Porady dotyczące użytkowania suszarko-lokówki Rowenta Brush Activ - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-20, 16:42   #121
astromeriaa
Raczkowanie

Dot.: Porady dotyczące użytkowania suszarko-lokówki Rowenta Brush Activ

skusiłyście mnie, kupilam na elektro.pl w sumie z wysyłką 195zl oby to ta co trzeba
http://www.electro.pl/produkt-_-80224,1.html
astromeriaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 10:14   #122
Justi_84
Przyczajenie

Pierwszy raz z tymże cudem miałam styczność całkiem przypadkiem. Koleżanka wzięła ze sobą na szkolenie i tak dla zabawy ją wypróbowałam...
Wczoraj przyszło do mnie moje własne cudo. Jestem nią zachwycona!! Nigdy nie myślałam, że coś mi tak przypasuje
Kupujcie dziewczyny, bo ona jest warta każdej złotóweczki
dla firmy
Justi_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 13:37   #123
astromeriaa
Raczkowanie

ja jeszcze czekam, juz nie moge...
Stary 2010-04-26, 17:21   #124
astromeriaa
Raczkowanie

no mam swoje cudo, chyba nie umiem tego uzywac, placze wlosy i wciaga jeju i co
Stary 2010-04-26, 18:05   #125
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez astromeriaa Pokaż wiadomość
no mam swoje cudo, chyba nie umiem tego uzywac, placze wlosy i wciaga jeju i co
Zwolnij obroty póki się nie nauczysz i nawijaj cieńsze pasma.
Stary 2010-04-26, 19:12   #126
astromeriaa
Raczkowanie

dzięki, obym wszystkich wlosow sobie nie wydarła. A moj model jest /a co to znaczy oprocz tego, ze nie ma blokady na szczotke od gory?
Stary 2010-06-22, 12:19   #127
Mijalea
Zakorzenienie

Witajacie!!
Dolaczam do grona szczesliwych posiadaczek tejze suszarki

Dzis przyszla do mnie paczuszka, nie moglam sie doczekac i wyprobowalam ja na zwilzonych lekko pianka wlosach (wlosy umaylam dzis rano).
Dodam, ze mam mala wprawe w obsludze lokowko-suszarki, bo posiadam Philipsa, ale takiej obrotowej nigdy w reku nie mialam - zaryzykowalam i kupilam po przeczytaniu waszych opinii na KWC
przed pierwszym zastosowaniem mialam obawy, bo mam delikatne, cienkie, krotkie wlosy do ucha i obawialam sie, ze szczotki beda mi je wkrecac itp.

Pierwsze wrazenia:
-mieciutkie wlosie szczotki (do tej pory szarpalam codziennie wlosy taka jakby druciana- roznica ogromna)
-Wcale nie jest tak trudna w obsludze, trzeba tylko opanowac kierunki rotacji

Reszte wrazen dopisze jutro, jak zastosuje ja na wlosach zaraz po umyciu, ale mysle, ze bedzie ok

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2010-06-23 o 20:21
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 17:53   #128
seremetka13
Przyczajenie

super - kolejna zadowolona
Stary 2010-06-23, 20:23   #129
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seremetka13 Pokaż wiadomość
super - kolejna zadowolona

Dzis mialam okazje przetestowac Rowente na umytych wlosach
Szczotki sa mieciutkie jak dotyk aniola i dosc szybko poradzilam sobie z ulozeniem fryzury, wiec nie jest zle. Mysle, ze jak sie wprawie to wogole bedzie super

Stary 2010-08-03, 16:19   #130
Cocosowa
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!

Właśnie przymierzam się do kupna Rowenty. Mam pocieniowane włosy trochę za ramiona. Bardzo mnie denerwują, bo puszą się i falują jak szalone. Efekt używania suszarki nie zadowala mnie, bo włosy i tak się puszą, a prostownica zbyt mocno je przesusza. Dlatego postanowiłam spróbować alternatywy w postaci tego elektrycznego kręciołka
Prześledziłam uważnie Wasze wypowiedzi i jestem już ostatecznie zdecydowana. Teraz tylko zaciekawiła mnie sprawa wypadania szczotki w trakcie suszenia. Ale zobaczymy jak to będzie.
Pędzę na Allegro coś wybrać
Cocosowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 18:21   #131
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cocosowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Właśnie przymierzam się do kupna Rowenty. Mam pocieniowane włosy trochę za ramiona. Bardzo mnie denerwują, bo puszą się i falują jak szalone. Efekt używania suszarki nie zadowala mnie, bo włosy i tak się puszą, a prostownica zbyt mocno je przesusza. Dlatego postanowiłam spróbować alternatywy w postaci tego elektrycznego kręciołka
Prześledziłam uważnie Wasze wypowiedzi i jestem już ostatecznie zdecydowana. Teraz tylko zaciekawiła mnie sprawa wypadania szczotki w trakcie suszenia. Ale zobaczymy jak to będzie.
Pędzę na Allegro coś wybrać
Wypada stara szczotka, nowy model nie ma takiego problemu - mnie nic nigdy nie wypadło.
Stary 2010-08-03, 19:36   #132
katatarzyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Wypada stara szczotka, nowy model nie ma takiego problemu - mnie nic nigdy nie wypadło.
ja mam nowy model, z jonizacją i też wypada jeśli suszę naraz zbyt duże pasmo włosów
katatarzyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 19:38   #133
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katatarzyna Pokaż wiadomość
ja mam nowy model, z jonizacją i też wypada jeśli suszę naraz zbyt duże pasmo włosów
Mi nigdy nie wypadła, a czasami nakręcam połowę włosów na głowie - trzeba tylko porządnie zatrzasnąć ten zatrzask.
Stary 2010-08-04, 11:39   #134
Cocosowa
Przyczajenie

Zamówione! Teraz tylko czekać na listonosza trzeba
Modlę się tylko, by mieć taki model jak Astro, żeby nie wypadało
Stary 2010-08-06, 11:32   #135
Cocosowa
Przyczajenie

Przyszła dziś paczka z Rowentą.
Ciężko powiedzieć jakie jest moje pierwsze wrażenie, ponieważ narazie spróbowałam tylko na jednym zwilżonym pasemku włosów. Jest ok. Ładnie suszy, choć nie zauważyłam, by jakoś powalająco modelowało. Ale to tylko pierwsze wrażenie. Zobaczymy jak będzie po myciu włosów
I faktycznie szczotka może wylatywać, gdy nawinie się za grube pasmo włosów
Stary 2010-08-06, 11:45   #136
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cocosowa Pokaż wiadomość
Przyszła dziś paczka z Rowentą.
Ciężko powiedzieć jakie jest moje pierwsze wrażenie, ponieważ narazie spróbowałam tylko na jednym zwilżonym pasemku włosów. Jest ok. Ładnie suszy, choć nie zauważyłam, by jakoś powalająco modelowało. Ale to tylko pierwsze wrażenie. Zobaczymy jak będzie po myciu włosów
I faktycznie szczotka może wylatywać, gdy nawinie się za grube pasmo włosów
Ja uzywam mojej Rowenty juz jakis czas i jest ok. Jedyne co rozni ja od poprzedniej szczotki ktora mialam to to, ze po wysuszeniu Rowenta wlosy sa jakby takie delikatniejesze, lekko napuszone Uzywam pianki i lakieru a mimo to wloski sa jakies takie lzejsze - dla mnie na minus bo szybciej mi sie fryzura psuje i trudniej uklada

Stary 2010-08-11, 13:24   #137
raabarbar
Przyczajenie

to ja tez chce sprobowac. Przeraza mnie wielkosc tych walkow, i to ze same beda sie krecic, ale w dluzszej perspektywie pewnie wyjdzie jak super jest to sprawa.

zakupilam, teraz czekam na dostawe
raabarbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 17:47   #138
jaszi2
Raczkowanie

GG do jaszi2

Hej dziewczyny, też czekam na Rowente, już drugą, bo pierwsza po 18 miesiącach się zepsuła i oddali mi pieniądze. Zastanawiam się tylko nad mocowaniem szczotek, w pierwszej miałam na blokadę obrotową, ta która zamowiłam ma blokadę Click. W którym modelu wypadają szczotki, w tym z obrotową blokadą czy na Click?
Stary 2010-08-21, 18:49   #139
katatarzyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jaszi2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, też czekam na Rowente, już drugą, bo pierwsza po 18 miesiącach się zepsuła i oddali mi pieniądze. Zastanawiam się tylko nad mocowaniem szczotek, w pierwszej miałam na blokadę obrotową, ta która zamowiłam ma blokadę Click. W którym modelu wypadają szczotki, w tym z obrotową blokadą czy na Click?
w tej na klik,
szukałam ostatnio rowenty z obrotową blokadą, pytałam o nią w sklepie, sprzedawca zrobił wielkie oczy i powiedział, że takiej nie mają i nie widział nigdy...
by się upewnić spytał koleżankę - też nie widziała takiej, wiec pewnie jej już nie ma w sprzedaży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 21:38   #140
jaszi2
Raczkowanie

GG do jaszi2

Cytat:
Napisane przez katatarzyna Pokaż wiadomość
w tej na klik,
szukałam ostatnio rowenty z obrotową blokadą, pytałam o nią w sklepie, sprzedawca zrobił wielkie oczy i powiedział, że takiej nie mają i nie widział nigdy...
by się upewnić spytał koleżankę - też nie widziała takiej, wiec pewnie jej już nie ma w sprzedaży

Tak szczerze powiem,że już sama nie wiem jaka kupiłam.Napewno cf 9220,kolor jest perła, ale jak sie przyjrzałam fotce to nie ma tego przycisku na Click. Niżej wklejam link:

http://www.electro.pl/produkt-ROWENT...80224,182.html
Stary 2010-09-08, 21:56   #141
seremetka13
Przyczajenie

jakiś czas temu chwaliłam, ale zapuszczam włosy i koncepcja układania włosów zmieniła mi się i rowenta nie jest mi potrzebna, dlatego sprzedaję bo po co ma leżeć nieużywana ale zdecydowanie polecam
Stary 2010-09-28, 21:58   #142
HotterThanFire
BAN stały

hej od dziś jestem kolejną posiadaczką tej lokówki suszarki, mam model brush activ CF 9220 (chyba ten najnowszy ) ze sklepu electro.
umyłam godzine temu włoski, podsuszyłam ręcznikiem i chciałam wypróbować..ale.. strasznie wkręca i wyrywa mi włosy nawet jak nawine małe pasmo, jak włącze obroty(najsłabsze) to nawija pasmo aż do końca i boleśnie się wbija że musze wyłączać echh.. nie wiem, pewnie coś robie źle, bo wszędzie piszą że to takie cudo, ale już zdążyłam się ciut podłamać bo wydałam na nią ostatnią kase
Tak was czytam, ale w większości to zachwalacie, mogłaby któras napisać krok po kroku jak tego uzyć żeby nie wyrywała wlosów i nadawała im jakiś kształt, bo moje po moich nieudolnych próbach uzycia były proste i ciut potargane xD
jedyne co umiem fajnego zrobić z moją rowentą to fajnie ułozyc sobie grzywkę w kilku wersjach ale co do reszty wlosów to moge je nia jedynie wysuszyć

Aha jak to ma jakieś znaczenie, mam naturalnie proste włosy, cieniowane, najdłuższe mam prawie do pasa już.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

ech
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 12:04   #143
HotterThanFire
BAN stały

Dziewczyny, juz nikt tutaj nie zagląda ?
Stary 2010-09-29, 13:21   #144
Astro
Zadomowienie

Zaglądam Jakiego używasz wałka - małego czy dużego, mały czasem plącze włosy - użyj dużego. Ja robię tak że rowenta cały czas się kręci a ja nie dojeżdzam do skóry głowy.
Stary 2010-09-29, 17:01   #145
HotterThanFire
BAN stały

dużego moze mam za długie? albo robie coś źle;p jakie masz długie wlosy? Trzymasz po prostu rowente czy poruszasz tez ręką w trakcie używania? wychodza Ci w ogóle jakies loki z tego;p?
Stary 2010-09-29, 18:56   #146
katatarzyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
dużego moze mam za długie? albo robie coś źle;p jakie masz długie wlosy? Trzymasz po prostu rowente czy poruszasz tez ręką w trakcie używania? wychodza Ci w ogóle jakies loki z tego;p?
trzeba niestety próbować do skutku, za którymś razem okaże się, że to ten układ suszarki i rąk, że tak jej najlepiej

długie włosy są utrudnieniem, ale metodą prób i błędów powinno się udać
Stary 2010-09-30, 09:42   #147
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
Mi rowenta służy do prostowania włosów nie do ich kręcenia Ja robię tak (mam włosy średniej długości):

Chcesz kręcone - weź małą szczotkę, nawiń prawie do głowy i susz, absolutnie nie ruszaj szczotką bo będzie katastrofa, po wysuszeniu delikatnie najlepiej bokiem odwiń włosy

Chcesz proste - weź dużą szczotkę nawiń włosy nie do głowy i w trakcie suszenia poruszaj szczotką w górę i w dół, jak dojdziesz do wprawy możesz nawijać do głowy
Stary 2010-10-03, 17:01   #148
jaszi2
Raczkowanie

GG do jaszi2

Ja też używam wyłącznie lokówki do prostowania, nie do loków. Ewentualnie do podwijania końcówek. Loków nie próbowałam.Używając lokówki nawijam cienkie pasmo i oddalam-przybliżam-oddalam...szczotkę do głowy. W sumie tylko ruszam ręką, a ona sama się kręci. Na koniec przytrzymuję końcówki,żeby się podkręciły.Ale zawsze suszę nawinięte pasma prostopadle do głowy. Mam nadzieję,że coś pomogłam.A... mam model na clik i nie wypada mi szczotka.

Edytowane przez jaszi2
Czas edycji: 2010-10-03 o 17:03
jaszi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 12:42   #149
Isenia
Rozeznanie

A ja kupiłam firmy babyliss http://www.euro.com.pl/lokowki/babyliss-2735.bhtml o taką, moja mama ma rowentę i ta wydaje mi się fajniejsza, ma naturalne włosie w szczotkach, dodatkowe końcówki, które myslę, że czasami wykorzystam i mam wrażenie, że jest mocniejsza, układanie zajmuje mi mniej czasu, nic sie nie wkreca, nic nie wypada...

Co do włosów jak miałam długie proste takie do stanika na plecach mniej więcej to ta suszara średnio mi sie podobała, bo własnie wkręcały mi sie włosy i plątały i ciężko mi było opanować ten sprzęt, niedawno wycieniowałam włosy i najkrótsze mam od połowy głowy, a najdłuższe tak jak było i teraz układa się super, podwinięte podkreślone cieniowanie, odbite od głowy....
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 20:26   #150
sinala
Przyczajenie

A ja już nie wiem co myśleć. Mam włosy do ramion, gęste ale wycieniowane. W czerwcu 2009 r.kupilam rowentę air brush - miała blokade na końcu szczotkie, przekręcało się w lewo po włożeniu szczotki.Trzymało jak diabli i szczotka nie wypadała - niestety po 1,5 roku użytkowania właśnei ta część się zepsuła i po 8 tygodniach oczekwiania Saturn a właściwie serwis oświadczył że szczotka jest nienaprawialna i moge wymienic towar. Wymienilam na Babyliss - koszmar, bardzo gorące powietrze az palące skóre podczas mocnych ("2") obrotów natomiast przy małych ledwo szczotka się kręciła, Udało mi się zwrócić i udałam się na poszukiwanie rowenty.Zakupiłam przekonana ze jest to taki sam model (tamten również posiadał jonizację) no ale nie ma już blokady obrotowej jest tzw. click no i z tym jest ogormny problem. Nabrałam już wprawy przez 1,5 roku użytkowania i miałam dłuższe włosy i takie rzeczy jak teraz się nie zdarzały tymczasem dziś przy układaniu szczotka wypadła ponad 30 razy-masakra...I teraz nie wiem czy to ten model tak ma czy mnie sie trafił taki felerny model. Zwrotów nie ma ale chyba pojde wymienic bo obawiam sie ze bedzie to powtarzajacy sie problem.Co sadzicie?Co robić?Wymieniać czy przyzwyczaić się do shitu?Swoją drogą za prawie 300 zł takie niedopracowanie?
sinala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości