|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
Cytat:
chyba zostanę przy Ziajce, bo najatrakcyjniejszy cenowo...
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
on ma 27 ona 20 !! zachowuja sie naprawde jak dzieci...........
a ja jestem wsciekla bo tz wstal do pracy i nawet sie nie przywital ze mna.....wyszedl z domu jak nigdy nic.....echo.........chce wojny to bedzie ja mial...... ja nie mam zamiaru znowu pierwsza wyciagac reki i tym bardziej go przepraszac, nie czuje sie winna.........zobaczymy wieczorem jak wroci czy znowu bede powietrzem ale koniec tematu -nie chce juz bardziej sie dolowac!!!!Marysia ja wklejalam w 2 czesci watku nasz pokoj , gdzie mamy jedna sciane pomalowana wlasnie na braz a reszta na cafe latte tez duluxa
|
#123 |
|
BAN stały
|
Witajcie kochane
W Olsztynie szaro i buro, ale na szczęście deszcz nie pada - na razie. Współczuję przejść z tż Agatko, gratuluję znaków od dzidzi. cieszę się że już w domku jesteś i wszystko ok Ja zaraz biorę się za zmywanie i ruszam na miasto - muszę pit wysłać, a przy okazji wstąpię do sklepu kupić coś Amelce ![]() A co do kremów to wczoraj w smyku widziałam chyba ziaji krem w tubce na bolące piersi z wyciągiem z kapusty i czymś tam jeszcze, polecane w ciąży i karmiącym - cena 23 zł.. Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-03-16 o 12:03 |
|
|
|
#124 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
ale w końcu doczytałam Cytat:
![]() Cytat:
ale my zaczniemy 26 tydzień Mi też czas szybko leci, od wizyty do wizyty Cytat:
) psina nie była w stanie sama ustać na nogach a co dopiero wyjść na 4 piętro. dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków Ja też mam w planie ograniczyć wizyty wszystkich gości i tych chcianych i nie chcianych. Chcę nacieszyć się maleństwem, bez dodatkowego stresu w postaci "dobrych i życzliwych" porad, no cóż zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistości Cytat:
faktycznie długo coś idzie ![]() U mnie pogoda taka sama i jeszcze to błoto i woda wszędzie. Ja juz od kilku dni (czyt. odkąd przypadkiem stanęłam w kałuży i miałam w kozakach pełno wody) chadzam w kaloszach no chyba, że jedziemy do sklepu ![]() Dziewczyny co tych kłótni z TŻ-ami to może humor Wam się poprawi po tym: " - Dlaczego Pan Bóg pierwsze stworzył mężczyznę ? - bo musiał zacząć od zera " ![]() No i cóż Oni tacy po prostu są dziwni i chyba nie pa pary która by się o coś nie kłóciła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a z tymi czipami, no cóż ... jak by nie było mieszkamy w Polsce i nie powinna cię taka sytuacja w ogóle zdziwić ![]() Dziewczyny poradźcie mam z lewej strony "szybkie menu forum" jak je wyłączyć ? Bardzo mnie ono wku...a
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Do kiedy urzędy mają dostać pity ?? Do końca marca czy kwietnia??
|
|
|
|
#126 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Co o kremów, to niestety tak jest, że liczą się nasze geny - chyba przede wszystkim. Moja mama do dzisiaj nie ma żadnego. Ja mam po jednym malutkim na piersiach, które zrobiły się, po skończeniu karmienia I LICZĘ, ŻE BĘDZIE TAK I W TEJ CIĄŻY!!!! ![]() Ziajka fajnie się wchłania i cena naprawdę git
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam Wam napisać, że jak ostatnio byłam u ginia to coś zaczęłam rozmowę na temat rozstępów i balsamów na nie. Ku mojemu zaskoczeniu gin mi powiedział, że choć bym nie wiem ile balsamów nakładła, całymi dniami leżała do góry brzuchem z wielką ilością kremu to i tak mi to nic nie da. Wszystko zależy od tego ile kobieta posiada jakiś tam włukien w skórze (nie pamiętam nazwy, ale chyba kolagenowych) a tego niestety nie da się zmierzyć i jak rozstepy bedą miały się pokazać to i tak się pokażą choć by nie wiem co.
Jednak ja i tak zapobiegawczo smaruję ![]() AAAA i dziękuję za linki do kiecuszek
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2009-03-16 o 12:09 |
|
|
|
#128 |
|
Ola-Unhola
|
Do końca kwietnia, apotem mają 60 dni na ew. wypłatę podatku. Ja już wysłałam tydzień temu
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
katarzynkaoo na zdjęciu nie za bardzo widać ten kolor. Jest jak kawa z mlekiem.
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2009-03-16 o 12:13 |
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
masz czas do konca kwietnia............
ja chcialabym zeby pierwsze odwiedziny byly tak miesiac po urodzeniu.........ale cos czuje ze i tak sie wszyscy zwala na glowe ............
|
#131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie to już na prawdę zostało mniej niż więcej Zazdroszcze ![]() Cytat:
podoba mi się to od razu lepiej hi hiCytat:
|
|||
|
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może ten kremik coś pomoże ![]() Cytat:
ten dowcip o mężczyznach - bardzo dobry!!!
|
|
|
#133 |
|
Ola-Unhola
|
Chyba Magi77 pytała o sklepy z wózkami w Wawie
![]() Spory wybór, ale tylko do pooglądania, bo mozna kupic taniej niż tam ma*Świat Dziecka na Towarowej *Al. Solidarności (między Jana Pawła a Pl. Bankowym). *Calineczka na Grochowskiej *Małe Dziecko na ul. Jagiellońskiej, *Świat Dziecka na Targówku *Pasaż Stokłosy 11 To tak chyba te największe
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-03-16 o 12:23 |
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
witajcie Kobietki,dawno nie udzielałam się w pisaniu,ale to dlatego, że źle się ostatnio czuję,w pracy trochę było do zrobienia, a po pracy leżenie w domu,mam straszne mdłości,przez pierwsze trzy miesiące nic,a tu prawie piąty miesiąc a mnie coraz gorzej mdli,w domu jeszcze jakoś to znoszę ale najgorzej jest w pracy,wrr
|
|
|
|
#135 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej ale naprodukowalyscie dzisiaj
![]() nie mam czasu Was nadrabiac bo musze pare rzeczy zrobic, poza tym do lekarzaq z malym jade widze, ze wczoraj jakis dzien klotni z TZtami byl dolaczam do grona spietych ![]() frida110 ja mysle, ze Wasz klotnia byla nie potrzebna, bo to dopiero przed Wami jest wszystko a ogolnie jest tak, ze jak kobieta ma zamiar karmic to i tak wszyscy wychodza z pokoju zeby sie nie krepowala przez grzecznosc po prostu wiec moze nie ma sie co martwic na zapas Cytat:
masz zamiar sie udzielac jeszcze na watku? bo nie wiemy czy przywrocic Cie na liste
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień mamy studniówkę i zaczynam dwucyfrowe odliczanie
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze chwilka i zobaczę swoją dzidzię - nieprawdopodobne... nieprawdopodobne jest też to że ważę już 62 kg, a apetyt mam o wiele mniejszy niz na początku ciąży, a i tak tyję - jak pojechałam do mamy po tygodniu nieobecności to się śmiała, ze jestem jeszcze grubsza niz tydzień temu
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-03-16 o 12:31 |
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
co do wyboru wózka to mam chyba jakąś obsesję bo noc stop szukam i żaden mi w 100 procentach nie pasuje
|
|
|
|
#139 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie! Kurcze, zostawić Was na weekend, a tu 3 część rozpoczęta
![]() Cytat:
okropieństwo! i jak myślę, że Adaś tez będzie mógł je miec to mi przykro...to tak strasznie swędzi, że ja dorosła często nie moge się pohamować żeby się nie drapać, a co dopiero przetłumaczyć to maluszkowi...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w sumie to pewnie do tej pory by nie wiedziały, ale wygadał nas mąż Mumi, który wpadł do apteki po coś i spytał jak tam moja ciąża ![]() A kurteczka ze Snoopim słodziarska ![]() Cytat:
uwielbiam tę piosenkę ![]() Co do problemów teściowa-mama po porodzie to u nas sprawa sama się trochę rozwiązuje. Teściowa pracuje od rana do nocy i raczej nie będzie miała czasu stac mi nad głową i instruowac jak karmię. Z resztą z opowieści wiem, że jej teściowa tez dała trochę popalić i chyba nie chce być taka sama. Szanujemy się i jest git. Np. ona jest dość przesądna, jak jużkiedyś pisałam, ale od kiedy jej powtórzyłam kilka razy jasno, że mnie to denerwuje, że sama w takie bajki nie wierzę to przestała mi takimi sprawami zawracać głowę. Natomiast żonie szwagra truła, że kupują wszystko za wcześnie (ona rodzi w kwietniu!) i że "zapeszają" przez to powodzenie całej akcji ![]() Natomiast moja mama jest na emeryturze i ja bardzo chętnie przyjmę jej pomoc po porodzie, bo wiem, że TZ nie będzie mógł ze mną posiedzieć dłużej niż tydzień, potem będzie musiał wrócić do pracy i sam się cieszy, że nie będę z małym sama tylko, że ktoś będzie do pomocy. |
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Ja za 9 dni zacznę drugą połowę ciązy. I nie powiem...szybko mi to zleciało
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
mam do Was takie pytanko,a mianowicie czy którejś z Was pękały naczynka na całym ciele w trakcie ciąży,zawsze miałam skłonności ku temu ale teraz zauważyłam znacznie więcej popękanych naczynek,szczególnie na dłoniach,stosuję kremy,ale nic to nie pomaga
|
|
|
|
#142 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mnie wkurza ten pasek ... ![]() Cytat:
... no jakiś brak weny mam Cytat:
Ja mam cichą nadzieję, ze tłumy zlecą sie conajmniej na 3 dzien po powrocie do domu ... ale napewno do szpitala tez przyjadą Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
ale wiem ze i tak znajdzie sie ktos , kto bez zapowiedzi wpadnie -czyli rodzinka......
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
no ja pierwszą ciążę czułam się świetnie,zero dolegliwości,teraz też do 3-go miesiąca tak było i myślałam że zostanie tak do końca,ale w sumie nic mi nie dolega tylko te mdłości mnie wykańczają,jeszcze gdybym mogła sobie ulżyć
to może byłoby lepiej ale niestety nie potrafię się zmusić heh
|
|
|
|
#145 |
|
Ola-Unhola
|
Co do pomocy po porodzie, to będzie taka:
![]() Jak będę w szpitalu rodzice na zmianę z małżem (bedzie na urlopie) będą pomagac w opiece nad starszym kawalerem. Rodzice go zabiorą na jakiś spacerek, wezmą na obiad itp. Jak wróce do domu, mały ma 2 tygodnie dyżuru swojego przedszkola i bardzo się ucieszy, że w wakacje sobie pochodzi - a dla nas lepiej, bo będzie miał śniadanka, obiadki itp i nie będę musiała gotowac. Jak będzie wracał do domku, to będziemy mogli się nim zając, żeby nie czuł się opuszczony ![]() Ani mamy, ani teściowej nie chcę całymi dniami w domu. Żeby miec argument pomocy mój małż ma ten urlop 2 tygodniowy i to powinno wystarczyc mamusiom ![]() Myślę, że to dlatego, że jest to drugie dziecko i nie czuję już takiej niepewności jak przy pierwszym. Chciałabym tylko, żebyśmy mogli tak sobie to poukładac, żebym ja nie była zmęczona, Bartuś nie czuł, że się mniej nim zajmujemy - bo tak nie będzie
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Przywitam się szybciutko i lecę nadrabiać co tam naskrobałyście ![]() Ja to jakaś nie kumata chyba dzisiaj jestem bo weszłam na stary wątek i w panikę wpadłam, że coś się stało i pisać się nie da i od wczoraj nikt nie napisał W tej ciąży to mi chyba brzuch rośnie, a mózg maleje ![]() Z dzidzią prosimy bardzo wszystkie ciocie o trzymanie kciuków Dziś wizyta o 16:30 może nareszcie maluszek się ujawni
|
#147 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję Ci bardzo, bo wiem jakie to okropne
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może spytaj gina jak pójdziesz na wizytę, może trzeba jakiś rutinoscorbin albo coś innego uszczelniającego ścianki żył, co można stosować w ciązy ![]() ja mam inny problem bo mi żyły na nogach powyłaziły i mam maść
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny i Wasze brzuszki
Dawno już tu nie pisałam ale zaglądam często ja mam 18 tydzień i już 7 kg na + Czuję się pomału jak słoń jem tyle samo jak przed ciążą no ale wcześniej jeździłam do pracy na rowerze a teraz to nie wskazanie no jestem na zwolnieniu.Nie wiem jak to dalej będzie, najbardziej to poszło na tyłek i nogi. szok Ja na razie nie czuję ruchów małego ale czasem jak przyłożę rękę to takie pulsowanie. Udało mi się też upolować kilka ciuszków dla synka i kilka nowych kupić |
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

, a ile Oni mają lat?
ale koniec tematu -nie chce juz bardziej sie dolowac!!!!
ale w końcu doczytałam 
Już się nie mogę doczekać miny mojego lekarza jak mu powiem, że po 2,5 tyg od wizytu u niego kiedy to on twierdził, że maleństwo ma 12 tyg okazało się, że liczyło 16 tyg
) psina nie była w stanie sama ustać na nogach a co dopiero wyjść na 4 piętro.