze zastanawiam sie czy moje duszenie nie ma z tym nic wspolnego, a przy rosnacym wolu czesto jest to spotykane, ale jesli ktoras z was ma takie objawy...to przynajmniej nie bede tego laczyla z tarczyca....
Stary 2009-03-27, 22:00   #139
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
a ja znow bylam na imprzie...i wode pilam i nic nie jedlam....tylko mam problem jestem na 7 dniu kopenhaskiej, od wczoraj dusi mnie w szyi kilka razy dziennie, czasami podchodzi po mostek, niepokio mnie to troche, bo choruje na nadczynnosc tarczycy, teraz jestem 8 miesiecy po radiojodzie, ktory mial ja zredukowac, sprawic ze zniknienie jest to choroba uleczalna, ale kurcze zastanawiam sie czy moje duszenie nie ma z tym nic wspolnego, a przy rosnacym wolu czesto jest to spotykane, ale jesli ktoras z was ma takie objawy...to przynajmniej nie bede tego laczyla z tarczyca....

Ja Ci niestety nie pomogę
Dzisiaj wieczorem się zważyłam i mam 0.6 kg mniej i nie wiem czy się cieszyć czy nie... z drugiej strony pocieszam się, że ważyłam się wieczorem po jedzeniu, czyli jakbym tak zrobiła to rano może było by 1kg mniej, jak myślicie?
Dzisiaj dzień jak zwykle, bez rewelacji, jutro jadę na konferencje to muszę zabrać trochę prowiantu ze sobą co by z głodu nie paść i pociąg o 5:50 to jest normalnie znęcanie się nad ludźmi...
Jak tam Wasze rezultaty?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 22:44   #140
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Dziś rano się zważyłam i... Od 10 marca schudłam ponad 3,5 kilograma.Przez ostatni tydzień ubyło mnie centymetr w biodrach i w pasie.Suuuper.Na pewno nie zamierzam tego zaprzepaścić w święta.Wprawdzie zjem kawałek ciasta ale przecież codziennie zjadam coś słodkiego z rana a potem ograniczam ilość kalorii.A w drugi dzień swiąt pracuję to bedzie mi łatwiej przestrzegac diety Załozyłam sobie zeszyt ze zjedzonymi kaloriami, wagą i centymetrami, zeby nie pisac codziennie na forum co i ile zjadłam.Pozdrawiam Was goraco.

Stary 2009-03-27, 22:50   #141
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
Napisane przez ilion77 Pokaż wiadomość
Dziś rano się zważyłam i... Od 10 marca schudłam ponad 3,5 kilograma.Przez ostatni tydzień ubyło mnie centymetr w biodrach i w pasie.Suuuper.Na pewno nie zamierzam tego zaprzepaścić w święta.Wprawdzie zjem kawałek ciasta ale przecież codziennie zjadam coś słodkiego z rana a potem ograniczam ilość kalorii.A w drugi dzień swiąt pracuję to bedzie mi łatwiej przestrzegac diety Załozyłam sobie zeszyt ze zjedzonymi kaloriami, wagą i centymetrami, zeby nie pisac codziennie na forum co i ile zjadłam.Pozdrawiam Was goraco.
Ja tez mam taki zeszyt i pisze w nim to samo, chce jeszcze co jakis czas wklejac do niego zdjecia

Gratuluję kilogramów i cm
Stary 2009-03-27, 22:57   #142
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Dzięki. Myślałam, że tylko ja o tej porze siedzę na forum.Myślę, że nie wytrwałabym tak długo w tym odchudzaniu gdybym nie miała wsparcia.Mam tylko nadzieję, ze przez tarczyce moje wysiłki nie zmarnują się. Prawdopodobnie w maju czeka mnie operacja usunięcia tarczycy i boję się, ze po niej mogę przytyć.

Edytowane przez ilion77
Czas edycji: 2009-03-27 o 22:59
Stary 2009-03-28, 10:46   #143
lilka45
Raczkowanie

Ilion77 po operacji napewno nie przytyjesz....wkoncu Ci sie hormony ureguluja i w tym momencie tycie lub chudniecie zalezy od ciebie a nie od tarczycy, ja jestem po radiojodzie po ktorym mzna przytyc np jesli pomyli sie malutko w dawce ale jakas nie pamietam abym przytyla z tego powodu...tylam bo jadlam opakowanie gum pakowane np po 20 w 20 min, opakowanie ciastek, czasami o 22 golabki i takie tam...wiec sie nie ma co dziwic i zwalac na tarczyce, chociaz napewno jest nam ciezej, to fakt, ale jesli sie odhudzasz mysle ze powinnas skonsultowac to z lekazem, abys sobie problemu nie narobila...bo jak cos bedzie nie tak to mozesz nie kwalifikowac sie do operacji...
KahlanAmnel....a Ty sie waz z rana!!! wtedy masz odpowiednia wage...zwlaszcza jesli jestes po odwiediznach prezesa, wieczorem zawsze jest inaczej np 1 l wody= 1 kg etc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-28, 18:45   #144
Madziulinek
Raczkowanie

Hej dziewczyny Mi nic nie ubywa wagi nie wiem dlaczego! Jestem już taka zła Jutro jade na 4 godziny na basen i do sauny sie wybieram i mam nadzieje, że jak w poniedziałek wejdę na wage będzie chociaż te pare gram mniej...

Stary 2009-03-29, 12:36   #145
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
KahlanAmnel....a Ty sie waz z rana!!! wtedy masz odpowiednia wage...zwlaszcza jesli jestes po odwiediznach prezesa, wieczorem zawsze jest inaczej np 1 l wody= 1 kg etc
To ja wiem, ale nie mam wagi na mieszkaniu i waże sie w klubie a tam chodzę wieczorami tylko w soboty rano, a że wczoraj nie mogłam bo miałam wyjazd to zrobiłam to w piątek wieczorem, dzis już poznałam powód mojej większej wagi... dostałam okres, a przed miesiączką więcej się waży, bo zbiera sie woda + to że ważyłam się wieczorem...
Także mam nadzieję, że w tę sobotę waga pokaże znacznie mniej

Cytat:
Napisane przez Madziulinek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mi nic nie ubywa wagi nie wiem dlaczego! Jestem już taka zła Jutro jade na 4 godziny na basen i do sauny sie wybieram i mam nadzieje, że jak w poniedziałek wejdę na wage będzie chociaż te pare gram mniej...
Na pewno, będzie i się tak nie przejmuj wagą, lepiej zmierz się w talii, biodrach, udach i co jakiś czas kontroluj cm, człowiek szybciej traci cm niż wagę, więc efekty będzie tam widać wcześniej Nie gorączkuj się tak wszystko będzie dobrze
Trzymam za Ciebie kciuki
Stary 2009-03-29, 13:39   #146
aniaesz88
Rozeznanie

Mi chyba też waga stanęła chwilowo, ale się nie martwię - kiedyś ruszy... zwłaszcza że od środy nie ćwiczyłam bo trochę choruję.
Stary 2009-03-30, 10:26   #147
lilka45
Raczkowanie

Talking Dot.: odchudzanie od 10.o3

[QUOTE=KahlanAmnel;1167507 0]To ja wiem, ale nie mam wagi na mieszkaniu i waże sie w klubie a tam chodzę wieczorami tylko w soboty rano, a że wczoraj nie mogłam bo miałam wyjazd to zrobiłam to w piątek wieczorem, dzis już poznałam powód mojej większej wagi... dostałam okres, a przed miesiączką więcej się waży, bo zbiera sie woda + to że ważyłam się wieczorem...
Także mam nadzieję, że w tę sobotę waga pokaże znacznie mniej

Wiec odejmuj sobie od 0,7-1kg zawsze
i sie nie goraczkuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-30, 21:49   #148
Madziulinek
Raczkowanie

No moje kochane ja po wczorajszym dniu mam 0,5 kilo mniej na wadze Nareszcie się coś ruszyło

Stary 2009-03-31, 12:51   #149
aniaesz88
Rozeznanie

U mnie też ruszyło - już jest 3 kg mniej od wczoraj
tylko boję się, że w święta wszystko spapram, no ale muszę się pilnować.
Stary 2009-03-31, 21:34   #150
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
U mnie też ruszyło - już jest 3 kg mniej od wczoraj
tylko boję się, że w święta wszystko spapram, no ale muszę się pilnować.
Schudłaś 3kg w ciągu jednego dnia? Bo tak to brzmi...

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości